Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Essence Hidden Stories

 photo EssenceHiddenStories_zps19d12a2c.png

Kerst is voorbij dus de kerstcollecties kunnen weer uit de schappen, tijd voor iets nieuws! Essence heeft speciaal voor de maand januari een ijzige collectie. Buiten is het niet echt heel erg winters weer maar Essence heeft dit keer zeker goed haar best gedaan met een hele leuke collectie, Hidden Stories. Benieuwd naar de producten, ik laat ze aan jullie zien en vertel wat ik er van vind!

 photo EssenceHiddenStories1_zpsaf35b448.png

De Essence Hidden Stories collectie bestaat uit een aantal hele subtiele pastelkleurige producten. Het was echt een drama ze op de foto te krijgen omdat ze allemaal zo licht van kleur zijn. Maar goed, de collectie ligt dus deze hele maand in de winkel bij Kruidvat in zowel België als Nederland.

 photo EssenceHiddenStories2_zpse030405e.png

Essence Hidden Stories Highlighter – € 2,99

Op de persfoto’s zagen ze er echt heel erg mooi uit, alleen in het echt vallen ze toch een beetje tegen op het eerste gezicht. Op de persfoto’s hadden ze veel meer kleur en in het echt zie je amper kleur. Het is natuurlijk ook een highlighter, maar toch had ik wat meer verwacht. De doosjes zien er leuk uit en ben erg benieuwd hoe de kleur uitpakt op mijn wangen!

 photo EssenceHiddenStories3_zps6facb155.png

Er zijn twee verschillende tinten highlighter, een paarse met de naam Enter Wonderland en Rose In Wonderland wat de roze variant is. Beiden lijken zoveel op elkaar dat het een beetje onnodig is ze bieden te kopen. Ik ben benieuwd naar de mooie glanzende wangen zometeen!

 photo EssenceHiddenStories6_zps179e61aa.png

Essence Hidden Stories Pixy Dust – € 2,39

In drie verschillende kleuren zijn deze leuke glitterpoeders te krijgen. Ze hebben echt een prachtige shimmer waardoor je hele mooie en bijzondere looks kan maken. Maar je kan het ook prima als een mono oogschaduw gebruiken, het zal er heel erg magisch uitzien. Ik heb Carrie’s Fairy Dust, een mooie grijs/paarse kleur. Het potje is heel handig met twee hersluitbare doppen. Een gewone draaidop en een handige clipdop die de gaatjes dicht houdt.

 photo EssenceHiddenStories9_zpsab3e449e.png

Swatches van de highlighters in Rose in Wonderland en Enter Wonderland en de Pixie Dust in Carrie’s Fairy Dust.

 photo EssenceHiddenStories8_zps1342b1f7.png

Alleen de highlighters zijn echt een drama. Ze hebben een crème structuur die zo zacht is dat het aanvoelt als zachte klei. Je kan er allerlei mogelijke figuren van maken en het buigt alle kanten op, maar er komt helemaal niets van pigment vanaf. Heel erg jammer! Ik heb heel veel moeite moeten doen voor bovenstaande swatches, maar het werkt echt voor geen meter. Om het op je gezicht aan te brengen is het het makkelijkste gewoon met de highlighter zelf over je wangen heen te wrijven, ideaal is anders. En dan alsnog zie je er haast niets tot niets van terug, bummer!

 photo EssenceHiddenStories5_zps1e15ae89.png

Essence Hidden Stories Mascara Topper – € 2,39

Deze topper voor je mascara vind ik echt heel erg leuk, alleen jammer dat het geen kerst meer is. Breng deze topper aan na je gewone mascara en wacht tot deze goed is opgedroogt. Breng daarna een laagje van deze topper aan en je wimpers zijn voorzien van een subtiel laagje glitters. Je hebt een roze en blauwe variant maar ik gok dat dit de roze is. Voor een feestje vind ik hem echt heel erg leuk en werkt makkelijk!

 photo EssenceHiddenStorie4_zps8fb50d90.png

Essence Hidden Stories Lipgloss – € 1,89

In de Essence Hidden Stories collectie zitten ook nog twee verschillende kleuren lipgloss die een prachtige shimmer hebben. Je kunt voor subtiel transparant gaan met een shimmer of meer voor een paarse kleur met paarse glitters. Deze lipgloss gewoon gebruiken vind ik toch wel een beetje saai omdat van beiden totaal geen kleur komt. Het is dus een leuker idee hem over een lipstick aan te brengen voor wat glans en shimmer.

 photo EssenceHiddenStories4_zps7a5b8031.png

De lipgloss heeft een normale applicator waar je het product heel gemakkelijk mee aan kan brengen. De lipgloss is vrij dun waardoor hij heel makkelijk aanbrengt en niet plakt. Het nadeel is wel dat hij meteen verdwenen is als je een lichte maaltijd eet. Ook heeft de lipgloss een zoete geur en smaak, maar dat vind ik niet storend.

 photo EssenceHiddenStories7_zps9f91c6b9.png

Swatches van de lipgloss in Where Did I Park My Unicorn en Mauve-llous Fairy, maar echt verschil tussen beide zie je niet echt. Daarnaast zie je de mascara topper in de kleur Where Did I Park My Unicorn?.

 photo EssenceHiddenStories11_zpsa8831014.png

Laten we verder gaan met de look. Ik waarschuw je alvast, zet wel je bril op want ik denk dat je er vrij weinig van gaat zien. Dit is de paarse lipgloss in de kleur Mauve-llous Fairy. Alleen ik zie er vrij weinig van terug behalve een paar kleine shimmers.

 photo EssenceHiddenStories10_zpsdd7690f8.png

Dan de pixie dust over het ooglid die ik wel heel erg mooi vind, misschien had ik hem even iets steviger aan moeten zetten, dit is één laagje. Maar je kan hem zeker opbouwen qua intensiteit. Op mijn wimpers heb ik eerst een gewone mascara aangebracht en deze goed laten drogen. Na het drogen heb ik een laagje mascara topper aangebracht waarna je deze leuke glitters krijgt. Het effect is heel erg subtiel.

 photo EssenceHiddenStories12_zpsf0edd5cb.png

Op de foto heb ik alle producten op, alleen je ziet er eigenlijk helemaal niets van. En laten we het dan maar niet over de highlighters hebben want daar komt niet eens pigment vanaf. Ik vond het een hele leuke collectie toen ik persbericht zag, maar in het echt vind ik hem erg tegenvallen. De producten zijn van matige tot slechte kwaliteit, bevatten geen kleur en doen vrijwel niets. Alleen de mascara topper voor een feestje vind ik leuk en de pixie dust om je look wat extra’s te geven. Nee, voor deze collectie hoef je zeker niet naar de winkel te rennen, laat de producten maar lekker liggen. Op naar de volgende collectie!

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

37 reacties

 1. Jammer dat de highlighters niks zijn zeg, die hadden natuurlijk wel leuk bij mijn blognaam gepast hahaha. Het idee is wel erg leuk, maar de uitwerking, nee die is er niet. Jammer van Essence, ze waren zo goed bezig de laatste tijd. xxx Lucinda

 2. Bah, wat een bummer! Nou was het al niet mijn collectie omdat ik niet zo van de pasteltinten ben, maar als de producten ook nog zo slecht zijn… Ik wacht wel op de volgende collectie! X

 3. Wat jammer dat er zoveel producten tegenvallen! Iets dat moeilijk is in gebruik, slechte pigmentatie heeft of gewoon onzichtbaar wordt op je lippen? Nee, daar word ik niet warm van! :-)
  Die mascaratopper lijkt me misschien nog wel leuk!

 4. Hmm. Vandaar dat ze de collectie ‘hidden stories’ genoemd hebben. Je ziet er inderdaad niets van. Jammer zeg, want van Essence ben ik beter gewend!

 5. Jammer van de producten. Wanneer er pareltjes tussen de budget producten zitten, vind ik dat altijd zo leuk. Wanneer de producten slecht zijn, vind ik het jammer maar zou het erger vinden als het bij een duurder product zou zijn. . Goedkoop hoeft immers niet altijd duurkoop te zijn:)

  Fijne dag!
  XoXo Melanie

 6. Wat jammer! Toen ik het persbericht zag was ik ook enthousiast, maar was er inderdaad ook al bang voor dat de pigmentatie niet perfect zou zijn van die lichte kleuren. Thanks voor de review, dan weet ik in ieder geval dat ik deze producten moet laten liggen!

 7. Op de productfoto’s ziet het er ice queen uit, erg mooi.
  Jammer dat het allemaal zo tegen valt. Bummer!

 8. Ah, jammer dat de producten zo tegenvallen! Toen ik de productfoto’s bekeek leek het ook al een beetje te mooi om waar te zijn, lichte producten die er sprookjesachtig uitzien, maar ik dacht dat het misschien nog wel mee zou vallen. Niet dus. Erg jammer!

 9. Volgens mij heeft Catrice in het verleden ook een LE gehad onder dezelfde naam…Jammer dat de producten ietwat tegenvallen. Inderdaad, op naar de volgende LE! :-)

 10. Ik vind sowieso de januari-collecties van Essence altijd erg tegenvallen! Ze doen altijd dingen met hele lichte pastelkleurtjes, maar dat komt nooit echt goed uit de verf vind ik :P

 11. Wat jammer ! Ik dacht datvdeze collectie echt heel leuk zou zijn. :( ik heb een soort creamy oogschaduw van de collectie maar snel ff uitproberen! Liefs Eline ps: mijn blog http:// agirllovesbeauty.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *