Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit

Iets wat ik al zo lang een keer wilde doen is mijn benen en oksels waxen, alleen dan niet met van die kant en klare waxstrips, maar met een vloeibare wax die je zelf op je lichaam moet smeren en er af moet trekken. De wax die bij de salons wordt gebruikt zeg maar. Alleen waar vind je dat als consument zijnde? Nou zag ik dat Kruidvat een nieuw product heeft, de Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit. Dit is een set met waxing pearls die je zelf warm moet maken waardoor je gemakkelijk je eigen lichaam kunt waxen! Dit moest ik uittesten!

Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit

De Kruidvat Peel Off Wax Parels zijn speciaal ontwikkeld voor het goed en gemakkelijk te verwijderen van de haren vanaf de wortels. Haartjes worden hierdoor voor een langere tijd verwijderd. De wax is zelfs geschikt voor de korte haartjes. Want je kunt de wax al gebruiken wanneer de haren maar 2 mm lang zijn! Breng deze wax gemakkelijk aan en trek de waxlaag er in één beweging af. Na gebruik voelt de huid glad en zacht aan, ten minste dat belooft het product!

Ik was hier dus heel erg benieuwd naar. Ik vind het altijd zo leuk in de salon als ze met wax werken en ik kan uren naar wax video’s op TikTok kijken. Alleen het zelf doen leek me lastig, want waar koop je zelf je wax? Nou tegenwoordig dus heel gemakkelijk bij de Kruidvat!

Zelf je wax maken in de magnetron

De Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit is een set waarmee je dus je eigen wax in de magnetron gaat maken. Dit doe je door de waxing pearls een aantal minuten in de magnetron te doen in het bijgeleverde bakje en daarna dus een warme zachte wax krijgt. Op het doos wordt goed uitgelegd hoe alles werkt, maar binnen in de verpakking vind je nog een uitgebreide gebruiksaanwijzing en je word er ook echt op gewezen dat je goed doorneemt hoe je het product op de juiste manier moet gebruiken.

Inhoud van de Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit

De Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit koop je van € 7,99 en daar krijg je best een behoorlijke set voor. In deze set zit het volgende:

 • Stevig plastic bakje om de wax in te verwarmen
 • Waxing Pearls
 • Spatel op de wax aan te brengen
 • Nabehandelingsdoekjes
 • Gebruiksaanwijzing

In de verpakking zit dus 250 gram waxing pearls. Toen ik het zo zag dacht ik, wow dat is nog best veel. Alleen na gebruik blijkt dit zo ongeveer genoeg te zijn voor je beide onderbenen. Wanneer je bijvoorbeeld alleen je oksels of bikinilijn wilt waxen doe je hier wel langer mee.

Hoe gebruik je de Kruidvat Peel Off Waxing Pearls?

Het wordt meerdere keren op de verpakking aangegeven, het is heel belangrijk de gebruiksaanwijzing goed door te nemen, dus dat heb ik netjes gedaan. De gebruiksaanwijzing vertelt je dat de wax er voor is gemaakt om je haren te verwijderen door de wax er in één keer af te trekken.

Belangrijk is dat je de wax niet gebruikt wanneer je last hebt van de volgende punten:

 • Geen jonge of verouderde huid
 • Geirriteerde of beschadigde huid
 • Verbrande huid
 • Niet meteen na het douchen of baden gebruiken
 • Geen deodorant 24 uur na het ontharen gebruikt

Of je huid er goed op reageert weer je natuurlijk niet, daarom is het altijd raadzaam eerst een stukje op de huid te testen.

Goed, we weten nu wanneer we wel of niet de wax mogen gebruiken. Nu is het goed om te weten hoe je de wax klaarmaakt.

 • Doe de gewenste hoeveelheid wax parels in het bakje
 • Zet het bakje in de magnetron, maar aan de zijkant
 • Zet het bakje ook op een vlakke ondergrond en geen rooster
 • Verwarm de wax in de magnetron, hierboven zie je een stappenplan voor de verwarmingstijden
 • Laat de wax een minuutje rusten in de magnetron en roer door met de spatel
 • Je kunt nu de wax aanbrengen op de huid.

Hierboven zie je een schema, alleen die klopte totaal niet. Ik heb een half bakje 6 minuten in de magnetron moeten laten verwarmen op 900W. Omdat ik bang was dat het ineens te hard zou gaan heb ik hem er wel maar 1,5 minuut ingehad elke keer. Na 6 minuten heb ik hem even laten staan en heb ik het goed door geroerd.

Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit ervaring

Na 6 minuten had ik een perfecte wax klaar die ook niet te heet was. Neem trouwens niet mijn tijden over, want elke magnetron is natuurlijk anders. Ik breng de wax gemakkelijk aan op mijn huid met de spatel en probeer het zo goed mogelijk te verdelen. Aangeraden wordt de raden wat dikker te houden zodat je het daar gemakkelijk open kan trekken.

De wax is hard genoeg om het eraf te trekken wanneer het niet meer plakt. Dit was bij mij al na een paar seconden. Je trekt de wax met de haarrichting mee er af. Mij verbaasde het, dat het helemaal geen pijn deed en het echt alle haartjes mee trok! Dit spul is echt geweldig!

Hier zie je nog een close-up van de wax met al mijn beenhaar. Werkt echt als een tierelier en mijn haren waren hier niet eens heel erg lang.

Na het waxen kun je met de nabehandelingsdoekjes de huid nog even reinigen en kalmeren. Je kunt hiermee de laatste restjes wax verwijderen maar ook de huid even kalmeren door de voedende ingredienten. Daarnaast ruiken ze ook nog eens heel erg lekker!

Ik vind de Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit echt een groot succes! Het is niet echt goedkoop, maar het werkt wel heel goed. Ideaal als je wat langer van je haar af wilt zijn en niet naar de salon wil. Ik ga het ook zeker nog een keer op mijn oksels en bikinilijn proberen! Maar voor nu waren de benen al een groot succes.

De Kruidvat Peel Off Waxing Pearls Waxing Kit is voor € 7,99 te koop bij de Kruidvat en online.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *