Search
Close this search box.

Review: Jawbone Up24

Review: Jawbone Up24

Een poosje geleden heeft mijn zusje de Jawbone UP24 gekocht omdat ze best wel benieuwd wat hoe veel ze nou per dag liep en sliep. Door de technologie wat in dit slimme polsbandje zit krijg je dus een mooie kijk op je activiteiten wat je de gedurende dag doet. Het is leuk om te zien en je staat echt verbaasd hoeveel of beter gezegd, hoe weinig je eigenlijk loopt. Ik gebruik hem nu 2 weken van mijn zusje en wil jullie wat over onze ervaringen vertellen.

Review: Jawbone Up24

Je koopt de Jawbone in een simpele verpakking met niet teveel poespas, het is het bandje (dat in verschillende kleuren en maten te koop is) en een USB kabeltje waarmee je hem kan opladen aan de computer. Zelf hebben we gekozen voor de maat M en een vrij neutrale zwarte kleur. Maar ze zijn er ook nog in leuke kleuren. De maten zij S, M en L. Ik vind de M perfect van maat, maar mijn zusje had hem liever groter gehad zodat ze hem achter haar horloge kon dragen, ik vind hem ervoor ook prima. Wel is hij erg dik aan de onderkant, ik raad hem dus niet aan te dragen aan de kant waarmee je schrijft.

Review: Jawbone Up24

Op de achterkant van de verpakking vind je nog wat meer informatie over het product. Alleen het armbandje is natuurlijk niet heel handig, je moet er namelijk een app bij downloaden die alles voor je bijhoudt. Wel vind ik het jammer dat hierdoor je telefoon echt super snel leeg gaat. Want hij werkt op GPS en bluetooth. Je kan het wel uitschakelen maar dat synchroniseert hij niet automatisch, alleen wanneer jij je bluetooth aanzet. En de GPS krijg ik helemaal niet uit, volgens mij moet je dat dan echt uitschakelen in de instellingen van de app.

Review: Jawbone Up24

In de verpakking vind je dus de Jawbone UP24 met het laad snoer wat via de USB aansluiting gaat van je computer, het armbandje is binnen een uur vol en gaat iets langer dan een week mee. Wanneer het bandje bijna leeg is geeft de app dit ruim van te voren aan. Als hij weer vol is geeft hij dat aan door heftig aan de PC te trillen. Eerst schrok ik me dood, maar dat is het armbandje dus als hij vol is. Het armbandje draag erg fijn en je hebt eigenlijk niet door dat je hem om hebt. Op de armband zit alleen een drukknop waarmee je de nacht en dagstand kan aanzetten. Als je dit doet gaat er een lampje branden, een maantje voor de nachtstand (dan houdt hij bij hoe je slaapt) en een zonnetje voor de dag (dan houdt hij de stappen bij.

Review: Jawbone Up24

De armband is spat waterdicht, dus je kan de armband ook gewoon om hebben tijdens het sporten. Is erg fijn als je je stappen wilt tellen! Ik vind het alleen wel erg jammer dat hij niet echt waterdicht is. Omdat het zo een gewoonte wordt hem te dragen vergeef ik hem wel eens als ik onder de douche stap of als je je handen wat. Als je de stopwatch modus aanzet kan gedurende een work-out kan je achteraf zien wat je stappen waren en zie je ook wat je gemiddelde snelheid per uur was. Mijn zusje heeft hem vaak tijdens het bhttps://www.byaranka.nl/wp-content/uploads/ISS-Free-Stock-Photo-Bundle-4-scaled-1.jpgtonnen ’s avonds en komt dan gauw aan de 7500 stappen en haalt een gemiddelde snelheid van 28km/u en dan heeft ze in 2,5 uur 5 km gelopen! Ze was hier best wel verbaasd over dat je zoveel stappen en snelheid haalt tijdens het bhttps://www.byaranka.nl/wp-content/uploads/ISS-Free-Stock-Photo-Bundle-4-scaled-1.jpgtonnen. Je kan zelf je intensiteit aangeven achteraf hoe je je workout vond. Op deze manier rekent die ook de aantal calorieën uit die je hebt verbrand. Ik zelf doe dit altijd in de sportschool tijdens het oefenen op de crosstrainer.

Review: Jawbone Up24

Ook kan je de wat simpelere workouts zoals fietsen en wandelen staan er automatisch in, maar je moet ze wel even activeren, maar dat is heel gemakkelijk in de app te instellen.

Review: Jawbone Up24
Ook is het mogelijk om verschillende app’s aan de UP app te koppelen. Erg makkelijk als je al met verschillende app’s werkt waardoor alles samenkomt en ook je voeding en workouts bijhoud. Ook kan je een slimme wekker instellen, dit houd in dat je een bepaalde tijd voordat je wakker wilt worden. Als je dit doet kijkt de Jawbone wanneer je licht slaapt en maakt je 20 minuten voor tijd je wakker door subtiel te gaan trillen. Je voelt je echt uitgeslapen en ook niet het idee dat je nog wel eventjes een uurtje kan slapen.

Review: Jawbone Up24

In de app kan je je doelen wijzigen, zo kan je je slaapdoel en je bewegingsdoel veranderen. Standaard heb je de aanbevolen 8 uur slaap en 10.000 stappen, deze kan je zelf ook bepalen. Ik heb ervoor gekozen om alleen me stappen aan te passen naar 7.500, zelfs dit aantal stappen haal ik niet elke dag. Er zijn dagen dat je dit gemakkelijk wegloopt. Ook kan je kiezen om je gewicht bij te houden en wat daar je doel voor is, afvallen, op gewicht blijven of aankomen. De app stelt dan zelf een doel op die jij kan aangeven in hoeveel weken je dat wilt bereiken. Er komt dan een soort van programma uit met hoeveel je moet bewegen en eten.

Review: Jawbone Up24

Het basisscherm van de app ziet er zo uit, heel simpel hij houdt bij hoeveel ik slaap, heb gelopen en gegeten (als ik deze netjes invul voor mijn eten). Hier heb ik een hele goede dag gehad, normaal loop ik maar rond de 5.000 stappen per dag en dan heb ik ook nog eens de hele dag gewerkt (en dan sta en loop ik de hele dag) kun je nagaan hoeveel 10.000 stappen op een hele dag is. Wil je makkelijk aan je stappen komen, ga dan even een avondje stappen en dansen. Je kan met je Jawbone 3 verschillende onderwerpen in de gaten houden, slaap, voeding en beweging.

Review: Jawbone Up24

Voeding werkt eigenlijk heel gemakkelijk. Je typt in wat je gegeten hebt en de uitgebreide database vind altijd wel een vergelijkbaar of juist product. Geen zin om te typen, je kan ook gewoon de barcode van het product scannen. Doet hij het niet, dan kan je hem zelf toevoegen en hebben anderen er ook iets aan. De app houdt bij hoeveel calorieën je eet, maar ook andere voedingswaarden en geeft een handig overzichtje zoals hierboven hoe ver je al zit. Mijn doel is – 500 calorien te innen per dag om wat af te vallen. Helaas lukt me dat nooit, maar ik moet ook stiekem bekennen dat ik er niet echt moeite voor doe.

Review: Jawbone Up24

Ook je slaapt houdt hij nauwkeurig bij. Alleen ik vraag me af hoe hij dat doet. Hij meet inderdaad wel dat ik snel slaap (ik hoef maar te liggen en slaap al) en slaap vaak heel licht, dat is ook wel te zien. Je zet je armbandje in de slaapmodus door op het knopje te drukken of dit handmatig via de app te doen. Als je wakker bent druk je weer op het knopje om je uit de slaapmodus te halen. Na je schoonheidsslaapje geeft hij alle gegevens aan je door, ik vind dat altijd wel leuk om te zien. Aan mijn stappen kom ik niet elke dag, maar wel aan mijn 8 uur slaap! Doe ik toch nog iets goed.

Review: Jawbone Up24

Het laatste en misschien wel het belangrijkste van de UP bijhoudt is de activiteiten. Hij houdt bij hoeveel je loopt, hoeveel je inactief bent en hoeveel calorieën je verbrandt. Dit alles bij elkaar is een deel van je doel. Het mooiste is per dag 10.000 stappen te zetten maar dat is bijna onmogelijk, dan moet je er echt op uit gaan want anders kom je nog moeilijk aan de 5.000. Zelf zit ik ongeveer aan de 5.000 stappen per dag. Maar ik vind het wel leuk om te zien, want het motiveert me echt meer te gaan lopen wanneer ik hier tijd voor heb. Ik ga nu vaak lopend boodschappen doen in plaats van de fiets en probeer wat meer te lopen als dat kan.

Wat vinden we er nou van?

We vinden het beiden een heel erg leuk apparaat dat heel erg motiverend kan werken. Alleen waarom ik hem van mijn zusje leen zegt misschien al wel wat. Het is leuk voor een paar weken en dan weet je het wel. Zelf zijn wij personen die het na een tijdje wel weten en er dus steeds minder naar kijken. Zelf merk ik het ook, eerst keek ik er echt 100 keer op een dag naar en nu begin ik het steeds minder interessant te vinden, ik weet nu wel dat ik die stappen niet haal. Misschien als je er heel bewust mee bezig bent is het blijvend leuk. Ik draag hem nu nog wel elke dag, maar ik vraag me wel af voor hoe lang. Het is een leuke accessoire om mijn pols, maar ik mis mijn mooie JOSH armband wel die plaats heeft gemaakt voor de UP. Ik vind het echt een super leuk apparaat, je kan er echt wat mee en is heel nauwkeurig. Maar het is wel een grote investering en vraag jezelf dus wel af of je hier voor langere tijd wat mee gaat doen. Misschien hou ik hem nog wel maanden om, maar misschien vind ik het over een week niks meer aan. Nu denk ik er makkelijker over omdat ik hem leen, maar zelf had ik hem denk ik niet aangeschaft.

Dus, ben je echt bewust bezig met bewegen en wil je dit monitoren, dan kan ik je de UP echt van harte aanraden. Is het meer voor de fun en weet je van jezelf dat je het na een paar weken niet meer interessant vind, kijk dan voor een goede mobiele app die dit bij houdt. De nieuwe Apple en Samsung telefoons hebben vergelijkbare apps. Helaas moet je dan wel je telefoon bij je houden om alles te registeren, maar het is wel gratis.

Mocht je toch nog zitten te twijfelen over de Jawbone UP, dan kan ik hem je zeker aanraden, want het is echt een heel tof apparaat. Hij is te koop voor € 129,- bij onder andere bol.com. Hebben jullie een Jawbone of twijfelen jullie over de aanschaf? Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn of bedenkingen!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ik heb al een aantal jaren de Nike Fuelband en pas het laatste jaar gebruik ik deze armband actief. Dit bandje houdt alleen beweging bij en geen slaap en voeding. Daarom twijfelde ik om ook de UP te kopen. Ik twijfel nog steeds haha. Ik vind jullie review wel heel fijn en uitgebreid. Zelf kijk ik nog steeds wel vaak naar mijn Fuelband en vind ik het nog steeds leuk om te zien hoeveel ik heb gelopen die dag. Misschien maak ik binnenkort wel de switch :)

 2. Leuk om te lezen, ik heb de budget versie van de Action en is na mijn mening niet echt eerlijk haha heb er op mijn blog een review over gegeven maar als je met de max boost van action iets te hard met je arm beweegd meet hij al een stap. Het slapen klopt volgens mij wel! Ik twijfel vanwege de prijs nog over de up

 3. Ik heb al ruim een half jaar de Jawbone Up en ik ben er nog steeds heel blij mee! Ik probeer wel echt iedere dag aan m’n stappen te komen, en ik heb zelfs m’n stappendoel vandaag verhoogd naar 11.000 om net wat meer te behalen!

 4. Mooie duidelijke review. Grappig dat je het aantal stappen zo veel vindt. Zelf heb ik een Fitbit flex en ik vind de 10000 stappen makkelijk haalbaar.

 5. Ik heb eigenlijk ongeveer hetzelfde, maar dan compleet bestaand uit losse apps. Voor mijn slaap heb ik Sleep Meister, voor mijn activiteiten heb ik Human en voor mijn voeding heb ik Mijn Eetmeter. Het is natuurlijk niet zo secuur als met een polsbandje (ik heb mijn telefoon lang niet altijd bij me, bijvoorbeeld op het werk of tijdens het sporten niet), maar hij houdt toch bij hoeveel je ‘onbewust’ beweegt, zoals fietsen en lopen. Het doel is een halfuur per dag, maar ik fiets al een halfuur naar school, dus daar kom ik wel aan. Ik laat die €129,- mooi op mijn bankrekening staan!

 6. Leuk een review van de UP24 te lezen al is mijn ervaring heel anders dan de jouwe :-). Ik draag hem nu 3 mnd en zou niet zonder willen. Ik gebruik hem dan ook bewust in combinatie met mijn voeding met als doel afvallen. Dus vervelen doet het mij niet, integendeel ik haal er mijn uitdagingen uit.

  Ook herken ik het niet dat mijn telefoon snel leegloopt door de app en de UP. Bluetooth staat de hele daag aan ivm het syncen maar GPS aan continu is echt niet nodig en ik denk dat daar je telefoon op leeg loopt. GPS schakel ik alleen in als ik ga hardlopen of wandelen en dus een activiteit ga registreren. Voor de gewone stappen is GPS niet nodig hoor.

 7. Hee wat een gaaf ding! Zo weet je echt precies wat je de hele dag aan beweging krijgt. Die slaapstand lijkt me ook erg handig, er is niets fijner dan uitgerust wakker worden.

 8. Lijkt me echt nuttig te zijn zo’n ding. Misschien is het nog wel een goede idee als verjaarscadeau voor mijn vriend. Hoop dat ik het ook hier in Duitsland verkrijgen kan.

  Groetjes,
  Theresa

 9. leuk dat meer bloggers een post aan de jawbone up24 besteden! Ik heb mijn up24 sinds november en heb het in principe 24/7 om, nog steeds. Alleen voor t opladen niet. Ik werk in de detailhandel en sta/loop de hele dag dus kom gemakkelijk aan de 10.000 stappen. Op een normale dag werken zit ik aan de 13.000 stappen, soms meer. Het motiveert mij nog steeds om ook de workouts die ik doe erin te zetten. Alleen ben ik niet tevreden over de food functie, werkt op mijn iphone6 niet goed mee maar zoals je zelf er al inzette kun je de app koppelen aan andere apps.

 10. Jammer dat je er eigenlijk niet heel veel aan vind :) Ik heb zelf in januari de up3 besteld! die is wel waterdicht (zelfs voor zwemmen) maar is helaas vertraagd tot einde deze maand voor release :( *boehoe*. Ik gebruik mijn iphone sinds januari als stappen teller, hou zelf de slaap en het eten bij en na 3 maanden doe ik dat braaf nog steeds iedere dag! Mijn bluetooth staat altijd uit en mijn telefoon gaat hier niet minder lang door mee gelukkig :)

 11. Via via heb ik een fitbit, ook zoiets alleen die meet geen slaap. Ik gebruik hem eigenlijk alleen om bij te houden hoeveel calorieën ik verbrand heb met sporten haha. Ik ben soms wel benieuwd naar een hartslagmeter, ik zit op spinning en een groot deel van de groep fiets met een hartslagmeter, lijkt me ook wel handig.

 12. Wat een grappige armband. Wel jammer dat je batterij zo snel leeg gaat van je telefoon en je continu je GPS maar aan moet hebben staan. Ik kan me ook wel voorstellen, zoals je al vertelde dat je het op een gegeven moment wel een beetje hebt gezien. Handig artikel, dankjewel!

 13. Dank voor de duidelijke review. Wel een klein dingetje: ik eens dat je het jammer vind dat hij spatwaterdicht is, maar handen wassen en douchen mag wél, dus dat zien ze onder spatwaterdicht. Wellicht fijn om te weten :)
  Ik vind de armband een mooi uiterlijk hebben en de werking vind ik ook leuk en interessant. Bij coolblue is de ‘oudere’ variant nu in de aanbieding voor €59 dus ik heb hem net in mijn mandje gemikt en afgerekend. Nadeel: deze heeft geen Bluetooth, je moet hem dus even 20 sec aan je telefoon hangen om hem te synchroniseren. Ach als dat alles is, dan hoor je mij niet klagen :)

  1. Op Groupon is de Jawbone UP24 nu te koop voor € 74,95. Wel is dit een refurbished versie. Refurbished producten zijn 100% perfect functionerende apparaten met verkopersgarantie. Deze producten kunnen komen van klantretouren, omvangrijke verkopersretouren, demonstratie-apparaten, enzovoorts.
   Misschien een optie voor jou.

 14. Ik hoorde dit van een vriendin en het lijkt mij ook wel erg fijn ook omdat ik het idee heb dat ik misschien te weinig slaap en ik niet weet of ik eigenlijk wel diep slaap. Stappen zet ik eigenlijk ook te weinig denk ik op een dag, deze staat op mijn verlanglijstje in ieder geval !

 15. Ik heb zelf de Jawbone up (niet de up 24) en ben er heel tevreden over ^^ Ik wou zelf de up24 niet omdat hij een stuk duurder is en het enige verschil is dat hij via bluetooth verbind en dat wou ik net niet want dan gaat mijn gsm sneller plat :D

 16. Ik heb het bandje nu ruim een jaar. Hij wil nu niet meer opladen. En het zonnetje brand ook niet meer. Ik heb hem nooit onder de doche om. Ik was er zo blij mee. Weet jij wat dit kan zijn? Alvast bedankt voor je reactie en een fijn weekend groeten Mariët.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *