Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: HEMA lekvrij ondergoed

HEMA Lekvrij ondergoed

Je ziet het steeds meer voorbij komen, lekvrij ondergoed of menstruatieondergoed. Het is een soort van trend en gelukkig wordt het aanbod ook steeds groter. Ik was heel erg benieuwd naar zo’n soort onderbroek, maar de prijs hield mij tegen. Maar sinds kort heeft HEMA ook ‘lekvrij ondergoed’ wat heel betaalbaar is. Ik vertel je er graag meer over en of het werkt!

Lekvrij ondergoed van de HEMA

Misschien is het goed om eerst wat meer informatie te geven over het lekvrije ondergoed. Lekvrij ondergoed is ondergoed dat in het kruis bestaat uit drie lagen, waardoor jij je als drager minder druk hoeft te maken om vochtverlies. Het lekvrije ondergoed van de HEMA absorbeert tot 15 milliliter vocht.

Of je nu last hebt van overmatig afscheiding, lichte menstruatie dagen, een blaasontsteking, een zwakke bekkenbodem of andere problemen waardoor je vaak een inlegkruisje of maandverbandje gebruikt, hiervoor is het lekvrije ondergoed bedoeld.

Het fijne aan het lekvrije ondergoed idee is dat het meer ademt. Een maandverbandje of inlegkruisje gaat bij mij toch vaak irriteren en broeien aan het eind van de dag. Het ondergoed bestaat uit drie lagen: de bovenste laag is van katoen, de tussenlaag van een soort badstof en de buitenste laag is waterbestendig

HEMA Lekvrij ondergoed1

Ervaring met HEMA lekvrij ondergoed

Ik kocht het lekvrije ondergoed als alternatief op mijn inlegkruisjes. Ik vind het namelijk een prettig idee wanneer ik mijn menstruatie cup draag een inlegkruisje te dragen voor de zekerheid. Maar ook op normale dagen wanneer ik net even wat meer last heb van afscheiding. De onderbroeken zijn van prettig materiaal gemaakt en zitten ook comfortabel, van het dikkere gedeelte heb ik helemaal geen last.

Ook vangt het goed mijn bloed op tijdens doorlekken of de laatste dagen en afscheiding neemt het ook goed op. Alleen dan komen we meteen bij het grote minpunt, alleen waar het dikkere gedeelte zit. Het vangt dus niets op bij de ‘normale’ stof. En bij mij eindigt het dikke gedeelte al veel te vroeg. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar er komt bij mij ook altijd bloed/vocht/afscheiding bovenaan bij mijn schaamlippen uit en bij dat gedeelte zit geen lekvrij gedeelte meer. Met als resultaat dat daar nog wel mijn bloed/vocht/afscheiding door de onderbroek heen lekt…

Conclusie van het dragen van HEMA lekvrij ondergoed

De onderbroeken dragen fijn en comfortabel, alleen ik vind het jammer dat het lekvrije stuk net te kort is aan de voorkant, want zo heb ik er eigenlijk nog helemaal niets aan. Ik zou het hierdoor ook niet weer opnieuw kopen. Voor de rest zijn de onderbroeken gemakkelijk uit te wassen op 40 graden en blijven ze ook mooi. Wel vind ik ze best aan de prijs, ik vind € 10,00 voor een onderbroek niet goedkoop.

Het HEMA lekvrije ondergoed is te koop in de maten S tot en met XL, zijn verkrijgbaar in drie kleuren (beige, zwart en donkerblauw) en kosten € 10,00 per stuk. Ze zijn gewoon in de HEMA filialen te koop en online in de webshop. Wat vinden jullie ervan?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

  1. Oh, dit lijkt me handig! Wel jammer dat het lekvrije stukje te kort is, maar ik kan me voorstellen dat dat per persoon weer anders is.
    Ik ben al heel lang niet meer ongesteld geweest, maar voorheen gebruikte ik net als jij de combinatie van een cup en een (wasbaar) inlegkruisje. Ik vraag me wel af: blijft het nog enigszins droog aanvoelen als de onderbroek een beetje vochtig wordt? Ik vind dat altijd zo’n vies gevoel en een inlegkruisje heb je natuurlijk zo verschoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *