Review: Kobo Aura HD

 photo Kobo_zps9edc7faa.png

Het is zondag, een dag om te luieren dus en er een goed boek bij te pakken! Ik moet je eerlijk bekennen, ik was niet zo een lezer, maar toen ik eenmaal de e-reader van mijn schoonpa geleend had was ik hooked, heerlijk na een drukke dag met een boek in bed te duiken of in de trein de tijd weg te lezen. Tijd voor een eigen e-reader dus, ik koos eigenlijk zonder al te veel twijfel voor de Kobo Aura HD.

 photo Kobo7_zps82ec5863.png

De Kobo Aura HD is op dit moment wel een beetje de Rolls Royce onder de e-readers. Waarom? Omdat hij achtergrond verlichting en een HD beeldscherm heeft. Ik als gadget liefhebber heb graag iets wat goed werkt en functioneel is. En achtergrond verlichting en HD letters leken me ideaal. Na het een en ander gelezen te hebben wist ik het zeker, veel mensen misten toch het achtergrond licht voor in het donker lezen dus ik zou wel stom zijn om er niet eentje met achtergrond verlichting aan te schaffen. In inderdaad het is echt ideaal, ik gebruik het eigenlijk altijd. En het HD effect, ik moet je eerlijk bekennen, met de tekst zie ik het verschil niet echt in de scherpte in vergelijk met de Sony die ik eerst leende. Met de plaatjes is het wel te zien, maar gaat het daar om?

 photo Kobo2_zps2e2ae64f.png

Oké, de foto’s met achtergrond verlichting zijn niet geweldig, nu lijkt het net alsof je de tekst niet goed kan lezen maar dat is juist helemaal niet het geval. Het licht is zo gemaakt dat het precies hetzelfde leest als op wit papier en inderdaad, het irriteert en stoort niet aan je ogen. Ook als je in het pikkedonker leest. Wel is dan aan te raden hem iets minder hard te zetten, want je kan het licht qua sterkte ook instellen. Ik heb hem zelf altijd op 60% staan, het is maar net wat je zelf prettig vind. Je kunt het licht trouwens ook gewoon uitzetten voor overdag.

 photo Kobo6_zps3b30b5f0.png

Knopjes op de reader, de rode is voor aan en uit en die daarnaast voor het licht of je die aan of uit wilt hebben, handig!

 photo Kobo4_zps2455d8ec.png

De e-reader is wel groter dan de rest van de readers die bij de Media Markt staan. Maar nog steeds compact genoeg om hem mee te nemen en met 1 hand te bedienen. Met een 1 Ghz processor gaat het lezen ontzettend makkelijk en laad hij snel volgende bladzijdes.

Het menu van de Kobo reader is ook ideaal. Er staat welke boeken je aan het lezen bent, welke voltooid zijn, een overzichtje van je lees resultaten, je bibliotheek en nog aanraders van de Kobo top 50 op dat moment. Ook zit er Wifi op de ereader zodat je snel boeken kan kopen en downloaden.

 photo Kobo5_zps893e4df4.png

De bibliotheek is handig en overzichelijk, er staat bij of je hem al gelezen hebt of niet en hoever je eventueel al bent. De titel en de auteur staan duidelijk aangegeven met een foto van de kaft erbij. Zoeken kan ook heel makkelijk met de zoekbalk als je er veel boeken op hebt staan. Het geheugen is trouwens 3 GB wat genoeg is voor 3.000 boeken en het geheugen is uitbreidbaar met een mini SD kaart tot 32 GB. Dat is dus plaats voor heel veel boeken. Maar zelf houd ik het graag beperkt zodat je het overzicht houdt.

 photo Kobo3_zpsfeba0e86.png

Voor de rest kan je ontzettend veel instellen, het lettertype, de lettergrootte, regelafstanden, marges en het invullen van de bladzijden. Maar het licht is natuurlijk ook in te stellen. Je kunt er dus echt ontzettend veel mee en dat maakt het leescomfort echt heel hoog en prettig.

Ook de accu is echt geweldig, hij kan 2 maanden mee met de berekening dat je elke dag een half uur leest op de reader. En inderdaad ik heb hem nog niet hoeven op te laden na de eerste keer!

 photo Kobo1_zpsc0f63680.png

Ik ben echt ontzettend blij met mijn Kobo Aura HD en hij zit altijd in mijn tas naar Amsterdam. Echt goedkoop is hij niet, maar het is zeker te doen. Ik kocht de Kobo Aura HD voor € 149,- bij de Media Markt en is zeker het geld waard. Als ik een boek niet leuk vind gooi ik hem zo weg en lees allemaal leuke boeken achter elkaar uit, ideaal! Hebben jullie een e-reader of zijn jullie meer fan van het echte boekwerk?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reply
  Michelle
  26 januari 2014 at 15:10

  Ik heb laatst de Kobo Aura gekocht. Ik heb de HD ook even in mijn handen gehouden, maar ik vond het compacte van de Aura erg fijn. Je kunt ‘m precies in één hand houden. Ook vind ik ‘m veel mooier! Verder zijn de Aura en de Aura HD zo’n beetje hetzelfde en yep, goede keuze!

 • Reply
  Marieke
  26 januari 2014 at 15:12

  Ik heb zelf geen ereader, maar wel de NeoSoarBook app op mijn iPad. Hele makkelijke app om boeken op de iPad te lezen. Zo heb ik altijd iets bij me mocht ik me vervelen.

 • Reply
  charile
  26 januari 2014 at 15:44

  Mijn moeder heeft deze toevallig twee weekjes geleden gekocht, het schijnt een van de beste te zijn.

 • Reply
  femketje
  26 januari 2014 at 15:50

  handig ding :D ik heb zelf een blackberry playbook :3

 • Reply
  Laura
  26 januari 2014 at 15:52

  Ik twijfel al een lange tijd over een ereader maar ik hou het toch bij papieren boeken. Ik vind het gewoon heerlijk om een echt boek vast te hebben en te lezen. Deze ereader ziet er wel heel goed uit en zal waarschijnlijk ook makkelijker zijn dan een papieren boek.

 • Reply
  iscreambeauty
  26 januari 2014 at 15:54

  Ik lees meestal boeken op mijn iPad, ik vind het ideaal.

 • Reply
  whoaa
  26 januari 2014 at 16:04

  Ik heb zelf de Kobo Glow echt ideaal!

 • Reply
  Kelly
  26 januari 2014 at 17:15

  Ik ben echt geen fan van ereaders en dergelijke, ik heb liever een echt boek in de hand.

 • Reply
  inspiredbylifee
  26 januari 2014 at 17:21

  Ik lees boeken op mijn Ipad. Liefs inspiiredbylife

 • Reply
  Dita
  26 januari 2014 at 17:28

  Hier was ik erg benieuwd naar

 • Reply
  Jantine
  26 januari 2014 at 17:49

  Ik ben dol op mijn kobo glo!

 • Reply
  Kelly
  26 januari 2014 at 18:20

  Ik lees boeken vaak op mn ipad! Echt ideaal!

 • Reply
  Anne Solveig
  26 januari 2014 at 18:42

  Die lijkt me fijn!!

 • Reply
  Christa
  26 januari 2014 at 19:16

  Ik heb zelf al een paar jaar de touch, toen bestond er nog geen achtergrondverlichting, en ik vind het wel best zo:) Alleen op de camping zou het handig zijn, maar na een mislukte kampeervakantie ga ik dat niet snel meer doen:)

 • Reply
  Tess Evea
  26 januari 2014 at 19:47

  Oh wauw wat onwijs handig, ik vind toch echte boeken ook wel erg prettig.

 • Reply
  chucky1012
  26 januari 2014 at 20:04

  Dat zier er zo mooi uit en heel handig!
  Ik lees nog gewone leesboeken ;-)

 • Reply
  Hester
  26 januari 2014 at 21:29

  Hmm mij lijken ‘echte’ boeken toch nog steeds fijner, maar aan de andere kant ben ik wel gek op gadgets en klinkt deze erg goed! Prijs vind ik ook zeker wel oké.

  • Reply
   Aranka
   26 januari 2014 at 22:08

   Ik verkies echt de ereader boven echte boeken. Geen gedoe dat de pagina’s niet goed open blijven liggen of gedoe in bed met liggend lezen. Maar natuurlijk is bladeren door een echt boek ook heerlijk.

 • Reply
  MySimplySpecial
  27 januari 2014 at 07:38

  Ik heb ook een ereader ( van Sony). Het leek me eerst maar niks, maar nu ik m heb ben ik er zo blij mee!

 • Reply
  Savannah Dreamxlovely
  27 januari 2014 at 12:23

  Ziet er heel erg goed uit, ik wil ook graag een ereader. Verkoop nu mijn boeken op marktplaats om een ereader te kunnen kopen :) Lijkt me super veel fijn en heerlijk ruimte besparend, ghehe. Weet alleen nog niet welke ereader ik zou willen..

 • Reply
  Edward
  28 januari 2014 at 14:21

  Mooie recensie. Ik heb ‘m zelf ook aangeschaft, na enige twijfel. Doorslaggevend waren voor mij het grotere scherm, de hoge resolutie (meer dan 250 dpi) en de achtergrondverlichting. Dat laatste is echt erg fijn. Ik lees in bed met de lichtsterkte op 15% en het leest erg prettig. Met de iPad krijg je toch gauw vermoeide ogen, ook op lage lichtsterktes. Handig is ook de functie op artikelen op internet via Pocket op te slaan en later op de Kobo te lezen.

 • Reply
  debbieschrijft
  28 januari 2014 at 23:11

  Ik heb de Kobo Glo en daar ben ik ook erg tevreden over. Ereading for the win!

 • Laat een reactie achter