Zoeken
Sluit dit zoekvak.

City Proof met NIVEA Urban Skin

City Proof met NIVEA Urban Skin

Je huid beschermen is ontzettend belangrijk, maar bescherm jij de huid wel tegen alle gevaren van buitenaf? Wist je dat de stad een grote bron van vervuiling voor onze huid is? Omdat hier veel mensen samenkomen is hier veel luchtvervuiling en daar wordt de huid constant aan blootgesteld. Je denkt er misschien niet altijd even goed over na, maar je huid daarvoor beschermen en verzorgen is een must en NIVEA speelt daar slim op in!

Ik woon in de stad en merk het meteen als ik ergens op het platteland ben, de lucht is daar heel anders en dan woon ik nog niet eens in een hele grote stad. Volgens mij komt iedereen wel regelmatig in de stad en daar is gewoon veel meer luchtvervuiling. Wist je dat de luchtverontreinigde stoffen voor heel wat vervelende dingen kunnen zorgen? Zoals chronische oxidatieve stress, dat zorgt voor vroegtijdige huidveroudering, een vettige huid door verhoogde talgproductie, irritatie, uitdroging en beschadiging van de huidbarrière. Helaas merk ik het bij mijzelf ook, mijn huid is altijd veel onrustiger in een drukke stad dan als ik in de natuur ben, heel gek!

Een goede huidverzorging is sowieso nodig, maar het heeft net even wat meer aandacht nodig als je veel last hebt van luchtvervuiling door bijvoorbeeld uit de stad. De nieuwe Urban Skin-lijn geeft een goede bescherming door de toevoeging van hyaluronzuur en natuurlijke, effectieve antioxidanten zoals biologisch groene thee-extract voor een mooie en gezonde huid. Ook bevatten de producten een stabiliserende, huid-fysiologische pH-waarde die het huideigen afweersysteem versterkt. Het zijn dus echt oppeppende producten die de huid nodig heeft. Trouwens, ook als je niet in de stad woont kan de huid hier flink baat bij hebben. Laten we snel de producten gaan testen, ik ben namelijk heel erg benieuwd geworden naar dit concept.

City Proof met NIVEA Urban Skin

NIVEA Urban Skin Defense Dagcrème – € 9,99

Deze gel-crème richt zich vooral op het versterken van het afweersysteem van de huid. Dit is namelijk heel erg belangrijk voor de huid als het blootgesteld wordt aan luchtvervuiling. Ik vind de verpakking er trouwens leuk uitzien, iets wat ik niet meteen bij NIVEA had verwacht maar door het duidelijke logo herken je het meteen weer. Ze slaan met deze lijn echt een andere weg in en dat vind ik leuk!

City Proof met NIVEA Urban Skin

De huideigen pH-waarde in de dagcrème houdt de balans van de huid intact en versterkt daardoor het afweersysteem wat de huid van zichzelf heeft. Ook bevat de crème natuurlijke, effectieve antioxidanten, waaronder licochalcone A en biologische groene thee-extract. Dit zijn antioxidanten die de huid beschermen tegen oxidatieve stress die door luchtvervuiling komt. De hyaluronzuur in de crème hydrateert tot 48 uur de huid en de SPF 20 beschermt de huid tegen de zon.

City Proof met NIVEA Urban Skin

De crème zit in een simpel maar mooie plastic potje. Ik vind het leuk dat NIVEA een keer voor groen kiest in plaats van blauw. Het potje bevat 50 ml wat een normale inhoud is voor een crème.

City Proof met NIVEA Urban Skin

De dagcrème heeft een lichte gelachtige substantie die ik heel erg prettig vind. Het smeert gemakkelijk uit en wordt snel door mijn huid opgenomen. Hij laat voor de rest geen plakkerig of vettig laagje achter maar wel een hele zachte en gehydrateerde huid! De crème is vrij basic, maar je merk wel dat hij echt wat doet. Mijn huid is goed gehydrateerd en ziet er meteen wat frisser uit. En de subtiele en frisse NIVEA geur is ook gewoon erg lekker.

City Proof met NIVEA Urban Skin

NIVEA Urban Skin Detox Nacht Gelcrème – € 9,99

Naast de dagcrème is er natuurlijk ook een nachtcrème die zoals gewoonlijk te herkennen is aan de donkerblauwe verpakking. Dit is een mooie aanvulling op de dagcrème voor de nacht die net even wat intensiever is dan de dagcrème om ’s nachts de huid te herstellen en klaar te maken voor de volgende dag.

City Proof met NIVEA Urban Skin

De nachtcrème is ook verrijkt met provitamine B5, hyaluronzuur en antioxidanten zoals biologische groene thee-extract en alfa-glucosylrutine. Deze ingrediënten versterken de huid gedurende de nacht, terwijl de pH-waarde de natuurlijke balans van de huid herstelt terwijl ik lekker lig te slapen. De crème heeft een detox-effect en hydrateert de huid 48 uur lang. Het resultaat moet een heerlijk frisse huid in de ochtend zijn, ik ben benieuwd!

City Proof met NIVEA Urban Skin

De verpakking van de nachtcrème is hetzelfde als die van de dagcrème, maar deze is te herkennen aan de donkerblauwe dop. De potjes zijn trouwens vrij plat waardoor ze niet al te veel ruimte innemen, dat vind ik wel handig!

City Proof met NIVEA Urban Skin

Ook de nachtcrème heeft een gel structuur maar deze is niet echt dikker dan die van de dagcrème wat ik wel had verwacht omdat dat vaak zo is. Daardoor smeert de nachtcrème ook heel gemakkelijk uit en wordt snel door de huid opgenomen. Dat vind ik echt een voordeel, ik gebruik best vaak geen nachtcrème omdat die vaak heel dik en vettig zijn waardoor ik het niet prettig vind slapen. Maar hier heb ik daar helemaal geen last van! Als ik ’s ochtends wakker word voelt mijn huid lekker zacht en vol aan! Het doet zeker wat in mijn slaap.

City Proof met NIVEA Urban Skin

NIVEA 1 Minute Urban Detox Mask – € 9,99

Als de huid te maken krijgt met zoveel luchtvervuiling is het natuurlijk ook wel handig om de huid goed te reinigen. Daarom is de lijn aangevuld met een 1 minuut masker die je snel even op je gezicht aanbrengt en daarna weer af kan spoelen. Het masker belooft de huid en de poriën grondig te reinigen en zuiveren. Nou dat kan ik met mijn vette huid sowieso wel gebruiken. De verpakking is een handige tube waarmee je het masker makkelijk kan doseren.

City Proof met NIVEA Urban Skin

De antimicrobiële formule van het masker is verrijkt met kaolien en magnolia-extract. Dit zorgt voor een milde, maar goede reiniging van de huid tot diep in de poriën. De kaolien in het masker onttrekt overtollig talg aan de huid en daarom is het ook een goed product voor oneffenheden tegen te gaan.

City Proof met NIVEA Urban Skin

Het masker voelt meteen heel fris aan op de huid. Hij is vrij ‘dun’ voor een masker zodat het heel gemakkelijk uitsmeert over het gezicht. Je hebt maar een klein laagje nodig en dat is voldoende. Ik gebruik het masker een paar keer per week voordat ik mijn dagcrème opbreng. Het liefst gebruik ik hem voor het douchen. Omdat hij zo snel werkt smeer ik hem op mijn gezicht, doe de douche aan, laat hem warm worden en spoel hem daarna af. Omdat er scrubdeeltjes in het masker zitten scrub ik voor het afspoelen onder de douche mijn gezicht nog even grondig, dat vind ik erg prettig!

City Proof met NIVEA Urban Skin

Ik vind het leuk dat NIVEA inspeelt op de behoeftes van de huid tegenwoordig. Je hoort steeds vaker dat luchtvervuiling funest is voor de huid, maar niet veel merken geven daar gehoor aan. De producten zijn vrij basic en daarom geschikt voor iedereen, ook als je niet in de stad woont. Desondanks dat ze basic zijn hebben ze wel echt een hele goede en prima werking. Ik merk dat mijn huid goed gehydrateerd is en meer straalt zonder vettig aan te voelen. Ook het masker vind ik echt ideaal, je smeert het op, na een minuutje scrub je even grondig je gezicht en spoelt hem weer af! Je hoort het, ik ben enthousiast.

De NIVEA Urban Skin producten zijn vanaf nu te koop bij de drogisterijen en supermarkten. Wil je meer informatie over de NIVEA Urban Skin, ga dan naar hun website voor het hele overzicht.

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Ik vind het jammer dat je geen minpunten of foto’s van je huid laat zien, ik heb nu het gevoel dat je enthousiast moet zijn omdat je ervoor betaald wordt, terwijl ik juist zo hou van jouw mening :)

  1. Ik ben wel echt positief over deze producten! Het zijn namelijk erg fijne producten voor een goede prijs die vaak ook nog in de aanbieding zijn. Er hangt geen prijskaartje van 100 euro aan waardoor je al snel kritischer bent. Deze producten zijn goed te betalen en doen wat ze beloven voor die paar euro dus ik ben positief :)!

 2. Tja, het zit in de pot dus – als er al werkzame stoffen in de creme zitten – zijn deze in no time bedorven. En je zit er met je vingers in, dus ook weer bederf ligt op de loer. Misschien kan Nivea beter nadenken over de verpakking. Nu is er meer aandacht voor ronkende, ongefundeerde reclamepraat.

 3. Dagelijks lees ik voor mijn werk een tiental beautyblogs en dat al jaren. Je herkent op een gegeven moment de schrijfstijl van de blogger. Vandaag merkte ik heel duidelijk dat je in het Nivea artikel kretologie uit persberichten en reclameteksten over hebt genomen. Er wordt weliswaar netjes gemeld dat het om betaalde content gaat, dus het verbaast me niet maar ik vind het wel jammer dat bloggers zich hiervoor lenen. Als Beiersdorff/Nivea zoveel vertrouwen in de producten heeft sturen ze jou (en andere bloggers) gewoon de producten zonder daar een financiële tegenprestatie aan te koppelen en geven bloggers hun eerlijke mening. Ik kan dit soort artikelen niet serieus nemen en heb ik eigenlijk het gevoel dat ik wordt ‘genept’.

 4. Hmmmm een potje is niet meer zo van deze tijd vind ik, evenals de groenige kleur en de geurstoffen.
  Dit is een grotere belasting voor de gezichtshuid dan het leven in de stad zelf denk ik.
  Niet duur, maar ik skip deze potjes.

 5. wat een verschrikkelijke creme, mijn huid word er trekkerig en plakkerig van, en zat binnen 2 dagen onder de uitslag. Niet aan te raden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *