Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Lovea Solid Deo-Care deodorant

Ik ken het merk Lovea al jaren en ik vind het een tof en vooruitstrevend merk. Lovea was jaren geleden één van de eerste merken die natuurlijke zonnebrand op de markt brachten. Tegenwoordig zien we dat natuurlijk steeds meer en ik vind dat een goede ontwikkeling. Maar Lovea heeft niet alleen zonnebrand, zo hebben ze ook andere skincare producten zoals deze zomerse deodorants. Deze solid deo’s bieden je de hele dag bescherming en ruiken ook nog eens heel lekker.

Zomerse natuurlijke deodorants van Lovea

Ik heb echt een zak voor de geur van kokos en tiaré-bloemen en laat dat nou net de geuren zijn van deze solid deodorants van Lovea. De solid deodorants van Lovea bestaan uit 98% natuurlijk ingrediënten en zijn ook nog eens vegan. Ook is er geen alcohol of water aan de formule toegevoegd waardoor de huid niet uitdroogt. De deo’s bevatten absorberende poeders die langdurige bescherming bieden tegen transpiratie en een combinatie van was zorgt voor een textuur die samensmelt met de huid waardoor je huid heerlijk zacht aanvoelt.

De heerlijke geuren bestaan uit bloemige, zonnige en frisse noten die een parfumeur uit Grasse heeft samengesteld. Daaruit zijn de varianten kokos en tiaré-bloemen ontstaan.

Deze deodorants zijn de nieuwe toevoeging aan de Lovea collectie. Zo bevat de collectie natuurlijk de welbekende zonnebrand, maar ook shampoo, conditioner, douchegel, bodylotion en handcrème.

De deodorant is in stickvorm waardoor je hem heel gemakkelijk mee kan nemen op reis of dat het niet zoveel ruimte inneemt in de kast. De verpakking is volledig recyclebaar en 1 stick staat gelijk aan de inhoud van 2 roldeodorants. Met andere woorden, je doet er dus een hele tijd mee.

Wist je dat de producten in Frankrijk geproduceerd worden, diervriendelijke zijn én zonder alcohol?

Lovea Solid Deo-Care deodorant ingrediënten

Op de achterkant van de Lovea Solid Deo-Care deodorant vind je nog de ingrediëntenlijst en wat meer informatie. Wat ik trouwens heel gek vind is dat op de verpakking staat dat er geen alcohol in de formule zit, maar ik zie wel stearyl alcohol op de verpakking staan… Daarnaast heeft de deodorant veel oliën in de formule zitten.

Ook zie ik ineens staan dat je de deodorant koel moet bewaren. Ik denk dat ze daar niet de koelkast mee bedoelen en ik gebruik de deodorant nu al een aantal weken en hij staat ook niet koel, maar doet het prima. Ik denk alleen dat door de oliën en was de deodorant niet zo goed tegen de volle zon of warme temperaturen kan.

Lovea Solid Deo-Care deodorant kokosolie – € 10,99

Wil je een zowat 100% natuurlijke deodorant die lekker fris naar kokos ruikt? Dan zit je met deze deodorant goed! De biologische kokosolie die aan deze formule is toegevoegd zorgt voor de lekkere geur, maar ook is het een kenmerk van de producten van Lovea, overal wordt namelijk kokosolie aan toegevoegd. De kokosolie is rijk aan vitamines A en E die ervoor zorgen dat de huid gevoed, verzacht en herstelt.

Lovea Solid Deo-Care deodorant monoï-olie – € 10,99

Eigenlijk is deze deodorant precies hetzelfde als de kokosvariant, alleen dan is hier het bekende monoï-olie aan toegevoegd. Deze olie komt van Tahiti en heeft een hele kenmerkende geur. Zoals jullie misschien wel weten ben ik echt groot fan van deze geur en gaan er meerdere verpakkingen met zeep doorheen elke zomer. Maar ook deze formule heeft het goede van kokosolie en de verzorgende werking.

Mijn ervaring met de Lovea Solid Deo-Care deodorant

Ik vind het altijd wel spannend een nieuwe deodorant te gaan gebruiken, want ik gebruik altijd dezelfde deodorant omdat die voor mij goed werkt. Het is altijd spannend of een nieuwe deodorant niet vlekt of vervelende geurtjes doorlaat. Zelf gebruik ik altijd een roller en een stick is dan toch weer even anders.

In het begin was ik bang dat de stick vlekken zou achterlaten in mijn kleding. Of strepen in mijn shirts of gele vlekken onder mijn oksels, alleen daar heb ik tot nu toe nog niets van gemerkt. Het aanbrengen vond ik wel even wennen, want dat gaat best stroef en zeker als je net je oksels hebt geschoren kan dat een beetje gevoelig aanvoelen.

Beide deodorants hebben best een intense geur, daar moet je dus wel tegen kunnen. Ik vind de geuren echt heerlijk, maar omdat ze zo sterk ruiken combineer ik ze niet met een parfum. De deodorant blijft goed zitten, beschermt goed en aan het eind van de dag heb ik geen natte oksels of ruik ik onprettig. Wel hoopt de wax op in mijn huidplooien, dus als ik een shirtje draag zag ik twee strepen deodorant onder mijn oksels, maar vervelend vond ik dat niet.

De Lovea Solid Deo-Care deodorants vind ik fijn en ze ruiken echt heel lekker zomers. Je hebt er maar weinig van nodig, maar of ze echt langer meegaan dan mijn roller, dat betwijfel ik.

Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik ze best prijzig vind € 10,99 per stuk. En stel dat ze 2x zo lang meegaan vind ik meer dan 5 euro voor een deodorant ook nog best aan de prijs. De Lovea Solid Deo-Care deodorants zijn vanaf nu te koop bij Holland & Barrett.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *