Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Kruidvat Body Shaving Butter

Met dit warme weer scheer ik vaak mijn benen, oksels en bikinilijn. Helaas kan dat nog wel eens zorgen voor scheerirritatie wanneer ik geen goede maatregelen neem zoals een goed en scherp scheermes of een speciaal scheerproduct. Sinds kort heb ik de nieuwe Kruidvat Shaving Butter en ik moet zeggen dat ik daar heel tevreden over ben! Mijn scheermes glijdt over de huid heen en na het scheren heb ik een heerlijk zachte huid.

Soepel scheren met de Kruidvat Shaving Butter

Wanneer je je wilt scheren is het fijn een extra product te gebruiken waardoor het scheermes net even wat makkelijker over de huid heen glijdt. Je kunt daarbij denken aan een scheergel, maar kennen jullie ook een scheerboter? De Kruidvat Shaving Butter heeft een rijke textuur en zorgt ervoor dat de haartjes glad afgeschoren worden en een zijdezachte huid. Deze shaving butter is zacht van geur en ruikt een beetje zoetig, ik vind hem erg prettig ruiken.

De Kruidvat Shaving Butter zit in een plastic pot waardoor je gemakkelijk met je hand er wat uit kunt halen en verdelen over de huid. Wanneer ik mijn benen niet onder de douche scheer vind ik de verpakking handig, maar onder de douche komt er allemaal water bij en is het niet ideaal. De inhoud van pot is 150 ml en daar doe je zeker een hele tijd mee.

Hoe gebruik je een shaving butter?

Je brengt de shaving butter op een natte huid aan, het liefst met lauwwarm water. Zelf vind ik het prettig om mijn benen in bad te scheren en dan zijn mijn benen al nat van het warme water. Breng ongeveer een hoeveelheid van een eurostuk aan per been en masseer de huid in met ronddraaiende bewegingen. Volgens de verpakking zou er dan een schuim moeten ontstaan, maar die krijg ik niet. Bij mij wordt het een witte laag. Wanneer je een zachte witte of schuimlaag op je huid hebt kun je beginnen met scheren.

Na het scheren is het belangrijk is scheermes goed schoon te maken zodat er geen restjes product meer tussen de mesjes zitten. Anders kan het mesje namelijk snel bot worden of zelfs gaan roesten en dat wil je niet.

Ingrediënten van de Kruidvat Shaving Butter

Hierboven zie je de ingrediënten van de Kruidvat Shaving Butter staan. Wat mij opvalt is dat er helemaal geen beloftes zijn gedaan wat betreft ingrediënten. Er zit niet een speciaal iets in wat een lokkertje zou moeten zijn. Wel wordt aangegeven dat de shaving butter licht geparfumeerd is en inderdaad het ingredient parfum staat onderaan op het lijstje.

Voor de rest zie je een aantal oliën en shea butter in de shaving butter zitten, maar ook alcohol.

Kruidvat Shaving Butter ervaring

In de zomer scheer ik ontzettend vaak mijn benen, oksels en bikinilijn. Doordat ik dit vaak doe, kan mijn huid nog wel eens geïrriteerd raken. Ik vind het daarom belangrijk mijn huid goed te verzorgen en de juiste producten te gebruiken. Op dit moment ben ik groot fan van de Estrid scheermesjes omdat die goed scherp zijn en een zachte huid achterlaten. Nu gebruik ik die scheermesjes dus in combinatie met de Kruidvat Shaving Butter.

Ik breng een vingertop shaving butter aan op mijn benen en masseer dit in met lauwwarm water. Zo ontstaat er dus een zachte witte laag op de huid waar je scheermes echt overheen glijft. Ik merk ook omdat het zo soepel gaat ik minder scheerirritatie heb rondom mijn bikinlijn. Het product ruikt lekker fris en laat ook nog eens een super zachte en gehydrateerde huid achter.

Na het scheren zit mijn scheermesje wel vol met restjes van de shaving butter, dus maak deze wel goed schoon wanneer je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van je scheermes.

Ik vind de Kruidvat Shaving Butter heel erg fijn. Het brengt gemakkelijk aan, laat mijn scheermes over de huid heen glijden en mijn benen zijn na het scheren niet zo droog en trekkerig. Wat mij betreft een hele fijne budget aankoop! De Kruidvat Shaving Butter is te koop bij de Kruidvat en online in hun webshop voor € 2,99 per stuk.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Die geur is echt super! En je glijd er ook zo met je schermes overheen. Nu afwachten hoe het gaat met de irritatie. Ik had overigens ook de after shave balsem meegenomen die ruikt ook fantastisch. Ik hoop op een goed resultaat 🤞 bedankt voor je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *