Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: iWhite Instant Teeth Whitening

 photo iWhiteInstantTeethWhitening_zps2d139549.png

Een paar weken geleden ontving ik dit doosje met bitjes om je tanden te bleken. Ik ben daar niet zo van en ben er toch een beetje voor, ik laat dat liever aan experts over. Maar toen ik ze van de week overal bij de drogist tegenkwam en ook nog eens op de reclame stond dat doosje me toch wel aan te staren. Vooruit, ik testte deze iWhite Instant Teeth Whitening bitjes, zijn mijn tanden nu stralend wit?

 photo iWhiteInstantTeethWhitening1_zps97953daf.png

Iedereen wil mooie en stralend witte tanden hebben, helaas is dit maar voor een paar mensen weggelegd. Natuurlijk komt het al bijna niet meer voor en voor een bleeksessie bij de specialist kost ook een klein fortuin. Hoe handig is het dan dat je het gewoon zelf thuis kan doen? Met deze iWhite Instant Teeth Whitening kit kun je vijf keer je tanden een bleek behandeling geven. Het schijnt heel simpel te zijn zonder gevaren! En ze beloven een effect te geven tot wel 8 tinten lichter, klinkt goed! Kom maar op met die mooie witte tanden.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening3_zpsd5e4b18c.png

De kleur van je gebit veranderd langzaam en dat komt vooral door het drinken van thee, koffie en rode wijn, maar ook door het roken. Nu moet ik zeggen dat ik me alleen schuldig maak aan het drinken van thee, dus heel veel verkleuring door deze factoren zal ik wel niet hebben. De  iWhite Instant Teeth Whitening pakt meteen de verkleuring aan van de tanden en maakt ze weer mooi wit. Heel eenvoudig en je kunt het gewoon zelf thuis doen!

iWhite Instant Teeth Whitening is volgens de verpakking helemaal veilig en bevat geen waterstofperoxide of andere schadelijke stoffen. Iedereen kan het gebruiken – behalve kinderen onder de 14, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven -!

 photo iWhiteInstantTeethWhitening2_zpsaad53064.png

Maar hoe werkt het nou eigenlijk? In de verpakking vind je bitjes voor vijf behandelingen. In totaal 10 bitjes dus voor de bovenkant en onderkant. Deze zijn gemaakt met fexibel kunststof zodat hij bij iedereen moet passen. Ze zijn al voorgevuld en hygiënisch verpakt. In de gel om je tanden witter te maken zit de PAP-technologie verwerkt: dit zijn moleculen die de vlekken en verkleuringen op de tanden verwijderen. Naast de PAP-technologie bevat de gel witte bioactieve kristallen, die zich richten op de tanden en een laagje vormen, wat zorgt voor het instant whitening effect. En als laatst zorgen de biologisch beschikbare calcium deposits ervoor dat de onderliggende, gelige kleur van tanden minder kan doorschijnen, waardoor er een langdurig whitening effect ontstaat. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Maar ik ben een beetje bang, want mijn tanden hebben niet zoveel verkleuring door aanslag van drinken en roken.
 photo iWhiteInstantTeethWhitening6_zps54cc4c03.png

Ingrediënten van de whitening gel.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening7_zps5e33157f.png

De bitjes zitten per twee verpakt, handig! Dat is dus 1 behandeling! Ze zitten stevig en goed verpakt zodat er geen bacterien bij kunnen komen. De bitjes zijn wel erg klein, alleen de voortanden passen er in.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening11_zpsbd7d491c.png

Bitje uit de verpakking! De gel ruikt heel subtiel naar munt eigenlijk wel een prettige geur, niet chemisch of iets dergelijks. Ze zijn erg flexibel en zacht waardoor het een prima draag comfort heeft. De gel vind ik wel een beetje weinig, want het bedekt helaas alleen de onderkant van mijn tanden. Nu heb ik zelf ook wel wat grotere tanden maar ik ben daar vast niet de enige mee.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening5_zpsaadc147e.png

Oké, laten we het gaan testen. Eerst moet je goed je tanden poetsen, als dat klaar is was ik goed mijn handen en maak ze droog. Daarna open ik een verpakking en doe een bitje in. Ik heb gemerkt dat het handig is eerst de bovenste in te doen en dan de onderste. Druk het bitje goed aan en zorg dat overal de gel komt, dit is alleen best lastig voor mij. Na het aanbrengen moet je 20 minuten wachten en kun je het bitje weer verwijderen. Ik vind 20 minuten net iets aan de lange kant. Ondertussen had ik een oceaan aan speeksel in mijn mond en slapende kaken van de vervelende houding. Gelukkig zaten de bitjes wel heel comfortabel en had nergens last van. Na het verwijderen van de bitjes spoel ik mijn mond om met water en laten we gaan kijken naar het resultaat!

 photo iWhiteInstantTeethWhitening10_zpsad09533d.png

Met het gebitje in! Zoals je ziet zit niet overal even goed de gel, ben benieuwd dus of het goed gewerkt heeft.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening8_zpsa7b05388.png

Mijn tanden voor de behandeling. Wat ik trouwens heel erg mis is een metertje met verschillende tinten tanden, zo had je voor jezelf kunnen kijken hoeveel tinten je tanden lichter zijn geworden. Nu moet je het maar op goed geloof doen of met een foto.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening9_zpscb16d14f.png

Maar misschien begrijp ik nu waarom er geen metertje bij zat, mijn tanden zijn na de behandeling geen steek witter geworden, bummer! Nouja misschien echt een heel klein beetje, maar het verschil is echt minimaal. Ook staat nergens aangegeven hoe lang het effect zichtbaar moet blijven, dus ik verwacht daar ook geen wonderen van. Jammer! Het product werkt prettig en is makkelijk in gebruik, maar het resultaat is er helaas niet.

 photo iWhiteInstantTeethWhitening4_zps145ec77d.png

Jammer! Ik had gehoopt op een goed product als het gewoon bij de drogisterijen te koop is en zelfs reclame voor wordt gemaakt, maar ik ben wijzer geworden, je moet nog steeds niet in reclames geloven. De iWhite Instant Kit is te koop bij verschillende drogisterijen – ik heb ze bij de Etos voorbij zien komen – en apotheken voor € 34,95. Ik vind het aan de dure kant voor een product dat niet werkt. Hebben jullie ervaring met de iWhite Instant Teeth Whitening producten? Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Dit product heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

52 reacties

 1. Deze zag ik volgens mij ook bij de kruitvat. Ik vind de prijs zelfs schandalig voor iets dat totaal niet werk. Uit de winkels ermee!

 2. Ik denk dat het allicht de bedoeling is om de kuur volledig te doen aangezien je 5 pakjes krijgt. Na 5 beurten zie je misschien wel een verschil? Misschien kan je het nog eens proberen en ons dan een update geven?

 3. Begrijp ik het goed dat je maar 1 behandeling gedaan hebt? Jammer, want als ik de vverpakking goed lees staat er dat je 5 achtereenvolgende dagen het product kkunt gebruiken voor het beste resultaat. Had de review nog wat beter gemaakt als je dat gedaan had! Ik ben wel benieuwd wat voor effect dat heeft, al zal het nooit zo wit zijn als bij een specialist die waterstofperoxide gebruikt.

 4. Ik zie wel ietsjes verschil maar goed voor €34,95 is dit het niet waard. Wel heel leuk review hoopte echt op een succes. Jammer!!

 5. Gezien het een kuurtje is had ik na 1 behandeling ook geen wonderen verwacht. Toch zie je het wel een klein beetje, dus was benieuwd geweest hoe het aan het einde van de kuur er uit zag. xxx Lucinda

 6. Bleek m’n tanden altijd met crest. Dat kan je helaas niet in nl kopen maar wel gewoon via marktplaats. Dat Spul werkt echt! Alleen echt geen aanrader als je gevoelige tanden hebt.. Dat kan dan erg steken. Ik ben iig fan :)

 7. Ik denk ook dat je alle 5 de behandelingen moet doen en dan het resultaat testen. Er mag tegenwoordig nog maar heel weinig ‘bleek’ zitten in dit soort producten dus ik denk niet dat je na 1x proberen al een duidelijk oordeel kunt geven. Het zou fijn zijn als je door wilt testen en ons dan laat weten of het nog steeds niets is :) dan weten we zeker dat we het niet hoeven te kopen, hahaha

 8. Nu ben ik ook wel erg benieuwd. Want na 1 keer geen super resultaat, oke. Maar na 5 keer nog niks, dan is het inderdaad van slechte kwaliteit..

 9. Als het na 5 x nog helemaal geen resultaat geeft dan is het echt jammer , ik zag hem al eerder voorbij komen en wilde het graag proberen, maar nu denk ik niet meer.

 10. Ik had het een tijdje geleden ook al geprobeerd maar ik zag ook geen verschil. Maar onze tanden zijn wellicht al wit genoeg en misschien moet je het vaker achter elkaar gebruiken. Nadeel: ik heb 1 facing en die kleurt niet mee.

 11. Ik vind dat je wel een klein verschil ziet hoor, niet fel, maar toch een verschil! Dit kun je beter langer uittesten ipv 1 dag voor echt resultaat te hebben x

  1. Ik wil ook graag de Crest strips uit gaan proberen, welke variant gebruik jij? Er zijn er meerderen zag ik. En voel je iets aan je tanden? Na 1 keer al wel resultaat?

  2. Kan je mij mailen waar ik die strips kan bestellen voor je tanden te bleken ? En is het duur incl. Verzendkosten..groetjes yvonne

 12. Ik laat het alleen bij professionals doen. Ga geen risico’s lopen met mijn tanden aangezien ik hoop dat ik er nog tenminste 60 jaar mee kan doen!

 13. Het werkt inderdaad niet na 1 keer. Mijn tanden zijn echt duidelijk witter geworden na 3 keer al, weet alleen nog niet hoe lang dat zo blijft. Mijn tanden voelen schoner en zien er stralend wit uit!

 14. I am an EDUCATED CUSTOMER in terms of teeth whitening by which I mean:

  1. I ALWAYS follow the INSTRUCTIONS TO THE LETTER! (Including no colored food during the whole treatment, which was the worst thing about this IWHITE)

  2. I KNOW teeth whitening RESULTS vary from person to person: mine are “easily bleached” when done properly (experiences below). They also stain faster though (coffee, wine, chocolate..) So my EXPECTATIONS are reasonable.

  3. I CARE about my health so I only buy bleachers that are SAFE for my teeth.

  My PREVIOUS EXPERIENCES:

  1. I had LASER BLEACHING 4 years ago. BEST RESULTS ever: my teeth were white as paper. Expensive (350€) and also VERY painful.

  2. Professionally BLEACHED WITH GEL and light 2 years ago. Seemed like a poor copy of the real laser above. Unevenly WHITER ON THE FIRST TWO DAYS. Then EVERYTHING back to what it was. Not painful and cheap? (75€) but a waste of time and money.

  3.Some other home-use products like IWHITE: WASTE of time and money GUARANTEED!

  WHY NOT IWHITE?

  1. Starting on the package:

  the promise of UP TO 8 tones lighter. That’s A LOT! Unfortunately I bought it on an impulse. Stupid of me. Mental note for next time: READ REVIEWS!

  2. Opening the package:

  DISAPPOINTMENT! Mouth trays MUST be designed FOR BABIES. Seriously! My teeth size are standard and nor the tray nor the gel could COVER them evenly. ALL THE GEL in the package totals 8 grams, which is HALF, I REPEAT, HALF A TABLESPOON! And it barely covered my 6 front teeth. I though: “I gotta have to change the way I smile if that works: show just my 4 front teeth.” And no, I am not Julia Roberts!

  3. Using:

  from the first to the last 5th day in a row (which supposedly we get the MOST out of the treatment) NO CHANGE AT ALL! I asked 3 different people to judge that by the way. And yesterday and today I even DOUBLED the time to 40 minutes….NOTHING!

  I must add that I doubt any review about this product above 2 stars is legitimate. We all know some companies do review their own products…so GET SOMETHING ELSE OR GET FRUSTRATED!

  Good luck and good day!

 15. Nou ik heb pas 1x gebruikt en ik zie meteen wel het verschil dus ik vind het een aanrader. Het ligt er ook aan hoe de kleur van je eigen tanden zij.

 16. Ik heb het ook geprobeerd.
  Het werkt voor geen meter.
  En op de verpakking staat dat het na 1 behandeling 8 tinten witter is.
  Dus waarom zou je ze alle 5 gebruiken als 1 niet helpt?
  Echt jammer want het is zo makkelijk..

 17. verspild geld.. je had beter een thuis bleek set kunnen kopen, daar had ik tenminste echt veel aan, de mijne is afkomstig van de webshop labdirect.info

 18. Geloof niet wat “nickyy” zegt, dit is overduidelijk reclame…

  Anyway.

  Bedankt voor je review Aranka.
  Naast jouw review heb ik op internet nog meer reviews gelezen dat dit product toch niet zo goed blijkt te zijn. Ik heb ondertussen een ander product gevonden waar betere reviews over te vinden zijn en die ga ik dan ook uitproberen (heeft geld terug garantie).
  Ik ga niet zeggen welk product het is omdat ik geen reclame wil maken, maar ik kan je wel een tip meegeven, en dat is: zoek ALTIJD naar (meerdere) reviews voordat je een product koopt. Er zijn zelfs sites die alleen maar reviews maken.

  xx
  Jolien

  1. Is geen reclame, want het product staat er niet eens bij, overigens zie ik zoiets niet als reclame zoals jij meldt maar als een TIP voor je medemens, dus sociaal als je je wel werkende produkt toch even vermeld, iets wat jij niet wenst te doen, kinderachtig dus, net alsof je anderen geen witte tanden wenst of: het geschreven stukje van je is grote onzin…..

 19. Ik heb het ook geprobeerd. Ik zie bij mezelf wel wat verschil. Maar de bitjes zijn te klein en bedekken alleen de voortanden. Ook zijn de wat te ondiep voor mij, de bovenste rand van de tand wordt niet bedekt. Verder zitten ze wel comfortabel ook al krijg je op een gegeven moment aardig wat speeksel in de mond. Het is een aardig idee, maar de bitjes zouden wat groter moeten zijn om alle tanden te bedekken, en ietsjes hoger om de volledige tand te bedekken. Ik rook en drink koffie, en de voortanden die ik zie zijn wel wat witter geworden, maar nog geen idee voor hoe lang. Ik kan het dus niet echt aanbevelen.

 20. ik heb ze ook gekocht om te testen, op de verpakking stond dat je al na 1 keer wittere tanden hebt, dat is dus niet zo, je moet een soort van kuur volgen (heb ik gedaan, maar mijn tanden zijn niet witter). ik vind de bitjes wel comfortabel zitten, maar je hebt inderdaad een oceaan van speeksel in je mond zitten. het is een dure aankoop.. ik raad het niet echt aan..

 21. Super dat je het getest hebt en online hebt gezet! Echter ik zie wel degelijk verschil in de foto’s.. Het is geen Prodentsmile, nee, maar dat had ik persoonlijk ook niet verwacht. Het is en blijft een doe-het-zelf pakketje, ik ga hem ook proberen. Hoeft geen enorm verschil, maar net even wat lichter, perfect!
  Ik vind je tanden mooi iig! :)

 22. Goede objectieve recensie!

  Gezien de ingrediënten (citric acid) werkt het op basis van het wegbranden van het tandglazuur middels o.a. citroen zuur. Zeer verkeerd voor het gebit dus! Drink je vlak na deze behandeling koffie/thee dan worden je tanden nog geler omdat de beschermlaag weg is. Je tanden lijken witter, maar het is slechts een tijdelijk effect omdat het tandglazuur weer terug komt.

  Mocht je echt willen bleken dan is bleekgel met waterstof peroxide (alleen bij tandarts verkrijgbaar) het beste (kosten maken bleeklepel en gel 1ste x rond de 230,-). lange termijn resultaat, en na 2 jaar kan men een spuitje van 10,- bestellen om even ‘bij te bleken’. De bleeklepels heb je immers dan nog.

  Het is makkelijk om te zeggen dat peroxide schadelijk is, vroeger hanteerde men percentages van 40% dat het glazuur sterk aantastte. Nu is het wettelijk maximum van 6%, alleen bleekt men nu 10 dagen ipv vroeger binnen 2 dagen, daarnaast zijn er nu nabehandelingspasta’s die het glazuur weer goed sterk maken en re-mineraliseren. Grootste voordeel: PH-waarde van professionele bleekgels is neutraal en dus niet schadelijk voor het glazuur.

  Goedkoop = duurkoop.
  Groeten, een Tandarts.

 23. Hahaha, ik dacht dat de eerste foto de foto van het resultaat was…je hebt al prachtige tanden! Wat mij betreft geen reden om je over te laten halen door een reclame. Ik denk dat de meeste mensen een fortuin betalen om jouw kleur tanden te mogen hebben.

  Niet roken, geen koffie, geen zwarte thee, 2x per dag goed elektrisch sonisch waarvan wekelijks poetsen met een natuurlijk tandpoeder (Pleinshoppen, elke dag interdentale ragers gebruiken (!) en zo vaak mogelijk een monddouche gebruiken is het recept voor mij.
  Wel gebruik ik 1 maal per maand (soms minder) een waterstofperoxide kwastje om het tussen de tanden ook goedwit te houden. Hier in NL betaalde ik meer dan €30,- nu iets meer dan €1,00 bij Ali Express.

  Bedankt voor je eerlijke review, ik had er zelf even niet bij stil gestaan dat de tien bitjes natuurlijk maar voor vijf behandelingen zijn, haha, dom dom.Ook dat de bitjes zo kort een smal zijn is goed te weten, zo staat het niet op de verpakking afgebeeld!
  Ondanks mijn redelijk witte tanden twijfelde ik over de aankoop, gelukkig heb ik jouw review gelezen. Misschien zijn jouw tanden al zo wit dat ze gewoon niet te bleken zijn?
  In ieder geval bedankt!

 24. Heb alleen mn ondergebit 5x gedaan. M.n. om het verschil te kunnen zien. Geen enkel verschil! Had me goed laten voorlichten, ook door dame bij Kruidvat die vertelde dat de (goedkopere) klinieken hetzelfde spul zouden gebruiken. Kruidvat was bereid mij direct mn geld terug te geven, (zonder bon) maar ook een nieuwe kit. De eerste had een houdbaarheidsdatum van nog slechts 2 maanden, waardoor ik dacht dat misschien de werkzame stoffen hun kracht wat hadden verloren. Ook de tweede ronde helaas geen resultaat. Wat ik minder vond is dat ik het formulier met een klacht heb ingevuld op de site http://www.iwhite.com. tot op heden geen reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *