Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Het mooie weer komt er – als het goed is – aan en dat betekent dat de blote benen weer tevoorschijn komen! Alleen vind ik dat toch altijd wel een dingetje zo na de winter. De melkflessen komen dan tevoorschijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat niet echt vind passen onder een zomers kort broekje, jurkje of rokje. En als ik dan naar mijn vakantiefoto’s terug kijk zie ik een lekker gekleurd huidje, maar die is nu nog nergens te bekennen.


Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Ik ben helaas niet gezegend met een mooie bruine huidskleur, maar heb die welbekende melkflessen. De zon heeft zich nog niet laten zien dit jaar om alvast lekker bij te kleuren en een zonnebank is niet al te gezond. Maar toch wil ik al wel een lekker kleurtje hebben als straks de blote benen tevoorschijn mogen komen. Dit maakt me best een beetje onzeker en mooi vind ik het niet, het lijkt wel alsof ik licht geef.Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Maar gelukkig hebben we tegenwoordig de zelfbruiners, die zijn namelijk makkelijk in gebruik, veilig en je kunt het gewoon thuis doen! Kruidvat lanceert met haar eigen merk de Solait Self Tan lijn, bestaande uit Solait Instant Self Tan Lotion, Solait Instant Self Tan Mousse en een handige handschoen om het mee aan te brengen: Solait Self Tan Applicator Glove. Tijd om dit te gaan testen!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Kruidvat Solait Instant Self Tan Lotion – € 3,99

Er zijn twee nieuwe zelfbruiningsproducten van Kruidvat, de lotion en de mousse. De lotion en mousse hebben dezelfde ingrediënten, maar het is dus een andere substantie. Afhankelijk wat je zelf prettig vindt om te gebruiken. Op het eerste gezicht zien de producten er mooi, strak en best luxe uit! Het trekt meteen je aandacht en ik krijg er direct een goed gevoel bij.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De kleurfilm in de zelfbruiners zorgt ervoor dat er een laagje bruine kleur op de huid wordt aangebracht en die ontwikkelt zich binnen 4 tot 6 uur tot een egale en bruine kleur op de huid zónder strepen en vlekken! Wel wordt aangeraden dit product in combinatie met de handschoen aan te brengen voor het beste resultaat. Daar ben ik het zelf ook mee eens en het werkt ook veel netter.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De opening heeft een handige klikdop en een klein gaatje waar je het product gedoseerd uit kan halen en aan kan brengen op de huid. De dop is ook makkelijk schoon te maken want na het gebruik wil dat er nog weleens wat smerig uit gaan zien.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De zelfbruiningslotion ziet eruit als vloeibare chocolade en zo ruikt het stiekem ook wel een beetje. Normaal ruiken zelfbruiningsproducten ontzettend chemisch maar deze ruiken echt superlekker en zoet, zeker een pluspunt!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Kruidvat Solait Instant Self Tan Mousse – € 3,99

Voor degenen die liever een mousse gebruiken in plaats van een lotion kunnen met deze mousse zeker uit de voeten. Het product is voor de rest te vergelijken met de lotion maar dan met een andere structuur. Zelf ben ik altijd fan van de mousse omdat deze makkelijk over de huid te verdelen is en vaak een wat subtielere kleur achterlaat.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Belangrijk bij de mousse is om deze van tevoren even te schudden zodat alle ingrediënten en pigmenten weer goed met elkaar vermengd zijn voor het beste resultaat. De mousse bevat wel 50 ml minder dan de lotion maar je doet er net zo lang mee.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De mousse heeft een handige pompflacon waar je heel gemakkelijk het product uit krijgt, het smeert ook wat minder dan de lotion. Ik pomp de mousse rechtstreeks op de huid die ik bruiner wil hebben en smeer het daarna uit met mijn handschoen.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

De mousse ziet er prima uit en heeft een wat lichtere kleur dan de lotion. Dat verklaart straks ook het verschil in intensiteit.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Kruidvat Solait Instant Self Tan Glove – € 2,99

Je kunt de producten met de handen aanbrengen en uitwerken, maar aangeraden wordt het te doen met deze speciale handschoen. Zelf ben ik daar ook groot voorstander van. Zo heb je geen bruine handen met vlekken en het brengt gewoon veel mooier en egaler aan. Ik ben dus erg blij dat Kruidvat er ook voor gekozen heeft een handschoen uit te brengen.

 

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Het gebruik van de handschoen is heel simpel, je doet je hand in de handschoen en smeert de zelfbruiner met de zachte oppervlakte uit over de huid. Je kunt de handschoen vaker gebruiken door hem met de hand uit te wassen en laten drogen. De handschoen is in één formaat te koop en past perfect om mijn hand heen.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Goed laten we beginnen, aanschouw hier mijn melkflessen. Deze tover ik door de volgende stappen om tot bruine benen:

 1. Breng de zelfbruiner ruim aan op de huid
 2. Trek de speciale handschoen aan
 3. Zorg dat de zachte foam kant van de handschoen naar de huid gericht is
 4. Verdeel de zelfbruiner over de huid of op de handschoen
 5. Maak ronddraaiende bewegingen en ga net zo lang door tot alles egaal verdeeld is
 6. Vergeet niet de voeten en knieholtes mee te nemen voor een egaal effect
 7. Laat het goed intrekken en kom de komende uren niet in aanraking met water
 8. Mijn linker been is nu klaar! De mousse gaan we testen op het rechterbeen om het verschil te laten zien.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Mijn rechterbeen smeer ik in met de mousse en werk ik natuurlijk ook uit met de handschoen, dit gaat heel simpel en gemakkelijk!

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

En dan is dit het resultaat, prachtige bruine egale benen zonder vlekken of strepen. Links is gedaan met de lotion en is wat intenser, rechts is gedaan met de mousse en heeft een wat subtielere kleur maar zeker een wereld van verschil met mijn melkflessen. De zelfbruiner trekt trouwens ook supersnel in en laat geen vettig laagje of iets dergelijks achter. Je kunt dus meteen je kleding weer aan zonder dat het gaat vlekken.

Voor het beste effect nog een paar tips voor het goed aanbrengen van zelfbruiner:

 1. Scrub van te voren de huid voor een langdurig resultaat
 2. Breng de zelfbruiner aan op een schone en gereinigde huid
 3. Gebruik een handschoen voor een egaal effect
 4. Bouw de zelfbruiner op, zo kun je geleidelijk aan naar het gewenste resultaat werken
 5. Laat het goed drogen, wacht met douchen tot 4-6 uur na de behandeling en ga dus ook niet naar het zwembad o.i.d., daar krijg je vlekken van

En nu ben ik helemaal klaar voor de korte broekjes, rokjes en jurkjes. Ik hoef me geen zorgen te maken om de melkflessen en het resultaat ziet er super natuurlijk uit zonder af te geven of te vlekken.

Klaar voor de zomer met de Kruidvat zelfbruiners!

Wil je een échte bruine kleur, dan ga je voor de lotion. Hou je van een subtieler kleurtje, dan is de mousse geschikt voor jou! De handschoen kan ik zeker aanraden voor een egaal effect en schone handen zonder vlekken! De zelfbruiner blijft bij mij een paar dagen zitten. De Kruidvat Solait Instant Self Tan producten zijn vanaf nu te koop bij Kruidvat voor een hele fijne prijs!

Zijn jullie ook bang voor de eerste keer blote benen? Gebruiken jullie ook een zelfbruiner voor net wat mooiere bruine huid?


Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Beantwoorden
  Sanne marlijn
  21 april 2017

  Wow wat een effect!! Echt prachtig. Ik ben dol op zelfbruiner en al helemaal fijn als het voor een vriendelijk prijsje is. Ik gebruik al jaren de Kruidvat Self Tan doekjes. Die zijn ook een aanrader. Ideaal dat er ook een handschoen beschikbaar is!

 • Beantwoorden
  elisejoanne
  21 april 2017

  Mooi effect! Kom maar door voor de zomer, deze melkflessen laat ik pas zien als het geen melkflessen meer zijn, haha. Ik gebruik altijd een steuntje als het mooie weer om de hoek komt kijken, eerder trek ik geen rokje aan. Die doekjes van de Kruidvat vind ik ook fijn, die gebruik ik al járen.

 • Beantwoorden
  Merel
  21 april 2017

  Ik heb nog nooit zelfbruiner gebruikt, altijd een beetje bang geweest dat ik er uit zou zien als een wortel. Maar nu ik dit zie ga ik het denk ik toch maar eens proberen!

 • Beantwoorden
  Jewelsite
  21 april 2017

  Wauw wat een resultaat zeg, ik had dit echt niet verwacht van Kruidvat producten. Laat de zomer komen, onze melkflessen zijn er op deze manier wel klaar voor!

 • Beantwoorden
  Ilona
  21 april 2017

  Wauw dit ziet er super uit! Ik ben zelf ook enorm wit dus ik ga dit zeker proberen, vaarwel melkflessen haha. Ik vind de prijs trouwens ook erg fijn!

 • Beantwoorden
  Mariska
  21 april 2017

  Bedankt voor de foto’s! Ik heb er gister mee in mijn handen gestaan maar was een beetje bang voor het resultaat. Met name ook omdat het 4-6 uur in moest trekken en je er dus niet direct zicht op hebt. Dit klinkt goed, het proberen waard!

  • Beantwoorden
   Aranka
   22 april 2017

   Ik merk eerlijk gezegd niet bijzonder veel verschil met direct aanbrengen en 4 tot 6 uur wachten. Alleen dat het iets egaler is geworden, maar eigenlijk brengt het al meteen mooi aan op de huid!

 • Beantwoorden
  Manon
  21 april 2017

  Het resultaat is mooi maar ik gebruik liever niet zulke producten

 • Beantwoorden
  Ile
  21 april 2017

  Ziet er goed uit! Nu vroeg ik mij af hoe de geur is na het aanbrengen? Heb je ook ‘last’ van die typische zelfbruiner geur?

  • Beantwoorden
   Aranka
   22 april 2017

   Nee absoluut niet, deze ruikt juist heel lekker! Iets wat me ook meteen positief opviel!

 • Beantwoorden
  Mara
  21 april 2017

  Super tof dit! Heb nooit echt zelfbruiner aangedurft, maar dit ziet er wel erg goed uit! Ren morgen meteen naar de kruidvat =)

 • Beantwoorden
  Susan
  22 april 2017

  Ik zou deze wel willen! Ziet er mooi uit.

 • Beantwoorden
  Annika
  22 april 2017

  Mooi resultaat. Ik ben zelf nog nooit een zelfbruiner tegen gekomen waar ik niet oranje van werd, maar dit ziet er veelbelovend uit. Voor die prijs zou ik hem best eens willen proberen.

 • Beantwoorden
  Bregje
  22 april 2017

  Ik heb ook een stel melkflessen, dus dit klinkt als een hele goede oplossing voor een mooie prijs! Ik ga het eens proberen! :)

 • Beantwoorden
  rachel
  22 april 2017

  mooi effect meis!! en hier niet bang voor witte benen want je weet ik ben klant van mijn eigen zonnebank haha

  • Beantwoorden
   Aranka
   23 april 2017

   Haha! Misschien kun je de zelfbruiners gebruiken voor het witte randje van je sokken ;)!

 • Beantwoorden
  Melissa
  22 april 2017

  Klinkt goed! En het resultaat ziet er mooi uit. Ik ga komende zomer maar weer wat vaker zelfbruiner erbij pakken, vind het toch altijd wel mooi om een beetje kleur te hebben! Vooral nu ben ik heel bleek nog.

 • Beantwoorden
  chucky1012
  22 april 2017

  Het zijn mooi producten!
  Ook is het resultaat goed.
  Gelukkig ben ik gezegend met mijn bruine teint.

  Xoxo

 • Beantwoorden
  Ester
  22 april 2017

  Hoe lang bleef de kleur zitten?

  • Beantwoorden
   Aranka
   23 april 2017

   De kleur blijft intensief zitten totdat de huid veelvuldig met water in contact komt zoals douchen, baden en zwemmen. Daarna is de huid nog wel iets bruiner, maar niet zo intensief. Het ligt er dus aan hoe vaak je doucht etc!

 • Beantwoorden
  Manu
  23 april 2017

  Ziet er supermooi uit Aranka. Fijne review. Ik ren vandaag naar de kruidvat! Vraag me alleen af hoe lang je ermee kan doen? Heb nog een fles staan van vorig jaar. Halfleeg maar wel al over de datum, die moet ik weggooien en vind dat zonde!

  • Beantwoorden
   Aranka
   23 april 2017

   Volgens de verpakking is het product na openen een jaar houdbaar, maar volgens mij kun je ze prima langer gebruiken. Ik zou gewoon even testen of de oude nog goed werken, zo ja houden en zo nee gooi je ze weg!

 • Beantwoorden
  Quinty
  23 april 2017

  Het effect is echt heel mooi! Ik ga deze kopen, zodat ik niet met melkflessen de zomer in hoef.

 • Beantwoorden
  JJ
  27 april 2017

  Wauw! Dat ziet er waanzinnig uit! Dank voor deze heldere toffe review!

 • Beantwoorden
  Sharon
  27 april 2017

  Stel je gaat met deze zelf bruiner de zon in, dus je hebt je benen ingesmeerd en gaat lekker in de zon zitten, zou je er dan een zonnebrand crème over heen kunnen smeren? Of zit er al een bepaalde factor in? Ik ben namelijk bang dat het gaat uitlopen…

  • Beantwoorden
   Femke
   29 april 2017

   persoonlijk breng ik een zelfbruiner altijd in de avond aan, beetje laten intrekken, dan losse kleding aan… dan kan je de dag nadien alles erover gebruiken wat je wilt: make up, zonnecreme… Zo meteen erna zou ik persoonlijk niet doen omdat je dan weer smeert en ik zou dan bang zijn van juist vlekken te veroorzaken…

 • Beantwoorden
  Jetske Keizer
  1 mei 2017

  Ziet er mooi uit! Soms merk ik dat het af geeft in mijn sneakers (witte binnenvoering lijkt dan heel vies smoezelig!)….Geeft deze ook af?

 • Beantwoorden
  ffemmke
  22 mei 2017

  Wauw wat een onwijs mooi effect! Ik wil ze denk ik ook gaan uitproberen maar ben heel erg bang dat als het warm is en ik een beetje ga zweten het gaat uitlopen (slechte ervaring met een andere zelfbruiner). Heb jij hier iets van gemerkt?

 • Beantwoorden
  Dewi
  25 mei 2017

  Als je doucht of zonnenbrandcreme gebruikt, geeft het dan vlekken? :s Ik ga hem zo gebruiken maar ben nog wel een beetje bangig

 • Beantwoorden
  Fockelien
  26 mei 2017

  Hey Aranka wat een fijne review! Doordat Elise m gelinkt had gevonden en vanavond de lotion gekocht.
  Op de fles staat juist dat je na 4-6uur moet douchen om de kleur mooi te hebben zoals met de meeste tanners. Heb je dit ook geprobeerd?
  Groetjes Fockelien

 • Beantwoorden
  Marline
  29 mei 2017

  Dus zwemmen kun je er niet mee?
  En hoe zit het met zweten?

 • Beantwoorden
  Evi
  23 juli 2017

  Is deze mousse uit het assortiment gehaald? Kan t nergens meer krijgen. :-(

  • Beantwoorden
   Anneke
   13 oktober 2017

   Hi Evi, heb het vandaag nog gekocht dus lijkt niet uit het assortiment

 • Beantwoorden
  Ang
  28 januari 2018

  Hai ik had vroeger de nare ervaring dat het na een paar dagen vervaagde op een vlekkerige manier. Leek wel of ik een pogmentziekte had. Ik vroeg me af of deze dag ook doet. Ook vroeg ik mij af of je ermee kunt zwemmen in de zee of in een chloorzwembad of dat je dan rare reacties krijgt op je huid of dat het weggaat. Groetjes

 • Laat een reactie achter