Search
Close this search box.

Review: Kruidvat Brow Tattoo Dark Brown

Kruidvat Brow Tattoo

Iedereen is in de ban van dit product, de Kruidvat Brow Tattoo. Hij is vrijwel overal uitverkocht of moeilijk aan te komen en hoor er allemaal enthousiaste verhalen over. Ik moest dit dus ook gaan proberen als trouwe beautyblogger. Ik struinde heel wat Kruidvat filialen af maar vond nergens de Dark Brown variant, alleen de Taupe (de lichtere versie) na een aantal filialen in de binnenstad gehad te hebben vond ik er toch nog eentje. Thuis ging ik meteen aan de slag!

Kruidvat Brow Tattoo

Maybelline kwam een paar maanden eerder met een vergelijkbaar product op de markt waar veel lovende en enthousiaste reacties op kwamen. Maar een brow tattoo, wat is dat nou eigenlijk? Het is een soort gel wat je op je wenkbrauwen smeert, in laat trekken en er daarna weer voorzichtig vanaf trekt. Het resultaat is een soort stain effect op je wenkbrauwen voor 3 tot 5 dagen waardoor je je wenkbrauwen niet meer hoeft bij te tekenen, klinkt ideaal!

Kruidvat Brow Tattoo

Je vind de Kruidvat Brow Tattoo logischerwijs bij de Kruidvat en ze staan in het schap met nepnagels en wimpers (rechts bovenin). Zoals ik al zei zijn er twee verschillende kleuren: Taupe met een lichbruine kleur en Dark Brown met een donkerdere bruine kleur. Ik vind het wel spannend dat er maar twee kleuren zijn, want werkt dat voor iedereen wel of is het vaak nét niet de goede kleur? Op de verpakking word in ieder geval duidelijk uitgelegd hoe het product werkt.

Kruidvat Brow Tattoo

Naast de plaatjes staat er ook nog een verdere gebruiksaanwijzing op. Het gebruik is eigenlijk heel simpel. Je brengt de gellaag aan op schone en vet vrije wenkbrauwen en laat dit minimaal 20 minuten drogen. Voor het beste resultaat laat je het 2 uur zitten (doe dit bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het kijken van een serie of iets dergelijks). Na het intrekken pulk je de gel er weer af en klaar is het resultaat! De verpakking geeft al aan dat enkele wenkbrauwhaartjes los kunnen laten, ik ben erg benieuwd. Ik hoorde daar al redelijk wat doem verhalen over.

Kruidvat Brow Tattoo

Kruidvat Brow Tattoo

In de verpakking vinden we een plastic flesje wat lijkt op een lipgloss om de gel mee aan te brengen. De gel is vrij stroef en stroperig, ik denk ook dat de verpakking na een paar keer gebruiken viezig gaat worden en wellicht uit gaat drogen. Het uiteinde van de applicator is een kwastje waar je gelijkmatig en precies de gel mee aan kan brengen, dit werkt prima. Goed, laten we beginnen.

Kruidvat Brow Tattoo

Mijn wenkbrauw zonder enig product.

Kruidvat Brow Tattoo

De gel aangebracht.

Kruidvat Brow Tattoo

De gel na een uur en tijdens het verwijderen. Het is echt een elastisch goedje geworden dat best lastig te verwijderen is omdat het steeds kapot knapt. Je moet dus best lang pulken om het echt helemaal vrij van stukjes gel te krijgen, maar als je goed kijkt zie je al een bruine tint tevoorschijn komen.

Kruidvat Brow Tattoo

Mijn wenkbrauw na een uur Kruidvat Brow Tattoo, ze hebben inderdaad een mooie bruine kleur gekregen, ik ben best enthousiast!

Review: Kruidvat Brow Tattoo

Alleen waar ik al verhalen over hoorde is waar, je trekt ontzettend veel eigen haartjes mee met het verwijderen van de gel. Zelf heb ik gelukkig best veel haartjes waardoor je geen gaten ziet, maar heb je niet zo veel haar is dat misschien niet zo prettig… Ook vraag ik me af als ik dit meerdere malen per week doe er nog wel wat van mijn wenkbrauwen over blijft. Goed, voor deze keer zag ik gelukkig geen gaten.

Kruidvat Brow Tattoo

Mijn wenkbrauwen met de Brow Tattoo in de kleur Dark Brown. Ik vind het er erg mooi uitzien, maar als je goed kijkt is het net niet helemaal de juiste kleur, het is net iets te warm voor mij, maar ik erger mij daar niet aan.

En dan is natuurlijk dé vraag, hoe lang blijft dit goed? De verpakking belooft 3 tot 5 dagen te blijven zitten maar ik denk dat ze dat beloven met een normale huid en zonder te douchen en te reinigen (of daarmee dus de wenkbrauwen over te slaan). Jullie weten dat ik zelf een hele vette huid heb en dat mijn wenkbrauwen helaas ook onder de vette zone vallen. Bij mijn bleven mijn wenkbrauwen één dag mooi, de volgende dag na het douchen was er helaas niets meer van het effect te zien. Van te voren heb ik mijn huid goed schoongemaakt en ontvet, maar ik heb daarna weer snel een vette huid en denk dat het er gewoon afgesmolten was in combinatie met douchen de volgende ochtend.

Ik denk dat dit product niet geschikt is voor mensen die iedere dag douchen (of grondig hun gezicht inclusief wenkbrauwen reinigen) of een vette huid hebben. Douche je niet iedere dag, kun je langs je wenkbrauwen een reinigen en heb je vooral een normale huid, dan denk ik dat dit perfect 3 tot 5 dagen blijft zitten.

Kruidvat Brow Tattoo

Ik vind het product heel erg leuk en de uitwerking ook best goed. Helaas trek je best wel wat haartjes mee en is het voor mij in combinatie met mijn vette huid geen passend product. Maar heb je een normale huid dan denk ik dat je hier echt veel plezier aan kan beleven! De Kruidvat Brow Tattoo is te koop bij de Kruidvat voor € 5,99. Wat vinden jullie van dit product?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

  1. Ik haal de gel er na 30min af, omdat ik het dan al heel donker bij mezelf vind. De gel blijft bij mij letterlijk 5 dagen zitten, waarin ik gewoon heb gedoucht en mijn gezicht heb nat gemaakt. Bij het verwijderen van mijn makeup heb ik alleen mijn ogen geboend en uiteraard niet mijn wenkbrauwen. Ik vind het oprecht een fijn product. Ik doe het op de zondag avond en ben voor de rest van de werkweek klaar! Scheelt een hoop tijd en werk als ik vroeg de deur uit moet. Laatste tijd is mijn huid wel aan het veranderen van vette huid naar droge huid. Daarom dat het misschien langer bij mij blijft zitten dan bij jou.

  2. En oh ja.. de gel bevind zich ook om de haartjes. Als je de gel eraf haalt dan lijkt het dat je veel haren mee trekt. Maar dit is slechts de gel die zich in de vorm van een haar heeft gevormd, omdat deze dus om je haren heen zitten. Dus zoveel haartjes trek je helemaal niet mee en vandaar dat je ook geen gaten in je wenkbrauwen tegenkomt :)

  3. Wat jammer dat het er bij jou zo snel afgaat. Bij mij blijft het zeker 3-4 dagen zitten. Wel door met make-up afhalen de wenkbrauwen over te slaan. Ik ben fan!

  4. Jeetje, je houdt bijna geen wenkbrauwen meer over na het gebruik van dit goedje… Het ziet eruit als een tijdrovende klus. En dat voor maar een paar dagen donkere wenkbrauwen…

  5. Dit zijn de eerlijke reviews die ik graag lees! Ik heb zelf een redelijk vettig voorhoofd als ik niks op heb en als ik de verkeerde poeder gebruik is mijn T-Zone heel snel plakkerig en vettig dus dit is niet mijn product. Sowieso als ik zoveel haartjes telkens meetrek blijft er niks over. Jammer, maar dit ga ik dus niet kopen.

  6. Ik heb de taupe geprobeerd, maar ik vond de kleur veel te warm voor mij. Ik heb het er 60 min op laten zitten, en mijn man zat mij echt aan te kijken of ik Bert van Bert en Ernie was. En dan moet je het er nog afpulken en het trekt inderdaad haartjes mee. Ik vond het 3x niks… wat een werk, terwijl ik normaal met mijn gimme brow van Benefit binnen 5 tellen klaar ben, moest ik nu dus meer als een uur besteden aan mijn wenkbrauwen. Ik zou t niet aanraden

  7. Serieus vreselijk spul. Ik had de taupe genomen, het zit 1 dag redelijk, de volgende dag was het zo goed als oranje. Dus meteen in de prullenbak geknikkerd!

  8. Helaas werkte het bij mij ook niet :( na 2 uur nauwelijks kleur en de volgende dag alleen een oranje gloed van over.
    En ik had al niet veel haartjes om mee te beginnen dus heb nu ook nog eens kale plekken :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *