Search
Close this search box.

Review: Histor Monodek Revolution muurverf

Histor Monodek Revolution 1

Jullie weten allemaal wel dat we flink aan het klussen zijn in onze woning. De zolder is bijna af, de muren zijn behangen met glasvliesbehang en die moesten nog gewit worden. Daarvoor gebruikte we de gewone Histor muurverf, maar het resultaat was een muur vol met strepen. Nou herinnerde ik mij de reclame van de nieuwe Histor Monodek Revolution muurverf die belooft strak en streeploos te zijn. Ik gaf een fortuin uit aan een emmer en deel nu mijn ervaring met de Histor Monodek Revolution muurverf.

Histor Monodek Revolution muurverf

De Histor Monodek Revolution belooft de revolutie wat betreft muurverf te zijn. Het moet namelijk altijd strak en streeploos zijn, ongeacht hoe je schildert. Door de Intelligent Flow Technology vloeien de verfbanen tijdens het drogen naadloos in elkaar over, voor een resultaat zonder strepen of rollerbanen. Verder zorgt de Ultra Dense Technology voor een hogere dichtheid van de verf en daarmee optimale dekking. Met een stralend witte muur als resultaat!

 • Altijd strak en streeploos
 • Mat
 • Optimale dekking
 • Afwasbaar
 • Geurarm 

Histor Monodek Revolution is verkrijgbaar in wit, RAL 9010 en RAL 9016.

Histor Monodek Revolution2 2

Een muur vol strepen en aanzetten…

Wij hebben de gipsmuren behangen met glasvliesbehang wat daarna nog geschilderd moest worden. Helaas was het resultaat na 2 lagen nogal lelijk, overal zag je strepen en aanzetten (zie foto hierboven). Niet echt mooi, maar hoe krijg je dat weer goed? Aangezien ik op de reclame hoorde dat de nieuwe Histor Monodek Revolution muurverf zonder strepen droogt hoopte ik op een wonder!

Histor Monodek Revolution1

Histor Monodek Revolution muurverf ervaring

Goed, ik kocht een emmer Histor Monodek Revolution muurverf voor € 79,99 bij de GAMMA wat ik echt een flink bedrag vind. Maarja ik wilde mijn muren graag streeploos dus had het er wel voor over. Ik begon met rolleren en deed dat met flink veel verf. De verf dekt goed en verdeelt zich gemakkelijk over de muur. Maar na het rolleren zag ik nog wel overal strepen, terwijl ik echt goed nat in nat rollerde…

We besloten na het doen van één muur even pauze te nemen en kijken hoe het opdroogde. Nadat we na een half uur weer gingen kijken waren we stom verbaasd, de muur was helemaal egaal opgedroogd zonder strepen! De Histor Monodek Revolution muurverf werkt dus wel degelijk, zie het verschil tussen de twee foto’s!

Ja, ik ben zeker fan van de Histor Monodek Revolution muurverf, het werkt en het doet wat het belooft. Wel is de muurverf een stuk duurder dan de normale Histor muurverf en helaas op het moment dat ik het nodig had ook niet in de aanbieding. Maar online zag ik de Histor Monodek Revolution muurverf een stuk goedkoper!

De Histor Monodek Revolution muurverf is te koop bij de bouwmarkten en online voor € 79,99 per emmer.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Wat een rot verf laat gewoonweg zetten op de muur achter en smeert zeer slecht uit zelfs bij het verdunnen van de verf slechte kwaliteit koop ik nooit meer

 2. Koop deze troep niet. De naam is misleidend want om een beetje egaal vlak te krijgen heb je minstens 3 lagen nodig. En dan heb ik het niet over het overschilderen van een heftige kleur als rood. Dekt voor geen reet, is niet uit te smeren en laat hoe dan ook strepen achter. Gewoonweg troep. Beter paar tientjes extra investeren in goeie kwaliteit verf als Sikkens.

 3. Dit zijn geen schilder strepen, maar strepen in de ondergrond. Deze muur had eerst geëgaliseerd moeten worden. De dekking van deze producten is hooguit rampzalig, althans als je een heftige kleur moet overschilderen. In dat geval kan je 100% zeker voor de betere verven kiezen.
  In mijn geval, een nicotine plafond in onze nieuwe woning. Gewassen en gereinigd, maar geel blijft na 4 lagen er nog steeds doorheen komen. Wordt wel steeds iets minder. Na gebruik Sikkens in 1x weg.

 4. Top spul!! Geen enkele streep. Ik snap de negatieve reviews van de sikkens vrienden hierboven niet. Werken ze voor sikkens? Deze verf doet zijn naam eer aan. Geweldig

 5. Dit is natuurlijk geen goede objectieve test. Want wat was het resultaat geweest als je nog een tweede laag had gezet met de reguliere Monodek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *