Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Sinds een aantal weken heb ik de Huawei P20 Pro in mijn bezit en heb ik hem uitgebreid getest en ervaren. Het was eventjes een dingetje want ik ben een groot Apple fan als het op telefoons aankomt en overgaan naar een Android toestel is dat best even een drempel waar je over moet. Maar toch wilde ik het graag doen omdat deze telefoon dé telefoon van dit moment moest zijn, een telefoon die de iPhone lachend achter zich laat en dan vooral als we het over de camera hebben.

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Dit is hem de Huawei P20 Pro die ik in de kleur Twilight heb, een prachtige kleur die overloopt van paars naar groen. Maar hij is er nog in veel meer kleuren te krijgen mocht dit niet je voorkeur hebben. Ik ben normaal erg fan van de vormgeving van Apple, maar deze vind ik ook wel echt heel erg mooi! Als je goed kijkt zie je meteen wat er zo bijzonder aan deze telefoon is, je ziet namelijk drie camera’s zitten die voor de mooiste en beste foto’s moeten gaan zorgen.

Deze telefoon is niet alleen een upgrade van je eigen telefoon als je een nieuwe zoekt, het zou zelfs je camera moeten vervangen, zulke goede kwaliteit foto’s belooft deze telefoon te maken. Dit met een Leica lens wat je ook al op de telefoon weergegeven ziet staan.

Even de snelle specificaties op een rij:

 • 128 GB intern geheugen
 • 6 GB werkgeheugen
 • 6,1 inch scherm
 • 25 uur batterijduur bij intensief gebruik
 • Snelladen, binnen 1,5 uur volle batterij
 • USB C aansluiting
 • Full HD OLED scherm
 • Gezichtsherkenning + vingerafdruk ontgrendeling
 • 40 megapixel camera achter
 • 24 megapixel camera voor
 • Prijs € 886,-

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Hiervoor had ik al een telefoon met een goede camera, namelijk de iPhone X, maar toch was ik benieuwd of deze camera het beter zou gaan doen. Stiekem wist ik het antwoord al een beetje want ik volg nogal wat gadget sites en deze telefoon komt echt heel goed uit de verf. Maar toch ben ik dan benieuwd hoe het mijzelf gaat bevallen, zeker als Apple fan.

Op de telefoon zitten aan de achterkant drie camera’s met elk hun eigen functie om de mooiste foto’s te kunnen maken. Je hebt onder andere:

 • 40 megapixel Light Fusion-sensor waardoor de foto’s prachtig belicht worden, ook in het donker.
 • 20 megapixel zwart-witlens voor extra diepte in de foto
 • 5x Hybrid Zoom waarmee je tot 5x kan inzoomen zonder kwaliteit te verleizen

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

De camera heeft verschillende functies en mogelijkheden, hierbij gaat er echt een wereld voor mij open, mijn iPhone heeft dit niet zo uitgebreid. Er zijn verschillende standen en Foto is de normale stand waarbij hij automatisch zoekt naar de beste instellingen. Op de Pro functie kun je alles handmatig instellen zoals de ISO waarde AF en ga zo maar door. Ook kun je het diafragma instellen, heeft de camera een portret modus en een nachtstand waarbij je echt hele mooie heldere foto’s in het donker kunt maken! Hieronder een aantal foto’s gemaakt met de camera die niet bewerkt zijn.

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Prachtige kleuren met de zonsondergang en contrast

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Mooie warme kleuren met bewolkte achtergrond

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Foto met 5x zoom genomen

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Mooie scherpe focus en een wazige achtergrond

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Ontzettend scherp en prachtig contrast 

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Eten wordt ook prachtig vastgelegd.

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Foto in de nachtstand die heel helder is geworden (het was hier echt heel donker)

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

De telefoon heeft een USB C aansluiting waarbij ook USB C oordopjes geleverd worden en een verloopstukje voor je eventuele oortjes met oude aansluiting.

Opladen met de standaard oplader gaat ontzettend snel door het ‘snel opladen’. Binnen 1,5 uur is mijn lege telefoon weer helemaal vol. Let wel op dat hij dat alleen doet met de bijgeleverde stekker. Doe je hem aan de USB kabel aan een laptop of computer, dan laad hij niet zo snel.

De batterij is trouwens ook geweldig, ik was al tevreden over mijn iPhone X, maar deze gaat echt meer dan een dag mee, zelfs als je hem heel intensief gebruikt. Als ik een dag weg ben, veel foto’s maak, hem intensief in de trein gebruik en filmpjes kijk is hij aan het eind van de dag vaak nog 20 tot 30% vol, echt geweldig!

Review: Huawei P20 Pro Twilight – mijn ervaring

Over Android en de verdere specificaties kan ik je niet echt veel vertellen omdat ik daar niet echt verstand van heb. Als iPhone gebruiker is het echt even wennen aan Android en had ook echt een week nodig hier volledig aan te wennen, maar eenmaal gewend is het een prima en ook fijn besturingssysteem. Hij is super snel, reageert goed en is makkelijk te ontgrendelen met je vinger. Het kan ook met je gezicht maar deze vind ik niet zo prettig werken, het werkt niet zo vlekkeloos als die van de iPhone.

Voor de rest ben ik echt enthousiast en dat zegt wel wat als iPhone fan. De camera is geweldig en beduidend een stuk beter dan mijn iPhone, terwijl die echt niet slecht is. De Huawei gaat veel beter om met licht, hij functioneert fantastisch met tegenlicht en weinig licht. Ook zijn de foto’s haarscherp. Hij is snel, het beeldscherm heeft fantastische kwaliteit, de accuduur is goed en de camera is fenomenaal.

En nu de conclusie, ga ik terug naar mijn geliefde iPhone X? Ik durf het bijna niet zeggen maar ik denk dat ik de Huawei ga blijven gebruiken, als blogger is een goede camera op een telefoon een must en deze camera is echt fantastisch. Minpuntje is het Android en dat ik al mijn betaalde apps kwijt ben, maar dat neem ik maar voor lief. Wellicht weet ik over een tijdje niet beter.

Zelf heb ik de telefoon met een sim-only abonnement omdat dat veel scheelt per maand en ook een BKR registratie aan mijn kont heb hangen. Een sim-only is vaak omgerekend met een telefoon los kopen ook veel goedkoper dan een normaal abonnement. Als je een sim-only abonnement van Ben neemt ben je vaak erg goedkoop uit.

De Huawei P20 Pro Twilight is los te koop voor € 886,00 wat vergeleken met iPhone een koopje is.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen
Bevat een betaalde link in samenwerking met Ben

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Jezus, die foto’s! Vooral die op de nachtstand, ongelooflijk hoe die foto automatisch opgelicht werd. De vormgeving van de telefoon vind ik ook geweldig. Ik ben alleen net overgeschakeld op iPhone, met m’n allereerste iPhone 8 Plus. Dolgelukkig mee, wel! :-)

 2. Wauw ik ben echt onder de indruk. De camera ziet er goed uit en dat is inderdaad wel een belangrijk punt, zeker als blogger. Ook super fijn dat hij zoveel geheugen heeft, dat vind ik ook altijd mega belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *