Review: Essence Hello Autumn

 photo Essence-Hello-Autumn_zps9cf47232.png

Bij de aankondiging was ik al verliefd op deze collectie. Eindelijk weer een een limited edition waarvan ik heel erg blij word en jullie heb ik begrepen ook. Ik kon niet wachten tot het in de winkels lag om het te kopen en te testen! Na een korte zoektocht vond ik een Essence Hello Autumn display en nam het één en ander mee, het zijn echt prachtige producten en ik ben heel benieuwd!

 photo Essence-Hello-Autumn1_zps065b67ae.png

Vanaf september tot en met half oktober in de winkels in zowel België als Nederland. Een prachtige collectie voor de herfst met mooie natuurlijke tinten waar ik heel erg vrolijk van word. De collectie is lekker uitgebreid en heeft echt heel veel en mooie bijzondere producten zoals twee verschillende oogschaduw paletten, thermo effect nagellak, een multi colour blush en meer! Ik laat jullie een groot deel van de collectie zien!

 photo Essence-Hello-Autumn2_zpsbb031e19.png

 photo Essence-Hello-Autumn3_zps3760ffcd.png

Ik denk dat dit de twee hardlopers in combinatie met de multi colour powder gaan worden. De twee prachtige oogschaduw paletten in Walk In The Park en Keep Calm & Go For A Walk hebben mooie natuurlijk tinten en zijn perfect in je dagelijkse make-up routine.

 photo Essence-Hello-Autumn4_zpsafc2f451.png

Essence Hello Autumn Walk In The Park Eyeshadow Palette – € 3,89

Een van de twee prachtige palette’s is het Walk In The Park eyeshadow palette met natuurlijke aardetinten. Iedereen kan met deze kleuren uit de voeten en er een mooie natuurlijke look mee maken die niet al te opvallend is. Het doosje ziet er leuk uit maar niet heel goedkoop – wat het dus wel is -. In de verpakking vind je ook nog een sponsapplicator en het doosje sluit gemakkelijk en stevig.

 photo Essence-Hello-Autumn11_zps113c0b55.png

De oogschaduws zijn vrij hard waardoor ze niet brokkelen. De kwasten nemen iets minder snel het product op als bij een zachter product, maar door twee keer meer te dippen heb je ook voldoende. De swatches vallen me niet tegen, maar eerlijk gezegd had ik meer verwacht, iets meer intensiteit.

 photo Essence-Hello-Autumn5_zps4f92d83c.png

Essence Hello Autumn Keep Calm & Go For A Walk Eyeshadow Palette – € 3,89

Net weer even iets anders dan het Walk In The Park eyeshadow palette is dit prachtige palette met bruine en groene tinten. Zelf ben ik ook groot fan van groene oogschaduw dus vind het erg leuk dat hier ook een palette van is gekomen. Veel mensen zijn een beetje bang voor groene oogschaduw maar ik vind het juist heel erg mooi. De oogschaduw zit in hetzelfde doosje verpakt en heeft ook een handige sponsapplicator.

 photo Essence-Hello-Autumn12_zpse8e85477.png

Ook zoals het andere palette zijn de oogschaduws iets harder van structuur waardoor je met de kwast iets meer moeite moet doen. Maar daar tegenover staat wel dat ze niet kruimelen. De kleuren vind ik erg mooi gekozen. Maar ook deze swatches vind ik een beetje tegenvallen, het zijn niet echt harde knallende kleuren die ik had verwacht, maar allemaal een beetje soft. Wel blenden alle kleuren fijn en brengen ze makkelijk aan.

 photo Essence-Hello-Autumn6_zpsc7a739cc.png

Naast de oogschaduw zijn er ook twee producten voor het gezicht die meteen mijn aandacht trokken. Als eerst natuurlijk de prachtige Multi Colour Powder met haar prachtige opdruk en kleuren. Maar ook de Colour Adapting Powder Blush. Want dit is een poeder blush dat zich moet aanpassen naar jouw perfecte kleur, naar dat effect was ik natuurlijk wel heel erg benieuwd.

 photo Essence-Hello-Autumn7_zpscdea09e8.png

Essence Hello Autumn Colour Adapting Powder Blush – € 2,59

Op het eerste gezicht ziet deze blush in Beauti-Fall Red er niet echt uit als een blush, maar meer als een transparante poeder. Als je goed kijkt is hij heel licht roze met gouden shimmers. Maar als je hem dan op de huid aanbrengt past hij zich aan naar jouw perfecte blush kleur met een subtiel tintje. De blush is lekker zacht en brengt makkelijk aan. Ik ben benieuwd naar mijn kleur!

 photo Essence-Hello-Autumn14_zpse521a726.png

Aangebracht op mijn pols, de kleur is inderdaad heel bescheiden maar hij is zeker wel bijgekleurd! Je ziet een mooie subtiele roze kleur met gouden shimmers dat ik een hele mooie combinatie vind. Op het gezicht staat hij ook heel mooi, zelfs een beetje lief. De kleur is niet heel opvallend maar geeft je een natuurlijk blos op je wangen.

 photo Essence-Hello-Autumn8_zps548b308b.png

Essence Hello Autumn Multi Colour Powder – € 3,39

Hier was iedereen razend benieuwd naar, maar ik het echt vind ik hem toch een beetje tegenvallen. Hij ziet er echt prachtig uit maar de kleuren op de persafbeeldingen zijn veel intenser, deze vallen een beetje weg. Maar dan kan het nog best een mooie product zijn. De opdruk van de blaadjes vind ik in ieder geval heel erg leuk en kleuren zijn goed bij elkaar gekozen. Het poeder is lekker groot waardoor je hier zeker een hele tijd mee gaat doen!

 photo Essence-Hello-Autumn13_zpse727aa9d.png

Swatches, ook deze vallen weer een beetje weg. Dat vind ik echt heel erg jammer aan deze collectie. Alles is wel heel bescheiden en soft. Van mij hadden ze kleuren wel iets meer mogen knallen! De eerste vier kleuren zijn los van elkaar geswatched en de laatste rechts zijn ze allemaal door elkaar heen.

 photo Essence-Hello-Autumn19_zps602f24a3.png

Look met het Keep Calm & Go For A Walk palette en Autumn Multi Colour Powder in de kleur Autumn & The City op mijn wangen. Deze geeft een prachtige bronzen glow zonder dat deze teveel opvalt.

 photo Essence-Hello-Autumn9_zps6e6e3a51.png

Essence Hello Autumn Nail Polish – € 1,99

Ik ben gek op thermo lakjes, ik weet nog wel dat ik vroeger zoveel moeite deed om de Claires moodpolishes te bemachtigen. Maar nu heeft Essence ook lakjes die op warmte en kou reageren. De kleuren zijn prachtig voor de herfst en was hier echt heel erg benieuwd naar. De lakjes hebben een standaard kun kwastje en een vrij dikke structuur. Het eerste laagje brengt makkelijk aan de tweede is wel lastiger omdat het nogal aan elkaar kleeft. Je moet dus eigenlijk wachten tot het eerste laagje droog is.

 photo Essence-Hello-Autumn15_zps59b7b682.png

Keep Calm & Go For A Walk – een mooie nude kleur die vrij transparant is, want na twee laagjes dekt hij nog niet. Als je hem aanbrengt is hij iets donkerder van kleur maar veranderd snel naar deze lichte kleur. Jammer dat je niets bij je toppen van je nagels terug ziet van het thermo effect.

 photo Essence-Hello-Autumn16_zps51569ca3.png

Charlie Seen In Green – je brengt hem aan als een groene kleur zoals bladeren aan de boom zijn. Maar hij veranderd naar lime groen. Ook hier zie je niets terug van het thermo effect en deze dekt ook niet met twee laagjes.

 photo Essence-Hello-Autumn17_zps009eaa9b.png

Meet My Pumpkin – een mooie bruine kleur die zich omtovert tot een oranje pompoenkleur. Als je goed kijkt zie je dat de toppen bruiner zijn dan de rest van de nagel. Ook deze lak blijft doorschijnen met twee laagjes.

 photo Essence-Hello-Autumn18_zpsc8354476.png

Beauti-Fall Red – klassiek red, zo mooi als pas afgevallen bladeren. Een vrij transparante lak die met twee lagen niet dekt. Ook deze toppen van mijn nagels zijn iets donkerder, maar helaas is het effect niet super duidelijk.

 photo Essence-Hello-Autumn10_zpscaa6d58b.png

Ik had zoveel gehoopt van deze collectie, de persfoto’s waren fantastisch maar ook wel een beetje misleidend. De kleuren waren intenser, warmer en feller. Deze kleuren vallen in het echt een beetje weg en zijn een beetje zacht van pigment. De lakken dekken allemaal niet in twee laagjes en de swatches zijn wel prima maar het is niet de kwaliteit die ik verwacht had of gehoopt had. Ik vind de producten leuk, maar wil je kwalitatief betere producten, dan kan je ze denk ik beter overslaan. Als je van natuurlijke producten houdt die er niet uit knallen zijn deze producten zeker iets voor jou!

De Essence Hello Autumn collectie is vanaf nu te koop bij de Kruidvat. Voor een overzicht van alle producten en prijzen kan je hier terrecht.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

42 reacties

 • Reply
  Anneloes
  4 september 2014 at 06:09

  De collectie ziet er prachtig uit, maar het effect van de thermolak valt me wel tegen zeg. Verkleuren ze ook niet als je een warme kop thee vast hebt of je nagels onder warm water houdt?

 • Reply
  Laura
  4 september 2014 at 06:33

  Het valt inderdaad een beetje tegen, maar de multi colour powder vind ik wel erg mooi. Misschien moet je voor de thermo lakken even naar buiten gaan, als het koud is dan, of onder de kraan houden.

 • Reply
  Tessa
  4 september 2014 at 06:51

  Dat tweede ogenshaduwpalletjes vind ik er wel mooi uitzien! En het rode nagellakje ook!
  Liefs, Tessa

 • Reply
  Lotte
  4 september 2014 at 06:54

  Zo, da’s inderdaad een tegenvaller. De producten zien er niet slecht uit, maar gewoon een beetje saai. Net iets té vlak allemaal, ik mis een knaller van een kleur.

 • Reply
  Benay Vaneese
  4 september 2014 at 07:06

  Jammer dat de lakjes zo tegenvallen. Ik zou deze hele collectie in elk geval overslaan, want de pigmentatie is niks en het zou totaal wegvallen bij mij.

 • Reply
  lucindainwonderland
  4 september 2014 at 07:17

  Oke, flink balen dus. De Multi Colour Powder, daar was ik echt naar benieuwd want hij ziet er zo leuk uit. Maar als het niks is, dan is het ook niks. Nouja niks…. niet naar verwachting. Ook de paletten zijn prachtig en subtiel maar niets wat ik niet al heb. Balen balen balen dus. xxx Lucinda

 • Reply
  Nelina
  4 september 2014 at 07:26

  Pffff ik keek ook uit naar de collectie… maar uiteindelijk alleen de nagellakjes gekocht…. die ook niet helemaal geweldig waren!! Jammer….

 • Reply
  chucky1012
  4 september 2014 at 07:27

  Jammer dat de nagellakjes niet zo goed zijn. Maar de rest ziet er heel goed uit!
  Vooral de blush omdat er shimmers in zitten.

  Mooie dag Xoxo

 • Reply
  MySimplySpecial
  4 september 2014 at 07:28

  Wat jammer! Het ziet er allemaal niet slecht uit, maar ook niet echt spannend.

 • Reply
  Beautydagboek
  4 september 2014 at 07:39

  Ik wordt niet heel enthousiast van deze collectie, maar ik vind de multi colour powder er wel heel leuk uitzien met dat patroontje!

 • Reply
  Beautydagboek
  4 september 2014 at 07:40

  *oeps, bedoel natuurlijk ‘word’, haha.

 • Reply
  bymirandaa
  4 september 2014 at 08:27

  Jammer van de nagellakjes. Vind de kleuren verder ook niet erg spannend. Dat vind ik trouwens ook van de oogschaduwpalettes. Ik vind de kleuren wel mooi, maar niks bijzonders. Jammer:)

 • Reply
  dresses and daisies
  4 september 2014 at 08:31

  Net iets te softe pigmentatie voor mijn doen. Ik skip!

 • Reply
  Denise
  4 september 2014 at 08:58

  Wat jammer dat het pigment ver te zoeken valt en de lakjes ook niet lekker lakken! Hele fijne review!

 • Reply
  BeautyOpinie
  4 september 2014 at 09:02

  Hmm, meestal word ik wel enthousiast van de nieuwe budgetcollecties. En dat heb ik nu eigenlijk niet. Opzich wel prima producten maar ook een beetje saai… Ik sla hem over :)

 • Reply
  mywickedweirdlife
  4 september 2014 at 09:03

  Leuke producten, jammer dat er wat teleurstellingen tussen zitten!

 • Reply
  Mariëlle
  4 september 2014 at 09:12

  Jammer dat het allemaal vrij ‘subtiel’ is, sommige producten lijken me wel erg leuk!

 • Reply
  Melissa Charlotte
  4 september 2014 at 09:14

  Jammer van de teleurstelling maar ik vind de oogschaduwpalettes toch wel erg mooi dus ik ga wel even een kijkje nemen. Wel jammer dat hier altijd alles zo laat in de winkels ligt.

 • Reply
  Beau
  4 september 2014 at 09:29

  Hmm.. ik ben wel blij dat ik deze review heb gelezen voor dat ik een aantal producten ging kopen! Ik was erg benieuwd naar de thermolakken.

 • Reply
  Jill
  4 september 2014 at 09:42

  Ik heb alle lakjes en heb alleen nog maar charlie seen in green gebruikt. Die van mij verandert wel van kleur, vooral als ik mijn handen was worden mijn nagels heel groen. De andere lakjes ga ik ook snel uit proberen! Wel jammer dat de pigmentatie zo tgen valt

 • Reply
  Yudeska
  4 september 2014 at 09:45

  Jammer ook ik had echt veel meer verwacht! Maar op zich wel een redelijke lijn. Maar word er niet warm van

 • Reply
  Dionne Knooren
  4 september 2014 at 10:07

  Er zitten een aantal leuke dingen tussen, maar het valt inderdaad wel mee.

 • Reply
  Sara
  4 september 2014 at 10:37

  Ik ga dadelijk de blush proberen. Ik had ‘m een aantal dagen geleden meegenomen en ik ben echt ontzettend benieuwd!

 • Reply
  pamela
  4 september 2014 at 10:38

  hmm hij valt een beetje tegen!

 • Reply
  Manon
  4 september 2014 at 10:44

  Ik heb de browset , powder blush en lip cream meegenomen!

 • Reply
  Ellis
  4 september 2014 at 10:55

  Aw, wat jammer! Ben wel blij dat jij zo snel bent met je swatches, anders had ik misschien zelf de lakjes gekocht om het te proberen. Maar zo zijn ze gewoon niet zo speciaal.

 • Reply
  daantje loves to read
  4 september 2014 at 10:56

  Ziet er mooi uit. Maar ik ben niet echt weggeblazen. Denk dat ik deze collectie laat liggen in de schappen.

 • Reply
  Marjoleinee
  4 september 2014 at 11:36

  Ik heb de nagellak ook gekocht in de kleur Keep Calm & Go for a walk, en bij mij verkleurd ie echt heel goed, van licht zalm roze als het warm is, tot een mooie lichtbruine nude kleur als het koud is. Nu heb ik dus ’s ochtends bruine nagels en ’s middags mooie zalmroze nagels :)

 • Reply
  DreamerKirsten
  4 september 2014 at 11:58

  Ik had er ook zoveel meer van verwacht… Jammer dat de kleuren niet zo intens zijn…

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  4 september 2014 at 12:28

  bij de thermo lakken is het bijna nooit zo dat je dat ombre effect krijgt. Maar ze verkleuren wel degelijk als je je handen onder koud water houdt, of als je naar buiten loopt, dan worden de tips ook anders. Zeker als het weer echt koud wordt ga je dat effect wel zien. Probeer het maar eens, want het werkt wel!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  4 september 2014 at 12:55

  De oogschaduwkleuren stellen me wat teleur, maar de nagellakjes zien er prima uit.

 • Reply
  Eva Realitijd
  4 september 2014 at 14:39

  ja ik had toch nét iets meer verwacht, wat meer pit!

 • Reply
  Lydia
  4 september 2014 at 16:44

  ik heb alleen die oogpotloden gekocht en daar ben ik super tevreden mee. Ze hebben een goeie pigmentatie en zijn heel mooi te blenden!!

 • Reply
  Beautyjuf
  4 september 2014 at 18:19

  Ik vind dit zo’n toffe collectie! Jammer dat de intensiteit van de kleuren lichtelijk tegenvalt. Ik heb één palette gekocht, maar nog geen swatches gemaakt. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe de kleuren uitpakken op mijn oogleden. Het oogpotlood daarentegen is een echt toppertje! De nagellakjes heb ik links laten liggen. Nu ik echter de rode nagellak zie, wil ik ‘m toch eigenlijk wel graag hebben ;-)

 • Reply
  Iris Visser
  4 september 2014 at 18:52

  Hmm, ik denk dat ik deze collectie maar skip! Liefs´ Iris

 • Reply
  Lisanne
  4 september 2014 at 21:08

  Hmmm, heel slecht is het niet… Maar helemaal enthousiast word ik inderdaad niet… Ik ben nog wel erg benieuwd naar de lipcreams…

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  4 september 2014 at 21:37

  Ik heb beide oogschaduwpalettes. De rest vond ik wat tegenvallen. De kleurtjes van de lakjes zijn wel erg mooi, maar ik ben niet zo van het thermo-effect.

 • Reply
  femketje
  4 september 2014 at 22:05

  love de hele collectie :D heb ook echt alles gescoord XD

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  4 september 2014 at 22:12

  Wow, dat palette en die nagellak!

 • Reply
  justjaxelle
  5 september 2014 at 09:59

  hmm een beetje jammer, had vooral gehoopt dat het effect bij de nagellakjes goed zichtbaar zou zijn!

 • Reply
  Marit
  7 september 2014 at 23:23

  Hm ik heb een andere ervaring met de lakjes, ze dekken bij mij perfect in 2x. Vooral de rode vind ik heel mooi. Ze droogden ook snel, beetje vergelijkbaar met essie.
  Ik wou de blush heel graag, maar in de winkel gekeken en er zit onwijs veel shimmer in, het is bijna alleen maar glitter. Dat lijkt me niks om op m’n gezicht te smeren.

 • Reply
  moondarkness
  15 september 2014 at 19:44

  Die bronzer ziet er geweldig uit, met die blaadjes etc…… Jammer genoeg liep ik vorige week de Kruidvat binnen, en verkochten ze het hier helaas niet ;(

 • Laat een reactie achter