Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Kobo Aura HD

 photo Kobo_zps9edc7faa.png

Het is zondag, een dag om te luieren dus en er een goed boek bij te pakken! Ik moet je eerlijk bekennen, ik was niet zo een lezer, maar toen ik eenmaal de e-reader van mijn schoonpa geleend had was ik hooked, heerlijk na een drukke dag met een boek in bed te duiken of in de trein de tijd weg te lezen. Tijd voor een eigen e-reader dus, ik koos eigenlijk zonder al te veel twijfel voor de Kobo Aura HD.

 photo Kobo7_zps82ec5863.png

De Kobo Aura HD is op dit moment wel een beetje de Rolls Royce onder de e-readers. Waarom? Omdat hij achtergrond verlichting en een HD beeldscherm heeft. Ik als gadget liefhebber heb graag iets wat goed werkt en functioneel is. En achtergrond verlichting en HD letters leken me ideaal. Na het een en ander gelezen te hebben wist ik het zeker, veel mensen misten toch het achtergrond licht voor in het donker lezen dus ik zou wel stom zijn om er niet eentje met achtergrond verlichting aan te schaffen. In inderdaad het is echt ideaal, ik gebruik het eigenlijk altijd. En het HD effect, ik moet je eerlijk bekennen, met de tekst zie ik het verschil niet echt in de scherpte in vergelijk met de Sony die ik eerst leende. Met de plaatjes is het wel te zien, maar gaat het daar om?

 photo Kobo2_zps2e2ae64f.png

Oké, de foto’s met achtergrond verlichting zijn niet geweldig, nu lijkt het net alsof je de tekst niet goed kan lezen maar dat is juist helemaal niet het geval. Het licht is zo gemaakt dat het precies hetzelfde leest als op wit papier en inderdaad, het irriteert en stoort niet aan je ogen. Ook als je in het pikkedonker leest. Wel is dan aan te raden hem iets minder hard te zetten, want je kan het licht qua sterkte ook instellen. Ik heb hem zelf altijd op 60% staan, het is maar net wat je zelf prettig vind. Je kunt het licht trouwens ook gewoon uitzetten voor overdag.

 photo Kobo6_zps3b30b5f0.png

Knopjes op de reader, de rode is voor aan en uit en die daarnaast voor het licht of je die aan of uit wilt hebben, handig!

 photo Kobo4_zps2455d8ec.png

De e-reader is wel groter dan de rest van de readers die bij de Media Markt staan. Maar nog steeds compact genoeg om hem mee te nemen en met 1 hand te bedienen. Met een 1 Ghz processor gaat het lezen ontzettend makkelijk en laad hij snel volgende bladzijdes.

Het menu van de Kobo reader is ook ideaal. Er staat welke boeken je aan het lezen bent, welke voltooid zijn, een overzichtje van je lees resultaten, je bibliotheek en nog aanraders van de Kobo top 50 op dat moment. Ook zit er Wifi op de ereader zodat je snel boeken kan kopen en downloaden.

 photo Kobo5_zps893e4df4.png

De bibliotheek is handig en overzichelijk, er staat bij of je hem al gelezen hebt of niet en hoever je eventueel al bent. De titel en de auteur staan duidelijk aangegeven met een foto van de kaft erbij. Zoeken kan ook heel makkelijk met de zoekbalk als je er veel boeken op hebt staan. Het geheugen is trouwens 3 GB wat genoeg is voor 3.000 boeken en het geheugen is uitbreidbaar met een mini SD kaart tot 32 GB. Dat is dus plaats voor heel veel boeken. Maar zelf houd ik het graag beperkt zodat je het overzicht houdt.

 photo Kobo3_zpsfeba0e86.png

Voor de rest kan je ontzettend veel instellen, het lettertype, de lettergrootte, regelafstanden, marges en het invullen van de bladzijden. Maar het licht is natuurlijk ook in te stellen. Je kunt er dus echt ontzettend veel mee en dat maakt het leescomfort echt heel hoog en prettig.

Ook de accu is echt geweldig, hij kan 2 maanden mee met de berekening dat je elke dag een half uur leest op de reader. En inderdaad ik heb hem nog niet hoeven op te laden na de eerste keer!

 photo Kobo1_zpsc0f63680.png

Ik ben echt ontzettend blij met mijn Kobo Aura HD en hij zit altijd in mijn tas naar Amsterdam. Echt goedkoop is hij niet, maar het is zeker te doen. Ik kocht de Kobo Aura HD voor € 149,- bij de Media Markt en is zeker het geld waard. Als ik een boek niet leuk vind gooi ik hem zo weg en lees allemaal leuke boeken achter elkaar uit, ideaal! Hebben jullie een e-reader of zijn jullie meer fan van het echte boekwerk?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

22 reacties

  1. Ik heb laatst de Kobo Aura gekocht. Ik heb de HD ook even in mijn handen gehouden, maar ik vond het compacte van de Aura erg fijn. Je kunt ‘m precies in één hand houden. Ook vind ik ‘m veel mooier! Verder zijn de Aura en de Aura HD zo’n beetje hetzelfde en yep, goede keuze!

  2. Ik heb zelf geen ereader, maar wel de NeoSoarBook app op mijn iPad. Hele makkelijke app om boeken op de iPad te lezen. Zo heb ik altijd iets bij me mocht ik me vervelen.

  3. Ik twijfel al een lange tijd over een ereader maar ik hou het toch bij papieren boeken. Ik vind het gewoon heerlijk om een echt boek vast te hebben en te lezen. Deze ereader ziet er wel heel goed uit en zal waarschijnlijk ook makkelijker zijn dan een papieren boek.

  4. Ik heb zelf al een paar jaar de touch, toen bestond er nog geen achtergrondverlichting, en ik vind het wel best zo:) Alleen op de camping zou het handig zijn, maar na een mislukte kampeervakantie ga ik dat niet snel meer doen:)

  5. Hmm mij lijken ‘echte’ boeken toch nog steeds fijner, maar aan de andere kant ben ik wel gek op gadgets en klinkt deze erg goed! Prijs vind ik ook zeker wel oké.

    1. Ik verkies echt de ereader boven echte boeken. Geen gedoe dat de pagina’s niet goed open blijven liggen of gedoe in bed met liggend lezen. Maar natuurlijk is bladeren door een echt boek ook heerlijk.

  6. Ziet er heel erg goed uit, ik wil ook graag een ereader. Verkoop nu mijn boeken op marktplaats om een ereader te kunnen kopen :) Lijkt me super veel fijn en heerlijk ruimte besparend, ghehe. Weet alleen nog niet welke ereader ik zou willen..

  7. Mooie recensie. Ik heb ‘m zelf ook aangeschaft, na enige twijfel. Doorslaggevend waren voor mij het grotere scherm, de hoge resolutie (meer dan 250 dpi) en de achtergrondverlichting. Dat laatste is echt erg fijn. Ik lees in bed met de lichtsterkte op 15% en het leest erg prettig. Met de iPad krijg je toch gauw vermoeide ogen, ook op lage lichtsterktes. Handig is ook de functie op artikelen op internet via Pocket op te slaan en later op de Kobo te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *