Review: Essence Rock Out!!

 photo EssenceRockOut_zpsc9bc75f0.png

I don’t wanna rock, DJ. But you’re making me feel so nice! Oké daar gaat het niet over, maar wel over de nieuwe Essence collectie die nu in de winkels ligt, Rock Out!! Speciaal voor de EMA’s heeft Essence een collectie gemaakt met lieve pasteltinten. Ik moest zeggen dat ik bij het zien van de beelden niet heel enthousiast was, maar toch test ik het één en ander voor jullie uit. Kijken jullie met me mee?

 photo EssenceRockOut1_zps00ef6958.png

De collectie is vrij uitgebreid en bestaat onder andere uit oogschaduw, lipgloss, eyeliners, blush, nagellak, haar poeder en wat andere spulletjes. Voor de hele collectie en prijzen kun je even naar dit artikel gaan, daar staat alles netjes weergegeven! Ik test een lipgloss, eyeliner, blush en oogschaduw voor jullie uit in mooie pasteltinten. Ik vind de collectie niet heel erg spannend maar ik denk dat de blush toch wel het hoogtepunt is. Laten we snel beginnen!

 photo EssenceRockOut4_zps2a555585.png

In totaal zijn er twee verschillende eyeliners in de collectie, een mooie matte pastel paarse kleur en eentje met glitters om het wat feestelijker te maken. Deze paarse eyeliner in de kleur Best Pop heeft een handig kwastje waarmee je gemakkelijk de eyeliner mee kan aanbrengen. Ik moet altijd even wennen aan deze kwastjes omdat je hier niet echt een scherpe wing mee kan maken, of ik kan dat gewoon niet, dat kan ook zo zijn. Maar voor de rest heeft de eyeliner een fijne structuur en droogt snel zonder te trekken. Ook dekt hij prima en is te koop voor € 2,39

 photo EssenceRockOut2_zps71421666.png

Dan heeft deze collectie ook nog een drietal oogschaduws in een tube, nu moet ik zeggen dat ik niet heel erg enthousiast was toen ik dit zag. Want hoe ga je dat nou mooi en netjes aanbrengen? Eenmaal de dop van de verpakking af te hebben gedraaid begon de ellende al. Het product in de kleur Best Female is echt heel erg dun en loopt er meteen uit, voorzichtig zijn dus! Het product is heel vloeibaar en bevat ontzettend veel glitter. Wat er gebeurde raad je misschien al wel. Ik zat er helemaal onder zonder het nog te hebben aangebracht. Ik wilde het aanbrengen maar er kwam weer veel te veel uit de tube waardoor ik de helft eerst moest wegvegen want je hebt maar een klein beetje nodig. De crème droogt snel op waardoor je snel moet werken. Nee, dit product vind ik helemaal niets. De oogschaduw kost € 2,39.

 photo EssenceRockOut5_zps127ec75a.png

Je lippen moeten natuurlijk ook voorzien worden van een leuke en hippe kleur. De collectie bevat twee verschillende kleuren lipgloss, deze roze variant en een zilveren met glitters die je bijvoorbeeld als een topcoat kan gebruiken. De lipgloss met de leuke naam Best Pop heeft een bijzondere vorm die fijn is voor de onderste lip, maar voor de bovenste lip is de vorm een beetje onhandig. Ook is hij heel erg dun waardoor je hem niet echt kan opbouwen qua kleur zonder dat het van je lippen afloopt. Ook ruikt hij mierzoet. Ook dit product maakt mij niet echt enthousiast ook niet voor de prijs van € 1,99.

 photo EssenceRockOut8_zps49b143b3.png

Swatches van de oogschaduw, eyeliner en lipgloss. Die zien er zeker wel goed uit!

 photo EssenceRockOut3_zps22bcf3a5.png

Ik bewaar het beste voor het laatst natuurlijk, de prachtige blush in verschillende tinten die heel mooi bij elkaar passen. De blush is eens iets anders dan de roze blushes, want deze blush heeft een paarse tint! De Global Icon blush spreekt mij echt het meeste aan uit de hele collectie. Voor de kleurencombinatie, de pigmentatie die heel erg goed is en het leuke patroontje! De blush is trouwens niet helemaal matte zoals het lijkt op de foto maar heeft een behoorlijke shimmer. Voor de blush betaal je € 3,39

 photo EssenceRockOut9_zpse4e94a42.png

Swatches, op mijn arm vallen ze misschien een beetje weg maar in het echt is hij echt heel erg goed gepigmeteerd en knalt het echt van mijn wangen af. Je moet dus zeker voorzichtig zijn met het aanbrengen van deze blush als je niet voor gek wilt lopen.

 photo EssenceRockOut7_zps1eb9fbc5.png

Tsja, wat vind ik dan van deze collectie. Ik was al niet echt heel enthousiast bij het zien van het persbericht en ik moet je eerlijk toegeven dat ik er ook niet echt warm van wordt. De blush is zeker een aanrader, maar de andere producten zal ik lekker laten liggen als ik jou was. Laten we nog even naar de look kijken.

 photo EssenceRockOut11_zpsdc9ccc8c.png

De oogschaduw was echt een ramp om aan te brengen, mijn hele handen zaten onder de glitters die ik er gewoon niet vanaf kreeg. De oogschaduw is dus alles behalve gebruiksvriendelijk. De eyeliner doet prima zijn werk en dekt vrij goed. Alleen de kleur is dan niet echt mijn ding. Ook blijft de oogschaduw niet echt geweldig zitten, zelfs met een hele goede basis was hij in de middag in de lijntjes getrokken.

 photo EssenceRockOut10_zps53498fd9.png

De blush ziet er fantasitsch uit en blijft ook nog eens perfect zitten, daar heb ik niks op aan te merken maar de lipgloss is wel heel erg waterig en is er zelfs al af na een kopje drinken, nee niet echt een aanrader.

 photo EssenceRockOut6_zpsc3ce2d89.png

De collectie ziet er leuk en lief uit. Alleen de producten vallen me gewoon echt tegen, Essence was zo goed bezig en deze collectie stelt me behoorlijk teleur. Ik ben benieuwd wat jullie van de collectie vinden en of jullie al iets gescoord hebben! Laat het me zeker weten!

Sommige producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

39 reacties

 • Reply
  Saskia
  17 oktober 2014 at 10:03

  De blush ziet er ontzettend mooi uit!

 • Reply
  Northflix
  17 oktober 2014 at 10:04

  Die blush leek me tof, maar ik houd niet zo van shimmer in blushes.
  Deze collectie sla ik lekker over! Bedankt voor je reviews!

 • Reply
  Angelique
  17 oktober 2014 at 10:07

  Jammer dat het zo’n slechte kwaliteit is.

 • Reply
  Yudeska
  17 oktober 2014 at 10:08

  Wat een prachtige kleuren! Ik ben verliefd!

 • Reply
  Amy
  17 oktober 2014 at 10:08

  De blush ziet er echt fantastisch uit!

 • Reply
  Manon
  17 oktober 2014 at 10:12

  Ik vind de blush er super uitzien en die wilde ik ook graag hebben. De rest vind ik niet zo spectaculair

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  17 oktober 2014 at 10:14

  Wauw wat een mooie look en wat is de blush echt een plaatje! Geweldige review!

 • Reply
  Love Life As Manon
  17 oktober 2014 at 10:18

  Ik vind het je heel mooi staan! En de blush lijkt me geweldig!

 • Reply
  dresses and daisies
  17 oktober 2014 at 10:20

  Alleen de blush trekt mij aan. Heel mooi!

 • Reply
  Dionne Knooren
  17 oktober 2014 at 10:35

  Ik vind de blush er wel echt heel goed uit zien!

 • Reply
  femketje
  17 oktober 2014 at 10:55

  ik heb de blush ook nog liggen maar moet ‘m nog testen :o

 • Reply
  Tessa
  17 oktober 2014 at 11:51

  Nee ik vind dit ook niet alles. Ik heb ook al heel lang niets van Essence gekocht omdat het me gewoon niet meer aanspreekt. Het doet me steeds meer denken aan kindermake-up..

 • Reply
  chucky1012
  17 oktober 2014 at 11:52

  De blush ziet er goed uit ;-)

 • Reply
  Idhuna
  17 oktober 2014 at 12:33

  Hele fijne review! Wat een leuke en mooie producten!

 • Reply
  Anouk
  17 oktober 2014 at 12:40

  Leuke foto’s maar deze collectie trekt mij niet erg aan. De blush vind ik wel leuk!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  17 oktober 2014 at 12:46

  Nah, de kleuren spreken me niet aan, zeker niet op deze tijd van het jaar. Beetje te pastel en snoeperig.

 • Reply
  suus
  17 oktober 2014 at 12:52

  Je hebt je best gedaan, maar meer dan dit is het gewoon niet. Ik vind het best een kinderachtige look opleveren als je de hele collectie draagt (lila, glitter en roze waren mijn make-up buddies toen ik 13 was). De blush is oke maar ik hou niet van glitters. Op ig postte je onlangs een foto met een mac blush, ik had verwacht dat je die vergelijking nog in dit artikel zou laten zien eigenlijk. Lijkt het een beetje?

 • Reply
  Milou
  17 oktober 2014 at 13:32

  De blush vind ik leuk! Goede review.

 • Reply
  Marike
  17 oktober 2014 at 14:08

  Ik heb die blush ook, en hij is erg mooi inderdaad. Ook leuk dat je het paarse terug ziet op je wangen!

 • Reply
  Www.MySimplySpecial.com
  17 oktober 2014 at 14:16

  Het ziet er niet heel slecht uit, maar mijn ding is het niet.

 • Reply
  Nicolish
  17 oktober 2014 at 14:29

  Ik vind de blush er echt super leuk uitzien!

 • Reply
  daantje loves to read
  17 oktober 2014 at 14:44

  Oeff… nee, dit is niet mijn ding. Ik vind het niet mooi, al heb jij er echt een mooie look van gemaakt. Nope, ik sla hem over.

 • Reply
  eliesxxx
  17 oktober 2014 at 14:45

  Wauw de blush ziet er echt prachtig uit!

 • Reply
  elegantic
  17 oktober 2014 at 15:31

  Wat jammer, ik vind de collectie dit keer echt tien keer niets.

 • Reply
  Kimberly
  17 oktober 2014 at 17:53

  De blush vind ik wel heel gaaf, de rest valt me eigenlijk best tegen

 • Reply
  lucindainwonderland
  17 oktober 2014 at 18:40

  Ondanks dat je het zelf drie keer niks vind, vind ik de eyeliner en de blush echt wel mooi. Het is natuurlijk een kwestie van smaak. De oogschaduw, die laat ik zeker achter mij, ik hoef geen klierbende hahaha. xxx Lucinda

 • Reply
  Beau
  17 oktober 2014 at 18:46

  Ik heb vandaag even met de eyeliner in mijn handen gestaan, hij ziet er mooi uit alleen ik weet niet of lila mijn kleur is.

 • Reply
  Mariëlle
  17 oktober 2014 at 19:08

  He wat jammer, ik vind het er leuk uit zien, maar het is dus niet zo geweldig!

 • Reply
  Beautyjuf
  17 oktober 2014 at 19:24

  Hmm, een collectie die niet helemaal bij mij past. Helaas…

 • Reply
  artisticstateofmind
  17 oktober 2014 at 19:26

  Ik twijfel nog een beetje of ik iets ga kopen!

 • Reply
  Tess Evea
  17 oktober 2014 at 20:16

  Ik ben zelf geen groot fan van deze collectie!

 • Reply
  Bianca - Miss Langhaar
  17 oktober 2014 at 20:17

  De blush is mooi en de eyeliner heel bijzonder, dat vind ik wel leuk :)

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  17 oktober 2014 at 21:53

  Niet echt mijn kleuren, maar de blush is wel heel leuk verpakt!

 • Reply
  BeautyReviewsNL
  17 oktober 2014 at 22:19

  Heel leuk idee en hele leuke verpakkingen maar toch niets voor mij helaas!

 • Reply
  Beautycurls
  17 oktober 2014 at 22:30

  De verpakkingen en de kleuren zijn helaas niet mijn ding. De blush vind ik daarin tegen wel erg gaaf!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  17 oktober 2014 at 22:46

  De paarse eyeliner heb ik ook. Ik vind de blush ook wel heel mooi. Spijt dat ik die niet heb gekocht.

 • Reply
  Hester
  18 oktober 2014 at 13:37

  Wat een verschrikkelijke collectie. Komt op mij een beetje over alsof Essence per se iets met de EMA’s wilde doen maar eigenlijk niet wist wat. Doe het goed of doe het niet!

 • Reply
  isabelle
  20 oktober 2014 at 18:06

  Ik stond in de winkel al te twijfelen of ik de blushdeze collectie ging kopen, maar die sla ik over. de eyeliner is wel heel mooi !

 • Reply
  Femke Veldhuis
  5 november 2014 at 17:45

  Ik vond de collectie eigenlijk niets, maar omdat ik laatst had gelezen dat paars heel mooi staat bij blauwe ogen (een lijntje net onder de waterlijn) heb ik de paarse eyeliner toch maar gekocht. Ik vind hem echt geweldig, hij droogt veel donkerder en dus naar mijn mening mooier op dan op de verpakking te zien is! Ik vind het zelfs jammer dat ik er niet 2 van heb meegenomen. De eyeliner zit nu in mijn dagelijkse ooglook, zeker een aanrader dus (in ieder geval voor mensen met blauwe ogen).

 • Laat een reactie achter