Review: Essence Love Letters

 photo Love_zps50567e2f.png

Het is bijna Valentijn en daar spelen de merken natuurlijk weer hartstikke slim op in. Essence komt deze maand met de trend edition Love Letters. Een hele romantische en subtiele collectie vol met lieve make-up producten. Ik zag het toevallig al bij onze Kruidvat staan en nam een paar dingen mee om te reviewen voor de website.

 photo Love1_zpsc10754d8.png

Essence Love Letters Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours – € 3,89

Leuk dat Essence nu ook met grotere oogschaduw palletjes komt. Al moet ik zeggen dat ik deze wel heel lief en safe vind, maar toch vind ik het idee leuk. Het palette heeft lieve en zachte kleuren waarmee je een hele subtiele look van kan maken. Iets waar mannen van houden, want van al die mannen hoeft het niet zo over de top. En draag je zelf liever ook niet zulke heftige make-up maar wil je er toch een beetje mee spelen is die voor jou het ideale make-up palet.

 photo Love4_zpsd774922c.png

De kleuren zijn heel subtiel maar je kan er wel mee uit de voeten. Een echte smokey eye die van je ogen af knalt gaat er niet mee lukken, maar een romantische en subtiele look zeker wel. De oogschaduws zijn lekker romig en niet echt poederig.

 photo Love8_zpsebf96489.png

Ik vind de pigmentatie zeker wel oké, ze zijn niet even goed zichtbaar allemaal maar het zijn natuurlijk ook hele lichte kleuren. Alleen of je er echt een hele bijzondere look mee kan maken betwijfel ik, want de kleuren liggen op de huid erg dicht bij elkaar door ook de shimmers die er in zitten. De look zie je zometeen!

 photo Love2_zps27f165e7.png

Essence Love Letters Love Poem – € 3,39

Wat een toepasselijke naam, het liefdes gedicht staat in deze prachtige highlighter gedrukt. Ik ben zeker fan van deze prachtige licht perzikachtige kleur met gouden glitters om het helemaal af te maken.

 photo Love5_zps710f9a45.png

Ik vind het echt heel erg leuk dat er een kleine quote in de highlighter is gedrukt. Helaas is de highlighter heel poederig als je er met de kwast overheen gaat waardoor deze leuke tekst snel verdwenen is. En na het gebruik moet je hem echt even op de kop houden om het overtollige poeder weg te werken.

 photo Love9_zps088a6165.png

Op de huid ziet hij er heel subtiel uit, hij licht de huid een beetje op en de gouden glitters glanzen je tegemoet in het zonlicht, dat vind ik dan wel weer heel erg mooi. Dat maakt het zeker een highlighter die ik vaak ga gebruiken, maar wel jammer van het poederige structuur.

 photo Love3_zps0dc6abba.png

Essence Love Letters Powder Papers – € 2,39

Hier was ik eigenlijk het meest benieuwd naar, vooral met mijn vette huid. Dit zijn papiertjes met daarop een transparante poeder die je huid in de loop van de dag moet redden van het glim effect. Handig dacht ik voor onderweg, want ik heb echt super snel een glimmend gezicht en mooi vind ik dat niet echt. De papiertjes zitten in een handig kartonnen doosje die je makkelijk open en dicht kan vouwen, ze kunnen dus zonder problemen mee onderweg.

 photo Love6_zps15b2403a.png

De papiertjes zitten zoals een kladblokje vast en moet je van elkaar afscheuren. Leuk is dat het eerste blaadje – dat niet bruikbaar is – de tekst love bevat.

 photo Love7_zps5a7946ab.png

De papiertjes voelen precies aan als gewoon printerpapier. Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal snap. Van de poeder is vrij weinig te bekennen en op mijn gezicht doet het vrijwel niets en maakt het ook niet echt matter. Als ik echt heel erg glim merk ik het resultaat wel, maar als ik net een afspraak heb en de glimmende stukjes wil wegwerken doet hij niet zijn werk, jammer!

 photo Love10_zps4a5c9d88.png

Hier draag ik een ooglook met alle kleuren behalve de zwarte en blauwe kleur. Helaas zie je er eigenlijk niks van terug. Tijdens het blenden vervaag je de kleur zo dat je er helaas niks meer terug van ziet, zelfs met een goede oogschaduw basis. De highlighter vind ik wel erg mooi met zijn gouden shimmers die je hier in het midden van mijn wang kan zien.

Of ik enthousiast ben over deze collectie? Nee niet echt, het is me allemaal te subtiel en lief, ik heb liever een goed pakkende oogschaduw waar ik wat mee kan en waar je wat van ziet. Deze collectie is echt voor degenen die van subtiel houden en een beetje make-up willen dragen. De collectie ligt vanaf nu in de winkels tot en met maart.

Dit vind je misschien ook leuk

45 reacties

 • Reply
  Budgetproof.nl
  4 februari 2014 at 06:06

  Deze collectie vind ik helaas echt drie keer niks. Amper kleur. Een eentje niksig. Op naar de volgende ;).

 • Reply
  Laura
  4 februari 2014 at 06:30

  Wat jammer! Van het paletje had ik toch wel iets meer verwacht en de doekjes heb ik sowieso niet nodig. De highlighter is opzich wel leuk, maar daar heb ik er al genoeg van. ;)

 • Reply
  Lotte
  4 februari 2014 at 06:46

  Mwah, het mag inderdaad wel wat heftiger! Vind het altijd zo jammer als swatches op de arm er prima uit zien maar je er op het ooglid niets van terugziet. Hebben Essence en Catrice vaker last van, helaas. De highlighter is wel leuk!

 • Reply
  Sofie
  4 februari 2014 at 07:11

  Hmm, ik had inderdaad al verwacht dat de collectie wat teleurstellend zou zijn. Jammer zeg!

 • Reply
  MySimplySpecial
  4 februari 2014 at 07:42

  Hm, nee dit vind ik ook niet heel spannend.

 • Reply
  Jana
  4 februari 2014 at 07:50

  Hmm..Jammer!x

 • Reply
  Kim
  4 februari 2014 at 07:50

  Ik durf het nooit zo goed aan pastel palettes, ik vind het niet heel bijzonder. Wel een goede review!

 • Reply
  Beautydagboek
  4 februari 2014 at 07:51

  Jammer van het oogschaduwpalette, want dat is wel de eyecatcher van de collectie. Ik word er ook niet zo enthousiast van, maar misschien dat de highlighter nog leuk is :)

 • Reply
  charile
  4 februari 2014 at 07:55

  Hmm, ik sla de collectie over. Normaal koop ik altijd elke blush en highlighter uit een LE maar deze vind ik niet heel bijzonder.

 • Reply
  pamela
  4 februari 2014 at 07:57

  jammer. ik vind de highlighter wel erg mooi maar de rest zou ik zeker skippe.

 • Reply
  DreamerKirsten
  4 februari 2014 at 08:12

  Jammer dat de pigmentatie van de oogschaduw wat tegenvalt op de ogen. Op je arm zag het er best wel goed uit.. Ik twijfelde al een paar keer om het palette mee te nemen, maar ga het toch maar niet kopen.

 • Reply
  Hester
  4 februari 2014 at 08:13

  De swatches van het oogschaduwpalette zien er in elk geval beter uit dan die van Catrices LE palettes soms en ik denk dat je er wel een leuke look mee kan maken, maar erg veel variatie zal er niet in zitten. Alles is zo onuitgesproken, terwijl dat in principe helemaal niet per se hoeft bij lichte (pastel)kleurtjes! Jammer.

 • Reply
  Rosa
  4 februari 2014 at 08:17

  Echt jammer van de oogschaduw, daar zat best potentie in!

 • Reply
  Jewel-Nails.nl
  4 februari 2014 at 08:21

  Ik vind de kleuren van het palette erg mooi, maar ze komen wel erg licht over.

 • Reply
  Dionne Knooren
  4 februari 2014 at 08:25

  Hmm, valt een beetje tegen!

 • Reply
  chucky1012
  4 februari 2014 at 08:31

  De kleuren van de palette zien er mooi uit! ;-)

 • Reply
  daisybeautyglow
  4 februari 2014 at 08:49

  Woow, die highlighter is echt lieflijk mooi!

 • Reply
  Daphne
  4 februari 2014 at 09:04

  Dat valt wel tegen, jammer!

 • Reply
  Martina
  4 februari 2014 at 09:15

  Ik vind het uiterlijk van de collectie leuk en de swatches zien er ook best netjes uit!

 • Reply
  Evelien
  4 februari 2014 at 09:29

  Jammer van de oogschaduw! De highlighter vind ik wel erg leuk!

 • Reply
  glimorg
  4 februari 2014 at 09:34

  Jammer.. maar eigenlijk had ik al niet veel van het palette verwacht. De highlighter ziet er best mooi uit!

 • Reply
  Hanna
  4 februari 2014 at 09:36

  Hij is inderdaad wel erg naturel. Jammer!

 • Reply
  beautyjuf
  4 februari 2014 at 09:46

  Hmm, beetje jammer van de pigmentatie…Sowieso vind ik de oogschaduws van Essence niet zo goed gepigmenteerd. Die van Catrice vind ik beter, al verschilt dat ook weer per oogschaduw.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  4 februari 2014 at 10:31

  Voor mij is het ook te zacht en zoet, ik hou meer van intensere kleuren. Al vind ik de tekstprint op die highlighter echt wel pretty.

 • Reply
  Miranda
  4 februari 2014 at 10:34

  Hmm.. nee ik vind het ook niet iets bijzonders. Leuk idee om zo’n quote in de highlighter te drukken, maar wat jammer dat de quote al zo snel is verdwenen :( Ik laat de producten lekker in de winkel liggen :)

 • Reply
  femketje
  4 februari 2014 at 10:35

  ik heb zelf ook het paletje, de highlighter en de lakjes, ben er gek op :D

 • Reply
  Xan
  4 februari 2014 at 10:44

  Jammer…. is geen collectie die ik zou kopen. Ik hou ook van wat zichtbare oogschaduw. De highlighter is wel mooi.
  Love,

 • Reply
  Frauke
  4 februari 2014 at 10:58

  Hmm, ik ben door niks overtuigd eigenlijk! De oogschaduw vind ik niet geslaagd en de highlighter is tof maar ook niet speciaal genoeg vind ik haha. Blotting paper gebruik ik sowieso nooit. Jammer!

 • Reply
  mywickedweirdlife
  4 februari 2014 at 12:09

  Oh ik vind die highlighter zo mooi!!! alleen die tekst al die erin staat!!

 • Reply
  Danielle Springer
  4 februari 2014 at 12:11

  Het palette zag er leuk uit, maar als ik je ooglook bekijk vind ik het niet heel denderend.

 • Reply
  BALABAN LAURA (@LAURA_BALABAN)
  4 februari 2014 at 12:58

  I am curious to see the nail polishes from this collection, I think they are really nice.

 • Reply
  jgjessie
  4 februari 2014 at 13:07

  Het is een collectie die me ook niet aanspreekt omdat ik nu eenmaal geen fan ben van pasteltinten. De highlighter ziet er dan weer wel goed uit.

 • Reply
  Lotte
  4 februari 2014 at 14:01

  Dit is niet echt een collectie voor mij. Ik heb liever wat neutraler of wat donkerder :)

 • Reply
  inspiredbylifee
  4 februari 2014 at 14:04

  Ik sla deze collectie even over, de palette vind ik best mooi, maar moet het even laten liggen . Fijn review! Liefs inspiiredbylife

 • Reply
  Esther
  4 februari 2014 at 14:04

  Jammer dat je de foto’s bewerkt hebt, de kleuren komen absoluut niet overeen.

  • Reply
   Aranka
   4 februari 2014 at 14:08

   Deze foto’s zijn juist helemaal niet bewerkt… Het licht in mijn kamer is gewoon slecht met dit weer. Alleen de grootte is aangepast.

 • Reply
  elise
  4 februari 2014 at 14:15

  Ik keek foto’s van andere blogs en de foto’s van dit artikel kan niet kloppen. De kleuren komen niet overeen. Een Peach blush ik zie hem op jou foto transparant!

 • Reply
  beautyandquotes
  4 februari 2014 at 15:19

  de highlighter lijkt me wel fijn. :)

 • Reply
  Kimberly
  4 februari 2014 at 15:52

  Ik snap dat deze collectie heel subtiel is bedoeld maar ik vind alles een beetje te subtiel helaas! Ik vind de highlighter wel erg leuk eruit zien, vooral met die quote erin!

 • Reply
  Nina Michelle
  4 februari 2014 at 17:56

  Wauw wat een mooie highlighter! Deze collectie vind ik echt tof! Morgen maar eens naar de Kruidvat om deze collectie te bekijken!

 • Reply
  Anouk
  4 februari 2014 at 18:03

  De highlighter ziet er goed uit het palette vind ik iets te licht maar ziet er leuk uit!

 • Reply
  Tess Evea
  4 februari 2014 at 18:40

  De ooglook valt inderdaad een beetje tegen. De highlighter vind ik wel erg mooi.

 • Reply
  justjaxelle
  4 februari 2014 at 18:56

  jammer, ik hou liever van gepigmenteerdere kleurtjes!

 • Reply
  me
  4 februari 2014 at 23:04

  Alleen de highlighter sprak mij aan (heb daar de perfecte witte huid voor) maar de rest skip ik of er moet straks nog wat in de salebak liggen na afloop. :P

 • Reply
  Sheling
  15 februari 2014 at 19:41

  Hmms, ik vond het palletje een beetje tegenvallen, maar komt misschien ook door mijn huidskleur :)

 • Laat een reactie achter