Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Review: Maybelline Sky High Mascara

Eindelijk heb ik hem, de Maybelline Lash Sensational Sky High mascara. Het is een enorme internet hit, maar helaas is deze mascara nog niet in Nederland te koop. Gelukkig is hij dat wel vanaf maart, maar voor die tijd moet je er anders aan zien te kopen. Ik bestelde er eentje via Lookfantastic en na een aantal dagen kreeg ik hem binnen. En dan is het nu tijd voor een review!

Maybelline Sky High Mascara review

Maybelline Sky High Mascara

Het internet staat er helemaal vol mee, dit is dé nieuwe mascara van het moment. Door velen wordt het ook wel een holy grail genoemd. Een mascara die je moet hebben omdat hij ontzettend fijn en goed is. Als ik dat soort ervaringen hoor, word ik meteen nieuwsgierig. Zou het dan echt zo’n goede mascara zijn?

Aller eerst moet ik ook toegeven dat de mascara er erg mooi uitzien. Een mooie roze verpakking met glanzende letters. Het doet mij een beetje aan de stijl van Too Faced denken. De verpakking bevat niet heel erg veel informatie, maar wel kan ik vertellen dat er 7,2 ml in de mascara zit (wat een normale inhoud is) en de kleur ‘Very Black’ is.

Maybelline Sky High Mascara review

De mascara belooft eindeloze lengte aan je wimpers, vanaf het begin tot aan het einde. Dit door het speciale borsteltje die ervoor zorgt dat elk afzonderlijke wimperhaartje meegenomen wordt. Elk haartje wordt bedekt met een laagje mascara waardoor er lengte en volume.

Ik moet zeggen dat ik vaak niet heel erg onder de indruk ben van dit soort teksten, want tegenwoordig belooft elke mascara dit. Maar goed, omdat er al zoveel lovende woorden over deze mascara zijn ben ik wel benieuwd.

Maybelline Sky High Mascara review

De mascara heeft zelf een unieke formule met onder andere Bamboo Extract en fibers die ervoor zorgen dat je wimpers nog langer worden. Volgens Maybelline dé formule voor ultiem drama zonder je wimpers te verzwaren. Daarnaast is de mascara ook nog eens makkelijk te verwijderen waardoor je wimpers en huid niet irriteren of beschadigen.

Ingrediënten:

Aqua, Propylene Glycol, Ammonium Methacrylate Copolymer, Polyurethane-35, Cera Alba, Synthetic Fluorphlogopite, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Peg-200 Glyceryl Stearate, Ethylenediamine, Copernicia Cerifera Cera, Stearic Acid, Palmitic Acid, Ethylene, Alcohol Denat., Paraffin, Aminomethyl Propanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Butylene Glycol, Rayon, Xanthan Gum, Caprylic, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Edta, Myristic Acid, Tetrasodium Edta, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Potassium Sorbate, Silica, Soluble Collagen, Bambusa Vulgaris Extract, Trisodium Edta.

Ik ben niet echt thuis in de ingrediënten van mascara, maar wat mij wel meteen opvalt is dat het beloofde actieve ingrediënt Bamboo Extract als een van de laatste ingrediënten op het lijstje staat. Je kunt je dus afvragen of het überhaupt wel werkt.

Maybelline Sky High Mascara review

Over het borsteltje ben ik wel enthousiast, het is een siliconen borsteltje dat heel erg flexibel is. Het beweegt gemakkelijk mee met de wimpers. Ook vind ik dat siliconen borsteltjes altijd voor het meeste volume zorgen.

De borstel bevat een normale hoeveelheid mascara, niet te veel en niet te weinig, gewoon precies genoeg.

Maybelline Sky High Mascara swatches

Mijn wimpers zonder mascara.

Maybelline Sky High Mascara swatches

Mijn wimpers met de Maybelline Sky High Mascara.

Maybelline Sky High Mascara review

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara review

Ik moet eerlijk toegeven, ik ben echt onder de indruk van deze mascara. Binnen een paar applicaties had ik al het gewenste resultaat bereikt. De mascara brengt heel gemakkelijk aan en bedekt inderdaad elke wimper. De wimpers worden mooi vol en vooral heel erg lang. Het is echt een ontzettend groot verschil. Ik ben er heel blij mee.

De mascara blijft ook erg goed zitten. Het is een tube mascara waardoor hij tijdens het verwijderen een beetje afbrokkelt in plaats van wegsmelt. Beloofd werd dat de mascara heel makkelijk te verwijderen was. Daar ben ik het alleen niet mee eens. Als je de mascara met een make-up remover wil verwijderen ben je echt een hele tijd aan het boenen. Ook blijven er restjes zitten en dat deed irriteert/doet pijn tijdens het slapen, heel gek.

Onder de douche met flink veel water is de mascara wel zo verdwenen, maar het viel mij op dat er heel wat wimperhaartjes mee kwamen. Het kan zijn dat het een kwestie van toeval is die keren, maar het viel wel op.

Review: Maybelline Sky High Mascara

Voor de rest ben ik zeker onder de indruk van deze mascara, ik snap de hype helemaal. Het brengt gemakkelijk aan, geeft enorm veel lengte en volume en blijft goed zitten. Het verwijderen is even een ding, maar daar wen je ook wel weer aan. Ik blijf hem in ieder geval zeker gebruiken.

De Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara is vanaf maart te koop voor € 17,49 bij de drogisterijen zoals Kruidvat, Etos en bol.com. Gaan jullie deze mascara kopen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

18 reacties

  1. Mooie review dankjewel. Als ik naar de link ga staat er bij het product 2.2 g. Is dat niet een mini versie? Voor 11 euro nog wat

  2. Ohh mooi effect! Het is alleen dat ik al zoveel (nieuwe) mascara’s heb liggen, dat het eigenlijk zonde is om er nog één te kopen puur voor het “hebben” x

    1. Ik vind deze mascara top, blijft ook goed zitten ..je hoeft niet direct een waterproof versie te kopen. Die bestaat volgens mij ook niet. Is een mooie verlengende mascara en ook geen allergische reactie.

  3. Ben echt een mascara meisje…deze is echt super..Laatst was ik b8j de etos voor de l’oreal bambi xxl. Helemaal nix… niet te verwijderen. Heel hard, deze van Meybelline verlengt als een malle. Mis wel beetje volume, ondanks wimperserum

  4. Ik vind hem heel mooi, mijn wimpers worden mooi verlengd. Maar om ‘m eraf te krijgen, verschrikkelijk! Echt niet te doen. Zou ook graag tips willen van andere gebruikers :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *