Search
Close this search box.

Review: Estrid scheermes + hoe werkt het

Estrid Scheermes1

Ik ben heel erg trouw als het om scheermesjes gaat. Ik gebruik altijd een Gillette Venus mesje omdat ik die gewoon het beste vind. Andere merken zoals Wilkinson, Flamingo en dergelijk kan daar gewoon niet aan tippen. Nu kreeg ik de nieuwe senstatie Estrid scheermesjes toegestuurd en hier was ik erg benieuwd naar. Kunnen deze mesjes tippen aan mijn geliefde Gillette Venus scheermesjes?

Estrid Scheermes

Hey! Estrid, wat is het precies?

Ik hoor ontzettend veel over het merk Estrid, wellicht zien jullie het ook massaal voorbij komen op social media. Maar wat is Estrid eigenlijk? Estrid is een online scheermesjesmerk, wat dus niet in de winkel te koop is. Het merk is helemaal vegan en richt zich op het betaalbaar en prettig scheren, wie je ook bent.

Je koopt online het Estrid starterspakket met daarin een stalen handvat en matchende wandhouder in je favoriete kleur, plus twee verwisselbare scheermesjes. Daarna kies je om de hoeveel maanden (om de maand, om de drie maanden of om de vier maanden) je 4 nieuwe mesjes wilt ontvangen. De starterskit kost € 9,95 inclusief verzenkosten en de vier losse mesjes kosten ook € 9,95. Hele goede prijzen al zeg ik het zelf! Via de site kun je abonnement afsluiten.

Estrid Scheermes3

Wat zit er in de Estrid starterskit?

Je begint dus met een Estrid starterskit, hierin kun je jouw favoriete kleur aangeven. De kleuren waaruit je kan kiezen zijn:

 • Bloom – pastel roze
 • Cloud – grijs
 • Space – pastel paars
 • Peach – pastel oranje
 • Lemonade – pastel geel

Vervolgens krijg je het starterspakket met de post opgestuurd, het kan gewoon door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Toen ik de box besteld, kreeg ik hem met een kleine week thuis gestuurd. De starterskit zit in een mooie doosje met daarin het volgende:

 • Handvat in de gekozen kleur
 • Ophangsysteem in de gekozen kleur
 • Scheermesjes (2x)
Estrid Scheermes6

De scheermesjes zitten apart van elkaar verpakt en zijn heel gemakkelijk op de houder te klikken, dit is eigenlijk hetzelfde als wat ik met andere merken gewend ben.

Estrid Scheermes5

Ook zit er een handig ophangsysteem bij waarmee je het scheermesjes aan de muur kunt bevestigen. Aan de achterkant zit een zuignap zodat je hem op een tegel of douchewand kunt plakken. Zorg er wel voor dat je hem ergens ophangt waar er geen water bij kan komen, het zou zonde zijn als het mesje gaat roesten.

Estrid Scheermes4

Estrid scheermesjes review

Goed, tijd om de Estrid scheermesjes te gaan testen! Het was de afgelopen weken prachtig weer dus mijn wintervacht kon wel een scheerbeurt gebruiken. Het eerste wat mij opvalt is de ‘zware’ aluminium houder, dat houdt een stuk beter vast dan een plastic houdertje van Gillette Venus. De houder ligt prettig in de hand en ik vind de vrolijke kleuren ook heel erg leuk!

Vervolgens begin ik met het scheren van mijn langere beenharen, mijn benen had ik namelijk al een tijdje niet geschoren. Het Estrid scheermes glijdt over de huid en haalt in één streep al mijn langere haartjes weg. Wanneer ik bovenaan ben haal ik alle haartjes even weg en begin weer onderaan mijn been. Binnen een mum van tijd heb ik gladde haarloze benen zonder scheerschuim gebruikt te hebben. Ook de hoeken van mijn knieën en holtes pakt het scheermes gemakkelijk mee.

We gaan verder naar de oksels, die scheer ik vaker. De kleine haartjes scheert hij ook gemakkelijk af en mijn oksels voelen super zacht aan zonder irritatie of daarna ingegroeide haartjes. Vervolgens scheer ik mijn bikinilijn en ik vind het fijn dat het mesje afgeronde zijkanten heeft zodat je gemakkelijk overal bij kunt en je in lastige hoekjes kunt scheren. De 5 mesjes zijn ook prettig, zo haal je in één keer veel haar weg. Ik moet eerlijk toegeven, misschien vind ik deze mesjes nog wel fijner dan mijn geliefde Gillette Venus mesjes.

Estrid Scheermes2

Ik gebruik het Estrid scheermes nu een aantal weken en ben echt heel erg enthousiast over het scheermes. Het is super scherp, glijdt over de huid, trekt niet en heeft super leuke kleuren. Ook de prijs vind ik heel erg betaalbaar. Voor de starterskit betaal je € 9,95 inclusief verzenden en de navulmesjes (4x) zijn ook € 9,95 inclusief verzendkosten.

Helaas is het wel een abonnement wat je aangaat, maar je kunt het altijd stoppen of pauzeren wanneer je wilt. Zelf doe ik altijd heel erg lang met mijn scheermesjes dus ik zou het voor mijzelf niet ideaal vinden een abonnement. Je kunt ook de mesjes los in de webshop kopen, naast andere handige en verzorgende scheerproducten. Je kunt er dus voor kiezen het abonnement te stoppen en daarna los te mesjes te bestellen! Ik ben in ieder geval heel erg enthousiast!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

 1. Hoi Aranka,

  Ik ben benieuwd of je nu een aantal maanden later nog steeds dit scheermes gebruikt, of dat je inmiddels weer bent overgestapt naar Gilette.

  Liefs Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *