Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Jacob Hooy Haarlemmerbruin SPF 20

Je kunt er niet meer omheen, wanneer je snel bruin wilt worden is Haarlemmerbruin van Jacob Hooy je antwoord. Alleen wanneer je niet goed oppast kan Haarlemmerbruin best gevaarlijk zijn omdat er geen beschermende ingrediënten in zitten om de huid tegen de zon te beschermen. Maar vanaf nu is dat verleden tijd, want nu is er ook een Haarlemmerbruin met een SPF 20! Zo kun je snel bruin worden én is je huid ook tegen verbranden beschermd!

Jacob Hooy Haarlemmerbruin SPF 20

Jacob Hooy Haarlemmerbruin SPF 20 is een zonnebrandolie die de huid beschermt maar ook een bruine kleur geeft. De zonneolie beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling (let op, alleen tegen verbranding, niet tegen veroudering) en helpt tegelijkertijd om een mooie, gezonde en natuurlijke bruine kleur te ontwikkelen. De producten van Jacob Hooy bevatten alleen maar hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die de huid beschermen en voeden. Zo bevat het onder andere kokosolie, zonnebloemolie en vitamine E, die bekend staan om hun verzachtende en hydraterende eigenschappen. Daarnaast is de crème vrij van parabenen en andere synthetische toevoegingen.

 • Haarlemmerbruin zorgt voor een balans tussen bescherming tegen schadelijke UV-straling en het ontwikkelen van een mooie bruine kleur.
 • De olie bevat een mix van natuurlijke ingrediënten die de huid helpen te bruinen, zonder dat deze verbrandt.
 • Wordt snel opgenomen door de huid.
 • Lichte textuur en laat geen witte waas achter op de huid.
 • Waterbestendig.

Hoe gebruik je Haarlemmerbruin?

Nogmaals, gebruik Haarlemmerbruin verstandig. Ga niet de dagen lang bakken in de zon met alleen maar een olie. Zorg ervoor dat je huid al gewend is aan de zon en je al een redelijk kleurtje hebt opgebouwd. Wanneer je dit niet hebt zou ik geen Haarlemmerbruin aanraden.

Ik gebruik Haarlemmerbruin alleen op mijn benen en af en toe armen zodat deze wat meer kleur krijgen, de rest van mijn lichaam smeer ik in met een normale zonnebrandcrème omdat ik mij daar prettiger bij voel. Ik breng een ruime hoeveelheid olie aan op de huid en smeer dit goed uit. Het is een olie, dus echt helemaal intrekken doet het niet, daar moet je wel van houden.

Wanneer ik in de zon ga liggen hou ik mijn huid goed in de gaten, ik smeer de olie elk uur opnieuw vanwege verbranden. Zie ik dat ik rood begin te worden, dan ga ik meteen uit de zon, spoel ik mijn Haarlemmerbruin af en smeer ik mij in met een normaal zonnebrand producten. Olie zorgt er namelijk voor dat de huid sneller bruin wordt (maar ook kan verbranden).

Is Haarlemmerbruin slecht voor je?

Laten we voorop stellen dat te lang in de zon liggen nooit gezond voor je is, ook niet met de aller beste zonnebrandproducten. Denk dus altijd verstandig na en geniet van de zon met mate. Zo is het ook met dit product, deze Haarlemmerbruin bevat wel een SPF waardoor je beschermd bent tegen verbranding, het is alleen een SPF 20, dus je moet op tijd weer een nieuwe laag aanbrengen om goed beschermd te blijven.

Daarnaast hoor je ook veel slechte verhalen over de ingrediënten. Jacob Hooy is een merk dat alleen maar gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten, je zult dus geen synthetische ingrediënten vinden in Haarlemmerbruin. Ook hoorde ik verhalen dat er paraffine (kaarsvet) in Haarlemmerbruin zou zitten, maar dit is niet zo. Wel zitten er verschillende soorten olie in, maar hier zie ik niets gevaarlijks aan.

Het is dus zelf hoe gevaarlijk je Haarlemmerbruin maakt. Ga jij de hele dag in de zon liggen met de Haarlemmerbruin zonder SPF, ja dan verbrand je levendig en is het gevaarlijk. Ga jij eventjes in de zon liggen en smeer je wat op je benen, dan kan het prima. Maar doe dit ook niet iedere dag. Gebruik gewoon je gezonde verstand. Ik zal in ieder geval nu wel voor de Haarlemmerbruin met SPF 20 gaan in plaats die van zonder een SPF, want ik merk niet dat ik daar minder snel bruin door word.

Haarlemmerbruin kopen

Haarlemmebruin met SPF 20 is te koop voor € 24,99. De verschillende Haarlemmerbruin producten van Jacob Hooy kun je kopen bij De Tuinen, Etos en bol.com. Gebruiken jullie wel eens de producten van Haarlemmebruin?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

 1. Heel interessant artikel.
  Het is zo geliefd dat het bij een winkel die dit verkoopt supersnel uitverkocht is.
  Ik gebruik het niet.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *