Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Nikon 1 S1

 photo Nikon16_zps90736fa5.png

Van Nikon mocht ik een tijdje de Nikon 1 S1 lenen voor een review en hier een beetje kennis mee te maken. Ik wil nog graag een kleinere camera voor onderweg aanschaffen maar ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik heb al een keer eerder de Nikon 1 S1 gehad en toen waren mijn vriend en ik er erg enthousiast over. Nu heb ik hem wat meer site gericht getest, benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan verder!

 photo Nikon1_zps8b068d0a.png

De Nikon 1 is een systeemcamera, met andere woorden een compact camera met opzetbare lenzen die bijna dezelfde kwaliteit hebben als een spiegelreflex maar dan op zakformaat. Voordat dat sprak me erg aan. De Nikon 1 is er in drie verschillende varianten. Ik heb de S1 en dat is het instapmodel onder de Nikon 1 met 10 megapixels. Hij is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: wit, zwart, rood, groen en roze!

 photo Nikon14_zps393ec669.png

De Nikon 1 is net zo makkelijk in gebruik als een compactcamera maar heeft veel betere lenzen. Deze kun je er ook af halen en andere voor aanschaffen, net zoals met een spiegelreflex. Standaard zit er een 11 – 27,5 mm lens op die perfect is voor dagelijks gebruik en voor op vakantie. Wil je toch meer macro fotograferen of zoomen dan kan je andere lenzen voor de Nikon 1 aanschaffen en in elke gewenste kleur!

 photo Nikon15_zps69dab20b.png

Het menu van de camera is ontzettend makkelijk. Er zitten lang niet zoveel functies op als een spiegelreflex wat het eigenlijk wel heel erg gemakkelijk maakt en zorgt dat iedereen met deze camera kan fotograveren. De camera is van zichzelf ook ontzettend slim en stelt zelf eigenlijk wel de beste instellingen in. Zo zaten Danny en ik bijvoorbeeld vorig jaar in een cocktailbar waar het echt heel erg donker was en de Nikon 1 presteert het om automatisch een mooie en lichte foto te maken.

 photo Nikon13_zpsbe50b369.png

Foto’s met de Nikon 1 S1

Weekendje Antwerpen

Review foto’s

Filmen in de Ben & Jerry’s fabriek met de Nikon 1! De Nikon 1 kan op 1080p filmen trouwens.

 photo Nikon12_zps5b5b7183.png

De Nikon 1 is echt een camera voor iemand die iets meer wil dan een compact camera maar nog niet toe is aan een spiegelreflex. De Nikon 1 is ontzettend makkelijk in gebruik en maakt kwalitatief erg goede foto’s. Hij is makkelijk mee te nemen en weegt haast niets waardoor het een ideale camera is om mee te nemen. En dat zocht ik ook, want mijn spiegelreflex is echt te zwaar en lomp om mee te nemen en deze past makkelijk in mijn tasje. Wil je toch meer met de instellingen doen van een camera, dan zal ik voor de V1 of J1 gaan, maar ben je beginnend fotograaf en wil je net wat betere foto’s maken, dan is deze camera echt ideaal! De Nikon 1 S1 heb je al vanaf € 229,- inclusief lens.

Dit product heb ik geleend ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

49 reacties

 1. Wat een geweldige camera! Mooie foto’s ook, van de camera, met het achtergrondje! En de foto’s die de camera maakt vind ik ook heel mooi! :)

 2. Oh dit lijkt me een hele fijne. Ik heb een spiegelreflexcamera maar best veel moeite met alle ingewikkelde instellingen. Misschien moet ik toch maar eens aan zoiets denken:)

 3. Prettig review! Fijn dat je zo goed aangeeft voor wie en wanneer deze camera (die er als een snoepje uitziet) geschikt is.

 4. Hm, 11-27,5mm is wel een heel klein bereik! Verder klinkt hij goed, dat hij zo compact is en je wel verschillende lenzen kan gebruiken is een leuke combinatie. De prijs is heel redelijk trouwens (behalve dat ik dan wel gelijk een andere lens zou kopen, en die zullen wel flink aan de prijs zijn).

  1. Het is inderdaad niet echt een lens om mee te zoomen, dan moet er inderdaad wel een andere lens bij! Die zijn inderdaad niet heel goedkoop, maar welke lens is dat wel ;)?

 5. Hé, wat handig zo’n cameraatje! Leuke review ook!
  Dit/deze moet ik in m’n achterhoofd houden, mocht ik op zoek gaan naar ’n nieuwe camera ;)

 6. Ik vind het toch wel een fijne camera! Hij maakt mooie foto’s en ze zien er helder uit :-) Ik werk zelf met een spiegelreflex, maar het zou wel een handige camera zijn voor mijn moeder bijvoorbeeld. Ik zou hem niet kunnen laten liggen cause… PINK!

 7. Deze lijkt een goede camera! Niet heel duur ook. Ik zoek al even een nieuwe camera die tussen compact en spiegelreflex ligt, deze komt nu zeker in de aanmerking

 8. Erg fijne review! Ik heb zelf een spiegelreflex met meerdere lenzen maar een zo’n camera is wel soms fijner bij dagelijkse fotografie. Ik ben wel heel benieuwd in welke Zoo je die foto met de tijger hebt gemaakt?

 9. Helemaal niet verkeerd zo’n camera, ook als je het budget niet echt hebt voor een spiegelreflex. Zelf heb ik gekozen voor een bridgecamera een tijdje geleden, ook nog altijd erg tevreden mee. Ben bij deze benieuwd naar het groene kleurtje, ben een sucker voor groen. xxx

 10. Wat een schatje in het lichte babyroze! Het is dat ik net een nieuwe camera aangeschaft heb, anders zou ik het wel weten hoor! De foto’s zien er ook goed uit! :)

 11. Die maakt wel erg mooie foto’s. Ook het formaat lijkt mij erg handig (in plaats van zo’n grote spiegelreflexcamera), maar ik vraag me alleen af wat voor hoesje je ervoor moet kopen en waar die hoesjes dan verkrijgbaar zijn. Weet jij dat toevallig?

 12. Wat een hulpvolle review! Ben het nog niet tegengekomen in mijn zoektocht naar de ideale camera. Het ziet er alleszins wel heel schattig uit, wat een mooi kleurtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *