Review: Nivea BB Cream

BB Cream, in Nederland kunnen we er tegenwoordig ook niet meer omheen. Een dagcrème en foundation in één, ideaal toch. Ook het verzorgingsmerk Nivea heeft nu een eigen BB Cream, nieuwsgierig als ik was onderwierp ik hem aan een grondige test! Is dit een beetje een fijne BB Cream of niet?

Wat een BB Cream is hoef ik jullie denk ik niet meer uit te leggen, maar als je het toch nog eventjes wilt nalezen verwijs ik je door naar dit artikel om het weer eventjes op een rijtje te hebben.

De BB Cream van Nivea heeft een 6 in 1 functie. Ze beloven namelijk de volgende dingen:

 1. Hydrateert de huid intensief en trekt snel in
 2. Egaliseert de huid en verfijnt de poriën
 3. Camoufleert oneffenheden zoalspigmentvlekjes, tekenen van vermoeidheid, roodheid en fijne lijntjes
 4. Laat de huid stralen en past zich aan de natuurlijke teint van de huid aan
 5. Zorgt voor een zacht aanvoelende huid
 6. Helpt de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf en vroegtijdige huidveroudering dankzij uv-filters (SPF 10)

Door de B5 en shea boter die in het product zitten zorgt het voor een zachte huid en intensieve verzorging. Voor de rest zitten er niet echt bijzondere ingrediënten in waarvoor je zou moet opletten.

Wat me meteen opvalt aan de BB Cream van Nivea is dat hij behoorlijk aan de donkere kant is een light versie. Ook is de crème lekker dik en romig. Je hebt niet echt heel erg veel nodig voor je gezicht maar een erwtje is genoeg.

Zoals ik al zei is de BB Cream te donker voor mij helaas. Ik ben een NC15 en deze is dus echt te donker voor mijn huid. De BB Cream belooft ook heel erg natuurlijk op de huid aan te voelen, maar dat vind ik niet het geval, er blijft namelijk bij mij een hele vette laag achter wat ik niet echt prettig aan vind voelen en daar heb ik normaal geen last van.

Na verloop van de dag begin ik ook behoorlijk te glimmen op mijn hoofd. En hij blijft ook niet tot het eind van de dag op mijn gezicht zitten, aan het einde van de dag is er vrij weinig meer van te zien.

Wel is de dekking van de Nivea BB Cream prima, hij verbergt prima mijn oneffenheden en geeft een mooi en egaal effect.

Mijn gezicht met een laagje Nivea BB Cream, ziet er best goed uit toch? Helaas is hij wel wat te donker, maar dat kan je hier niet heel erg goed zien.

Waarom zou je hem kopen?
– Prettig in gebruik
– SPF 10
– Goede dekking
– Fijne verpakking
– De prijs

Waarom zou je hem niet kopen?
– 
Weinig kleur keuze (light en medium)
– Blijft niet de hele dag zitten
– Voelt vettig aan op de huid

Al met al heb ik een beetje een gemengd gevoel over deze BB Cream, ik zou hem niet meteen weer opnieuw kopen maar ik kraak hem ook zeker niet helemaal af, maar ik heb zeker wel eens betere BB Creams gehad.

De Nivea BB Cream is vanaf nu te koop € 9,49

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Caro
  19 oktober 2012 at 14:58

  Ziet er heel mooi uit op je huid. Jammer dat ie zo vettig is en niet lang blijft zitten.

 • Reply
  dita
  19 oktober 2012 at 15:22

  Ben toch wel benieuwd. Hopelijk is deze ook goed en mooi voor een getinte huid :-)

 • Reply
  Angelique
  19 oktober 2012 at 15:34

  De kleur keuze is inderdaad een minnetje, en medium is nou niet wat ik zeg medium (tegenstelling tot andere merken) al met al ben ik er wel te vrede mee en hij ruikt typisch nivea haha

 • Reply
  Anna
  19 oktober 2012 at 16:03

  Ziet er goed uit, maar aangezien ik al een best vettige huid heb sla ik deze maar over…

 • Reply
  Beauty Treasures
  19 oktober 2012 at 16:41

  Het effect is inderdaad mooi, maar misschien wat meer geschikt voor een droge huid?

 • Reply
  Simone
  19 oktober 2012 at 17:07

  Het effect is erg mooi! Ik gebruik zelf ook een BB Cream maar niet van dat merk maar ben er zelf ook erg blij mee!
  Ik ben ook sinds vandaag een blog begonnen dus het zou leuk zijn als je af en toe even een kijkje neemt!

 • Reply
  MySuperSweetLife
  19 oktober 2012 at 19:19

  Volgens mij is die van Garnier nog steeds het best tot nu toe..
  Liefs

 • Reply
  Danique
  19 oktober 2012 at 20:02

  Deze wil ik eigenlijk ook wel proberen! Alleen ben ik ook een nc15 :( dus zal ook wel te donker zijn!

 • Reply
  Jana
  19 oktober 2012 at 20:10

  Hmm.. Niets voor mij want hij gaat te donker zijn :) x

 • Reply
  Esmay
  19 oktober 2012 at 20:31

  Klinkt wel prima! Jammer dat ‘ie wat te donker voor je is. En als ie voor jou te donker is , dan is ie voor mij waarschijnlijk helemaal niet oké haha! :P (spook gehalte zeg maar).

 • Reply
  Kimberly
  19 oktober 2012 at 21:53

  Jammer dat hij te donker is voor je! Misschien dat die in de zomer beter is, maarja dat duurt nog zo lang.. Hij ziet er verder wel goed uit, maar ik denk dat Light voor mij ook te donker zou zijn

 • Reply
  Myrthe
  20 oktober 2012 at 11:38

  Wat een fijne review! De BB Cream lijkt me heel erg fijn, wel jammer dat ie te donker voor je huid is :(

 • Reply
  Axelle
  20 oktober 2012 at 13:30

  lijkt me een beetje te donker voor mij … xoxo

 • Reply
  Saskia
  20 oktober 2012 at 21:05

  Ik gebruik zelf de BB cream van garnier… Heel tevreden over :)

 • Reply
  Nannick
  22 oktober 2012 at 19:47

  Ik heb een slechte ervaring met vettige BB Creams, dit doe ik niet meer :)

 • Reply
  Snoepje
  23 oktober 2012 at 10:22

  Hmm, deze slaan we over dan..

 • Reply
  Jet
  24 oktober 2012 at 10:40

  Dankje voor je review! Was van plan hem te kopen, maar ik test hem wel eerst even op mijn hand qua kleur. Mooie foto’s heb je gemaakt hoor!

 • Reply
  Lijn
  22 november 2012 at 19:15

  Wat grappig dat mensen ‘m zo donker vinden..ik heb zelf een heel lichte huid en bij mij is ie niet te donker. Meer een beetje alsof het eerste lentezonnetje op mijn gezicht heeft geschenen, een gezonde gloed zeg maar en niet zodanig dat ie contrasteert met mijn hals. Ook vind ik ‘m fijn omdat ik er écht geen dagcreme onder hoef te gebruiken, dat moest ik bij andere BB’s wel en van Garnier en Maybeline kreeg ik een geirriteerde huid. Van deze niet. Deze kruipt ook niet in lijntjes, deden die andere bij mij wel. Ik vind ‘m super!

 • Reply
  Sophie
  23 januari 2014 at 18:24

  Grappig! Ik heb zelf van bb cream vaak een medium, maar toen ik die van nivea in medium kocht bleek ‘ie ook te donker. Dus nu heb ik toch maar de lichtere gekocht. Verder ben ik wel heel enthousiast erover, bij mij blijft ie goed zitten. Andere bb cream die ik had kreeg ik juist een hele vette huid van. Overigens vind ik een tintje donkerder (bij jou op de foto) niet storend!

 • Reply
  nathalie
  16 februari 2014 at 00:06

  Vorige week voor het eerst de BB van Nivea geprobeerd, maar begon ’s middags te voelen alsof ik te lang in de zon had gelegen. Eraf gehaald, sindsdien schrale huid met vlekken en pukkeltjes…..

 • Laat een reactie achter