Zoek
Sluit dit zoekvak.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Tijdens het zien van het nieuwe assortiment van Essence was ik meteen benieuwd naar het nieuwe Blushplay palette. Het past perfect bij de draping trend die ik laatst aan jullie vertelde. Het is een prachtig palette met drie verschillende kleuren blush die je in combinatie met elkaar gebruikt op verschillende plekken.  De kleuren zien er mooi en toegankelijk uit, ik ben heel erg benieuwd naar de werking en vooral de swatches!

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Het palette ziet er speels en vrolijk uit met een doorzichtige deksel en speelse letters. De rondjes met blush zitten speels door het palette heen verdeeld en trekken meteen je aandacht. Het palette bevat in totaal 8 gram en dat is vergelijkbaar met een flinke highlighter of bronzer. Het is dus wel iets waar je een hele tijd mee doet.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Essence komt met twee varianten van het Blushplay Sculpting Blush Palette palette uit en dit is de Play It Peach palette, maar echt peach vind ik de kleuren niet als ik eerlijk mag zijn. Er is namelijk ook nog een palette met perziktinten, misschien hebben ze die wel omgewisseld van sticker. Maar goed, we gaan het natuurlijk hebben over de inhoud waar ik erg benieuwd naar ben.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

In het palette zitten dus drie kleuren blush en op het product staat bedrukt waar het voor is. Zo heb je een highlight, sculpt en define kleur. Dat zegt me niet meteen iets waar je het moet aanbrengen maar gelukkig staat dat op de achterkant van het doosje uitgelegd. Ik had het misschien wel wat duidelijker gevonden als ze er ook een afbeelding bij hadden gedaan zoals vaak gebeurt, maar hier leggen ze het alleen met tekst uit.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

De highlighter is natuurlijk bedoeld om je jukbeenderen iets meer glans te geven, de define kleur ben je aan precies onder de highlighter op het bot en de sculpt kleur is bedoeld voor de appeltjes van je wangen. Ik had het denk ik logischer gevonden als de highlight en define kleuren omgedraaid waren, want nu lijkt het net als of je eerst de highlighter moet aanbrengen en dan pas de blush, maar dat kan ook aan mij liggen.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

De poeders zien er mooi uit en hebben een prima formaat waar je kwast gemakkelijk in kan, dat vind ik wel fijn. De poeders hebben een zachte en romige structuur en geven meteen veel pigment af zonder dat het een kliederboel wordt. Qua kwaliteit vind ik hem op het eerste gezicht prettig.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Qua swatches stelt het palette mij toch een klein beetje teleur, ze zijn namelijk heel subtiel. Nou is dat natuurlijk wel mooi bij blush, maar ik had toch wel iets meer verwacht. Met name van de highlighter want die zie je gewoon amper terug. Maar misschien valt het op het gezicht allemaal wel mee!

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Mijn wang zonder het palette gebruikt te hebben.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Mijn wang na het product gebruikt te hebben. Je ziet heel subtiel de blush zitten en kunt subtiel het kleuroverloop van de drie kleuren zien. Wel vind ik het jammer dat de highlighter amper zichtbaar is en ook niet echt oplicht in het licht. Dat had van mij wel wat meer gemogen. De blush kleurt uiteindelijk heel subtiel roze en dat vind ik wel mooi.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Full-face zie je ook een kleine roze gloed die er mooi en natuurlijk uitziet, ik vind hem uiteindelijk toch wel heel erg mooi, maar had wel meer verwacht van de highlighter als ik dan toch nog een puntje van kritiek mag geven.

Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Ik vind het Essence Blushplay Sculpting Blush Palette leuk, maar niet bijzonder of geweldig. Het Essence Blushplay Sculpting Blush Palette kost € 3,99 wat ik een leuke en prima prijs vind voor het product. Het palette is vanaf nu te koop in het vernieuwde assortiment van Essence bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *