Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Fitbit Alta HR

Review: Fitbit Alta HR

Iets meer dan een maand heb ik hem mijn Fitbit Alta HR. Sinds ik aan hardlopen doe en weer meer aan het sporten ben vind ik het leuk de resultaten daarmee bij te houden. Je hebt talloze apps op je telefoon om dat te doen, maar ik heb toch altijd het idee dat het niet helemaal lekker werkt. Maar ook heb ik niet altijd (je zou het bijna niet denken) mijn telefoon bij me en meet hij dus niet alles. Een activity tracker om het zo maar te noemen leek me daarom wel handig en de nieuwe Alta HR van Fitbit sprak me heel erg aan.

Review: Fitbit Alta HR

Ik was al een tijdje opzoek naar een activity tracker. Ik heb een hele tijd de Jawbone van mijn zusje geleend maar ik merkte toch dat ik opzoek was naar meer. Zelf zat ik ook de hele tijd aan een Apple Watch te denken maar dat zou mijn telefoonverslaving alleen maar erger maken dus besloot die niet te kopen. Maar ik wilde dus wel een handig bandje dat alles meet. En zodoende kwam ik bij Fitbit uit, het merk dat op dit moment denk ik veruit het populairst is. Fitbit heeft ontzettend veel verschillende modellen en de Alta HR is wel één van hun paradepaardjes. Het is een slank en elegant model die zeer compleet is, dit leek mij een goede match.

Review: Fitbit Alta HR

Je kunt eigenlijk alles met dit handige bandje en op de verpakking wordt al duidelijk gemaakt wat je er allemaal mee kan.

 • Het meet je stappen om gemotiveerd te blijven om te bewegen, dat is natuurlijk de basis van zo een apparaatje
 • Het meet je hartslag en in de app kun je dat heel nauwkeurig bijhouden. Ook snapt het apparaat daardoor wat voor een inspanning je levert en dus calorieën verbrandt.
 • Herkent automatisch je bezigheden wat betreft sport. Hoe hij het doet geen idee, maar als ik meer dan 10 minuten aaneengesloten een inspanning doe herkent hij wat ik doe en registreert hij het. Denk aan wandelen, hardlopen, fietsen, sporten in het algemeen, op de crosstrainer en ga zo maar door.
 • Hij houdt je slaap bij, hoe hij dit ook doet geen idee maar het klopt altijd exact. Dit gaat ook volledig automatisch en je hoeft er niet voor op een knopje te drukken wanneer je gaat slapen en weer wakker bent.
 • Geeft berichtgeving door van je telefoon. Je kunt appjes, smsjes, oproepen en ga zo maar door verbinden met je fitbit. Ik heb dit uitgezet omdat ik dan de hele dag op mijn telefoon zit te loeren maar handig is het wel. Als ik gebeld wordt heb ik hem trouwens wel aan staan, dat is wel handig. Het bandje gaat dan trillen en er komt in beeld te staan wie mij belt. Je kan trouwens niet bellen via de Fitbit, dat moet wel gewoon via je telefoon.
 • Lange levensduur van de batterij. Hij belooft een week mee te gaan als je hem volledig hebt opgeladen maar bij mij houdt hij dat net niet vol. Ik laad hem eigenlijk elke dag even op als ik onder de douche sta, want dan draag ik hem toch niet. Hij is dus helaas niet waterdicht, dat vind ik wel een minpuntje.
 • Synchroniseert draadloos via Bluetooth en is zeer accuraat. Ook vind ik het leuk dat je allemaal vrienden kan toevoegen en leuke uitdagingen kan doen met elkaar, dat motiveert wel, maar daarover later meer.

Review: Fitbit Alta HR

Je hebt de Alta HR in drie verschillende maten: de S, L en XL. De S en de L kun je gewoon in de winkel kopen en de XL is alleen online te koop. Zelf heb ik trouwens een S en past prima. Door de gaatjes in de band kun je hem op de gewenste grootte dicht doen. Ik heb voor een zwart bandje gekozen maar je hebt ook allemaal andere kleuren zoals grijs, blauw, paars, oranje, roze, zwart, metaal en ga zo maar door.

Review: Fitbit Alta HR

Het bandje sluit heel makkelijk en stevig door de klassieke horlogeband sluiting. Je kunt de bandjes trouwens ook nog wisselen na aanschaf, zo kun je lekker makkelijk variëren van kleur of de band vervangen mocht die slijten of smerig worden. Zoals ik al zei heb ik de S en draag ik hem nog redelijk strak en heb ik niet eens de aller dunste polsen. Op internet staan trouwens netjes de maten weergeven in centimeters zodat je zeker weet dat je de goede maat koopt.

Review: Fitbit Alta HR

Aan de onderkant van de Fitbit Alta HR – het gedeelte dat tegen de huid aan zit – zit de hartslagmeter, deze meet continu je hartslag en ik heb het idee dat die wel aardig klopt. Ook zie je de drie puntjes naast elkaar, daar laad je hem mee op met een speciaal klemmetje. Aan dat klemmetje zit een USB aansluiting die je in de computer of het stopcontact kan doen. Het opladen duurt denk ik 1 uur en dan moet hij een week meegaan. Zoals ik al zei hang ik hem meestal onder het douchen aan de lading en dan laadt hij ook prima bij.

Review: Fitbit Alta HR

Het handige van de Fitbit Alta HR is dat hij een scherm heeft met alle informatie. Zo hoef je dus niet de hele tijd naar de app te gaan om te kijken hoeveel je al gelopen hebt en degelijke. Het scherm van de Fitbit gaat trouwens vanzelf aan als je op je pols kijkt. Je kunt het scherm instellen zoals je wilt en ik heb ervoor gekozen dat dan als eerst de tijd in beeld komt. Tik je dan een keer op het scherm dan komen de stappen in beeld te staan. Nu ik de foto’s maak kom ik net uit bed en ben meteen aan het werk gegaan. Ik heb dus nog maar 97 stappen gezet.

Ik heb trouwens ook het idee dat hij echt netjes de stappen telt. Wel moet ik er ook bij zeggen dat ik andere bewegingen ook in stappen doorzet zoals fietsen en dergelijke. Ook pakt hij het zwiepen met je armen mee als stappen, daar moet je dus wel op letten. Na een middagje kassa draaien heb ik dan ook flink wat stappen gezet ;).

Review: Fitbit Alta HR

Het volgende waar je komt is de hartslag, deze wordt nauwkeurig gemeten heb ik het idee. Hier is mijn hartslag dus 75. Mocht ik echt intensief bezig zijn komt er een hartje met drie stappen te staan en die geeft ook aan of ik cardio aan het doen ben, vet aan het verbranden ben of echt aan mijn max zit en dus rust moet nemen, dat is wel goed om te zien en om op te letten.

Review: Fitbit Alta HR

Ook geeft het bandje aan hoeveel kilometer ik op een dag heb gelopen, zoals je kan zien niet zoveel dus nog vandaag.

Review: Fitbit Alta HR

Het geeft ook aan hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Hij telt trouwens de hele dag door en ook je slaap. Het gaat dus echt om het totale plaatje wat je per dag verbrand. Meestal zit ik rond de 3000 en dat is best netjes toch? Maar daar moet ik wel 10.000 stappen voor zetten om dat te halen of flink sporten.

Review: Fitbit Alta HR

En over sporten gesproken, hij houdt ook bij hoeveel minuten ik echt actief ben geweest. Hij begint pas te tellen vanaf 10 minuten dus hij telt niet als je even naar de wc loopt en weer terug, je moet er echt een langere tijd actief mee bezig zijn. In de app kun je dan ook zien wat je hebt gedaan, hoeveel minuten, hoeveel je hebt verbrandt en wat je hartslag gedurende de oefening was. Het is echt heel uitgebreid en leuk om te zien.

Review: Fitbit Alta HR

Laten we de app er dan ook maar meteen bij pakken. De app is trouwens gratis te downloaden voor iOS en Android. Hier zie je het overzicht van het menu, deze onderste blokken kun je trouwens ook zelf instellen en indelen. De basis is vooral de stappen die je hebt gelopen die dag, het aantal kilometers, de hoeveelheid calorieën en de minuten dat je actief bent geweest. Hier ben ik wezen bootcampen dus dat gaat heel goed!

Daarna heb je een kopje Track Exercise die bijhoudt welke oefeningen je hebt gedaan en dus met de tijden, hartslag en verbranding. Daarna hebben we de slaap die bijgehouden wordt, je dagmeter of je elk uur wel minimaal aan de 250 stappen komt (dit kan je instellen) en je hartslag.

Review: Fitbit Alta HR

Dit is het kopje Track Exercise en zo ziet het er dus uit hoe alles bijgehouden wordt. Je ziet wanneer ik gesport heb, hoe lang ik dat gedaan heb, hoe ik verband, wat ik verbrand en hoe lang ik gesport heb. Ik weet niet hoe hij het doet, maar het klopt vrijwel altijd. De sportschool meet hij trouwens niet zo goed want je moet echt aan een stuk doorgaan en hij begint pas vanaf 10 minuten te tellen. Dus doe je allemaal korte oefeningen in de sportschool telt hij het niet mee als oefening, maar natuurlijk staan de stappen er wel bij en gaat de hartslag omhoog en herkent hij het als vet verbranden.

Review: Fitbit Alta HR

Dit is het tabje van je slaap en zo kun je precies zien hoeveel ik heb geslapen, wanneer ik diep heb geslapen, wanneer licht en wanneer ik wakker ben geweest. Bizar genoeg klopt het echt helemaal en werkt het echt perfect. Helaas slaap ik de laatste tijd slecht en dat is ook wel te zien. De 8 uur die ik altijd zo hard nodig heb haal ik amper. Je kunt trouwens ook een wekker zetten op je Fitbit om natuurlijk wakker te worden, dit doet hij door te gaan trillen aan je pols, dit heb ik alleen nog nooit uitgetest.

Review: Fitbit Alta HR

Ook meet de app gedurende de dag mijn hartslag en geeft daar ook een indicatie van je conditie aan. En misschien kan je het al wel raden, die is heel erg slecht. Maar sinds ik het bandje heb en meer sport gaat die wel omhoog dus dat is goed!

Review: Fitbit Alta HR

Review: Fitbit Alta HR

En dan hebben we als laatste de Challenges, dit vind ik echt een hele leuke toevoeging. Je kunt samen met je vrienden meedoen aan challenges en dat motiveert enorm om stappen te maken. Zo kun je een dag challenge doen wie de meeste stappen haalt of een week challenge. Maar je kunt ook beroemde routes lopen en kijken wie die als eerste haalt. Het leuke is met die routes dat je ook uitkijkpunten hebt en dan met je telefoon kan draaien en van het uitzicht kan genieten. Heb je trouwens ook een Fitbit en wil je mij als vriend, dan kan je me hier toevoegen.

Review: Fitbit Alta HR

Voordelen van de Fitbit Alta HR

 • De functies werken goed
 • Veel mogelijkheden
 • Fraai design
 • Hartslagmeter
 • Heeft een display
 • Gaat een week mee
 • De app werkt goed en heeft leuke extra’s
 • Motiveert je om te gaan bewegen

Nadelen van de Fitbit Alta HR

 • Hij is best dik waardoor ik het niet altijd prettig vind slapen
 • Het display gaat niet altijd aan wanneer jij dat wil
 • Niet waterdicht
 • Schakelt zich uit met extreme hitte

Ik denk wel dat het duidelijk is dat ik hartstikke enthousiast over de Fitbit Alta HR ben. Ik zal nog even de nadelen doorspreken. Het apparaatje is zelf best dik waardoor het soms onprettig zit tijdens het slapen. Ik wil nog wel eens op mijn armen liggen en dat gaat dan eigenlijk niet. Omdat de Fitbit geen knopjes heeft gaat hij alleen aan als je je arm optilt en je pols draait, dit werkt niet altijd even goed. De Fitbit is niet waterdicht en dat vond ik op vakantie eigenlijk wel heel erg jammer. Je kunt niet een duik nemen met je Fitbit of er mee onder de douche stappen. En op vakantie is het meerdere malen gebeurt dat ik lekker lag te zonnen en dat de Fitbit gewoon uitschakelde door de hitte denk ik, heel gek. Omdat er geen knopjes of dergelijke op zitten krijg je de Fitbit dan niet meer aan en moet je hem eerst echt aan de stroom leggen, dat vond ik wel jammer.

Ben jij ook enthousiast geworden over de Fitbit Alta HR dan kun je hem bij verschillende elektronica winkels en bij bol.com kopen voor € 149,-. Het is niet goedkoop, maar ik vind het hem zeker waard!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

 1. Jaaaaa ik heb deze ook al een tijdje en ben net zo enthousiast! Vind het bizar hoe goed hij dingen als slaap en activiteiten meet, heel leuk hebbedingetje.

 2. ik wilde er ook graag eentje maar dan alleen voor mijn slaap bij te houden want de rest is niet echt van toepassing voor mij maar alleen voor mij slaap bij te houden vind ik hem even te duur maar hij is wel gaaf!!

 3. Ik heb deze sinds een tijdje (heb ‘m laatst ook gereviewd!) en ben er echt super blij mee. Ik ervaar gelukkig geen slaapongemak, dus dat is misschien ook vooral persoonlijk.

 4. Ik vind het echt een leuk ding, alleen jammer dat hij zo dik is, want ik heb behoorlijk dunne kinderpolsjes. Raar ook, dat hij zwiepen met je armen als stappen telt…

 5. Oh hij klinkt wel heel erg goed! Ik heb een andere stappenteller, maar merk dat ik hem snel aan de kant gooi. Deze zou ik wel willen, maar de prijs houdt me wel weer een beetje tegen.

 6. Ik heb m ook (maar dan in het roze met rosegoud), fijn ding is t! We zitten ook af en toe samen in een challenge (je weet wel met wie denk ik), geinig kan dat. Je kan het schermpje overigens ook aandoen door er twee keer op te tikken (zoals je ook doet om naar het volgende schermpje te gaan, maar dan dus dubbel). Dan gaat hij ook aan, dus niet alleen door je pols naar je gezicht toe te brengen!

  Kleine tip, ik las in meerdere onderzoeken en op fora dat het aantal verbrande kcal niet altijd helemaal klopt. Staar je hier dus niet blind op met afvallen, want het zou zomaar kunnen dat hij meer aangeeft dan je daadwerkelijk hebt verbrandt. Ik zou er zo’n 300 kcal vanaf halen, dan heb je een wat realistischer beeld.

 7. Waarom is “Schakelt uit met extreme hitte” een minpunt? Wil je dan dat het kastje in je huid brand? Bij welke temperatuur is dit precies gemeten?

 8. na het lezen van jou revieuw wilde ik er ook eentje, nu had ik t geluk dat ik op schiphol moest zijn en daar lag de Alta voor een leuke prijs dus meteen gekocht, hij doet t uitstekend, ben er erg blij mee, tis alleen jammer dat er van de calorieën niets klopt, hoop dat ze dit ooit aan willen passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *