Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: K18 Molecular Repair Hair Oil

Ik ben best snel ergens enthousiast over, maar sinds ik de K18 producten gebruik ben ik echt méga enthousiast. Ik gebruikte al een tijdje Olaplex voor mijn haar en dat was echt een wereld van verschil met de drogisterij producten die ik vaak gebruikte. Ik zal mijn haar even introduceren, het is dun, fijn en raakt heel snel beschadigd. Olaplex doet al wonderen voor mijn haar, maar nou schijnt K18 nóg een beter merk voor beschadigd haar te zijn. Ik besloot het te proberen en ik wil nu nooit meer zonder.

K18 Biomimetic Hairscience, een korte introductie

K18 is een merk uit de Verenigde Staten wat daar een welbekend kappersmerk is. Sinds kort is het ook in Nederland bij onder andere de Douglas te koop en verschillende webshops. K18 dankt zijn populariteit mede aan TikTok, maar ook zeker aan haar dankbare klanten zoals ik die er echt enthousiast over zijn.

K18 gebruikt het K18PEPTIDE™ en is een door biotechnologie ontwikkeld peptide dat de haarstructuur nabootst om schade ongedaan te maken door gebroken polypeptideketens en disulfidebindingen (ja een hele mond vol) opnieuw met elkaar te verbinden. Het K18PEPTIDE™ gebruikt K18 in al hun producten en het populairste product is ook hun K18 Molecular Repair Hair Mask wat echt mijn lifesaver is. Wat een fantastisch product is dat! Goed, laten we naar de haarolie gaan die redelijk nieuw in het K18 assortiment is.

K18 Molecular Repair Hair Oil

Deze door biotechnologie ontwikkelde gewichtloze olie van K18 werkt op alle haartypes om het haar te versterken, schade te herstellen, pluizen op twee niveaus van de haarvezels te verminderen en de glans te verbeteren. Klinkt misschien simpel, maar ik heb het idee dat deze olie écht iets doet voor mijn haar.

K18 Molecular Repair Hair Oil, versterkende, gladmakende haarolie werkt op twee niveaus van de haarvezel om pluis te bestrijden. De K18PEPTIDE™ werkt om schade op een dieper niveau aan te pakken die het pluizen veroorzaakt. Het herstelt en versterkt schade aan de binnenste haarlaag om schade die tot pluizen leidt, ongedaan te maken.

Op het haaroppervlak voeden natuurlijke oliën zoals avocado- en zonnebloemolie, en hemisqualaan en squalaan, terwijl ze het haar gladstrijken om de levendigheid van de kleur te verbeteren, de glans te verbeteren en hittebescherming tot 232 °C te bieden.

Beloftes van de K18 Molecular Repair Hair Oil

  • Klinisch bewezen dat het beschadigd haar herstelt
  • 24-uurs fizzcontrole
  • 104% meer glans
  • 78% vermindering van gespleten haarpunten
  • 232°C hittebescherming

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, deze K18 Molecular Repair Hair Oil is absoluut niet goedkoop, alle producten van K18 trouwens niet. Dacht je dat Olaplex duur was, dan heb je deze prijzen nog niet gezien. De K18 Molecular Repair Hair Oil kost namelijk maar liefst € 65,00 voor een flesje van 30 ml. Klinkt krankzinnig, maar ik vind het wel een wonder in een potje en gelukkig kun je het vaak goedkoper online kopen.

Hoe gebruik je het K18 Molecular Repair Hair Oil?

Je brengt de K18 Molecular Repair Hair Oil aan op vochtig, handdoekdroog haar vóór het stylen, of op droog haar als finisher. De K18 Molecular Repair Hair Oil heeft een ontzettend sterk geconcentreerde formule. Begin met 1-3 druppels en bouw op naar behoefte, voor mijn lange haar zijn 2 druppels echt voldoende, anders is het echt te veel en worden mijn lokken vet en zwaar.

Gebruik op vochtig haar voor: versterking van de werking en om het pluizen te verminderen tijdens het drogen aan de lucht of tijdens het stylen. Daarnaast biedt het ook een hittebescherming tijdens het föhnen of stylen met een hittetool.
Gebruik op droog haar om: pluizig haar glad te maken, als finisher om glans toe te voegen.

Je brengt de olie aan op vochtig haar vanaf het midden van de lengte tot aan de punten. Voor versterkende voordelen van K18PEPTIDE™ wacht je 4 minuten voordat u gaat stylen. Aanbrengen op droog haar als finisher doe je in de punten.

K18 Molecular Repair Hair Oil review

Ik heb de K18 Molecular Repair Hair Oil nu een aantal maanden en gebruik het om de dag, afgewisseld met de K18 Molecular Repair Hair Mask. Mijn haar is echt nog nooit zo lang en gezond geweest zonder enorme dode puntjes te hebben. Normaal kon ik het echt niet lang laten groeien en nu blijft mijn haar er gezond uitzien, zelfs nu het langer is. Daarnaast is mijn haar ook super zacht, glanst het mooi en ruikt het ook nog eens heerlijk.

De producten zijn echt ontzettend duur, maar het is mij wel heel wat waard dat mijn haar mooi en gezond blijft, zeker omdat het zo dun en kwetsbaar is. Gelukkig zijn de producten wel ontzettend geconcentreerd dus je hebt er echt maar heel erg weinig van nodig om het gewenste effect te behalen. Handig, want zo doe je er ook een hele tijd mee!

De K18 Molecular Repair Hair Mask is voor € 65,00 te koop bij de Douglas en bol.com

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *