Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Het is feest want Essence is jarig! Essence viert haar 15e verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat doet Essence door middel van een hele leuke limited edition. In de vorige update van het assortiment kon je losse pans met oogschaduw en dergelijke kopen en deze in een speciaal palette stoppen. Om dit allemaal net even wat feestelijker te maken komt er een super tof palette uit met een aantal andere producten voor er in, ik test het natuurlijk uit!

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Het eerste wat ik moet zeggen is dat ik het er echt heel erg leuk uit vind zien. Het is feestelijk, gek en bijzonder. Ik ben helemaal in de ban van het palette met de super leuke deksel. Ik blijf er maar mee schudden omdat ik die losse balletje zo leuk en feestelijk vind. Ook de losse pans hebben een leuke verpakking met leuke glitters. Ja, de collectie ziet er echt top uit!

Essence Live Laugh Celebrate Palette

In totaal komt Essence in deze collectie met 10 verschillende kleuren oogschaduw, één fixing powder, twee blushes, één highlighter, één lip base en twee lip powders. Ben je benieuwd naar alle kleuren, producten en prijzen, check dan even dit artikel, daar vind je alle verdere informatie over de collectie.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Essence Live Laugh Celebrate Palette

In de collectie zit een palette waar je vier losse pans in kan doen en een palette die plek heeft voor acht verschillende kleuren. Ik kreeg het palette met acht plekjes opgestuurd en het palette ziet er echt fantastisch uit, ik vind het zo leuk gedaan! Je kunt de losse pans er trouwens super makkelijk in klikken en eventueel weer uithalen.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

De pans kun je dus los kopen en in het palette klikken zoals ik hier heb gedaan. Maar mocht je het palette niet willen hebben zou je ze ook los kunnen gebruiken. De pans hebben allemaal een dekseltje – niet stevig – waar je ze mee kan sluiten en bewaren. Ik heb vooral vrij lichte en pastel tinten gekregen, ben benieuwd of ik hier een mooie look mee kan maken.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

En zo ziet de deksel er dan uit, de kleine balletjes bewegen elke kant op en dat maakt het zo leuk!

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Van links naar rechts zie je hier de fixing powder, drie oogschaduws en op de onderste rij een blush, highlighter, lip powder en natuurlijk de lip base. Maar volgens mij kun je alles door elkaar gebruiken en met meerdere doeleinden. Het voelt allemaal hetzelfde aan qua structuur – behalve de lip base natuurlijk – en heeft ook niet zo een geweldige pigmentatie.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Hier zie je de bovenste kleuren, zoals ik al zei, niet een geweldige pigmentatie. De kleuren zijn van zichzelf natuurlijk al wat subtieler en niet zo fel, maar als ik dit dan zo zie loop ik er niet echt heel erg warm van.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Hetzelfde geldt voor de onderste rij, ook geen hoogstandjes. De lip powder ziet er trouwens wel goed uit, een goede knallende kleur!

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Op mijn wang heb ik de blush en de highlighter aangebracht maar eerlijk gezegd is dat niet echt te zien, helaas. De producten zijn vooral heel talkerig en poederig en pakt niet echt goed uit qua kleur en glans.

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Ook de oogschaduws vind ik geen kwaliteit hebben om naar huis te schrijven, jammer. Kleur komt er amper vanaf en tijdens het blenden valt het vrijwel helemaal weg. De fixing powder doet zijn werk, maar verwacht daar ook geen wonderen van en de pan is ook veelte klein voor een grote kwast. Dan hebben we natuurlijk nog de lip base die je als eerst op je lippen aanbrengt en daarna de lip powder. Ik moet eerlijk toegeven dat het best een gesmeer is maar het resultaat mooi en subtiel is!

Essence Live Laugh Celebrate Palette

Ik begon laaiend enthousiast, want de verpakkingen vind ik echt helemaal het einde en super tof. Helaas stellen de producten qua kwaliteit me behoorlijk teleur. De producten geven amper kleur af, zijn heel poederig en leveren gewoon niet de kwaliteit die je tegenwoordig wil. Ik hoop dat ik gewoon pech had met lichte kleuren en dat de andere kleuren meer kwaliteit in huis hebben. Het losse palette van acht kost € 1,99 en de losse pans € 1,59. De Essence Live Laugh Celebrate collectie is vanaf nu te koop bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Ik vind dit idee zo leuk! Jammer dat het tegenviel. Misschien dat de wat donkere oogschaduw kleuren beter zijn, met alleen lichte kleuren is een look ook wat saai… Wel jammer dat de blush en highlighter ook niet echt wat zijn. Juist fijn als je een compleet palette kan maken voor je hele gezicht..

  2. Ik heb een pallet en wat pans al eerder in Duitsland kunnen kopen. Heb wat mattere en donkere kleuren voor in de crease gekozen: zijn echt prima hoor! Dus die vallen me niet tegen. De hele lichte kan ik niet over oordelen. Heb wel twee met glitter, maar dat is meer een overspray.. :(

  3. The my must haves shadows are somewhat good quality and they fit these much nicer pallets. The matte light brown shade also didn’t look bad. I wore my must haves 2, 3, 4,7 and 17 to an event and using them with a brush sprayed with fixing spray they looked VERY pigmented and lasted very well, without sharp lines or blending into one big mess. I think that the top of the shimmery shadows needs some scratching before you get to the real thing, the purple one looked a lot more pigmented today at the store. The shade selection is somewhat poor, but being the exact same size as my must haves let’s you pick the nice pallets even if you skip the shadows or grab just one for the cute packaging.

    The lip powders are nice, and I have used the purple one as eyeshadow, but it needs more blending. All of these have plenty of fallout during application, as they are very powdery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *