Zoek
Sluit dit zoekvak.

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

Wie kent het probleem, iedere dag maar weer moeten verzinnen wat we gaan eten. Ik ben echt inspiratieloos en aan mijn vriend hoef ik het ook niet te vragen want dan is standaard het antwoord “doe maar wat”. Geïrriteerd ga ik dus weer naar de supermarkt en sta daar weer dom voor mij uit te staren, wat moeten we nou eten? Waarom moet ik het altijd verzinnen en waarom heb ik nou nooit inspiratie. Marley Spoon heeft daarop de oplossing!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

Maaltijdboxen zijn op dit moment ontzettend populair en ik snap het eigenlijk wel. Je hoeft geen onnodige discussie te voeren met je partner wat je nou in hemelsnaam weer eens gaat eten vanavond, het is gemakkelijk, lekker en vaak ook nog eens heel verrassend. In samenwerking met Marley Spoon mocht ik hun maaltijdboxen testen. Dit klonk mij als muziek in de oren, eens een keer niet zelf hoeven te verzinnen wat ik wil eten, maar gewoon een keuze maken uit een aantal recepten. Ook leuk vind ik dat het niet een simpel gerecht is, maar alles is net even wat anders.

Marley Spoon werkt als volgt, je kunt kiezen uit 2, 3 of 4 maaltijdboxen (of eigenlijk zakken) per week voor 2 of 4 personen. Mocht je vegetariër zijn is er niets aan de hand, want je kunt ook uit genoeg vegetarische recepten kiezen. De Marley Spoon maaltijdbox heeft verschillende prijzen en dat ligt er ook aan hoeveel maaltijden je afneemt en voor hoeveel personen. Gemiddeld ligt de prijs per portie rond de € 7,00. Voor dat geld krijg je alle ingrediënten en zijn ze verzekerd vers. Een box voor 2 personen met 3 gerechten kost bijvoorbeeld € 39,90 wat ik netjes vind, zeker omdat het ook nog thuis in de avond (gekoeld) bezorgd wordt.

Elke week kun je uit 12 verschillende recepten kiezen die je hier kunt vinden. Hieruit kies je je gerechten en die worden dan thuis bezorgd op de dag dat jij dat wilt. Ik koos voor twee gerechten en die werden een aantal dagen later ’s avonds thuis bezorgd, ideaal!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

De maaltijden worden apart verpakt in een papieren zak en hierin zitten alle ingrediënten van het gerecht. Ik vind dit super makkelijk, want je hoeft dus niet alles bij elkaar te zoeken. Ook doe ik de zak zo in de koelkast, lekker makkelijk. Bij de maaltijden krijg je ook nog een handige handleiding waar duidelijk stap voor stap met foto’s staat hoe je het recept maakt. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar ik vond het echt heel duidelijk aangegeven hoe alles moest!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

Bonte ovengroenten

Het eerste gerecht wat ik maakte waren de bonte ovengroenten met bulgursalade en feta. Voor ons iets heel nieuws om te eten want ik ben niet zo van het ‘nieuwe dingen zelf proberen’. Ik had nog nooit bulgur gegeten en nog nooit groente in de oven gebakken. Het klinkt heel lekker dus ik was ook heel erg benieuwd naar het resultaat! Zoals ik al zei heb ik nog nooit dit klaargemaakt en had dan ook geen idee hoe je dit moest maken. Gelukkig staat het heel duidelijk op de receptenkaart aangegeven.

Binnen 40 minuten stond dit heerlijke bord met eten op tafel en ik kan echt zeggen dat het heerlijk was. Ik vind het leuk dat ik eens wat anders eet dan een AVG’tje en zelf ben ik ook een groot vlees fan en merkte dat je eigenlijk niet eens vlees nodig hebt om iets lekkers op tafel te zetten. Ik was echt verrast door dit heerlijke gerecht! Ik had trouwens de box voor 2 personen ontvangen maar ik heb hier drie porties uit kunnen halen, dus de volgende dag had ik een heerlijke bonte ovengroenten salade voor de lunch (want ook koud was het lekker!).

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

Makkelijke pasta met salsiccia

Pasta eten we eigenlijk nooit en als ik het doe dan doe ik het gemakkelijk uit zakjes. Dit keer werd ik uitgedaagd om in 20 minuten (handig als je niet veel tijd hebt, Marley Spoon heeft er namelijk ook altijd super snelle recepten tussen zitten) een gerecht op tafel te zetten. Ook hierbij staat het weer duidelijk aangegeven wat je moet doen en wanneer, echt ideaal! De pasta stond inderdaad met 20 minuten op tafel en ondertussen was ik al aan het lekkerbekken omdat het zó lekker rook!

De pasta was echt heerlijk en bedacht me ineens waarom ik pasta vaak met een zakje klaar maak, blijkbaar kan het ook heel gemakkelijk met verse ingrediënten. Omdat we het zo lekker vonden hebben we beide twee keer ons bord vol geschept en was het op. Maar de porties blijven echt ruim en als je niet zo’n grote eter bent zul je zeker nog een restje overhouden voor een andere dag die je even kan opwarmen. Ook dit recept was zeker weer geslaagd!

De eeuwige discussie – wat eten we vandaag?!

Ik ben echt onder de indruk van de Marley Spoon maaltijdbox. Het werkt super simpel door online je recepten en hoeveelheden uit te zoeken en daarna wordt het thuis bezorgd. Ik hoef niet meer voor iedere dag te denken wat we nou eens gaan eten (ja, wel simpel via de site, maar dat is leuk om te doen). Ook vind ik het handig dat als je het druk hebt je de boodschappen voor de gerechten gewoon in huis hebt en je ook nog eens kan kiezen voor snelle maaltijden als je laat thuis bent of gewoon nog erg druk bent.

Ben jij net zoals ik enthousiast of nieuwsgierig geworden naar de Marley Spoon maaltijdbox? Dan heb ik iets leuks voor je, ik mag je namelijk € 25,00 korting geven op je Marley Spoon box met de kortingscode MSXBYARANKA en dan heb je hem al voor € 11,00 als je twee gerechten kiest! Je kunt de box hier gemakkelijk bestellen, de kortingscode kun je aan het eind van je bestelling invullen. Super leuk bedrag om hem te proberen toch?

Dit is een betaalde samenwerking met Marley Spoon

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

12 reacties

  1. Dit klinkt wel heel goed! Ik wil zelf al een tijdje een maaltijdbox proberen, vooral omdat je dan toch wat anders eet dan anders (zonder dat je er urenlang recepten voor hoeft te zoeken). Ben benieuwd of hier opties bij zitten die bij mijn vriend en ik passen.

  2. Ik vind die boxen een leuk initiatief, maar alleen jammer dat het altijd gericht is op huishoudens van ,minstens 2 personen.

  3. Marley Spoon zal deze verkapte reclame vast en zeker goed betalen, want Serena heeft ook al een lofzang gezongen. Deze boxen zijn veel te duur en te weinig voor een normaal gezin (4 personen, waaronder twee mannelijke pubers). Zestig euro voor 4 maaltijden is krankzinnig, op maandbasis zou je op tenminste 4 x 60 euro = 240 euro uitkomen voor alleen je warme maaltijd. Daar komen dan nog de kosten voor 3 andere dagen per week bij en de kosten voor ontbijt en lunch. Gebruik je gezonde verstand !

      1. Aranka heeft het over een samenwerking waarbij ze de producten mag testen. In dat geval is er ook ruimte voor een kritische noot (tenminste de prijs, want dat is toch wel duidelijk). Die ontbreekt hier volledig dus gewoon reclame.

  4. Het nadeel van marley vind ik de hysterische hoeveelheid spam/reclame die ze maken. Ik heb 1 keer gekeken op de website en een account aangemaakt omdat ik het misschien een keer wilde proberen en krijg sindsdien meerdere mailtjes per week met aanbiedingen terwijl ik er dus nooit besteld heb.. Verschrikkelijk..

  5. Leuke review, al is het reclame. Wij hebben een tijdje HelloFresh gehad, ook leuk en de porties waren groot genoeg. Alleen inderdaad wel duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *