Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Flamingo scheermesjes + navulling

Review: Flamingo scheermesjes

Als het op scheermesjes aankomt ben ik ontzettend trouw qua merk. Ik gebruik echt al jaren alleen maar scheermesjes van Venus. Dit zijn wat mij betreft echt de aller beste scheermesjes en ik gebruik ook niet graag andere merken. Toen ik een paar weken geleden het pakketje van Flamingo binnen kreeg met hun scheermesjes die vanaf nu bij de Etos te koop zijn was ik wel nieuwsgierig geworden, zouden ze net zo fijn zijn als mijn geliefde Gillette Venus scheermesjes?

Review: Flamingo scheermesjes

Flamingo scheermesjes + navullingen

Wellicht kennen jullie het merk Flamingo nog niet, tenminste ik kende het nog niet. Flamingo is een ontharingsmerk voor vrouwen die hoogwaardige producten aanbied die speciaal aan de scheerbehoeften van een vrouw voldoen. Zo zijn de producten ontzettend stijlvol, maar ook erg functioneel. De mesjes zijn namelijk super scherp, laten geen irritatie achter en zijn buigzaam zodat je gemakkelijk overal bij kunt komen.

Lees ook: Zo kun je het beste je bikinilijn scheren

Het merk is twee jaar geleden opgericht in de Verenigde Staten en heeft in die korte tijd meer dan 4 miljoen scheermesjes verkocht. Flamingo biedt ontharingsproducten aan voor elke routine en voor iedereen. Ik ben dus heel erg benieuwd naar hun producten. Ik kan in ieder geval al zeggen dat ik de vormgeving echt geweldig vind. Het is minimalistisch, maar het voelt ook ontzettend luxe aan.

Review: Flamingo scheermesjes

Flamingo Taro & Pomelo scheermesjes

Flamingo heeft in totaal 3 verschillende producten. Twee verschillende scheermesjes en een navulverpakking met losse scheermesjes. De Taro en Pomelo scheermesjes zijn hetzelfde, maar hebben alleen een andere kleur, het is dus aan jezelf om te kiezen welke kleur je het mooist vind.

De scheermesjes zitten in een chique verpakking met daarop een afbeelding van het product zodat je meteen weet welke kleur je koopt. Verder staat er niet echt heel erg veel informatie op de voorkant van de pakking. Stiekem vind ik het wel jammer dat er geen beloftes op staan, daar let ik vaak wel op bij het kopen van dit soort producten. Denk aan teksten zoals scheert zacht of irriteert niet. Want dat wil ik juist van een scheermes.

Review: Flamingo scheermesjes

Maar gelukkig vinden we op de achterkant van de verpakking al wat meer informatie. De producten bevatten een handvat met rubberen handgreep, één scheermesje met 5 mesjes en een houder voor onder de douche waar je je scheermesje aan kunt ophangen.

Review: Flamingo scheermesjes

Ik vind het scheermesje er echt super luxe en mooi uitzien. Het open maken van de verpakking was ook makkelijk (en stijlvol). Ik weet niet of je wel eens de mesjes van Venus hebt open gemaakt, maar dat vind ik echt een ramp en haal mij 9 van de 10 keer open aan hun scherpe plastic verpakkingen.

Bij Flamingo zitten de producten nog mooi beschermd met een wikkel met daarop een belofte. Flamingo is er namelijk van overtuigd dat je goed voor jezelf moet zorgen met hoogwaardige producten en dat doe je met hun product. Oja, en heb ik jullie al verteld dat ik het logo echt super leuk vind?

Review: Flamingo scheermesjes

Als ik het scheermesje vast heb voel ik meteen dat ik een degelijk product vast heb. Het is van aluminium gemaakt waardoor het stevig en wat zwaarder in de hand ligt. De handgreep is voor de rest voorzien van rubber waardoor je veel grip hebt. Het voelt een stuk degelijker aan dan mijn plastic Venus mesjes. Er is dus een neon oranje kleur met zilveren accenten en een grijze kleur met roségoud accenten.

Lees ook: Zo voorkom ingegroeide haren na het scheren

Flamingo heeft haar eigen scheermesfabriek in Duitsland en de scheermessen zijn speciaal ontworpen voor de rondingen van vrouwen. Het handvat is ergonomisch ontworpen voor een vrouwenhand met de ideale vorm, grip, gewicht en balans. 

Review: Flamingo scheermesjes

Dit is het houdertje voor het scheermesje wat je erbij krijgt. Je kunt hierin gemakkelijk je scheermes ophangen en aan de muur hangen door het zuignapje aan de achterkant. Alleen zelf ben ik daar nooit zo’n fan van want onder de douche gaan mijn mesjes altijd snel roesten. Ik berg ze dus altijd op een droge plek op. Maar mocht je onder de douche een plekje hebben waar je scheermesje droog kan hangen is dat natuurlijk wel handig.

Review: Flamingo scheermesjes

Flamingo 4x navulscheermesjes

Naast de gewone scheermesjes heeft Flamingo ook nog twee soorten verpakkingen met navulmesjes. Eentje met 4 navulverpakkingen en eentje met 8 navulverpakkingen. Deze kunnen heel gemakkelijk op de bestaande houder geklikt worden wanneer het oude mesje bot is geworden.

Review: Flamingo scheermesjes

Het nadeel aan scheermesjes vind ik altijd dat de navulmesjes ontzettend duur zijn. Maar ik moet zeggen dat dat bij Flamingo echt wel meevalt. Een navul verpakking met 4 mesjes is namelijk maar 13 euro en daar betaal je bij andere merken véél meer voor. En ik moet er ook bij zeggen, ik gebruik de mesjes nu meer dan een maand en ze blijven tot nu toe goed scherp.

Review: Flamingo scheermesjes

De mesjes zitten heel mooi in een kartonnen doosje waar je ze zo stuk voor stuk uit kunt pakken. Maar je kunt het doosje ook weer zo dicht doen en opruimen en bewaren tot wanneer je weer een nieuw mesje nodig hebt. Ik vind het ook tof dat Flamingo merendeel kartonnen verpakkingen heeft in plaats van plastic.

Review: Flamingo scheermesjes

Flamingo Scheermesjes ervaring en review

Goed, maar hoe scheren de mesjes? Zoals ik al zei ben ik groot fan van de scheermesjes van Gillette Venus en ik wil eigenlijk nooit andere scheermesjes gebruiken. En heel eerlijk, Flamingo weet de Gillette Venus mesjes niet te evenaren. Pluspunten aan Flamingo vind ik het design en de prijs, daar wint het zeker mee. Ook zijn de mesjes van Flamingo erg buigzaam en flexibel. Ik kan gemakkelijk mijn bikinilijn scheren en alle gekke hoeken meenemen.

Lees ook: Gezicht scheren dames – de beste oplossing?

Maar de ervaring van het scheren vind ik minder. De mesjes van Gillette Venus glijden echt over mijn huid, en de mesjes van Flamingo gaan veel stroever over de huid heen. Ik heb echt het idee alsof ik een beetje moet trekken. Wel laat het een glad en zacht resultaat achter zonder irritatie of scheerwondjes, gelukkig.

  • Flamingo Pomelo scheermes – € 11,00
  • Flamingo Taro scheermes – € 11,00
  • Flamingo navulling voor scheermesjes 4 stuks – € 13,00
  • Flamingo navulling voor scheermesjes 8 stuks – € 25,00

De Flamingo scheermesjes zijn exclusief bij Etos te koop. Ik blijf de mesjes zeker gebruiken, want ze zijn zeker niet onprettig. Maar wanneer de mesjes op zijn, koop ik wel weer mijn geliefde Gillette Venus mesjes, sorry.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Ai, dat klinkt heel onprettig. Jammer zeg! Ze zien er wel heel leuk uit namelijk. Ik gebruik zelf ook liever een mesje waar al gel in zit, werkt toch wat fijner. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *