Review: Kruidvat Solait Instant Self Tan

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Het mooie weer komt er – als het goed is – aan en dat betekent dat de blote benen weer tevoorschijn komen! Alleen vind ik dat toch altijd wel een dingetje zo na de winter. De melkflessen komen dan tevoorschijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat niet echt vind passen onder een zomers kort broekje, jurkje of rokje. En als ik dan naar mijn vakantiefoto’s terug kijk zie ik een lekker gekleurd huidje, maar die is nu nog nergens te bekennen.

Zelfbruiner voor een mooi bruin kleurtje!

Ik ben helaas niet gezegend met een mooie bruine huidskleur, maar heb die welbekende melkflessen. De zon heeft zich nog niet laten zien dit jaar om alvast lekker bij te kleuren en een zonnebank is niet al te gezond. Maar toch wil ik al wel een lekker kleurtje hebben als straks de blote benen tevoorschijn mogen komen. Dit maakt me best een beetje onzeker en mooi vind ik het niet, het lijkt wel alsof ik licht geef.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Maar gelukkig hebben we tegenwoordig de zelfbruiners, die zijn namelijk makkelijk in gebruik, veilig en je kunt het gewoon thuis doen! Kruidvat lanceert met haar eigen merk de Solait Self Tan lijn, bestaande uit Solait Instant Self Tan Lotion, Solait Instant Self Tan Mousse en een handige handschoen om het mee aan te brengen: Solait Self Tan Applicator Glove. Tijd om dit te gaan testen!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Kruidvat Solait Instant Self Tan Lotion – € 3,99

Er zijn twee nieuwe zelfbruiningsproducten van Kruidvat, de lotion en de mousse. De lotion en mousse hebben dezelfde ingrediënten, maar het is dus een andere substantie. Afhankelijk wat je zelf prettig vindt om te gebruiken. Op het eerste gezicht zien de producten er mooi, strak en best luxe uit! Het trekt meteen je aandacht en ik krijg er direct een goed gevoel bij.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De kleurfilm in de zelfbruiners zorgt ervoor dat er een laagje bruine kleur op de huid wordt aangebracht en die ontwikkelt zich binnen 4 tot 6 uur tot een egale en bruine kleur op de huid zónder strepen en vlekken! Wel wordt aangeraden dit product in combinatie met de handschoen aan te brengen voor het beste resultaat. Daar ben ik het zelf ook mee eens en het werkt ook veel netter.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De opening heeft een handige klikdop en een klein gaatje waar je het product gedoseerd uit kan halen en aan kan brengen op de huid. De dop is ook makkelijk schoon te maken want na het gebruik wil dat er nog weleens wat smerig uit gaan zien.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De zelfbruiningslotion ziet eruit als vloeibare chocolade en zo ruikt het stiekem ook wel een beetje. Normaal ruiken zelfbruiningsproducten ontzettend chemisch maar deze ruiken echt superlekker en zoet, zeker een pluspunt!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse – € 3,99

Voor degenen die liever een mousse gebruiken in plaats van een lotion kunnen met deze mousse zeker uit de voeten. Het product is voor de rest te vergelijken met de lotion maar dan met een andere structuur. Zelf ben ik altijd fan van de mousse omdat deze makkelijk over de huid te verdelen is en vaak een wat subtielere kleur achterlaat.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Belangrijk bij de mousse is om deze van tevoren even te schudden zodat alle ingrediënten en pigmenten weer goed met elkaar vermengd zijn voor het beste resultaat. De mousse bevat wel 50 ml minder dan de lotion maar je doet er net zo lang mee.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De mousse heeft een handige pompflacon waar je heel gemakkelijk het product uit krijgt, het smeert ook wat minder dan de lotion. Ik pomp de mousse rechtstreeks op de huid die ik bruiner wil hebben en smeer het daarna uit met mijn handschoen.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De mousse ziet er prima uit en heeft een wat lichtere kleur dan de lotion. Dat verklaart straks ook het verschil in intensiteit.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Kruidvat Solait Instant Self Tan Glove – € 2,99

Je kunt de producten met de handen aanbrengen en uitwerken, maar aangeraden wordt het te doen met deze speciale handschoen. Zelf ben ik daar ook groot voorstander van. Zo heb je geen bruine handen met vlekken en het brengt gewoon veel mooier en egaler aan. Ik ben dus erg blij dat Kruidvat er ook voor gekozen heeft een handschoen uit te brengen.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Het gebruik van de handschoen is heel simpel, je doet je hand in de handschoen en smeert de zelfbruiner met de zachte oppervlakte uit over de huid. Je kunt de handschoen vaker gebruiken door hem met de hand uit te wassen en laten drogen. De handschoen is in één formaat te koop en past perfect om mijn hand heen.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

Goed laten we beginnen, aanschouw hier mijn melkflessen. Deze tover ik door de volgende stappen om tot bruine benen:

 1. Breng de zelfbruiner ruim aan op de huid
 2. Trek de speciale handschoen aan
 3. Zorg dat de zachte foam kant van de handschoen naar de huid gericht is
 4. Verdeel de zelfbruiner over de huid of op de handschoen
 5. Maak ronddraaiende bewegingen en ga net zo lang door tot alles egaal verdeeld is
 6. Vergeet niet de voeten en knieholtes mee te nemen voor een egaal effect
 7. Laat het goed intrekken en kom de komende uren niet in aanraking met water
 8. Mijn linker been is nu klaar! De mousse gaan we testen op het rechterbeen om het verschil te laten zien.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Mijn rechterbeen smeer ik in met de mousse en werk ik natuurlijk ook uit met de handschoen, dit gaat heel simpel en gemakkelijk!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

En dan is dit het resultaat, prachtige bruine egale benen zonder vlekken of strepen. Links is gedaan met de lotion en is wat intenser, rechts is gedaan met de mousse en heeft een wat subtielere kleur maar zeker een wereld van verschil met mijn melkflessen. De zelfbruiner trekt trouwens ook supersnel in en laat geen vettig laagje of iets dergelijks achter. Je kunt dus meteen je kleding weer aan zonder dat het gaat vlekken.

Voor het beste effect nog een paar tips voor het goed aanbrengen van zelfbruiner:

 1. Scrub van te voren de huid voor een langdurig resultaat
 2. Breng de zelfbruiner aan op een schone en gereinigde huid
 3. Gebruik een handschoen voor een egaal effect
 4. Bouw de zelfbruiner op, zo kun je geleidelijk aan naar het gewenste resultaat werken
 5. Laat het goed drogen, wacht met douchen tot 4-6 uur na de behandeling en ga dus ook niet naar het zwembad o.i.d., daar krijg je vlekken van

En nu ben ik helemaal klaar voor de korte broekjes, rokjes en jurkjes. Ik hoef me geen zorgen te maken om de melkflessen en het resultaat ziet er super natuurlijk uit zonder af te geven of te vlekken.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Wil je een échte bruine kleur, dan ga je voor de lotion. Hou je van een subtieler kleurtje, dan is de mousse geschikt voor jou! De handschoen kan ik zeker aanraden voor een egaal effect en schone handen zonder vlekken! De zelfbruiner blijft bij mij een paar dagen zitten. De Kruidvat Solait Instant Self Tan producten zijn vanaf nu te koop bij Kruidvat voor een hele fijne prijs!

Zijn jullie ook bang voor de eerste keer blote benen? Gebruiken jullie ook een zelfbruiner voor net wat mooiere bruine huid?

Dit vind je misschien ook leuk

52 reacties

 • Reply
  Sanne marlijn
  21 april 2017 at 14:39

  Wow wat een effect!! Echt prachtig. Ik ben dol op zelfbruiner en al helemaal fijn als het voor een vriendelijk prijsje is. Ik gebruik al jaren de Kruidvat Self Tan doekjes. Die zijn ook een aanrader. Ideaal dat er ook een handschoen beschikbaar is!

 • Reply
  elisejoanne
  21 april 2017 at 14:42

  Mooi effect! Kom maar door voor de zomer, deze melkflessen laat ik pas zien als het geen melkflessen meer zijn, haha. Ik gebruik altijd een steuntje als het mooie weer om de hoek komt kijken, eerder trek ik geen rokje aan. Die doekjes van de Kruidvat vind ik ook fijn, die gebruik ik al járen.

 • Reply
  Merel
  21 april 2017 at 15:03

  Ik heb nog nooit zelfbruiner gebruikt, altijd een beetje bang geweest dat ik er uit zou zien als een wortel. Maar nu ik dit zie ga ik het denk ik toch maar eens proberen!

 • Reply
  Jewelsite
  21 april 2017 at 15:12

  Wauw wat een resultaat zeg, ik had dit echt niet verwacht van Kruidvat producten. Laat de zomer komen, onze melkflessen zijn er op deze manier wel klaar voor!

 • Reply
  Ilona
  21 april 2017 at 16:12

  Wauw dit ziet er super uit! Ik ben zelf ook enorm wit dus ik ga dit zeker proberen, vaarwel melkflessen haha. Ik vind de prijs trouwens ook erg fijn!

 • Reply
  Mariska
  21 april 2017 at 16:16

  Bedankt voor de foto’s! Ik heb er gister mee in mijn handen gestaan maar was een beetje bang voor het resultaat. Met name ook omdat het 4-6 uur in moest trekken en je er dus niet direct zicht op hebt. Dit klinkt goed, het proberen waard!

  • Reply
   Aranka
   22 april 2017 at 09:28

   Ik merk eerlijk gezegd niet bijzonder veel verschil met direct aanbrengen en 4 tot 6 uur wachten. Alleen dat het iets egaler is geworden, maar eigenlijk brengt het al meteen mooi aan op de huid!

  • Reply
   Ida
   14 augustus 2022 at 18:32

   Hallo
   Graag zou ik de zelftan in de ronde fles willen van solait.
   Kun u mij vertellen hoe ik daar aan kom.
   Staat nergens meer bij de Kruitvat.

 • Reply
  Manon
  21 april 2017 at 19:04

  Het resultaat is mooi maar ik gebruik liever niet zulke producten

 • Reply
  Ile
  21 april 2017 at 19:11

  Ziet er goed uit! Nu vroeg ik mij af hoe de geur is na het aanbrengen? Heb je ook ‘last’ van die typische zelfbruiner geur?

  • Reply
   Aranka
   22 april 2017 at 09:29

   Nee absoluut niet, deze ruikt juist heel lekker! Iets wat me ook meteen positief opviel!

 • Reply
  Mara
  21 april 2017 at 21:15

  Super tof dit! Heb nooit echt zelfbruiner aangedurft, maar dit ziet er wel erg goed uit! Ren morgen meteen naar de kruidvat =)

  • Reply
   Mandy
   4 juni 2022 at 20:40

   Hallo heb een vraagje: hoe krijg je het er af als het niet goed er op is gedaan?? Kan iemand me er bij helpen

   • Reply
    Aranka
    7 juni 2022 at 09:44

    Met nagellak remover kun je de zelfbruiner verwijderen. Of het de beste optie is weet ik niet, maar zo krijg ik mijn vlekken weg.

 • Reply
  Susan
  22 april 2017 at 08:20

  Ik zou deze wel willen! Ziet er mooi uit.

 • Reply
  Annika
  22 april 2017 at 09:21

  Mooi resultaat. Ik ben zelf nog nooit een zelfbruiner tegen gekomen waar ik niet oranje van werd, maar dit ziet er veelbelovend uit. Voor die prijs zou ik hem best eens willen proberen.

 • Reply
  Bregje
  22 april 2017 at 09:46

  Ik heb ook een stel melkflessen, dus dit klinkt als een hele goede oplossing voor een mooie prijs! Ik ga het eens proberen! :)

 • Reply
  rachel
  22 april 2017 at 10:51

  mooi effect meis!! en hier niet bang voor witte benen want je weet ik ben klant van mijn eigen zonnebank haha

  • Reply
   Aranka
   23 april 2017 at 13:30

   Haha! Misschien kun je de zelfbruiners gebruiken voor het witte randje van je sokken ;)!

 • Reply
  Melissa
  22 april 2017 at 15:48

  Klinkt goed! En het resultaat ziet er mooi uit. Ik ga komende zomer maar weer wat vaker zelfbruiner erbij pakken, vind het toch altijd wel mooi om een beetje kleur te hebben! Vooral nu ben ik heel bleek nog.

 • Reply
  chucky1012
  22 april 2017 at 16:09

  Het zijn mooi producten!
  Ook is het resultaat goed.
  Gelukkig ben ik gezegend met mijn bruine teint.

  Xoxo

 • Reply
  Ester
  22 april 2017 at 18:49

  Hoe lang bleef de kleur zitten?

  • Reply
   Aranka
   23 april 2017 at 13:29

   De kleur blijft intensief zitten totdat de huid veelvuldig met water in contact komt zoals douchen, baden en zwemmen. Daarna is de huid nog wel iets bruiner, maar niet zo intensief. Het ligt er dus aan hoe vaak je doucht etc!

 • Reply
  Manu
  23 april 2017 at 10:19

  Ziet er supermooi uit Aranka. Fijne review. Ik ren vandaag naar de kruidvat! Vraag me alleen af hoe lang je ermee kan doen? Heb nog een fles staan van vorig jaar. Halfleeg maar wel al over de datum, die moet ik weggooien en vind dat zonde!

  • Reply
   Aranka
   23 april 2017 at 13:28

   Volgens de verpakking is het product na openen een jaar houdbaar, maar volgens mij kun je ze prima langer gebruiken. Ik zou gewoon even testen of de oude nog goed werken, zo ja houden en zo nee gooi je ze weg!

 • Reply
  Quinty
  23 april 2017 at 13:34

  Het effect is echt heel mooi! Ik ga deze kopen, zodat ik niet met melkflessen de zomer in hoef.

  • Reply
   Chantal
   18 juni 2020 at 21:18

   Ik heb nu al de 3e fles mouse,
   Halverwege de fles werkt de pomp niet meer.
   Bij alle flessen.
   Fijn product verder.
   Maar dure grap zo

   • Reply
    Chantal
    4 juli 2021 at 11:32

    Heb ik ook gehad.
    Alles uit elkaar gehaald en goed met heet water doorgespoeld. Het zit dan ergens verstopt

 • Reply
  JJ
  27 april 2017 at 01:55

  Wauw! Dat ziet er waanzinnig uit! Dank voor deze heldere toffe review!

 • Reply
  Sharon
  27 april 2017 at 07:22

  Stel je gaat met deze zelf bruiner de zon in, dus je hebt je benen ingesmeerd en gaat lekker in de zon zitten, zou je er dan een zonnebrand crème over heen kunnen smeren? Of zit er al een bepaalde factor in? Ik ben namelijk bang dat het gaat uitlopen…

  • Reply
   Femke
   29 april 2017 at 11:55

   persoonlijk breng ik een zelfbruiner altijd in de avond aan, beetje laten intrekken, dan losse kleding aan… dan kan je de dag nadien alles erover gebruiken wat je wilt: make up, zonnecreme… Zo meteen erna zou ik persoonlijk niet doen omdat je dan weer smeert en ik zou dan bang zijn van juist vlekken te veroorzaken…

  • Reply
   otte
   17 juli 2019 at 18:36

   Wouw idd zeker aan te raden

 • Reply
  Jetske Keizer
  1 mei 2017 at 00:19

  Ziet er mooi uit! Soms merk ik dat het af geeft in mijn sneakers (witte binnenvoering lijkt dan heel vies smoezelig!)….Geeft deze ook af?

 • Reply
  ffemmke
  22 mei 2017 at 22:51

  Wauw wat een onwijs mooi effect! Ik wil ze denk ik ook gaan uitproberen maar ben heel erg bang dat als het warm is en ik een beetje ga zweten het gaat uitlopen (slechte ervaring met een andere zelfbruiner). Heb jij hier iets van gemerkt?

 • Reply
  Dewi
  25 mei 2017 at 15:36

  Als je doucht of zonnenbrandcreme gebruikt, geeft het dan vlekken? :s Ik ga hem zo gebruiken maar ben nog wel een beetje bangig

 • Reply
  Fockelien
  26 mei 2017 at 23:51

  Hey Aranka wat een fijne review! Doordat Elise m gelinkt had gevonden en vanavond de lotion gekocht.
  Op de fles staat juist dat je na 4-6uur moet douchen om de kleur mooi te hebben zoals met de meeste tanners. Heb je dit ook geprobeerd?
  Groetjes Fockelien

 • Reply
  Marline
  29 mei 2017 at 11:25

  Dus zwemmen kun je er niet mee?
  En hoe zit het met zweten?

 • Reply
  Evi
  23 juli 2017 at 00:35

  Is deze mousse uit het assortiment gehaald? Kan t nergens meer krijgen. :-(

  • Reply
   Anneke
   13 oktober 2017 at 20:54

   Hi Evi, heb het vandaag nog gekocht dus lijkt niet uit het assortiment

  • Reply
   Fenna
   31 maart 2019 at 09:43

   Hoevaak maak je de handschoen schoon en met welk middel?

 • Reply
  Ang
  28 januari 2018 at 23:49

  Hai ik had vroeger de nare ervaring dat het na een paar dagen vervaagde op een vlekkerige manier. Leek wel of ik een pogmentziekte had. Ik vroeg me af of deze dag ook doet. Ook vroeg ik mij af of je ermee kunt zwemmen in de zee of in een chloorzwembad of dat je dan rare reacties krijgt op je huid of dat het weggaat. Groetjes

 • Reply
  Linda
  24 juni 2019 at 20:24

  Ik ben niet tevreden, na de 6 uur en gespoeld te hebben was de kleur meteen weer verdwenen.
  Mijn benen hadden dezelfde kleur als ervoor.
  Dit vind ik wel jammer, ideaal in gebruik en ruik ook lekker.

 • Reply
  Petra
  27 juni 2019 at 22:50

  Hoi,
  Wat bedoel je met “bouw de zelfbruiner op” ?
  Ik heb ‘m gisteravond voor het eerst gebruikt en ben zeer tevreden over de kleur.

  • Reply
   Aranka
   27 juni 2019 at 23:24

   Sommige mensen vinden het een beetje spannend. Dan kun je in het begin wat minder gebruiken en kijken naar het resultaat. Je kunt daarna de kleur opbouwen door steeds wat meer te gebruiken als je dat fijner vindt.

 • Reply
  Esmee
  28 mei 2020 at 20:12

  Dit artikel staat al eventjes online maar wat tof dat je alles zo beschrijft! Ik heb de lotion gekocht en nog nooooooit iets van self tanning gebruikt. Best spannend. 10 Artikelen gelezen en aan de jouwe toch wel het meest gehad. Morgen ochtend voordat ik de deur uit ga gaan we hem erop doen! Benen zijn nu nog standje TL-buis lol.

 • Reply
  Mary
  6 juni 2020 at 08:36

  Ik was heel tevreden met de kleur. Na 6 uur met water afgespoeld. Alle kleur was meteen weg. Zo teleurgesteld. Hoe kan dit nou? Zowel met de lotion als met de mousse.

 • Reply
  John
  27 oktober 2020 at 13:57

  Niet goed de fles gelezen en pas bij thuiskomst gezien dat de zelf bruiner direct een bruine kleur geeft wat het eigenlijk vloeibare make up maakt. Ook de handschoen vergeten te kopen en het met de handen aangebracht wat dus absoluut niet kan want alleen met een schuurspons verwijder je het weer. Het resultaat is na het aanbrengen net iets te heftig voor mij. Ben ook heel benieuwd wat voor vlekken het achterlaat want het is behoorlijk heftige kleurstof. Echt geen aanrader.

 • Reply
  Leentje
  1 april 2021 at 13:23

  Hallo, ik heb met veel plezier dit artikel gelezen. Wat een leuke, duidelijke en vooral goed geschreven blog. Ik was op zoek naar revieuws over de tissues van Solait self tan van Kruidvat en kwam o.a hier terecht. De revieuws zijn veelbelovend over de lotion en mouse, dat stemt al goed. Ik heb gisteren de tissues gekocht om eens te proberen, maar toch net als veel mensen, een beetje bang voor het resultaat oplevert. Ik heb net eerst een bovenarm gedaan en ik wacht even af wat dat gaat doen:)
  En als ik weer in de stad ben, ga ik ook de lotion kopen(wist niet van het bestaan af) ik heb deze niet zien staan.

  Ik zie tussen de reacties best veel goede vragen staan, maar slechts enkelen worden beantwoord, en dat vind ik eigenlijk best jammer.
  Maar ik ben meteen een volger op Twitter door van je geworden, dus misschien dat ik daar ook nog wel de nodige info kan vinden.

  Groetjes uit Harderwijk

 • Reply
  Vera
  20 juni 2021 at 17:04

  Huh, er staan hele oude (2017) reacties onder deze? Ik snap er niks van. Deze is 19-6 2021 geplaatst toch??

  • Reply
   Marianne
   20 juni 2021 at 23:48

   Vroeg ik me ook af inderdaad, lijkt een oud artikel te zijn.

  • Reply
   Aranka
   21 juni 2021 at 21:47

   Klopt, ik wilde even iets testen met goed gelezen oude artikelen (of die nog beter in Google scoren als ik ze weer naar voren haal qua datum). Binnenkort komen er gewoon weer nieuwe artikelen online :)

 • Reply
  Ilona
  26 juni 2022 at 17:04

  Jammer dat deze niet meer verkrijgbaar is🙁

 • Laat een reactie achter