Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor is het drogisterij merk dat vooral bekend staat om de mascara’s, langhoudende lipsticks en natuurlijk de foundations. Max Factor komt dit najaar met een paar mooie en leuke lanceringen. Ik liet jullie laatst al de nieuwe Lash Crown mascara zien en vandaag zijn deze nieuwe foundations aan de beurt. De Healthy Skin Harmony foundation belooft de huid in balans te brengen met een natuurlijke dekking. Ik ben heel erg benieuwd!

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Ik ben eigenlijk altijd wel te spreken over de foundations van het merk dus met vol goede moed begin ik aan het testen van deze nieuwe variant. Deze foundation heeft ook weer de kenmerkende uitstraling van het merk meegekregen maar dan even in een iets ander jasje. De verpakking is gemaakt van een glazen flacon en een plastic dop versierd met gouden randjes. Ik vind de verpakking strak en klassiek uitzien, precies wat het merk ook wil uitstralen.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

In Nederland komen er als het goed is zes kleuren van deze foundation uit, een ruime selectie waar vast iedereen wel een passende kleur in kan vinden. De foundation is niet heel erg dekkend waardoor een kleur vaak meerdere tinten huid kan hebben. De zes kleuren zijn:

 • 47 Nude
 • 50 Natural
 • 75 Golden
 • 80 Bronze
 • 85 Caramel
 • 95 Tawny

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

De foundation belooft de huid te verzachten, hydrateren en beschermen en dat doen ze door middel van toegevoegde huidconditioners en anti-oxidanten. Maar dit doet de foundation wel op een manier dat het effect heel netjes en natuurlijk is. De foundation heeft namelijk een medium dekking – die je wel op kunt bouwen – en belooft het gezicht een semi-matte finish te geven. Wat de verpakking ook al aangeeft is dat er ook nog een SPF 20 in zit, dikke prima.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Het flesje is heel handig en simpel in gebruik. Je haalt de dop eraf en pompt de foundation daarna gemakkelijk op de huid of de rug van je hand, waar jij het makkelijk vind. De flesjes bevatten 30 ml wat een normale inhoud is voor een foundation. Tot zo ver heb ik nog niets aan te merken op de foundation.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Van links naar rechts zie je hier de kleuren Nude, Natural, Golden, Bronze, Caramel en Tawny. De kleuren zijn heel divers en hebben ook verschillende ondertonen. Zelf heb ik de kleur Nude gebruikt maar ik moet wel toegeven dat ik hem misschien een beetje te geel vond. Laten we naar mijn gezicht gaan kijken met en zonder foundation.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Mijn gezicht met alleen de Max Factor Healthy Skin Harmony foundation in de kleur nude. De foundation dekt mooi natuurlijk, voelt fijn aan en geeft een semi-dekkende dekking. Wel is mijn gezicht erg gelig geworden, maar haalt mijn roodheid wel goed uit het gezicht. Het is een beetje kiezen of delen dus.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

En dit is het resultaat met de rest van de make-up! Ik vind de foundation er hier eigenlijk niet meer zo geel uitzien, maar mooi matchend. De foundation begint gedurende de dag wel bij mij te glanzen, maar ik draag er dan ook geen primer onder en in combinatie met mijn vette huid is dat dweilen met de kraan open. Ja, ik vind dit best een fijne foundation.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Als ik toch nog een nadeel moet gaan zoeken is dat ik hem misschien iets aan de dikke kant vind, ik hou van dunne en luchtige foundations, deze is wat dikker en moet je daarna net even wat zorgvuldiger aanbrengen om hem mooi natuurlijk te krijgen. Voor de rest vind ik het echt en prima foundation die vooral geschikt is voor de normale tot vettige huid. De Max Factor Healthy Skin Harmony foundation kost € 17,99 en is te koop bij de drogisterijen en bol.com.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  chucky1012
  3 november 2017 at 07:14

  Zo een goede dekkende foundation.
  Ik weet niet of ik het zou kopen omdat dit wat dik is.

  Xoxo

 • Reply
  femketje
  3 november 2017 at 08:01

  ik ben zelf ook wat van de meer dunnere substanties, maar het effect is mooi!

 • Reply
  ByChristiana
  3 november 2017 at 08:27

  Ik vind het resultaat er eigenlijk ook prima uitzien! Wel jammer dat hij wat dikker is, dat werkt met een droge huid misschien niet zo fijn. Zelf geef ik dan ook de voorkeur aan wat luchtigere texturen.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  3 november 2017 at 09:36

  Klinkt als een prima foundation, al ben ik zelf ook wel meer fan van dunnere foundations!

 • Reply
  Rachel
  3 november 2017 at 10:29

  wauw vind het er mooi uit zien meis :D ik gebruik het zelf niet maar ik denk dat ik een dunnere fijner zou vinden als een dikkere

 • Reply
  Anita
  3 november 2017 at 10:44

  “een ruime selectie waar vast iedereen wel een passende kleur in kan vinden”?? Als ik naar de kleurselectie kijk, wetende hoeveel huidskleuren zich in Nederland bevinden, vind ik dat niet helemaal waar. Het lijkt op een fijne foundation maar de kleurselectie is echt triest.

  • Reply
   Tali
   3 november 2017 at 11:08

   Dit. Wat een vreselijk trieste kleuren selectie. Op de site van Max Factor zelf staan 18 kleuren. Nog niet eens genoeg om de diepste kleuren van het spectrum iets te kunnen aanbieden. 18 shades of medium. Zo jammer.
   Nederlandse bedrijven pakken vaak maar een paar kleuren medium van een shade range, echt triest.

   • Reply
    Anita
    5 november 2017 at 14:23

    Ik ben het volledig met je eens. Niemand kan me wijsmaken dat deze 6 kleuren alle huidskleuren in Nederland en Europa (waar MF beschikbaar is) aan een juiste kleur kunnen helpen.

 • Reply
  Levende Loes
  3 november 2017 at 10:49

  Wat zien deze foundations er mooi uit, heel chique! Vind het resultaat wel mooi, maar heb zelf liever een iets dunnere substantie.

 • Reply
  Manon
  3 november 2017 at 19:32

  Ik vind het effect er best wel mooi uitzien

 • Reply
  nicolished
  3 november 2017 at 21:10

  Wat zit hij mooi op je huid zeg! Ik vind de verpakking er ook tof uitzien.

 • Reply
  Laura
  4 november 2017 at 22:59

  Ik vind de kleur echt perfect voor je! Klinkt verder ook goed!

 • Reply
  Noor
  8 november 2017 at 20:21

  Oeehh zou je mij willen vertellen welke lipstick je draagt op de laatste foto?
  Hij staat je prachtig. Wat een mooie kleur.

 • Reply
  Katja
  29 november 2017 at 09:23

  Hij is ontzettend fijn en mooi dekkend.
  Ik had de kleur 50 maar was erg donker.
  Nu 47 gekozen en erg mooi resultaat.
  1 laag foundation is dan ook voldoende…

 • Reply
  Manon
  2 december 2017 at 15:10

  Super foundation, zelfs na een avondje stappen zit alles nog perfect op je gezicht.

 • Laat een reactie achter