Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn ervaring met de Microsoft Surface Go

Mijn ervaring met de Microsoft Surface Go

Sinds een maand heb ik de Microsoft Surface Go in mijn bezit en was hier super benieuwd naar. Ik ben al een tijdje naar een vervanger voor mijn MacBook Air aan het kijken en kwam zo ook op de Microsoft Surfaces uit. Het handige aan een Surface is dat het een laptop en tablet in één is en dat spreekt mij heel erg aan omdat ik veel onderweg ben en dan graag een laptop gebruik, maar soms ook alleen een tablet privé wil gebruiken voor een spelletje of Netflix. Benieuwd wat ik van de Microsoft Surface Go vond, lees dan zeker verder!

Advertisement

Mijn ervaring met de Microsoft Surface Go

Mijn laptop is inmiddels 6 jaar oud en aan vervanging toe. Ik wil weer graag een Windows systeem hebben omdat ik dit toch het beste en fijnste vind werken. Ik had al een tijdje een Surface op het oog omdat deze lekker compact zijn (en dus als tablet gebruikt kunnen worden) maar door het handige toetsenbord en de krachtige binnenkant ook een laptop kan zijn. Ik ben zelf veel onderweg en daarvoor wil ik een laptop gebruiken. Thuis werk ik het liefst achter mijn desktop, maar onderweg wil ik graag een goede laptop hebben en eigenlijk ook een tablet voor privé (want ik speel graag een spelletje of kijk graag Netflix). Tel alles bij elkaar op en je komt bij een Surface uit! Je hebt Surfaces in vele maten en soorten maar ik testte de Go versie uit die geschikt is voor (je raadt het al) on the go!

De Microsoft Surface Go heeft een aantal mooie specificaties:

  • Het is een 10 inch tablet die ook als laptop gebruikt kan worden met de Surface Type Cover, deze moet je er nog wel los bij kopen.
  • Omdat hij klein is, is hij makkelijk mee te nemen (hij past in mijn handtas) en is maar 522 gram.
  • De accu kan tot 9 uur mee als je hem op de besparingsmodus zet, maar in praktijk haal ik deze houdbaarheid nooit.
  • Het basismodel heeft een werkgeheugen van 8 GB en een SSD opslag van 128 GB, ook zit er een Intel HD Graphics 615 videokaart in.

Mijn ervaring met de Microsoft Surface Go

Ik heb de Microsoft Surface Go meer dan een maand getest en ik moet zeggen dat ik hem heel erg veel heb gebruikt. Ik installeerde hem en wat me meteen opviel is dat hij synchroniseert met mijn desktop, ik kreeg bijvoorbeeld dezelfde achtergrond. Ik wilde meteen mijn favoriete programma’s downloaden via het internet maar helaas ging dat niet, je kunt alleen de programma’s downloaden die in de Microsoft Store verkrijgbaar zijn. Helaas, geen Chrome dus voor mij, alleen Edge kun je als browser op de Microsoft Surface Go gebruiken. Maar voor de rest staat alles er eigenlijk wel op zoals Spotify, Word, Outlook, Netflix en veel leuke spelletjes.

Ik heb de Surface Type Cover erbij die je er los bij moet kopen voor € 99,99. Deze cover beschermt je Microsoft Surface Go en klikt magnetisch aan je scherm vast wat super handig is. Hij typt ontzettend fijn en ik vind vooral het mousepad ideaal. Wel is het even wennen om op een 10 inch toestenbord te typen, het is net allemaal wat kleiner waardoor je soms verkeerde knoppen te pakken hebt. Je kunt de Microsoft Surface Go gemakkelijk rechtop zetten door de standaard aan de achterkant open te klappen. Ik vind dit handig, maar niet ideaal want ik vind het behoorlijk kwetsbaar. Ook kun je hierdoor geen hoes om je Microsoft Surface Go doen en dat vind ik jammer, want na een paar dagen had ik al krasjes op de achterkant zitten, terwijl ik altijd erg zuinig ben op mijn spullen.

Qua werken is er prima mee te werken in Outlook, Word of op het internet. Zwaardere dingen zoals foto’s bewerken is deze Surface niet geschikt voor (er zijn wel modellen die dat wel zijn). Het is dus echt een ideaal apparaat als je alleen maar hoeft te surfen, mail beantwoorden, af en toe een spelletje speelt of Netflix kijkt. Deze laatste dingen heb ik dan ook vooral gedaan met de Microsoft Surface Go. Ik vind hem echt ideaal voor onderweg als ik even wat mail wil doen of een artikel wil uittypen. Wil ik hier foto’s of iets dergelijke aan toevoegen is dat niet ideaal, want Photoshop trekt hij slecht. Ook kan ik mijn SD kaartje niet in de Microsoft Surface Go stoppen, hij heeft alleen een USB C of USB 3.1 aansluiting.

Mijn ervaring met de Microsoft Surface Go

Voor onderweg is hij echt ideaal. Hij is zo compact dat hij in mijn tas pakt en ik hem er gemakkelijk bij kan pakken. In het vliegtuig sluit ik mijn draadloze koptelefoon aan met Bluetooth en speel ik lekker een spelletje. Ik merk trouwens wel dat hij wat hapert met mijn spelletje in vergelijk met mijn telefoon of desktop, maar het is niet hinderlijk. Het beeldscherm is trouwens super helder en scherp, dat viel mij meteen op en past zich ook automatisch aan naar het licht in je omgeving.

Je kunt de Microsoft Surface Go ook in verschillende standen qua batterij zetten. Dit heeft dan wel invloed op je prestaties en accuduur. Zo heb je de besparingsmodus waarbij je hem 9 uur zou kunnen gebruiken, maar deze gebruik ik eigenlijk nooit omdat alles dan echt beduidend langzamer wordt en het beeld niet meer zo helder is. Ik gebruik hem dus op de normale manier en denk dat hij dan rond de 4 uur meegaat. Opladen gaat trouwens super simpel met de bijgeleverde lader die magnetisch aansluit. Binnen twee uur is hij weer helemaal vol en kan hij weer een tijdje mee. Ook kun je hem gebruiken en opladen tegelijk.

De Microsoft Surface Go heeft nog een camera aan de voor- en achterkant die van prima kwaliteit is voor een Skype gesprek of iets dergelijks, het is alleen geen hele hoge kwaliteit voor goede foto’s. De Microsoft Surface Go kun je ook ontgrendelen met gezichtsherkenning maar ik merk dat hij dat niet zo goed pakt dus gebruik eigenlijk altijd de code om in te loggen.

Ook kun je met de Microsoft Surface Go gebruik maken van Windows Ink en dat was nieuw voor mij, ik had geen idee wat het was. Hiervoor heb je een speciale pen nodig (die moet je er los bij kopen) waarmee je overal op je tablet kan schrijven en aantekeningen kan maken. Ideaal om notities mee te maken in bijvoorbeeld Word of even snel wat bij een foto te schrijven.

Mijn ervaring met de Microsoft Surface Go

Ik ben over het algemeen super tevreden over de Microsoft Surface Go. Hij is lekker compact, makkelijk erbij te pakken en werkt perfect voor tekstverwerken of lekker ontspannen een spelletje te spelen of Netflix te kijken. Ben je dus opzoek naar een tablet of laptop voor deze doeleinden, dan is dit zeker iets voor jou.

Zelf heb ik hem dus ook meegenomen op vakantie en op persreis en dat is echt ideaal! Je hoeft niet je hele laptop mee te nemen en hij is ontzettend handzaam. Ik heb er in het vliegtuig mee gewerkt, op het terras voor de caravan en ’s avonds lekker Netflix mee gekeken, ideaal! Hij lijkt me ook heel handig voor naar school, makkelijk om even aantekeningen te maken.

Nadelen vind ik wel dat de gezichtsherkenning niet altijd even goed werkt, je de Surface Type Cover er apart bij moet kopen, hij redelijk kwetsbaar is en dat je geen losse programma’s kan downloaden die niet in de Microsoft Store staan. Voor de rest vind ik het echt een fantastisch apparaat en ben helemaal enthousiast! Ik vind het zo handig dat je het als laptop maar ook als tablet op de bank kunt gebruiken. Ik gebruik de Microsoft Surface Go dus vooral om mail te beantwoorden, mijn artikelen uit te typen (maar foto bewerken kan hij dus niet goed) en in mijn vrije tijd voor spelletjes of Netflix.

De Microsoft Surface Go 4 GB is te koop bij Coolblue voor € 449,- en de versie met 8 GB werkgeheugen kost € 599,- je kunt er nog apart een Surface Type Cover van € 99,99 bijkopen of een handige Surface Pen voor € 109,99 om aantekeningen te maken. Al met al heb je voor een goede prijs een hele fijne laptop/tablet combinatie. Het is natuurlijk kijken waar jouw behoeftes liggen en wat je nodig hebt.

Dit is een betaalde samenwerking met Coolblue

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. nou hier never nooit meer windhoos haha sorry! zijn al 8 jaar trouwe apple fans en voor ons echt niks anders meer ;) microsoft systemen blijven op een of andere manier gewoon ontstabiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *