Review: Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Review: Maybelline Sky High Mascara

Eindelijk heb ik hem, de Maybelline Lash Sensational Sky High mascara. Het is een enorme internet hit, maar helaas is deze mascara nog niet in Nederland te koop. Gelukkig is hij dat wel vanaf maart, maar voor die tijd moet je er anders aan zien te kopen. Ik bestelde er eentje via Lookfantastic en na een aantal dagen kreeg ik hem binnen. En dan is het nu tijd voor een review!

Maybelline Sky High Mascara review

Maybelline Sky High Mascara

Het internet staat er helemaal vol mee, dit is dé nieuwe mascara van het moment. Door velen wordt het ook wel een holy grail genoemd. Een mascara die je moet hebben omdat hij ontzettend fijn en goed is. Als ik dat soort ervaringen hoor, word ik meteen nieuwsgierig. Zou het dan echt zo’n goede mascara zijn?

Aller eerst moet ik ook toegeven dat de mascara er erg mooi uitzien. Een mooie roze verpakking met glanzende letters. Het doet mij een beetje aan de stijl van Too Faced denken. De verpakking bevat niet heel erg veel informatie, maar wel kan ik vertellen dat er 7,2 ml in de mascara zit (wat een normale inhoud is) en de kleur ‘Very Black’ is.

Maybelline Sky High Mascara review

De mascara belooft eindeloze lengte aan je wimpers, vanaf het begin tot aan het einde. Dit door het speciale borsteltje die ervoor zorgt dat elk afzonderlijke wimperhaartje meegenomen wordt. Elk haartje wordt bedekt met een laagje mascara waardoor er lengte en volume.

Ik moet zeggen dat ik vaak niet heel erg onder de indruk ben van dit soort teksten, want tegenwoordig belooft elke mascara dit. Maar goed, omdat er al zoveel lovende woorden over deze mascara zijn ben ik wel benieuwd.

Maybelline Sky High Mascara review

De mascara heeft zelf een unieke formule met onder andere Bamboo Extract en fibers die ervoor zorgen dat je wimpers nog langer worden. Volgens Maybelline dé formule voor ultiem drama zonder je wimpers te verzwaren. Daarnaast is de mascara ook nog eens makkelijk te verwijderen waardoor je wimpers en huid niet irriteren of beschadigen.

Ingrediënten:

Aqua, Propylene Glycol, Ammonium Methacrylate Copolymer, Polyurethane-35, Cera Alba, Synthetic Fluorphlogopite, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Peg-200 Glyceryl Stearate, Ethylenediamine, Copernicia Cerifera Cera, Stearic Acid, Palmitic Acid, Ethylene, Alcohol Denat., Paraffin, Aminomethyl Propanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Butylene Glycol, Rayon, Xanthan Gum, Caprylic, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Edta, Myristic Acid, Tetrasodium Edta, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Potassium Sorbate, Silica, Soluble Collagen, Bambusa Vulgaris Extract, Trisodium Edta.

Ik ben niet echt thuis in de ingrediënten van mascara, maar wat mij wel meteen opvalt is dat het beloofde actieve ingrediënt Bamboo Extract als een van de laatste ingrediënten op het lijstje staat. Je kunt je dus afvragen of het überhaupt wel werkt.

Maybelline Sky High Mascara review

Over het borsteltje ben ik wel enthousiast, het is een siliconen borsteltje dat heel erg flexibel is. Het beweegt gemakkelijk mee met de wimpers. Ook vind ik dat siliconen borsteltjes altijd voor het meeste volume zorgen.

De borstel bevat een normale hoeveelheid mascara, niet te veel en niet te weinig, gewoon precies genoeg.

Maybelline Sky High Mascara swatches

Mijn wimpers zonder mascara.

Maybelline Sky High Mascara swatches

Mijn wimpers met de Maybelline Sky High Mascara.

Maybelline Sky High Mascara review

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara review

Ik moet eerlijk toegeven, ik ben echt onder de indruk van deze mascara. Binnen een paar applicaties had ik al het gewenste resultaat bereikt. De mascara brengt heel gemakkelijk aan en bedekt inderdaad elke wimper. De wimpers worden mooi vol en vooral heel erg lang. Het is echt een ontzettend groot verschil. Ik ben er heel blij mee.

De mascara blijft ook erg goed zitten. Het is een tube mascara waardoor hij tijdens het verwijderen een beetje afbrokkelt in plaats van wegsmelt. Beloofd werd dat de mascara heel makkelijk te verwijderen was. Daar ben ik het alleen niet mee eens. Als je de mascara met een make-up remover wil verwijderen ben je echt een hele tijd aan het boenen. Ook blijven er restjes zitten en dat deed irriteert/doet pijn tijdens het slapen, heel gek.

Onder de douche met flink veel water is de mascara wel zo verdwenen, maar het viel mij op dat er heel wat wimperhaartjes mee kwamen. Het kan zijn dat het een kwestie van toeval is die keren, maar het viel wel op.

Review: Maybelline Sky High Mascara

Voor de rest ben ik zeker onder de indruk van deze mascara, ik snap de hype helemaal. Het brengt gemakkelijk aan, geeft enorm veel lengte en volume en blijft goed zitten. Het verwijderen is even een ding, maar daar wen je ook wel weer aan. Ik blijf hem in ieder geval zeker gebruiken.

De Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara is vanaf maart te koop voor € 17,49 bij de drogisterijen zoals Kruidvat, Etos en bol.com. Gaan jullie deze mascara kopen?

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 februari 2021 at 17:20

  Fijne review.
  Ik ken deze mascara niet.
  Zal misschien deze kopen want ik heb een hele dure.

  Xoxo

 • Reply
  Maybelline Sky High mascara komt naar Nederland | byAranka
  7 februari 2021 at 17:35

  […] heb ik hem al ontvangen en was ik natuurlijk meteen enthousiast aan het testen geslagen. In mijn Maybelline Sky High Mascara review lees je mijn ervaringen met de nieuwe Sky High […]

 • Reply
  Hafsa
  8 februari 2021 at 11:09

  Mooie review dankjewel. Als ik naar de link ga staat er bij het product 2.2 g. Is dat niet een mini versie? Voor 11 euro nog wat

  • Reply
   Aranka
   8 februari 2021 at 11:39

   Ik heb deze besteld en kreeg een grote! Was inderdaad 11 euro nog wat.

   • Reply
    Hafsa
    8 februari 2021 at 23:13

    Goed om te weten!

  • Reply
   Dora
   1 december 2021 at 17:37

   Ehh het is al te koop in Nederland volgens mij, zag laatst nog in de schappen bij Kruidvat

 • Reply
  Bianca
  9 februari 2021 at 10:05

  Ohh mooi effect! Het is alleen dat ik al zoveel (nieuwe) mascara’s heb liggen, dat het eigenlijk zonde is om er nog één te kopen puur voor het “hebben” x

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 5 – 2021 | byAranka.nl
  9 februari 2021 at 13:21

  […] Donderdag ben ik weer aan het werk op kantoor en ’s avonds ligt de nieuwe Maybelline Sky High mascara op mij te wachten. Ik was daar super benieuwd naar en inmiddels staat er ook al een review online. […]

 • Reply
  Eef
  10 februari 2021 at 16:28

  Deze is al te koop op de Kruidvat website, staat nu dat hij er vrijdag weer is maar gisteren kon je hem gewoon bestellen.

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  6 maart 2021 at 11:45

  Zo tof! Het resultaat ziet er ook echt goed uit. Thanks voor de mooie review Aranka! <3

  Liefs
  X

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 10 – 2021 | byAranka.nl
  8 maart 2021 at 10:58

  […] folders op de deurmat en ik vind het altijd heerlijk om de folders door te kijken. Ik zie dat de Maybelline Sky High mascara (klik voor review) eindelijk in Nederland te koop is bij de […]

 • Reply
  Lief dagboek en lezeressen week 10 – 2021 | byAranka.nl
  15 maart 2021 at 06:00

  […] in de pauze bij de Kruidvat nog even Aleve Feminax (echt een wondermiddel). Maar ook zie ik dat de Maybelline Sky High mascara verkocht wordt. Ik heb de mascara vanuit Engeland besteld maar ik vind hem echt ontzettend fijn. […]

 • Reply
  Linda
  25 maart 2021 at 08:27

  Ben echt een mascara meisje…deze is echt super..Laatst was ik b8j de etos voor de l’oreal bambi xxl. Helemaal nix… niet te verwijderen. Heel hard, deze van Meybelline verlengt als een malle. Mis wel beetje volume, ondanks wimperserum

 • Reply
  Lisa
  27 november 2021 at 23:30

  Hoe haal jij deze mascara er goed af? Ik krijg het niet goed voor elkaar..

 • Reply
  Kristel
  4 december 2021 at 09:25

  Is dit nu een repost van een artikel uit februari?

 • Reply
  Francy
  4 december 2021 at 14:21

  Ik vind hem heel mooi, mijn wimpers worden mooi verlengd. Maar om ‘m eraf te krijgen, verschrikkelijk! Echt niet te doen. Zou ook graag tips willen van andere gebruikers :)

 • Reply
  Review: L'Oréal Telescopic Lift Mascara | byAranka.nl
  22 maart 2023 at 06:00

  […] Mascara. Ik zag hem voorbij komen bij de DM in Duitsland voor een leuk prijsje en mijn favoriete Sky High mascara was op dus besloot hem mee naar huis te nemen. Ik ben altijd al fan geweest van de mascara’s […]

 • Laat een reactie achter