Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Nature Box & N.A.E. Shampoo Bars

Automatische concepten

Lush heeft het al een hele tijd, shampoo bars. Maar sinds kort kun je ze ook gewoon bij de Kruidvat vinden. Nature Box en het nieuwe merk N.A.E. zetten een goede stap in de richting van minder plastic. Een shampoo in de vorm van een bar die veel langer meegaat en dus veel minder plastic gebruikt. Maar werkt zo een shampoo bar wel prettig? Ik testte het uit!

Automatische concepten

Het merk Nature Box ken ik al een tijdje en vind ik een erg prettig merk. Het merk N.A.E. is nieuw voor mij en is sinds kort ook in de drogisterijen te koop met een hele natuurlijke skincare en shampoo lijn. Bij de drogisterij vind je nu dus een aantal shampoo bars en ik kocht er een aantal om te testen.

Interessant om te weten is dat alle shampoo bars die hier liggen:

 • plastic vrij zijn
 • Een vegan formule hebben zonder siliconen en sulfaten
 • 1 bar gelijk staat aan 2 plastic flessen shampoo

Volgen jullie mij al op Instagram?

Ik dacht dat het heel vervelend zou zijn om de bars te gebruiken, want dat weerhield me eigenlijk altijd een shampoo bar (toendertijd van Lush) te kopen. Maar nu ik merk toch wel íets aan die plastic soep te willen doen sta ik hier meer voor open. Ik nam de bar mee onder de douche en een schaaltje waar ik hem na het gebruik droog in kon weglegen.

Gebruik van een shampoo bar is super simpel. Maak hem nat en wrijf hem over je natte haren heen. Leg de shampoo bar droog weg en masseer het schuim goed in. Het schuimt heel royaal dus je kunt heel gemakkelijk de shampoo verdelen. Daarna uitspoelen en klaar!

Laat de shampoo bar wel goed drogen zodat je hem de volgende keer weer gemakkelijk kunt gebruiken!

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Nature Box Almond Oil Shampoo Bar – € 6,99

Heb je last van futloos haar dat wel wat meer volume kan gebruiken? Dan ben je met deze shampoo aan het goede adres. Hij ruikt lekker warm naar amandel olie, ik persoonlijk vind dat heel erg lekker.

De shampoo brengt gemakkelijk aan en schuimt rijk! Het uitspoelen gaat gemakkelijk en het valt me eigenlijk meteen op dat mijn haar best zacht aanvoelt. Ik had verwacht dat het echt droog en touwig aan zou voelen, maar dat is absoluut niet zo.

Ik voel ook niet de behoefte om een conditioner te gebruiken dus doe dat ook niet, ben erg benieuwd hoe mijn haar eruit komt te zien droog.

Review: Nature Box & N.A.E. Shampoo Bars

Het eerste wat mij opvalt na het drogen is dat mijn haar super zacht en luchtig aanvoelt! Ja, deze shampoo geeft zeker wat meer formule en ik voel me goed omdat ik zo’n product heb gebruikt!

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

Nature Box Avocado Oil Shampoo Bar – € 6,99

Deze shampoo bar belooft je haar beschadigde te herstellen tot in de puntjes. De plastic-vrije shampoo is perfect voor een duurzame lifestyle dus dat is prettig om te weten.

Deze shampoo bar ruikt echt heel erg zepig omdat er natuurlijk olijf in verwerkt zit. Ik vind hem zeker niet vies ruiken, maar ik moet wel even wennen na al die zoete geuren die ik normaal gebruik.

Het brengt makkelijk aan en schuimt goed. Na het uitspoelen heb ik redelijk zacht haar en het voelt zeker niet als touw aan. Maar toch heb ik nog wel de behoefte om een conditioner te gebruiken. Jammer dat ze dat niet in een bar hebben, misschien voor de toekomst.

Na het gebruik heb ik heerlijk schoon en zacht haar, dat valt me meteen op. Eigenlijk ben ik dus heel enthousiast!

Automatische concepten
Automatische concepten
Automatische concepten

N.A.E. Daily Usage Shampoo Bar – € 7,99

N.A.E. is van hetzelfde moederbedrijf als Nature Box, dus niet zo gek dat ze bijna met twee dezelfde producten op de markt komen. N.A.E. is een in Nederland nieuw merk met allemaal natuurlijke en vegan producten waaronder deze 100% natuurlijke shampoo bar die voor iedere dag geschikt is.

De shampoo is verrijkt met biologische rijst en lavendelextract en geschikt voor normaal haar dat iedere dag gewassen wordt. Hierdoor is het een milde shampoo die de haren reinigt en niet verzwaart.

Ook deze shampoo bar vind ik erg prettig, maar toch moest ik wel even wennen aan de lavendel geur. Gelukkig is die niet heel prominent aanwezig tijdens en na het wassen.

Na het wassen mis ik nog wel een beetje een conditioner, maar misschien is dat ook een kwestie van gewenning. En natuurlijk kun je gewoon je favoriete masker of conditioner in combinatie met een shampoo bar gebruiken.

Als ik mijn haar gedroogd heb voelt het heerlijk zacht, fris en luchtig aan. Ja, deze is ook goedgekeurd.

Automatische concepten

Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ik ontzettend verrast ben door de shampoo bars. Het is eigenlijk super simpel in gebruik, ik gebruik minder plastic en het is een duurzame oplossing. De shampoo bars gaan gemiddeld 30 tot 50 wasbeurten mee wat gelijk staat aan twee plastic flessen. De shampoo bars zijn wel wat duurder maar gelukkig heeft de drogisterij vaak leuke aanbiedingen waardoor ze een stuk beter te betalen zijn.

Staan jullie ervoor open een shampoo bar te gaan gebruiken?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

 1. Ik gebruik altijd een shampoo en conditioner bar van lush, vind het zelf heel prettig! Hoe snel wordt je haar weer vet van deze bars? Ik had ze van de week al in m’n mandje liggen, maar de aanbieding bij de Etos (alle natures box €1,-) bleek een drukfout -_-

  1. Ik moet mijn haar helaas iedere dag wassen. Omdat ik zo een vette huid heb is na het slapen mijn hele haar ook vet en slierterig… Maar ik merk wel dat de rest van mijn haar veel langer fris blijft! Dus denk dat je haar best lang schoon blijft als je niet zo een vette huid als mij hebt ;)

 2. ik heb ze ook een paar keer opgestuurd gekregen en was verrast erdoor :D maar ik gebruik het niet dagelijks, ik weet niet kan gewoon niet van mijn gewone shampoo afblijven haha

 3. Wat je schrijft in het begin van je artikel klopt niet helemaal;
  De bar van N.A.E. heeft wel sulfaten erin zitten, sterker nog, 4e ingrediënt is Sodium Lauryl Sulfate, de bekende SLS.

  1. Het beetje SLS (4e ingrediënt) maakt het wel een goede bar voor mensen die nog siliconen uit hun haar moeten wassen ( reguliere shampoo bevat SLS, de agressieve reiniger die megagoed ontvet..siliconen moeten alles weer gladstrijken).
   Een helemaal natuurlijke zeep gaat ophopen op die siliconen, dat geeft dat touwige en stugge gevoel waardoor mensen opgeven.
   De SLS kan de siliconen eruit wassen.
   Ik ben later gaan afwisselen met bar ” met sls” en bar ” zonder sls”.
   Nu ben ik door de overgangsfase heen; en mijn haar is niet meer zo haarwasverslaafd als vroeger; niet zo snel vet, minder slap, voller en meer volume. Al meerdere mensen uit mijn omgeving zijn overgestapt!
   Mijn online favorieten zijn monoï de Haïti van helemaal SHEA en de (haar)zepen van SOAP7

  2. Ik ben enthousiast, geen plasticvervuiling en ook een heerlijk schoon resultaat, ik ga over op shampoobars❤

 4. Ik zag ook dat er in beide bars wel sulfaten en parabenen zitten. Jammer! Ik ben al een tijdje op zoek naar een shampoo bar zonder deze beide ingrediënten! Als iemand weet waar ik die kan vinden, tips zijn welkom :-)

  1. Werfzeep verkoopt 2 verschillende shampoo’s zonder sulfaten en parabenen. Ik gebruik al een tijdje hun zepen. In het begin moest ik er wel even aan wennen. Wellicht bieden zij wat je zoekt.

  2. Ik heb hier de Nature Box Avocado oil Shampoo bar voor me liggen. Ik zie nergens sulfaten of parabenen staan. Of je moet de Sulfosuccinate bedoelen. Dat is geen sulfaat. Sodium Cocoyl Isethionate is op dit moment de meest milde en natuurlijke detergent. Al die zeepfabriekjes verkopen zeepjes voor minimaal 10 euro. Nature Box is heel vaak in de aanbieding bij Kruidvat en Trekpleister. Meer dan 3,50 euro hoeft het niet te kosten. Qua ingredienten zul je het echt niet beter krijgen. De samenstelling van de Avocado komt overeen met de Kokos en Amandel echter zit daar Kokosolie en Amandelolie in. De N.A.E. is helaas niet zo vriendelijk voor je haar en huid.

 5. Ik gebruik yes to berries zonder sls als shampoo en conditioner van mas newan. Dit is 100 procent natuurlijk. Komt wel weer uit peru. Dus qua vervoer geen idee.

 6. Ik heb er momenteel twee in huis van Nature Box. Vooral om telkens een stukje mee te nemen op reis eigenlijk.
  Ik had ook nog gelezen van een ander merk waar ze heel enthousiast over zijn: Ethique. Zij hebben ook douchegel en conditioner en nog heel wat andere producten in bar. Dus deze zal ik zeker ook eens proberen!

 7. Hi Aranka, je kunt eens kijken op sites van Curly Girls.
  Wat jij waarschijnlijk ervaart is een building up van spullen die in veel shampoos zitten.
  Curly Girls is eigenlijk een methode voor mensen met krullen maar kan ook prima voor mensen zonder krul.
  Idee is eigenlijk dat je eerst een Final wash doet: met een bepaalde sulfaat rijke shampoo (bijv iedere dag shampoo van Jumbo) was je je haar helemaal schoon. Alle buildup is nu uit je haar.
  Dan ga je aan de hand van 4 eenvoudige tests die je zelf kunt doen, bepalen wat jouw haartype is en of je wel of geen proteïne nodig hebt.

  Daarna ga je je haar anders behandelen. Andere producten die cg-proof zijn. Dat zijn producten die je normaal gesproken ook in de winkel kunt kopen, niet extra duur maar op ingrediënten geselecteerd zijn. Let daarbij goed op wel/ geen proteïne. Dat maakt echt het verschil voor je haar.
  Als het goed is komt je buildup niet meer terug. Je hoeft ook maar 1x de Final wash te doen behalve als je een product gebruikt die niet cg-proof is óf als je je haar tussendoor verft.
  Je haar wordt gezonder en groeit over het algemeen sneller.

 8. Hey! Dit was precies de review die ik zocht! Heb net bij de trekpleister de n.a.e. lavendel en de nature box almond oil gekocht. Ik was bang dat het niet zo goed zou ontvetten als gewone shampoo. Maar zo te lezen hoef ik me daar niet druk om te maken. Bedankt!

  Waarom zijn sulfieten niet goed? Voor het milieu of voor je haar?

 9. Hey net mijn haar gewassen met nature box with Almond , moet zeggen na de allepo en marseille zeep die ik geprobeerd heb is dit heerlijk…

 10. Ik gebruik al jaren de “shampoo” van Werfzeep. Prettige geur en prettig voor mijn haar. Mijn haar is minder snel vet en heeft meer volume. Zeep heeft de neiging om kalk uit het water aan je haar te binden, maar na een “conditioner” van water met appelciderazijn (4:1) is dat probleem ook opgelost. Geen witte waas over m’n haren en borstel.

 11. Ben echt om! Gebruik de amandel en kokos van nature box en hoef niet elke dag meer mijn haar te wassen!!! Ruikt heerlijk, voelt zacht aan en brengt krullen mooi in vorm!!!!
  Dochter is ook om met lang haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *