Search
Close this search box.

Review: Essence Love Letters

 photo Love_zps50567e2f.png

Het is bijna Valentijn en daar spelen de merken natuurlijk weer hartstikke slim op in. Essence komt deze maand met de trend edition Love Letters. Een hele romantische en subtiele collectie vol met lieve make-up producten. Ik zag het toevallig al bij onze Kruidvat staan en nam een paar dingen mee om te reviewen voor de website.

 photo Love1_zpsc10754d8.png

Essence Love Letters Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours – € 3,89

Leuk dat Essence nu ook met grotere oogschaduw palletjes komt. Al moet ik zeggen dat ik deze wel heel lief en safe vind, maar toch vind ik het idee leuk. Het palette heeft lieve en zachte kleuren waarmee je een hele subtiele look van kan maken. Iets waar mannen van houden, want van al die mannen hoeft het niet zo over de top. En draag je zelf liever ook niet zulke heftige make-up maar wil je er toch een beetje mee spelen is die voor jou het ideale make-up palet.

 photo Love4_zpsd774922c.png

De kleuren zijn heel subtiel maar je kan er wel mee uit de voeten. Een echte smokey eye die van je ogen af knalt gaat er niet mee lukken, maar een romantische en subtiele look zeker wel. De oogschaduws zijn lekker romig en niet echt poederig.

 photo Love8_zpsebf96489.png

Ik vind de pigmentatie zeker wel oké, ze zijn niet even goed zichtbaar allemaal maar het zijn natuurlijk ook hele lichte kleuren. Alleen of je er echt een hele bijzondere look mee kan maken betwijfel ik, want de kleuren liggen op de huid erg dicht bij elkaar door ook de shimmers die er in zitten. De look zie je zometeen!

 photo Love2_zps27f165e7.png

Essence Love Letters Love Poem – € 3,39

Wat een toepasselijke naam, het liefdes gedicht staat in deze prachtige highlighter gedrukt. Ik ben zeker fan van deze prachtige licht perzikachtige kleur met gouden glitters om het helemaal af te maken.

 photo Love5_zps710f9a45.png

Ik vind het echt heel erg leuk dat er een kleine quote in de highlighter is gedrukt. Helaas is de highlighter heel poederig als je er met de kwast overheen gaat waardoor deze leuke tekst snel verdwenen is. En na het gebruik moet je hem echt even op de kop houden om het overtollige poeder weg te werken.

 photo Love9_zps088a6165.png

Op de huid ziet hij er heel subtiel uit, hij licht de huid een beetje op en de gouden glitters glanzen je tegemoet in het zonlicht, dat vind ik dan wel weer heel erg mooi. Dat maakt het zeker een highlighter die ik vaak ga gebruiken, maar wel jammer van het poederige structuur.

 photo Love3_zps0dc6abba.png

Essence Love Letters Powder Papers – € 2,39

Hier was ik eigenlijk het meest benieuwd naar, vooral met mijn vette huid. Dit zijn papiertjes met daarop een transparante poeder die je huid in de loop van de dag moet redden van het glim effect. Handig dacht ik voor onderweg, want ik heb echt super snel een glimmend gezicht en mooi vind ik dat niet echt. De papiertjes zitten in een handig kartonnen doosje die je makkelijk open en dicht kan vouwen, ze kunnen dus zonder problemen mee onderweg.

 photo Love6_zps15b2403a.png

De papiertjes zitten zoals een kladblokje vast en moet je van elkaar afscheuren. Leuk is dat het eerste blaadje – dat niet bruikbaar is – de tekst love bevat.

 photo Love7_zps5a7946ab.png

De papiertjes voelen precies aan als gewoon printerpapier. Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal snap. Van de poeder is vrij weinig te bekennen en op mijn gezicht doet het vrijwel niets en maakt het ook niet echt matter. Als ik echt heel erg glim merk ik het resultaat wel, maar als ik net een afspraak heb en de glimmende stukjes wil wegwerken doet hij niet zijn werk, jammer!

 photo Love10_zps4a5c9d88.png

Hier draag ik een ooglook met alle kleuren behalve de zwarte en blauwe kleur. Helaas zie je er eigenlijk niks van terug. Tijdens het blenden vervaag je de kleur zo dat je er helaas niks meer terug van ziet, zelfs met een goede oogschaduw basis. De highlighter vind ik wel erg mooi met zijn gouden shimmers die je hier in het midden van mijn wang kan zien.

Of ik enthousiast ben over deze collectie? Nee niet echt, het is me allemaal te subtiel en lief, ik heb liever een goed pakkende oogschaduw waar ik wat mee kan en waar je wat van ziet. Deze collectie is echt voor degenen die van subtiel houden en een beetje make-up willen dragen. De collectie ligt vanaf nu in de winkels tot en met maart.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

45 reacties

 1. Wat jammer! Van het paletje had ik toch wel iets meer verwacht en de doekjes heb ik sowieso niet nodig. De highlighter is opzich wel leuk, maar daar heb ik er al genoeg van. ;)

 2. Mwah, het mag inderdaad wel wat heftiger! Vind het altijd zo jammer als swatches op de arm er prima uit zien maar je er op het ooglid niets van terugziet. Hebben Essence en Catrice vaker last van, helaas. De highlighter is wel leuk!

 3. Hmm, ik sla de collectie over. Normaal koop ik altijd elke blush en highlighter uit een LE maar deze vind ik niet heel bijzonder.

 4. Jammer dat de pigmentatie van de oogschaduw wat tegenvalt op de ogen. Op je arm zag het er best wel goed uit.. Ik twijfelde al een paar keer om het palette mee te nemen, maar ga het toch maar niet kopen.

 5. De swatches van het oogschaduwpalette zien er in elk geval beter uit dan die van Catrices LE palettes soms en ik denk dat je er wel een leuke look mee kan maken, maar erg veel variatie zal er niet in zitten. Alles is zo onuitgesproken, terwijl dat in principe helemaal niet per se hoeft bij lichte (pastel)kleurtjes! Jammer.

 6. Hmm, beetje jammer van de pigmentatie…Sowieso vind ik de oogschaduws van Essence niet zo goed gepigmenteerd. Die van Catrice vind ik beter, al verschilt dat ook weer per oogschaduw.

 7. Voor mij is het ook te zacht en zoet, ik hou meer van intensere kleuren. Al vind ik de tekstprint op die highlighter echt wel pretty.

 8. Hmm.. nee ik vind het ook niet iets bijzonders. Leuk idee om zo’n quote in de highlighter te drukken, maar wat jammer dat de quote al zo snel is verdwenen :( Ik laat de producten lekker in de winkel liggen :)

 9. Hmm, ik ben door niks overtuigd eigenlijk! De oogschaduw vind ik niet geslaagd en de highlighter is tof maar ook niet speciaal genoeg vind ik haha. Blotting paper gebruik ik sowieso nooit. Jammer!

 10. Ik keek foto’s van andere blogs en de foto’s van dit artikel kan niet kloppen. De kleuren komen niet overeen. Een Peach blush ik zie hem op jou foto transparant!

 11. Ik snap dat deze collectie heel subtiel is bedoeld maar ik vind alles een beetje te subtiel helaas! Ik vind de highlighter wel erg leuk eruit zien, vooral met die quote erin!

 12. Alleen de highlighter sprak mij aan (heb daar de perfecte witte huid voor) maar de rest skip ik of er moet straks nog wat in de salebak liggen na afloop. :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *