Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Sinds ik weet dat de Fitbit Versa op de markt is zit ik mijzelf al in te houden hem niet te kopen. Maar dat mislukte al na een paar dagen toen ik besloot hem toch wel heel erg graag te willen hebben. Ik draag al meer dan een jaar dag in en dag uit een Fitbit en ben daar heel tevreden over. Het motiveert mij echt om te bewegen en te sporten. Even mijn stappen doelhalen en net even wat langer doorgaan op de crosstrainer omdat hij dan mijn workout meet en ga zo maar door.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa Review

Hiervoor had ik de Fitbit Alta HR een vrij basic fitbit maar wel toch nog veel opties. Hij is slank en handzaam waardoor hij er eleganter dat de populaire Charge 2 uitziet, alleen je kunt er toch wel een stuk minder mee. Daarom vond ik het tijd worden voor iets nieuws, ik wilde namelijk graag een smartwatch maar ook die mijn beweging goed bijhield. Beiden komen inéén met de Fitbit Versa dus dit moest hem gaan worden. Ik heb de zwarte variant trouwens van Coolblue gekregen om te testen en daarna heb ik zelf de zilveren variant gekocht.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Lees ook: Review Fitbit Alta HR

Als eerst, hoe vind ik dat de Fitbit Versa eruit ziet? Ik vind hem heel erg mooi en elegant. Hij heeft een siliconen bandje (je kunt ook los andere bandjes kopen) en een vrij plat ‘uurwerk’. Hij is een stuk minder lomp dan een Apple Watch vind ik zelf en ook een stuk lichter. Tijdens het dragen valt mij op dat hij erg fijn zit en zeker niet lomp staat bij mijn vrij dunne polsen. Ook met slapen ervaar ik geen enkel ongemak van de heel wat grotere Versa in vergelijk met mijn Alta HR. Sterker nog, misschien zit hij nog wel fijner omdat deze een afgeronde onderkant heeft en niet zo dik is als mijn Alta HR.

Fitbit Versa Functies

Goed, maar wat kun je eigenlijk met de Fitbit Versa? Ik denk dat velen van jullie wel weten wat je met een Fitbit kunt en de Versa kan hetzelfde als de voorgaande modellen, maar dan met nog meer functies. De Fitbit Versa heeft de volgende functies:

 • stappen tellen
 • slaap bijhouden
 • hartslag meten
 • trappen omhoog bijhouden
 • inzicht in de menstruatie cyclus
 • houdt bij hoeveel calorieën je verbrand
 • trackt je workouts
 • is een smartwatch
 • is waterdicht tot 50 meter

Wat voor sommigen een nadeel is, is dat de Versa geen ingebouwde GPS sensor heeft, maar hij configureert wel met je telefoon. Zelf vind ik dit geen enkel probleem maar mocht je dat wel zoeken heeft de Versa deze optie dus niet.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Lees ook: iPhone X review

Fitbit Versa App

Ik ben al een jaar fan van het Fitbit systeem dus de overstap naar de Versa zal mij ook vast goed bevallen. De app van Fitbit houdt overzichtelijk alles bij en is helaas wel alleen in het Engels. Het is een duidelijke app dus het is voor mij geen probleem dat het in het Engels is. In je dashboard van de app kun je alles nauwkeurig bijhouden. Je stappen, hartslag, verbrande calorieën, trappen, hoeveel meter je gelopen hebt, workouts, conditie, slaaproutine, menstruatie cyclus, gewicht en je vocht en voedingsinname.

De Versa houdt vrij nauwkeurig mijn stappen bij, nauwkeuriger dan mijn Alta HR. Daarbij kon ik makkelijk stappen sprokkelen bij bijvoorbeeld het opvouwen van de was maar helaas trapt de Versa daar niet meer in. Je moet ook echt even een paar stappen lopen voordat hij begint met tellen. Wel telt hij nog stappen als je een langere tijd je armen enthousiast heen en weer aan het zwaaien bent maar ik denk dat geen enkele stappenteller dit eruit weet te filteren. Je kunt jezelf ook doelen geven om bepaalde stappendoelen te halen, mijne staat bijvoorbeeld op 8.000 stappen per dag maar eigenlijk probeer ik er altijd 10.000 te halen.

Ook geeft mijn Fitbit aan wanneer ik te lang stil zit en even moet bewegen. Je kunt dit zelf instellen maar 10 minuten voor het hele uur trilt mijn Fitbit als ik nog niet genoeg beweging heb gehad voor dat uur. Wat handig is aan de Versa is dat je kunt zien hoeveel je nog moet bewegen ongeacht wanneer je kijkt, bij mijn Alta HR kon dat niet. Je hebt dus heel duidelijk wanneer je moet bewegen of niet. Ook geeft hij natuurlijk aan hoeveel stappen je gedurende de dag al hebt gezet.

Wat ik vooral een vooruitgang is dat je met de Versa workouts kunt selecteren mocht je dit gaan doen (dit kon al met de Charge 2) en dan houdt hij precies bij wat je aan het doen bent. Bijvoorbeeld met zwemmen kun je het programma Swim aanzetten en meet hij de tijd en hoeveel baantjes je hebt gezwommen. Omdat ik de luxe had nu 2 Versa’s te hebben (eentje zelf gekocht en de andere geleend) ging ik samen met een vriendin baantjes trekken om de Versa te testen. We zwommen de hele tijd naast elkaar alleen het gekke was dat zij 61 baantjes had en ik maar 51. Ik denk dat de Versa baantjes meet na aanleiding van het aantal slagen met je armen en ik minder had omdat ik groter ben dan haar en waarschijnlijk minder slagen nodig heb om naar de andere kant te komen.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Dan kom ik gelijk bij het punt waterdichtheid, de Versa is waterdicht waardoor je er dus mee kunt zwemmen en eventueel zou kunnen douchen (zelf vind ik dat niet prettig). Het was even spannend in het water maar hij doet het perfect en onderwater kun je zelfs je scherm bedienen. Alleen onder water meet hij niet je hartslag. Wil je dus weten wat je hartslag tijdens het zwemmen doet, dat meet hij dus niet, dat is wel jammer. De Versa kan trouwens onder water tot 50 meter diepte.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Naast een activity tracker is de Versa natuurlijk ook een smartwatch. Je kunt hier namelijk ook meldingen van Whatsapp en dergelijke mee ontvangen. Alleen ik heb dit al heel snel uitgeschakeld omdat ik helemaal gek werd van al die berichten, ik wil dat gewoon niet op mijn horloge kunnen lezen. Ik ben al verslaafd aan mijn telefoon en zo zou ik er nog sneller op gaan kijken. Wel heb ik ingesteld dat als ik gebeld word dit aangegeven wordt. Je kunt opnemen met de Versa, maar niet via de Versa bellen, dat vind ik ook wel een minpunt.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Fitbit Versa – mijn ervaring

Voor de rest is de Versa heel uitgebreid! Je kunt verschillende klokken instellen naar smaak maar ook kun je daar alle gegevens in neerzetten zoals stappen, verbranding en hartslag. Veeg je de Versa omhoog krijg je een uitgebreid overzicht van die dag met stappen, kilometers gelopen, trappen gelopen, calorieën verbrand, actieve minuten, je stappen doel per uur (en hoeveel je er nog moet als je hem nog niet gehaald hebt), je hartslag, je rust hartslag, je recente activiteiten en een schema waar je je in je cyclus begeeft. Ik zelf vind dat echt super handig en duidelijk, dat miste ik echt aan de Alta HR dat je dat alleen in de app kon zien.

Fitbit Versa – mijn ervaring

Ook kun je verschillende apps op de Versa zetten zoals Strava, Deezer, Philips HUE (ideaal, zo kan ik de lampen aan en uit zetten via mijn Fitbit), het weer, een timer en ga zo maar door. De apps moeten trouwens wel ondersteund worden door de Fitbit app, anders kan het er niet op. Ik mis nog wel een Runkeeper bijvoorbeeld maar ik denk dat dat een kwestie van tijd is.

Het scherm van de Versa is trouwens ook super helder en fijn. Hij past zich automatisch aan naar de omgeving qua licht en tijdens het slapen licht hij niet op. Ook in de zon geeft hij perfect beeld.

Wat ik van de Versa vind? Ik vind hem geweldig maar dat komt vooral dat het echt een vooruitgang is op mijn Alta HR. Hij zit fijn, je kunt er super veel mee en het is gewoon een mooie gadget. Mijn vriendin heeft mijn andere Versa ook een weekend geleend en die heeft normaal de Charge 2 en vind het niet perse een vooruitgang. Eigenlijk kan die vrijwel hetzelfde alleen is niet waterdicht en heeft niet zo een mooi schermpje. Daarvoor vond ze de Versa toch te prijzig om over te willen gaan terwijl haar Charge 2 nog prima is.

Het smartwatch gedeelte gebruik ik eigenlijk amper, maar dat komt vooral omdat ik dat niet wil. Ik ben zoals ik al zei ontzettend verslaafd aan mijn telefoon en wil dan niet nog eens alle meldingen via mijn pols binnen krijgen. Maar het scherm voor de uitgebreide informatie wat betreft de Versa als activity tracker vind ik weer geweldig.

Fitbit Versa – mijn ervaring

En dan wellicht ook een heel belangrijk puntje, hoe lang gaat hij mee? Je laadt hem op door deze clip aan je Versa te klikken. De aansluiting is USB dus je kunt hem aan de computer of via de stekker met een USB poort opladen. Ik doe het vaak tijdens het douchen of als ik achter mijn pc bezig ben (en dus toch niet beweeg). Mijn Versa gaat een dag of 3-4 mee en dat is wel anders dan een volle week dat de Alta HR mee ging. Persoonlijk vind ik dat wel een nadeel maar het is natuurlijk een veel groter scherm dat energie nodig heeft. En als ik anderen moet geloven moet je de Apple Watch zelfs iedere dag opladen dus wat dat betreft is 3 tot 4 dagen prima. Opgeladen is hij met iets meer dan een uur dus dat is ook vrij vlot vind ik zelf!

Fitbit Versa – mijn ervaring

Ervaring Fitbit Versa

Ben jij nou ook zo enthousiast als ik over de Fitbit Versa? Hij is voor € 199,- te koop bij Coolblue en voor de speciale edities (met andere bandjes) betaal je € 229,-. Dit Fitbit Versa is er in de kleuren zwart, zilver en rosé goud. De Versa is in één maat te koop maar in de verpakking zitten twee bandjes, een S en een L, zo kun je dus zelf kiezen voor welke grootte je gaat. Ik draag hier de S en die is groot zat en mocht je dunne polsen hebben kan die nog strakker.

Dit is een betaalde samenwerking met Coolblue

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Gaaf hoor. Zelf sinds een half jaar de charge 2 en zoveel spijt van toen ik zag dat een paar maanden later deze uit kwam. Je kan als het goed is fitbit wel koppelen aan strava en die kan je weer aan runkeeper koppelen dus dan kan je als het goed is alsnog bijhouden . Ik gebruik zelf een garmin voor hard te lopen en via strava link ik alles terug naar fitbj6

 2. Jammer dat je de Apple Watch zo afkraakt zonder deze getest te hebben. Ik geef je gelijk, hij moet wel elke dag opgeladen worden, maar hij is wel minder ‘lomp’ dan een Fitbit (mits je afgaat op gewicht/grootte) en heeft veel meer opties qua apps en metingen. De Apple Watch series 3 38 mm is 0,0267 kg, de Fitbit Versa 0,37124 kg. Daarnaast is de genoemde Apple Watch (hxbxd) 3,9 cm x 3,3 cm x 1,14 cm, de Fitbit Versa 4,1 cm x 4,1 cm x 1,1 cm. Wellicht heb je de 42 mm in gedachten, maar voordat je zoiets schrijft zou ik wel eerst je feiten controleren ook al is het gesponsord ;) Tip voor de volgende keer!

 3. Heb hem zelf nu ook een paar weken en vind hem top! Dit is mijn eerste actifity tracker maar het motiveert je echt om meer te bewegen. Duidelijke review wel!

 4. Peter,
  Spijt van deze aankoop. Dramatische interactie met de versa app (Android).
  Batterij gaat geen dag mee en het Engels is ook nogal lastig om te begrijpen. Terwijl ik dagelijks in het Engels werk en communiceer.
  Kortom we gaan hem via marktplaats verkopen en een echte smartwatch aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *