Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: K18 Molecular Repair Hair Mask

Dit K18 Moleculair Repair haarmasker moet echt wonderen verrichten. Ik breng veel te veel tijd door op Tiktok en daar gaat dit masker helemaal viraal. Het schijnt nog beter te zijn dan Olaplex en echt wonderen voor je haar te verrichten. Het masker zorgt vooral dat beschadigd haar weer hersteld wordt door hun moleculaire werking. Ik kocht dit K18 haarmasker voor bijna € 100,- en mijn verwachtingen waren dan ook heel erg hoog!

Wat doet het K18 Hair Mask met je haar?

Het is dat ik alleen maar lovende verhalen over dit masker hoor, ik zelf last heb van beschadigd haar en ik het daarom heel graag wilde testen. Wat is een K18 behandeling nou eigenlijk? Het K18 Hair Leave-in Molecular Repair Mask bevat het gepatenteerde bio-actieve peptide. Dit moet de elasticiteit van het haar versterken en verbeteren. De behandeling met het masker is geschikt voor haar dat beschadigd is geraakt door chemische behandelingen of veel aan hitte wordt blootgesteld. Het K18 haarmasker herstelt het haar op een blijvende manier.

Daarnaast bevat het K18 haarmasker een unieke reeks aan peptiden die het haar tot diep in de wortels te herstellen. Het masker doet zijn werk in 4 minuten. In deze 4 minuten wordt de natuurlijke keratine structuur van het haar gerepareerd en is het haar weer als nieuw. Het haarmasker heeft een lichte formule en heeft hydraterende eigenschappen. K18 is het eerste product dat biomimetica gebruikt om keratine ketens opnieuw te verbinden en aan te vullen die verbroken waren door bijvoorbeeld blonderen, kleuren of gebruik van stylingtools. Het resultaat is zacht, glad en sterk haar met veerkracht dat weer als nieuw aanvoelt.

Goed, laat mij nou beschadigd haar hebben door het blonderen en het elke dag gebruiken van een föhnborstel en het kan echt wel wat verzorging gebruiken. Ik ben benieuwd!

Hoe gebruik je het K18 haarmasker?

Het haarmasker van K18 heeft een speciale gebruiksaanwijzing en je moet het ook echt op deze manier gebruiken voor het beste/juiste resultaat. Hieronder een handig stappenplan hoe je dit K18 Molecular Repair Hair Mask gebruikt:

  1. Was je haar grondig met shampoo, desnoods twee keer wanneer je veel stylingsproducten hebt gebruikt. Zelf vind ik het fijn de Olaplex No 4C Clarifying Shampoo te gebruiken omdat deze shampoo grondig je haar reinigt.
  2. Gebruik GEEN conditioner, masker of stylingsproducten in je haar na het wassen. Het masker moet op onbehandeld haar aangebracht worden na het wassen.
  3. Na het wassen maak je je haar handdoek droog. Omdat het een leave-in masker is breng ik het masker aan na het douchen.
  4. Breng het masker aan op je handpalm, ik heb echt maar een erwtje nodig. Anders is het veel te veel en wordt mijn haar vettig.
  5. Wrijf het masker gedurende 10 seconden tussen je handen tot dat je een witte waas op je handen krijgt.
  6. Breng het masker daarna op het haar, van de top tot aan de punten.
  7. Laat het 4 minuten inwerken, doe nu niets met je haar en spoel het masker niet uit.
  8. Na 4 minuten kun je je haar zoals gewoonlijk stylen.

Ingrediënten van de K18 Molecular Repair Hair Mask

Water (Aqua) (Eau), Alcohol Denat., Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride, Polysorbate 20,sh-Oligopeptide-78 (K18Peptide™), Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Isopropyl Alcohol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Citric Acid, Fragrance (Parfum), Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol.

Mijn ervaring met het K18 Molecular Repair Hair Mask

Ik gebruik het masker nu denk ik bijna twee maanden en ik ben echt razend enthousiast, dit peperdure masker heeft mijn beschadigde haar vol met gespleten haarpunten echt goed gedaan. Mijn haar voelt super zacht aan, valt ontzettend mooi en nog belangrijker, ik merk echt dat mijn haar langer is dan ooit tevoren. Anders had ik het allang moeten knippen en nu hoeft dat nog niet.

De eerste keer was het even aftasten hoe ik het product nou moet gebruiken. Hieronder zie je een foto van het product, dat is één pompje. Dit was alleen veel te veel voor mijn haar, ik heb met mijn fijne haar echt minder nodig, anders gaat het vettig aanvoelen. Het product is natuurlijk super geconcentreerd, dus je hebt niet veel nodig.

Hoe lang moet je het K18 haarmasker gebruiken?

Aangeraden wordt het masker om de 3 tot 4 wasbeurten te gebruiken en dit doe ik ook. Ik merk dat mijn haar echt voelbaar en zichtbaar beter en gezonder is. Na ongeveer 3 keer het masker gebruikt te hebben moet je het verschil merken. Tegenwoordig is dit dus écht een aanvulling geworden op mijn haarroutine. En een bijkomend voordeel is ook dat het product echt heerlijk ruikt. Zelf heb ik een fles van 150 ml gekocht en hier ga ik echt eeuwen mee doen.

Het masker zelf is lekker dik en lobbig en ruikt dus heerlijk. Ik breng echt een klein beetje aan op mijn handpalm en activeer het masker door 10 seconden te wrijven tussen mijn handen en het daarna te verdelen over mijn haar. Na het verdelen laat ik het zeker 4 minuten rusten en daarna föhn ik het droog. Mijn haar voelt daarna zo glad en gezond aan, echt fantastisch.

Is het K18 Molecular Repair Hair Mask het geld waard?

Oké, dit masker is echt heel duur voor 150 ml betaalde ik € 89,95 wat bizar veel geld is, maar op bol.com scoorde ik hem voor dit bedrag, want de adviesprijs is maar liefst € 180,-. Is dit masker goed, ja. Is dit masker het beste wat ik ooit heb gebruikt, ja. Is het masker het geld waard, ja. Ja, ik zou zo weer een fles kopen omdat het echt wonderen voor mijn haar verricht. Het scheelt dat het masker ontzettend zuinig in gebruik is en je het maar 1 tot 2 keer per week gebruikt. Kortom, ik ben echt fan.

Kennen jullie dit masker en en wat vinden jullie ervan? Mocht je trouwens niet meteen zoveel geld willen uitgeven, er is ook en 75 ml variant en een 15 ml variant om te testen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Ik zou wel uitkijken met kopen van een andere partij op bol. van Olaplex weet ik dat er ook veel fake varianten worden verkocht op bol. Zonde als je 90 betaald en dan een fake hebt! Haarspullen verkoopt hem voor dezelfde deal en is wel een officiële verkoper. Dus dat zou mijn tip zijn! Vind hem zelf trouwens ook heel fijn

  2. Totaal geinfluenced door jou :) Heb net twee kleinere verpakkingen gekocht voor mezelf en m’n moeder om uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *