Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: iPhone 5s

 photo iPhone_zps0d2234ab.png

Yes, mijn nieuwe baby is binnen. Nouja, ik heb hem nu al twee weken en ik ben echt helemaal gek mee. Laatst reviewde ik voor jullie de Samsung Galaxy Note 3, de telefoon heeft zeker een plekje in mijn hart, alleen Android niet. Daarom heb ik dan toch mijn abonnement verlengt met een telefoon en is het de iPhone 5s geworden. Prachtig toestel, maar heel vernieuwend nee. Maar toch ben ik er maar wat gelukkig mee.

 photo iPhone1_zpsfc8d1b51.png

De iPhone 5s, niet echt een spannende opvolger van de iPhone 5. Hij ziet er vrijwel hetzelfde uit. Behalve de vingerafdruk scanner en de dubbele flitser die op de telefoon zit. Hiervoor had ik de iPhone 4s, dus qua formaat is hij een stuk groter maar ook een stuk lichter omdat de achterkant niet meer van glas is. Ook zit er nu een kleinere ‘oplaadgat’ in en het stekkertje voor de oortelefoontjes doe je niet meer bovenin maar onderin – wat ik echt ontzettend vervelend vind, doe ze bij de volgende iPhone maar weer bovenin, want mijn pink steunt juist de telefoon op dat punt… -.

Ideaal vind ik dat deze telefoon perfect met 1 hand te bedienen is. De Samsung Galaxy Note vond ik geweldig om zijn grote en overzichtelijke scherm, maar ik kan nu ook weer met 1 hand mijn telefoon bedienen, dat is ook erg fijn! Het is dus echt een kwestie van wennen. Maar ik kan in ieder geval op de fiets weer whatsappen!

 photo iPhone2_zpsc9fddf3a.png

De nieuwe flitser heeft 2 lampjes, een felle ‘gele’ een wat roder lichtje. Hiermee kan je in het donker veel mooiere en realistischere foto’s maken. We hebben het even uitgetest, mijn vriend en ik maakte in het schermer dezelfde foto en die van mij zag er zeker beter uit. Een stuk lichter en realistischer qua kleuren, dat is dus zeker een vooruitgang.

 photo iPhone3_zps6ff89679.png

Dan de grootste verandering aan deze telefoon, de vingerafdruk scanner. Echt, ik ben fan van dit ding! Zonder enig probleem herkent hij mijn vinger en unlockt de telefoon, echt ideaal! Wel jammer dat je hem maar voor 1 vinger kan instellen, maar misschien in de toekomst wel voor meer. Hij pakt eigenlijk altijd mijn vingerafdruk behalve als hij echt heel koud is. En wil je hem niet gebruiken, dan unlockt hij gewoon normaal door de code in te voeren. Maar ik ben echt fan van dit technische snufje, het werkt echt heel goed.

 photo iPhone4_zps04a90d66.png

Voor de rest is de snelheid en batterij duur van deze telefoon echt prima in orde. Ik kan de hele dag met deze telefoon intensief in de weer en dan haalt hij makkelijk het einde van de dag. Ook is hij ontzettend snel weer helemaal opgeladen. Volgens mij nog minder dan 2 uur. Het beeldscherm is ook heel helder en scherp, prachtig om naar te kijken en ik vind dat dat echt heel veel gemak heeft.

Aan het nieuwe iOS 7 moest ik wel eventjes wennen, maar nu vind ik het erg prettig werken. Handige nieuwe slide menu’s waarmee je nog gemakkelijker je telefoon kan bedienen.

 photo iPhone5_zps41d5b875.png

De camera heeft nog steeds een 8 megapixel camera, maar eerlijk is eerlijk deze is gewoon erg goed. Ik vind hem persoonlijk beter dan de 14 megapixels van de Samsung Galaxy Note 3. Op de camera zelf zitten nu trouwens ook veel meer mogelijkheden. Je kan slow motion fotograveren, vierkant, filters en nog meer.

 photo iPhone6_zpsc99f95b1.png

Oja en panorama kan nu ook en dat werkt echt perfect!

Al met al ben ik echt heel tevreden over deze telefoon. Maar ik ben dan ook groot fan van het gebruiksgemak van Apple en daarom kies ik toch weer voor Apple en als het kan dan ook het nieuwe model. Heel anders dan de iPhone 5 is hij niet. Hij is nieuwer, sneller, heeft een betere technische camera en een vingerafdruk scanner. Heb je niet al dat geld over voor de wat nieuwere dan is de iPhone 5 ook zeker nog prima. Maar ik ben echt ontzettend blij met deze! Het 4G netwerk is trouwens ook ideaal, zelf in Zwolle hebben we het helaas nog niet, maar als ik in de randstad ben vliegt mijn internet door het internet heen, heel erg fijn!

Minpuntjes aan de telefoon vind ik wel die oordopjes ingang aan de onderkant en dat de zijkanten van het touchscreen niet altijd even goed reageren – is helaas een bekend probleem met dit model – als ik bijvoorbeeld Candy Crush speel en een snoepje aan de zijkant wil wisselen en doe dit vanaf de buitenkant van het scherm doet ‘ie het niet, erg vervelend. Maar daar ga ik nog meer terug of daar iets aan te doen is.

De iPhone 5s is er in drie verschillende kleuren en kost los € 699,- maar ik heb hem genomen met een 1-jarig abonnement van Hi, dan was je een stuk goedkoper uit (ook met het abonnement).

Wat vinden jullie van de nieuwe iPhone 5s, hebben of toch maar laten liggen?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. echt mooi, ook handig van die dubbele flitser. vooral als je ’s avonds even een mooie foto wil maken…

  ik wil ook een iphone 5 ;( maar iphones overleven het bij mij denk ik niet laat mijn mobiel aaaltijd vallen haha

  leuke review veder

  xx

 2. Ik laat hem voorlopig toch nog maar even voor wat het is. Ik heb nu een jaar mijn 4s (toestel gewoon los gekocht) en die doet het voorlopig nog helemaal prima :). Ik denk dat ik pas overstap op een nieuwe als deze helemaal uit elkaar valt, of de apps niet meer compatibel zijn.

 3. Ik heb zelf de 5 en die lijkt er inderdaad heel erg op. Vind hem wel veel mooier dan de 4s, lichter en veel langer en gestroomlijnder dus dat is zeker een verbetering maar tussen 5 en 5s zit niet heel veel verschil. Ik vind de homebutton stiekem niet zo mooi haha maar het is wel heel handig! Ook voor mensen die ‘m voor hun werk gebruiken zoals mijn vader, die moet per se een lange code omdat er mails van zijn werk op staan (zo belangrijk is het niet hoor maar toch) en soms is dat best irritant, dan is zo’n vingerafdrukscanner handiger! Ik luister zelf weinig muziek via mijn telefoon maar mij leken de oortjes bovenaan ook handiger… Verder, veel plezier ermee :)

 4. Hmm, klinkt alsof hij mij niet zo heel erg zou bevallen, met dat snoertje enzo (echt, waarom aan de onderkant?).
  Ik snap waarom je de Galaxy Note 3 minder fijn vond (ik heb zelf de Note 2 en ben er super tevreden over maar ik snap waarom hij niet voor iedereen fijn is), maar misschien was het veiliger voor jou aangezien je toen niet kon whatsappen op de fiets? Lijkt me niet een heel goed plan.

 5. Ik zou ook wel een iPhone willen, maar heb het er niet voor over om meteen een duur abonnement te nemen… Dus dan blijf ik toch maar bij mijn Samsung :)

 6. Ik heb extra gewacht met het oversluiten van mijn abonnement, op de 5S. Ik heb nu nog de 4. Alleen wil ik overstappen vab Vodafone naar Hi. Ik wacht heel eventjes op nog wat meer reviews en een leuke abonnement actie bij Hi ;)

 7. Ik heb nu een iPhone 4, maar mijn abbo is bijna afgelopen en ik wil heel graag de 5s! En dan in het roségoud, die vind ik erg mooi. Goede review, je hebt me nu nog meer overtuigd haha

 8. Je kan gewoon meerdere vingerafdrukken inscannen hoor! Ik heb beide duimen ingescand. Volgens mij kan je er in totaal 5 inscannen ;)

 9. Ik ben altijd zo jaloers op mensen met een Iphone. Ik wil er altijd zo graag een proberen lijken me fantastische telefoons.

 10. Gaat een iphone snel kapot als ie valt? Zit te twijfelen om er ook 1 te nemen. Vind ze alleen 10x mooier zonder hoesje. Ben alleen zo’n kluns die haar telefoon heel vaak laat vallen..

 11. Ik heb nu de iPhone 4, maar mag over een half jaartje een nieuwe. Dan wil ik ook voor deze iPhone gaan (hopen alleen dat hij dan in prijs is gezakt, haha!)

 12. Toevallig heb ik van de week de iPhone 5C gehaald. Die is net wat groter en iets anders maar die werkt ook super fijn! Had nog nooit een product van Apple gehad, maar ben er zeer tevreden over!

 13. Ik heb hem nu ook 2 weken, en loop al 2 weken te hannesen met het geluid als iemand mij belt. Ik moest even wachten omdat ze bezig waren op het netwerk, maar helaas nog steeds geen verbetering. Dus die van mij mag woensdag helaas weer terug:-( Verder een top telefoon! Hiervoor een 4S gehad, maar die batterij is wel echt stukken beter:-)

 14. Super leuk artikel en mooie indeling van je apps!
  Met welke camera heb je deze foto’s gemaakt?
  Liefs, Luna ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *