Review: Essence Happy Girls Are Pretty

 photo Essence Happy Girls Are Pretty1_zpsa153mfsb.png

Vanaf begin september ligt de nieuwe Essence trend edition in de winkels, Happy Girls Are Pretty. Een hele lieve collectie met prachtige oogschaduw paletten en een hele mooie blush. Tenminste dat dacht ik toen ik het persbericht zag. Toen ik van de week de display tegen kwam kon ik het niet laten een aantal dingen mee te nemen voor een review, want de paletten en blush spraken me nog steeds heel erg aan. Ik laat ze vandaag aan jullie zien!

 photo Essence Happy Girls Are Pretty_zpsoturmyyv.png

Wil je nog even een blik werpen op de hele collectie, klik dan even hier voor het hele overzicht met alle prijzen. Ik vond de blush en de oogschaduw paletten wel de moeite om mee te nemen, dus die nam ik met me mee naar huis. Twee mooie paletten voor een alledaagse look en een te schattige blush. De collectie ligt trouwens vanaf nu tot en met half oktober in Nederland in de schappen en vanaf november pas in België.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty2_zpsqnz9mgvm.png

Multi Colour Blush – € 2,99

Misschien wel de eyecather van de hele collectie, de blush. Hou je van lief en schattig, dan is deze blush echt iets voor jou. Ik moet zeggen dat ik niet echt een voorliefde heb voor lief en schattig, maar ik kon het echt niet laten deze te laten staan. De blush heeft twee kleuren die je los of in combinatie met elkaar kunt gebruiken. Los lijkt het me trouwens wel een beetje lastig, maar de kleuren samen met elkaar gebruiken gaat prima.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty3_zpsz5ocfcub.png

De blush is lekker groot van formaat want heeft 9 gram, dat is behoorlijk wat. Op de achterkant van de blush vind je nog wat meer informatie met onder andere de naam, gebruiksaanwijzing en ingrediënten.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty4_zpsgwah8yuu.png

De blush heeft een heel lief patroontje van een gebreid lapje stof met daarin een donker roze hart. De combinatie ziet er bijna als kindermake-up uit, maar ik vind het stiekem ook wel wat hebben. De blush is vrij hard maar ook wel weer poederig, even wennen. Meestal gaat dit in combinatie met niet een geweldige pigmentatie, ik ben heel benieuwd.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty11_zps78zuubkp.png

En inderdaad, de blush is heel poederig waardoor de kleuren niet echt spreken maar een beetje op de huid liggen. Voor een blush vind ik hem wel heel erg licht gekleurd.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty14_zpspunb6yfy.png

Mijn wang met alleen foundation.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty15_zps2n9xwsih.png

Mijn wang met de bush. Je moet echt even goed kijken, maar hij zit er toch echt. In het echt zie je hem trouwens amper tot niet zitten. De blush heeft een hele subtiele roze shimmer waardoor je in het licht een heel subtiel oplichtend effect krijgt. Maar subtiel moet je wel letterlijk nemen. Nee, ik vind deze blush niet echt een toevoeging aan mijn stash.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty5_zpsxhlldxto.png

Eyeshadow Palettes – € 3,59

Dan hebben we nog twee oogschaduw paletten, mij kan je altijd wakker maken voor mooie oogschaduw paletten. Op het eerste gezicht vind ik dit echt ontzettend leuke paletten die je iedere dag kunt gebruiken voor een gangbare look. De doosjes zien er leuk en weer schattig uit. De paletten hebben vijf verschillende kleuren oogschaduw die allemaal goed met elkaar matchen zodat je er een mooie look mee kunt maken.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty6_zpsgmbytuzh.png

Er zijn dus twee verschillende paletten. Happiness Is … Seeing Your Smile, het palette met de roze tinten en Happiness Is … Following Your Heart, met de bruine tinten. Op de achterkant vinden we nog een kleine gebruiksaanwijzing. De eerste twee lichte kleuren zijn voor op het ooglid en de drie andere kleuren zijn voor in de crease. De losse oogschaduws per pan bevatten trouwens bijna 1 gram, wat best prima is.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty7_zpsbyz0knne.png

Ik vind de paletten er echt heel erg leuk en schattig uit zien. Ze hebben leuke en stevige plastic doosjes waardoor je meteen kan zien welke kleuren en in zitten. De doosjes hebben ook nog een dubbele sponsapplicator waarmee je eventueel de oogschaduw kan aanbrengen. Ik vind de kleuren trouwens erg goed bij elkaar passen, hier kan je echt goed mee combineren.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty8_zpsy15tm8ld.png

Happiness Is … Seeing Your Smile

Dit palette is de lieve en subtiele variant, zachte kleuren maken het heel gangbaar voor iedereen. Maar het gevaar is vaak wel dat de kleuren wegvallen of heel erg op elkaar gaan lijken. De oogschaduws zijn zelf erg droog en poederig, ben benieuwd wat de swatches doen.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty13_zpsiruooumj.png

Zoals ik al zei, de kleuren gaan helaas heel erg op elkaar lijken. De oogschaduws zijn erg poederig waardoor veel los poeder hier nog op de swatches ligt. Tijdens het aanbrengen op het oog en met het blenden verdwijnt al snel het beetje kleur dat de kleuren nog hadden. Een look met dit palette is dan ook heel eentonig en je ziet haast niet dat er verschillende kleuren zijn gebruikt, erg jammer.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty9_zpsqzilmqdb.png

Happiness Is … Following Your Heart

Yes, een palette met mooie bruine tinten, daar word ik toch altijd een beetje gelukkig van. Ik draag vrijwel elke dag dit soort kleuren omdat het subtiel is en eigenlijk altijd wel kan. Deze kleuren hebben wat meer variatie en zijn ook wat donkerder. Ook deze oogschaduws zijn erg droog en poederig.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty12_zpsuldenz8i.png

De swatches zien er goed uit, beter dan die van het vorige palette, ben dan ook erg benieuwd naar de uitwerking op het oog.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty17_zpsmuijh9qa.png

Helaas is dat niet heel erg veel beter. De kleuren zie je hier beter omdat ze van elkaar afwijken, maar een echt spannende look is het niet. Ik vind de look trouwens wel mooi en subtiel voor overdag als ik aan het werk ben. Maar eigenlijk had ik wel iets meer van dit palette verwacht.

 photo Essence Happy Girls Are Pretty16_zps8ndm1276.png

Ik ben een beetje teleurgesteld in deze trend edition producten van Essence. Het valt me de laatste tijd op dat de producten in het vaste assortiment veel beter zijn dan de limited edition producten. De nieuwe paletten van Essence in het vaste assortiment zijn geweldig en deze maar magertjes. Waarom hebben ze niet een standaard kwaliteit?

 photo Essence Happy Girls Are Pretty10_zpsu3kccdib.png

De Essence Happy Girls Are Pretty ziet er ontzettend schattig uit en maakt je meteen hebberig. Maar wat mij betreft kun je je beter inhouden en de producten laten staan. Ze zijn het niet waard. Ze zijn leuk en schattig, maar de kwaliteit kan beter. Dat weet ik, want Essence heeft echt geweldige paletten en blushes waar deze niet bij in de buurt komen, jammer. Hebben jullie al producten uit de Happy Girls Are Pretty collectie getest en wat vonden jullie er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

 • Reply
  Femke
  8 september 2015 at 06:27

  Hmm jammer, ik vind alle drie de producten een beetje teleurstellend..!

 • Reply
  Paola
  8 september 2015 at 06:57

  Ik laat ze liggen! Vind het er niet heel goed uitzien!

 • Reply
  Laura
  8 september 2015 at 07:10

  Een schattige collectie maar de kwaliteit valt wel tegen! Ik denk dat dit leuker is voor jonge meiden die met beginnen met make-up.. Helaas!

 • Reply
  Daniëlle Springer
  8 september 2015 at 08:15

  Ze zien er prachtig uit, alleen het pigment een stuk minder helaas! Heb trouwens vaker het idee dat de Limited Editions van Essence tegenwoordig wat tegenvallen. Ze kunnen veel beter!

 • Reply
  Margot
  8 september 2015 at 08:25

  Het ziet er allemaal schattig uit, maar als ik dit zo zie en lees laat ik ze inderdaad lekker liggen.

 • Reply
  Elize | girlonthewhitebike
  8 september 2015 at 08:41

  Jammer dat ze zo tegen vallen! Het bruine palette leek me wel mooi, maar die laat ik toch maar liggen;)

 • Reply
  Nienke
  8 september 2015 at 08:41

  Jammer dat ze zo tegenvallen! Ze zien er zo leuk uit, maar ik denk dat ik ze ook maar over sla

 • Reply
  Amy
  8 september 2015 at 09:14

  Ze zien er mega schattig uit, jammer van de kleurtjes!

 • Reply
  Lotte
  8 september 2015 at 09:22

  Ah, ik had zo gehoopt dat die blush mooi zou zijn! Hij ziet er echt heel leuk uit. Zonde!

 • Reply
  Caitlyn
  8 september 2015 at 10:15

  Met dat de All About paletten zo goed waren, had ik dat van deze ook gehoopt maar dat is blijkbaar een maat voor niets. Heel jammer!
  xx

 • Reply
  Stephanie
  8 september 2015 at 10:49

  Ah wat jammer! Ale producten zien er zo mooi uit en de blush ook zo schattig.. Helaas!

 • Reply
  mariëlle
  8 september 2015 at 10:49

  Inderdaad schattig, maar niets voor mij!

 • Reply
  Bianca
  8 september 2015 at 10:51

  Het ziet er leuk uit alleen daar heb je dan ook alles mee gezegd. Vind dat dit vaak gebeurd bij de producten van Essence, daarom gebruik ik zelf liever Catrice x

 • Reply
  naomi
  8 september 2015 at 11:28

  Tweede oogschaduwpalette vind ik wel mooi!

  x

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  8 september 2015 at 12:00

  Ik was gisteren in de kruidvat om deze collectie te bekijken. Uiteindelijk vielen de swatches mij heel erg tegen. Ik heb wel twee nagellakjes meegenomen. Deze ga ik wel reviewen voor mijn blog!

 • Reply
  Julie
  8 september 2015 at 12:01

  Dit valt me echt super hard tegen… Ik had er zo’n goeie verwachting bij! :( De blush vond ik echt super mooi, maar die pigmentatie is echt 3 keer niks.

 • Reply
  Amelie
  8 september 2015 at 12:38

  Wat jammer en zo zonde, want Essence kan veel beter!

 • Reply
  Marushi
  8 september 2015 at 12:44

  Ziet er allemaal erg leuk uit! Wel een beetje te licht voor mij.

 • Reply
  Melissa
  8 september 2015 at 13:01

  Mijn zusje appte mij gisteren een foto van de producten en was helemaal lyrisch over de kwaliteit, maar ik ga nu toch even twijfelen. Mmmm, niet bijzonder. Vooral de blush niet.

 • Reply
  Nancy
  8 september 2015 at 13:23

  De blush zit er wel mooi uit , jammer van de pigmentatie.

 • Reply
  Rachel
  8 september 2015 at 14:12

  leuk palette ziet er ook redelijk goed uit alleen dat de pigmentatie tegenvalt is heel zonde..

 • Reply
  Iffy | DiaryOfAMUA
  8 september 2015 at 15:05

  Ooh die blush! Wat schattig

  XO

 • Reply
  Mariska
  8 september 2015 at 15:21

  Ze zien er wel echt leuk uit en vind die printjes ook heel leuk. Maar inderdaad niet heel fijn om mee te werken zo te zien.

 • Reply
  Chahrazad
  8 september 2015 at 15:30

  Wat jammer zeg! Ze zien er wel heel mooi uit.

 • Reply
  Nicole
  8 september 2015 at 17:43

  Echt heel erg jammer, ik had zoveel meer verwacht van deze collectie. Zeker van het oogschaduw palette met de bruine tinten. Zoals je al zegt zijn de producten van het vaste assortiment de laatste tijd inderdaad veel beter. Echt jammer want deze verpakkingen enzo zijn zo leuk!

 • Reply
  Beautyjuf
  8 september 2015 at 18:29

  Wat een schattige collectie! Jammer dat de kwaliteit hier en daar te wensen overlaat. Ik vind de details in de oogschaduws trouwens wel erg mooi!

 • Reply
  Vera
  8 september 2015 at 19:03

  De collectie ziet er heel schattig uit maar wat jammer van de kwaliteit. Je zou haast zeggen dat het echt kinder make-up is haha.

 • Reply
  Manon
  8 september 2015 at 19:22

  Ik heb de blush en de donkere lipstick. Ik hou wel van die lichte blush, het is maar wat je zelf wilt.. de lipstick vond ik qua pigment wel een stick beter dan die sheer lipsticks van essence.

 • Reply
  Saraya
  8 september 2015 at 19:44

  Oo wij als Belgen moeten nog wachten tot en met november, Hmmm de Blush vind ik er Cute uitzien maar het pigment kon beter! Nee ik ga toch niets kopen ervan :)
  X

 • Reply
  Dalinka
  8 september 2015 at 19:48

  Ik zag de producten vorige week in Duitsland liggen en ik heb heel erg getwijfeld om wat mee te nemen, want ze zien er zo schattig uit, maar uiteindelijk toch laten liggen. Als ik dit zie, ben ik daar blij om. Ik vind de limited editions van Essence en Catrice tegenwoordig allemaal een beetje tegenvallen.

 • Reply
  Maaike
  8 september 2015 at 20:52

  Ik had eigenlijk al wel verwacht dat de kwaliteit niet zo goed is. They still look cute though <3

 • Reply
  Tamara
  9 september 2015 at 02:46

  Hele mooie look!!

 • Reply
  ingridspeijer
  9 september 2015 at 23:00

  De contourset is ook dranatisch qua pigmentatie, zonde vh geld!! Misser Essence!

 • Reply
  Mieke
  9 september 2015 at 23:04

  Het ziet er op het eerste gezicht mooi uit maar werkelijk op het gezicht vind ik het erg tegenvallen. Jammer had wat moois kunnen zijn!

 • Reply
  justjaxelle
  10 september 2015 at 19:21

  Ooh wat jammer dat de producten wat tegenvallen, vond de blush er superleuk uitzien!

 • Reply
  Kim
  10 september 2015 at 22:16

  Jammer, de kwaliteit vind ik echt niks.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  12 september 2015 at 10:46

  Ik denk dat ik deze toch links ga laten liggen

 • Reply
  engelina
  15 september 2015 at 19:17

  Ik vind het tweede palletje met bruine tinten juist prachtig!
  Met witte oogpotlood als ondergrond kan ik er vast wel wat van maken, ik ga hem halen.

 • Laat een reactie achter