Search
Close this search box.

Review: Kruidvat Lash Booster Wimperserum

Automatische concepten

Het vorige wimperserum van de Kruidvat was echt een mega succes. Het kostte maar een paar euro en je kreeg er echt langere wimpers van. Alleen helaas is het uit de schappen gehaald vanwege het ingrediënt, bimatoprost. Dit omdat het met dit ingrediënt niet als cosmetisch product verkocht mocht worden. Maar nu is er een opvolger, de Kruidvat Lash Booster!

Automatische concepten

De verpakking ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de Superlash Wimperserum van Kruidvat. Alleen dit keer met een nieuwe naam, Lash Booster. De verpakking belooft tot 37% langere wimpers te geven, dus ik ben heel erg benieuwd.

Automatische concepten

In het Kruidvat Superlash Wimperserum was bimatoprost het geheime ingredient dat voor langere wimpers zorgde. Eigenlijk werd dit gebruikt door artsen voor mensen met glaucoom. Mensen die dat gebruikte tegen glaucoom merkte dat ze langere wimpers kregen als ‘bijwerking’, en zo ontstond het idee voor het wimperserum.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Maar nu mag dat dus niet meer en is Kruidvat opzoek gegaan naar een nieuw ingrediënt. Deze Lash Booster is verrijkt met hyaluronzuur, biotine en allantoïne. Ik zal even kort uitleggen wat dat doet voor je wimpers.

 • Hyaluronzuur: herstelt je haar
 • Biotine: versterkt de haarstructuur waardoor het langer kan worden
 • Allantoïne: zorgt voor hydratatie

Er zitten dus een stuk veiligere producten in, maar ik vraag me af of het gaat werken. Ik ben niet helemaal verkocht door de formule.

Automatische concepten

Het serum breng je 3 tot 4 keer per week aan op de bovenste wimperrand. Het serum geeft al duidelijk resultaat na 4 weken en na 16 weken is het optimale resultaat. Het is een product dat belooft langere, dikkere en vollere wimpers te geven.

Het product is getest door dermatologen en oftalmologen. Op de voorkant van de verpakking zie je dat het goedgekeurd is. Voor de rest staat er nog een grote disclaimer op met eventuele bijwerkingen en waar je op moet letten tijdens het gebruik.

Automatische concepten
Automatische concepten

Het serum zit in een vergelijkbare verpakking als eerst, je kunt het met een eyeliner vergelijken. Het product is vrijwel geurloos en brengt gemakkelijk aan op de wimperrand. Het trekt snel in en je kunt meteen weer doen wat je wilde doen.

Zelf voel ik niets van het serum, het irriteert of trekt niet en dat is prettig.

Automatische concepten

Mijn wimpers voor het gebruik van het serum. Ik heb van mijzelf best lange wimpers dus was erg benieuwd wat het ging doen voor mijn wimpers. Zeker omdat Kruidvat zelf zegt dat het meer op de verzorging van de wimpers gericht is dan het echt te verlengen.

Automatische concepten

En dit zijn mijn wimpers na 4 weken. Ik had eigenlijk geen wonderen verwacht als ik naar de ingrediënten keek. Het oude ingrediënt zorgde echt voor de langere wimpers. Maar iets langer, voller en dikker zijn mijn wimpers zeker wel.

Als je met de nieuwe Kruidvat Lash Booster in handen staat moet je niet meer verwachten dat het je wimpers mega zal verlengen. Het is gewoon een intensieve verzorging voor je wimpers waardoor ze sterker, voller en dus uiteindelijk ook langer worden. Dat is natuurlijk wel prettig. Het Kruidvat Lash Booster kost € 9,99 en is bij de Kruidvat te koop.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Precies wat ik verwacht had, het werkzame ingrediënt zit er niet meer in en dus doet het weinig. Ik blijf lekker bij de ouderwetse wonderolie, 2,50 voor 100 ml bij de DA drogist. Bedankt voor de eerlijke review!!!

 2. Ik zie echt geen enkel verschil…Kan ook niet, want er zit geen werkzame prostaglandine in (Isopropyl Cloprosternate) Dit zit overigens wel in bijvoorbeeld Createlashes of Lash Extend.
  Duurder, maar wel waar voor je geld. Dit Kruidvatserum is alleen maar weggegooid geld.

 3. Ik gebruik dit nu een mnd 2x per dag ook op de onderste rand ookal staat er ergens op de verpakking dat dat niet moet..

  Mijn wimpers waren afgebroken daarom had ik dit product gekocht. Normaal gebruik ik revitalash of nanolash(beide geweldig) maar ik moest deze keer op mijn portemonnee letten..
  Ik zie groot verschil en ik draag bijna nooit mascara, dus met mascara op merk ik natuurlijk een groter verschil. Mijn onderste wimpers zijn ook een stuk langer en sommige haartjes daar krullen opeens haha

  Ik raad dit product wel aan. Het vorige serum werkte natuurlijk nog beter inderdaad.

 4. Nou, laat voor mij maar zitten. De vorige versie met bimatoprost heb ik ca. een jaar intensief gebruikt. En daardoor nu chronisch dry-eye-disease (droog oogziekte). loop nu bij de oogarts die schrok van dat medicijn wat erin zat, wat blijkbaar bekend staat om deze bijwerking.
  Volgende stap letselschade verhalen… :'(

 5. Leuk artikel, ik mis alleen de echte reden waarom het serum is gestopt. Door het het medicamenteuze ingrediënt kleurde de ogen van mensen in een andere kleur of kregen mensen zoals Alexa een oogziekte. Pas op met producten waar medicatie in zit. Door dit te benoemen maak je mensen alert en geef je direct aan waarom er een ander serum op de markt is.

  1. Ik lees slechte reviews over de serum maar die zeiden inderdaad dat de wimpers niet meer zo lang worden. Fijn om jouw artikel met uitleg te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *