Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: L’Oréal Elvive Pro Bond Repair

LOreal Elvive Bond Repair4

Ik ben een groot fan van de producten van Olaplex, ik was en verzorg er vrijwel altijd mijn haren mee en dat heeft zichtbaar effect. Het nadeel vind ik alleen wel de prijs, je betaalt rond de 30 euro voor een product. Ik zag groots de nieuwe lijn van L’Oréal Elvive voorbij komen, de Pro Bond Repair. Een range van drie verschillende producten: een pre-shampoo, shampoo en conditioner. Ze beloven ongeveer hetzelfde als de producten van Olaplex dus was hier erg benieuwd naar.

LOreal Elvive Bond Repair

L’Oréal Elvive Bond Repair Pre-Shampoo, Shampoo en Conditioner review

Speciaal om je haar te herstellen en beschermen is deze lijn uitgebracht. Als je last hebt van beschadigd haar door kleuren, bleken, de hitte van stylingtools of UV-straling, dan biedt L’Oréal de oplossing. De nieuwste innovatie herstelt het haar terug naar de originele haarsterkte. De Bond Repair sulfaatvrije shampoo van L’Oréal Paris Elvive reinigt en versterkt het haar. Met een romige crèmestructuur is de shampoo speciaal ontwikkeld om het haar zacht te reinigen en de haarvezel te versterken. Zo zorgt L’Oréal Paris Elvive Bond Repair voor:

 • 98% minder haarbreuk*
 • Tot 90% meer glans*
 • 5x meer voeding van de haarvezel*
 • Bescherming tegen UV-straling*

*Bij gebruik van de gehele Bond Repair routine bestaande uit: pre-shampoo, shampoo en conditioner.

Nou dat zijn dingen waar ik allemaal last van heb, dus ik was heel erg benieuwd naar deze collectie. De producten zouden bij de Kruidvat en Etos te koop moeten zijn, alleen ik zag ze niet fysiek in de winkel liggen. Daarom bestelde ik ze online via bol.com met een fikse korting. Alleen eenmaal thuis viel mij meteen op dat de producten kleiner zijn dan normaal. Zo bevat de shampoo maar 200 ml en de conditioner 150 ml.

Daarnaast is deze collectie ook een stuk duurder, de adviesprijs is namelijk € 12,99 per stuk en dat vind ik een flinke prijs voor een drogisterij product. Maar misschien is het ook weer een beetje marketing, want ik denk dan meteen, als het duurder is zal het ook wel beter zijn.

LOreal Elvive Bond Repair2

L’Oréal Elvive Bond Repair Pre-Shampoo – € 12,99

L’Oréal Paris Elvive Bond Repair pre-shampoo, herstelt het haar terug naar de originele haarsterkte met 12% citric acid. De Elvive Bond Repair pre-shampoo van L’Oréal Paris herstelt het haar intensief tot diep in de haarvezel. Als haar beschadigd raakt, breken de verbindingen diep in de haarvezel waardoor het haar zijn kracht, glans en levendigheid verliest. Met de hoogste concentratie Bond repair complex (12%) geeft de pre-shampoo het haar een citric acid boost en herstelt de moleculaire verbindingen diep in de haarvezel. De pre-shampoo voorziet het haar van intensief herstel.

LOreal Elvive Bond Repair9
Ingrediënten van de L’Oréal Elvive Bond Repair Pre-Shampoo
LOreal Elvive Bond Repair8

De eerste stap in de routine is het gebruik van de Bond Repair Pre-Shampoo. De Bond Repair Pre-Shampoo bevat het hoogste percentage citric acid om de verbindingen in de haarvezel te herstellen. Je brengt het aan op vochtig haar, laat het 5 minuten intrekken als een haarmasker en vervolgens spoel je het grondig uit. Tipje, spoel het echt goed uit om te voorkomen dat het haar sneller vet aanvoelt.

De Pre-Shampoo zit in een kleine verpakking van 200 ml en gebruik je dus voor het haren wassen met de shampoo als een soort booster. Onder de douche merk ik meteen dat het product niet heel dik is, niet zoals een masker of conditioner. Daardoor denk ik best veel nodig te hebben en smeer het rijkelijk in mijn haar. Het schuimt niet dus ik masseer het goed in, zowel op de hoofdhuid als de lengtes. Na 5 minuten spoel ik het weer uit en voel of merk onder de douche nog een verschil. We gaan verder naar stap twee, wassen met shampoo.

LOreal Elvive Bond Repair3

L’Oréal Elvive Bond Repair Shampoo – € 12,99

Nadat je je haar grondig hebt uitgespoeld van de Pre-Shampoo is het tijd om je haar te reinigen en wassen met de L’Oréal Elvive Bond Repair Shampoo. De sulfaatvrije shampoo reinigt en versterkt het haar en bevat 5% van het Bond Repair Complex met citric acid.

LOreal Elvive Bond Repair11
Ingrediënten van de L’Oréal Elvive Bond Repair Shampoo
LOreal Elvive Bond Repair10

Gebruik de Bond Repair sulfaatvrije shampoo om het haar te reinigen en de haarvezel te versterken. Je bent de shampoo aan op vochtig haar, zachtjes inmasseren en vervolgens uitspoelen. Eigenlijk zoals bij elke andere shampoo.

Ik heb vrij weinig van deze shampoo nodig en dat vind ik positief, want de shampoo is vrij prijzig. De shampoo schuimt sterk en ruikt vooral héél erg lekker. Na het inmasseren spoel ik de shampoo uit en voelt mijn haar heerlijk schoon aan en ruikt echt amazing.

LOreal Elvive Bond Repair1

L’Oréal Elvive Bond Repair Conditioner – € 12,99

Na het wassen met de twee shampoo’s is het tijd om je haar te verzorgen. De L’Oréal Elvive Bond Repair Conditioner sluit de haarverzel voor optimale verzorging. Ook de conditioner bevat 10% van het Bond Repair Complex met citric acid. Trouwens, de hele lijn is geschikt voor alle soorten beschadigd haar.

LOreal Elvive Bond Repair7
Ingrediënten van de L’Oréal Elvive Bond Repair Conditioner
LOreal Elvive Bond Repair6

Gebruik de Bond Repair conditioner om de haarvezel te sluiten voor optimale verzorging en makkelijk doorkambaar haar. Breng de conditioner aan op de lengtes en punten van het haar, laat vervolgens 3 minuten inwerken en spoel uit.

Ik vind de conditioner vrij dun en heb wederom weer het idee dat ik wat meer moet gebruiken om het goed in te laten trekken en werken. Jammer, want de conditioner heeft al een kleinere verpakking dan de shampoo’s. Ik breng het aan in mijn natte lengtes en laat het intrekken en spoel het vervolgens weer uit. Resultaat, ja mijn haar voelt echt heerlijk zacht aan.

LOreal Elvive Bond Repair5

L’Oréal Elvive Bond Repair review

Goed, wat vind ik dan van deze L’Oréal Elvive Bond Repair producten? Aller eerst, ik vind ze erg duur voor een drogisterij product. Ze zijn natuurlijk vaak in de aanbieding, maar mocht er geen aanbieding zijn betaal je € 38,97 voor alle drie de producten. Doe er nog iets bij en je hebt de Olaplex producten die veel zuiniger in gebruik zijn (en dus langer mee gaan).

Ik heb er natuurlijk minder voor betaald en ik moet zeggen dat ik best enthousiast ben over de producten. Ik ben groot fan van Olaplex en ik moet toegeven dat dit wel hetzelfde effect geeft. Mijn haar glanst prachtig en ruikt echt super lekker. Ik heb nog steeds geen tot amper last van haarbreuk en dat is wel eens anders geweest, maar nu ik dus tijdelijk gestopt ben met Olaplex komt het niet terug.

Qua ingrediënten zijn de producten van L’Oréal niet met Olaplex te vergelijken, maar ik vind het zeker een prettig alternatief. Je zult niet meteen verschil merken, maar op langer termijn heb ik nog steeds glanzend haar, wat sterk aanvoelt en niet uitvalt door haarbreuk.

De L’Oréal Elvive Bond Repair producten zijn te koop bij de drogisterijen en bol.com waar ze nu ook in de aanbieding zijn.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

 1. Fijn dat je dit getest hebt.
  Ik was zo benieuwd of er van een ander merk namelijk goedkopere
  vergelijkbare producten zouden zijn.

  Xoxo

 2. Als het goed is/ze zeggen dat de Action ook een plex lijn heeft die (bijna) net zo goed zou werken als de Olaplex producten, ga je die toevallig ook nog testen?

 3. Bij de Dm drogist in Dld kosten producten 5.99 p.st. Volgens mij ook online te bestellen als Dld te ver rijden is.

 4. Al deze shampoo’s en conditioners zijn erg duur en doen helemaal NIETS voor je haar. Zoals je zelf ook al zegt: je gebruikt altijd Olaplex en je hebt nog steeds dit nodig want je hebt de opgesomde probleempjes met je haren…! Dan zou er een lampje moeten gaan branden he… Het werkt gewoon niet.
  Gebruik gewoon een goede shampoo (geen goedkope) en als je iets wilt doen aan ‘bond repair’, neem dan een leave-in product! Of een haarolie van Olaplex. Dat is het enige wat zin heeft.
  Shampoo en conditioner zitten te kort in je haar en spoel je weer uit, het wast schoon en sluit de haarschubben en that’s it. Het concentraat erin aan acids is ook te laag. Dus doe jezelf een lol en koop geen overpriced rotzooi, doe iets in je haar wat echt werkt. En je zult wat geld over houden ook nog! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *