Zoek
Sluit dit zoekvak.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor is het drogisterij merk dat vooral bekend staat om de mascara’s, langhoudende lipsticks en natuurlijk de foundations. Max Factor komt dit najaar met een paar mooie en leuke lanceringen. Ik liet jullie laatst al de nieuwe Lash Crown mascara zien en vandaag zijn deze nieuwe foundations aan de beurt. De Healthy Skin Harmony foundation belooft de huid in balans te brengen met een natuurlijke dekking. Ik ben heel erg benieuwd!

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Ik ben eigenlijk altijd wel te spreken over de foundations van het merk dus met vol goede moed begin ik aan het testen van deze nieuwe variant. Deze foundation heeft ook weer de kenmerkende uitstraling van het merk meegekregen maar dan even in een iets ander jasje. De verpakking is gemaakt van een glazen flacon en een plastic dop versierd met gouden randjes. Ik vind de verpakking strak en klassiek uitzien, precies wat het merk ook wil uitstralen.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

In Nederland komen er als het goed is zes kleuren van deze foundation uit, een ruime selectie waar vast iedereen wel een passende kleur in kan vinden. De foundation is niet heel erg dekkend waardoor een kleur vaak meerdere tinten huid kan hebben. De zes kleuren zijn:

 • 47 Nude
 • 50 Natural
 • 75 Golden
 • 80 Bronze
 • 85 Caramel
 • 95 Tawny

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

De foundation belooft de huid te verzachten, hydrateren en beschermen en dat doen ze door middel van toegevoegde huidconditioners en anti-oxidanten. Maar dit doet de foundation wel op een manier dat het effect heel netjes en natuurlijk is. De foundation heeft namelijk een medium dekking – die je wel op kunt bouwen – en belooft het gezicht een semi-matte finish te geven. Wat de verpakking ook al aangeeft is dat er ook nog een SPF 20 in zit, dikke prima.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Het flesje is heel handig en simpel in gebruik. Je haalt de dop eraf en pompt de foundation daarna gemakkelijk op de huid of de rug van je hand, waar jij het makkelijk vind. De flesjes bevatten 30 ml wat een normale inhoud is voor een foundation. Tot zo ver heb ik nog niets aan te merken op de foundation.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Van links naar rechts zie je hier de kleuren Nude, Natural, Golden, Bronze, Caramel en Tawny. De kleuren zijn heel divers en hebben ook verschillende ondertonen. Zelf heb ik de kleur Nude gebruikt maar ik moet wel toegeven dat ik hem misschien een beetje te geel vond. Laten we naar mijn gezicht gaan kijken met en zonder foundation.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Mijn gezicht met alleen de Max Factor Healthy Skin Harmony foundation in de kleur nude. De foundation dekt mooi natuurlijk, voelt fijn aan en geeft een semi-dekkende dekking. Wel is mijn gezicht erg gelig geworden, maar haalt mijn roodheid wel goed uit het gezicht. Het is een beetje kiezen of delen dus.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

En dit is het resultaat met de rest van de make-up! Ik vind de foundation er hier eigenlijk niet meer zo geel uitzien, maar mooi matchend. De foundation begint gedurende de dag wel bij mij te glanzen, maar ik draag er dan ook geen primer onder en in combinatie met mijn vette huid is dat dweilen met de kraan open. Ja, ik vind dit best een fijne foundation.

Max Factor Healthy Skin Harmony Foundation

Als ik toch nog een nadeel moet gaan zoeken is dat ik hem misschien iets aan de dikke kant vind, ik hou van dunne en luchtige foundations, deze is wat dikker en moet je daarna net even wat zorgvuldiger aanbrengen om hem mooi natuurlijk te krijgen. Voor de rest vind ik het echt en prima foundation die vooral geschikt is voor de normale tot vettige huid. De Max Factor Healthy Skin Harmony foundation kost € 17,99 en is te koop bij de drogisterijen en bol.com.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Ik vind het resultaat er eigenlijk ook prima uitzien! Wel jammer dat hij wat dikker is, dat werkt met een droge huid misschien niet zo fijn. Zelf geef ik dan ook de voorkeur aan wat luchtigere texturen.

 2. “een ruime selectie waar vast iedereen wel een passende kleur in kan vinden”?? Als ik naar de kleurselectie kijk, wetende hoeveel huidskleuren zich in Nederland bevinden, vind ik dat niet helemaal waar. Het lijkt op een fijne foundation maar de kleurselectie is echt triest.

  1. Dit. Wat een vreselijk trieste kleuren selectie. Op de site van Max Factor zelf staan 18 kleuren. Nog niet eens genoeg om de diepste kleuren van het spectrum iets te kunnen aanbieden. 18 shades of medium. Zo jammer.
   Nederlandse bedrijven pakken vaak maar een paar kleuren medium van een shade range, echt triest.

   1. Ik ben het volledig met je eens. Niemand kan me wijsmaken dat deze 6 kleuren alle huidskleuren in Nederland en Europa (waar MF beschikbaar is) aan een juiste kleur kunnen helpen.

 3. Hij is ontzettend fijn en mooi dekkend.
  Ik had de kleur 50 maar was erg donker.
  Nu 47 gekozen en erg mooi resultaat.
  1 laag foundation is dan ook voldoende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *