Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review: Essence Hello Autumn

 photo Essence-Hello-Autumn_zps9cf47232.png

Bij de aankondiging was ik al verliefd op deze collectie. Eindelijk weer een een limited edition waarvan ik heel erg blij word en jullie heb ik begrepen ook. Ik kon niet wachten tot het in de winkels lag om het te kopen en te testen! Na een korte zoektocht vond ik een Essence Hello Autumn display en nam het één en ander mee, het zijn echt prachtige producten en ik ben heel benieuwd!

 photo Essence-Hello-Autumn1_zps065b67ae.png

Vanaf september tot en met half oktober in de winkels in zowel België als Nederland. Een prachtige collectie voor de herfst met mooie natuurlijke tinten waar ik heel erg vrolijk van word. De collectie is lekker uitgebreid en heeft echt heel veel en mooie bijzondere producten zoals twee verschillende oogschaduw paletten, thermo effect nagellak, een multi colour blush en meer! Ik laat jullie een groot deel van de collectie zien!

 photo Essence-Hello-Autumn2_zpsbb031e19.png

 photo Essence-Hello-Autumn3_zps3760ffcd.png

Ik denk dat dit de twee hardlopers in combinatie met de multi colour powder gaan worden. De twee prachtige oogschaduw paletten in Walk In The Park en Keep Calm & Go For A Walk hebben mooie natuurlijk tinten en zijn perfect in je dagelijkse make-up routine.

 photo Essence-Hello-Autumn4_zpsafc2f451.png

Essence Hello Autumn Walk In The Park Eyeshadow Palette – € 3,89

Een van de twee prachtige palette’s is het Walk In The Park eyeshadow palette met natuurlijke aardetinten. Iedereen kan met deze kleuren uit de voeten en er een mooie natuurlijke look mee maken die niet al te opvallend is. Het doosje ziet er leuk uit maar niet heel goedkoop – wat het dus wel is -. In de verpakking vind je ook nog een sponsapplicator en het doosje sluit gemakkelijk en stevig.

 photo Essence-Hello-Autumn11_zps113c0b55.png

De oogschaduws zijn vrij hard waardoor ze niet brokkelen. De kwasten nemen iets minder snel het product op als bij een zachter product, maar door twee keer meer te dippen heb je ook voldoende. De swatches vallen me niet tegen, maar eerlijk gezegd had ik meer verwacht, iets meer intensiteit.

 photo Essence-Hello-Autumn5_zps4f92d83c.png

Essence Hello Autumn Keep Calm & Go For A Walk Eyeshadow Palette – € 3,89

Net weer even iets anders dan het Walk In The Park eyeshadow palette is dit prachtige palette met bruine en groene tinten. Zelf ben ik ook groot fan van groene oogschaduw dus vind het erg leuk dat hier ook een palette van is gekomen. Veel mensen zijn een beetje bang voor groene oogschaduw maar ik vind het juist heel erg mooi. De oogschaduw zit in hetzelfde doosje verpakt en heeft ook een handige sponsapplicator.

 photo Essence-Hello-Autumn12_zpse8e85477.png

Ook zoals het andere palette zijn de oogschaduws iets harder van structuur waardoor je met de kwast iets meer moeite moet doen. Maar daar tegenover staat wel dat ze niet kruimelen. De kleuren vind ik erg mooi gekozen. Maar ook deze swatches vind ik een beetje tegenvallen, het zijn niet echt harde knallende kleuren die ik had verwacht, maar allemaal een beetje soft. Wel blenden alle kleuren fijn en brengen ze makkelijk aan.

 photo Essence-Hello-Autumn6_zpsc7a739cc.png

Naast de oogschaduw zijn er ook twee producten voor het gezicht die meteen mijn aandacht trokken. Als eerst natuurlijk de prachtige Multi Colour Powder met haar prachtige opdruk en kleuren. Maar ook de Colour Adapting Powder Blush. Want dit is een poeder blush dat zich moet aanpassen naar jouw perfecte kleur, naar dat effect was ik natuurlijk wel heel erg benieuwd.

 photo Essence-Hello-Autumn7_zpscdea09e8.png

Essence Hello Autumn Colour Adapting Powder Blush – € 2,59

Op het eerste gezicht ziet deze blush in Beauti-Fall Red er niet echt uit als een blush, maar meer als een transparante poeder. Als je goed kijkt is hij heel licht roze met gouden shimmers. Maar als je hem dan op de huid aanbrengt past hij zich aan naar jouw perfecte blush kleur met een subtiel tintje. De blush is lekker zacht en brengt makkelijk aan. Ik ben benieuwd naar mijn kleur!

 photo Essence-Hello-Autumn14_zpse521a726.png

Aangebracht op mijn pols, de kleur is inderdaad heel bescheiden maar hij is zeker wel bijgekleurd! Je ziet een mooie subtiele roze kleur met gouden shimmers dat ik een hele mooie combinatie vind. Op het gezicht staat hij ook heel mooi, zelfs een beetje lief. De kleur is niet heel opvallend maar geeft je een natuurlijk blos op je wangen.

 photo Essence-Hello-Autumn8_zps548b308b.png

Essence Hello Autumn Multi Colour Powder – € 3,39

Hier was iedereen razend benieuwd naar, maar ik het echt vind ik hem toch een beetje tegenvallen. Hij ziet er echt prachtig uit maar de kleuren op de persafbeeldingen zijn veel intenser, deze vallen een beetje weg. Maar dan kan het nog best een mooie product zijn. De opdruk van de blaadjes vind ik in ieder geval heel erg leuk en kleuren zijn goed bij elkaar gekozen. Het poeder is lekker groot waardoor je hier zeker een hele tijd mee gaat doen!

 photo Essence-Hello-Autumn13_zpse727aa9d.png

Swatches, ook deze vallen weer een beetje weg. Dat vind ik echt heel erg jammer aan deze collectie. Alles is wel heel bescheiden en soft. Van mij hadden ze kleuren wel iets meer mogen knallen! De eerste vier kleuren zijn los van elkaar geswatched en de laatste rechts zijn ze allemaal door elkaar heen.

 photo Essence-Hello-Autumn19_zps602f24a3.png

Look met het Keep Calm & Go For A Walk palette en Autumn Multi Colour Powder in de kleur Autumn & The City op mijn wangen. Deze geeft een prachtige bronzen glow zonder dat deze teveel opvalt.

 photo Essence-Hello-Autumn9_zps6e6e3a51.png

Essence Hello Autumn Nail Polish – € 1,99

Ik ben gek op thermo lakjes, ik weet nog wel dat ik vroeger zoveel moeite deed om de Claires moodpolishes te bemachtigen. Maar nu heeft Essence ook lakjes die op warmte en kou reageren. De kleuren zijn prachtig voor de herfst en was hier echt heel erg benieuwd naar. De lakjes hebben een standaard kun kwastje en een vrij dikke structuur. Het eerste laagje brengt makkelijk aan de tweede is wel lastiger omdat het nogal aan elkaar kleeft. Je moet dus eigenlijk wachten tot het eerste laagje droog is.

 photo Essence-Hello-Autumn15_zps59b7b682.png

Keep Calm & Go For A Walk – een mooie nude kleur die vrij transparant is, want na twee laagjes dekt hij nog niet. Als je hem aanbrengt is hij iets donkerder van kleur maar veranderd snel naar deze lichte kleur. Jammer dat je niets bij je toppen van je nagels terug ziet van het thermo effect.

 photo Essence-Hello-Autumn16_zps51569ca3.png

Charlie Seen In Green – je brengt hem aan als een groene kleur zoals bladeren aan de boom zijn. Maar hij veranderd naar lime groen. Ook hier zie je niets terug van het thermo effect en deze dekt ook niet met twee laagjes.

 photo Essence-Hello-Autumn17_zps009eaa9b.png

Meet My Pumpkin – een mooie bruine kleur die zich omtovert tot een oranje pompoenkleur. Als je goed kijkt zie je dat de toppen bruiner zijn dan de rest van de nagel. Ook deze lak blijft doorschijnen met twee laagjes.

 photo Essence-Hello-Autumn18_zpsc8354476.png

Beauti-Fall Red – klassiek red, zo mooi als pas afgevallen bladeren. Een vrij transparante lak die met twee lagen niet dekt. Ook deze toppen van mijn nagels zijn iets donkerder, maar helaas is het effect niet super duidelijk.

 photo Essence-Hello-Autumn10_zpscaa6d58b.png

Ik had zoveel gehoopt van deze collectie, de persfoto’s waren fantastisch maar ook wel een beetje misleidend. De kleuren waren intenser, warmer en feller. Deze kleuren vallen in het echt een beetje weg en zijn een beetje zacht van pigment. De lakken dekken allemaal niet in twee laagjes en de swatches zijn wel prima maar het is niet de kwaliteit die ik verwacht had of gehoopt had. Ik vind de producten leuk, maar wil je kwalitatief betere producten, dan kan je ze denk ik beter overslaan. Als je van natuurlijke producten houdt die er niet uit knallen zijn deze producten zeker iets voor jou!

De Essence Hello Autumn collectie is vanaf nu te koop bij de Kruidvat. Voor een overzicht van alle producten en prijzen kan je hier terrecht.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

42 reacties

 1. De collectie ziet er prachtig uit, maar het effect van de thermolak valt me wel tegen zeg. Verkleuren ze ook niet als je een warme kop thee vast hebt of je nagels onder warm water houdt?

 2. Het valt inderdaad een beetje tegen, maar de multi colour powder vind ik wel erg mooi. Misschien moet je voor de thermo lakken even naar buiten gaan, als het koud is dan, of onder de kraan houden.

 3. Zo, da’s inderdaad een tegenvaller. De producten zien er niet slecht uit, maar gewoon een beetje saai. Net iets té vlak allemaal, ik mis een knaller van een kleur.

 4. Jammer dat de lakjes zo tegenvallen. Ik zou deze hele collectie in elk geval overslaan, want de pigmentatie is niks en het zou totaal wegvallen bij mij.

 5. Oke, flink balen dus. De Multi Colour Powder, daar was ik echt naar benieuwd want hij ziet er zo leuk uit. Maar als het niks is, dan is het ook niks. Nouja niks…. niet naar verwachting. Ook de paletten zijn prachtig en subtiel maar niets wat ik niet al heb. Balen balen balen dus. xxx Lucinda

 6. Pffff ik keek ook uit naar de collectie… maar uiteindelijk alleen de nagellakjes gekocht…. die ook niet helemaal geweldig waren!! Jammer….

 7. Jammer van de nagellakjes. Vind de kleuren verder ook niet erg spannend. Dat vind ik trouwens ook van de oogschaduwpalettes. Ik vind de kleuren wel mooi, maar niks bijzonders. Jammer:)

 8. Ik heb alle lakjes en heb alleen nog maar charlie seen in green gebruikt. Die van mij verandert wel van kleur, vooral als ik mijn handen was worden mijn nagels heel groen. De andere lakjes ga ik ook snel uit proberen! Wel jammer dat de pigmentatie zo tgen valt

 9. Aw, wat jammer! Ben wel blij dat jij zo snel bent met je swatches, anders had ik misschien zelf de lakjes gekocht om het te proberen. Maar zo zijn ze gewoon niet zo speciaal.

 10. Ik heb de nagellak ook gekocht in de kleur Keep Calm & Go for a walk, en bij mij verkleurd ie echt heel goed, van licht zalm roze als het warm is, tot een mooie lichtbruine nude kleur als het koud is. Nu heb ik dus ’s ochtends bruine nagels en ’s middags mooie zalmroze nagels :)

 11. bij de thermo lakken is het bijna nooit zo dat je dat ombre effect krijgt. Maar ze verkleuren wel degelijk als je je handen onder koud water houdt, of als je naar buiten loopt, dan worden de tips ook anders. Zeker als het weer echt koud wordt ga je dat effect wel zien. Probeer het maar eens, want het werkt wel!

 12. ik heb alleen die oogpotloden gekocht en daar ben ik super tevreden mee. Ze hebben een goeie pigmentatie en zijn heel mooi te blenden!!

 13. Ik vind dit zo’n toffe collectie! Jammer dat de intensiteit van de kleuren lichtelijk tegenvalt. Ik heb één palette gekocht, maar nog geen swatches gemaakt. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe de kleuren uitpakken op mijn oogleden. Het oogpotlood daarentegen is een echt toppertje! De nagellakjes heb ik links laten liggen. Nu ik echter de rode nagellak zie, wil ik ‘m toch eigenlijk wel graag hebben ;-)

 14. Hm ik heb een andere ervaring met de lakjes, ze dekken bij mij perfect in 2x. Vooral de rode vind ik heel mooi. Ze droogden ook snel, beetje vergelijkbaar met essie.
  Ik wou de blush heel graag, maar in de winkel gekeken en er zit onwijs veel shimmer in, het is bijna alleen maar glitter. Dat lijkt me niks om op m’n gezicht te smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *