Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Olaplex No 4C Clarifying Shampoo

Olaplex No 4C Clarifying Shampoo

Ik ben groot fan van de producten van Olaplex, dat weten jullie inmiddels al wel. Ik merk dat mijn haar ervan opknapt, het iets minder snel breekt en beschadigd. Daarnaast pluist het ook een stuk minder en valt het een stuk mooier. Alleen mijn vette lokken kan deze shampoo ook niet temmen. Toen ik de nieuwe Olaplex No 4C Clarifying Shampoo voorbij zag komen, moest ik deze proberen. Dit belooft het vette haar te temmen en ik ben heel benieuwd!

Olaplex No 4C Clarifying Shampoo6

Ik gebruik al maanden de gewone ‘normale’ Olaplex No. 4 Shampoo in afwisseling met de Olaplex zilvershampoo en dat bevalt goed, alleen ik moet mijn haar nog steeds iedere dag wassen. Dit komt omdat mijn huid ontzettend vet is en door het slapen en mijn vette hoofdhuid mijn lokken vet maakt. Hierdoor gebruik ik ook weer veel droogshampoo om mijn haar er weer wat frisser eruit te laten zien.

Wat belooft de Olaplex No. 4C Clarifying Shampoo?

Maar deze shampoo moet je haar grondig reinigen waardoor het een stuk minder snel vet moet worden. Olaplex legt het zelf uit: “Wat maakt haar dof, verkleurd, droog, onhandelbaar of vettig? Buildup, oftewel ophoping. De Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo bevat een nieuwe technologie waarmee jij jouw haar op z’n gezondst kunt laten stralen. Verbeter jouw ‘hair-repair journey’ door al het vuil te verwijderen wat voor haarbreuk zorgt. Conventionele harde cleansers kunnen het haar stro-achtig laten voelen, maar de Nº.4C doet dat niet. Onderhoud je haar met onze nieuwe sulfaat-vrije en pH gebalanceerde shampoo voor gehydrateerd haar. 

Olaplex No 4C Clarifying Shampoo3

De shampoo is voor alle haartypen geschikt. Olaplex is trouwens niet alleen voor geblondeerd haar, wat veel mensen denken. Olaplex werkt perfect voor alle soorten haar en het hoeft niet eens geverfd te zijn. Deze shampoo belooft het volgende:

  • Luchtige volume & zachtheid
  • Hersteld glans
  • Levendige kleurhelderheid
  • Diepe reiniging voor de hoofdhuid
Olaplex No 4C Clarifying Shampoo4

Hoe gebruik je de Olaplex No. 4C Shampoo?

Het wordt aangeraden de shampoo één keer in de week of één keer per 2 weken te gebruiken (als je je haar minder vaak wast). Je wisselt deze shampoo dus af met een andere shampoo, in mijn geval met de normale Olaplex shampoo of zilvershampoo. Breng de shampoo goed aan op de hoofdhuid en masseer het goed in. Soms kan het helpen je haar twee keer met een heel klein beetje shampoo te wassen. Hierboven zie je nog de ingrediëntenlijst van de shampoo.

Olaplex No 4C Clarifying Shampoo5

De shampoo is super geconcentreerd, net zoals alle andere producten van Olaplex. Je hebt dus echt maar een heel klein beetje nodig. Ik was mijn haar twee keer achter elkaar met deze shampoo met een drupje zo groot als een erwt. De shampoo heeft de typische Olaplex geur en is transparant qua kleur.

Olaplex No 4C Clarifying Shampoo2

Mijn ervaring met de Olaplex No 4C Clarifying Shampoo

Mijn verwachtingen waren best hoog, ik ben namelijk enthousiast over de Olaplex producten en het kost ook best wat, dan verwacht je daar wel iets voor terug. Wanneer ik mijn haar was met de Olaplex No 4C Clarifying Shampoo voelt mijn haar heel stug aan, totaal niet wat ik gewend ben van de Olaplex producten. Ik moet dus echt afsluiten met een masker of een conditioner om mijn haar wat zachter te krijgen. Na het wassen en uitkammen van mijn haar voelt het gelukkig wel zacht, glad en gehydrateerd aan.

Ik heb van mijzelf echt een hele vette huid (vooral de t-zone) waardoor mijn haar heel snel vet wordt. De oplossing om mijn haar niet iedere dag te moeten wassen heb ik helaas nog niet gevonden, maar sinds ik deze shampoo gebruik kan ik het twee dagen uithouden met de tweede dag een klein beetje droogshampoo bij het haard rondom mijn t-zone. Voor mij een hele winst!

Maar heel eerlijk, ik vind het verschil wonderlijk genoeg dat ik nog een verpakking van de Olaplex No 4C Clarifying Shampoo zou aanschaffen. Voor nu is het leuk, maar ik hou het gewoon bij de normale shampoo van Olaplex, die bevalt ook prima en maakt mijn haar niet zo stug onder de douche.

De Olaplex No 4C Clarifying Shampoo is te koop voor € 29,95 bij kapperszaken en online.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *