Essence Blushplay Sculpting Blush Palette

Tijdens het zien van het nieuwe assortiment van Essence was ik meteen benieuwd naar het nieuwe Blushplay palette. Het past perfect bij de draping trend die ik laatst aan jullie vertelde. Het is een prachtig palette met drie verschillende kleuren blush die je in combinatie met elkaar gebruikt op verschillende plekken.  De kleuren zien er mooi en toegankelijk uit, ik ben heel erg benieuwd naar de werking en vooral de swatches!

Het palette ziet er speels en vrolijk uit met een doorzichtige deksel en speelse letters. De rondjes met blush zitten speels door het palette heen verdeeld en trekken meteen je aandacht. Het palette bevat in totaal 8 gram en dat is vergelijkbaar met een flinke highlighter of bronzer. Het is dus wel iets waar je een hele tijd mee doet.

Essence komt met twee varianten van het Blushplay Sculpting Blush Palette palette uit en dit is de Play It Peach palette, maar echt peach vind ik de kleuren niet als ik eerlijk mag zijn. Er is namelijk ook nog een palette met perziktinten, misschien hebben ze die wel omgewisseld van sticker. Maar goed, we gaan het natuurlijk hebben over de inhoud waar ik erg benieuwd naar ben.

In het palette zitten dus drie kleuren blush en op het product staat bedrukt waar het voor is. Zo heb je een highlight, sculpt en define kleur. Dat zegt me niet meteen iets waar je het moet aanbrengen maar gelukkig staat dat op de achterkant van het doosje uitgelegd. Ik had het misschien wel wat duidelijker gevonden als ze er ook een afbeelding bij hadden gedaan zoals vaak gebeurt, maar hier leggen ze het alleen met tekst uit.

De highlighter is natuurlijk bedoeld om je jukbeenderen iets meer glans te geven, de define kleur ben je aan precies onder de highlighter op het bot en de sculpt kleur is bedoeld voor de appeltjes van je wangen. Ik had het denk ik logischer gevonden als de highlight en define kleuren omgedraaid waren, want nu lijkt het net als of je eerst de highlighter moet aanbrengen en dan pas de blush, maar dat kan ook aan mij liggen.

De poeders zien er mooi uit en hebben een prima formaat waar je kwast gemakkelijk in kan, dat vind ik wel fijn. De poeders hebben een zachte en romige structuur en geven meteen veel pigment af zonder dat het een kliederboel wordt. Qua kwaliteit vind ik hem op het eerste gezicht prettig.

Qua swatches stelt het palette mij toch een klein beetje teleur, ze zijn namelijk heel subtiel. Nou is dat natuurlijk wel mooi bij blush, maar ik had toch wel iets meer verwacht. Met name van de highlighter want die zie je gewoon amper terug. Maar misschien valt het op het gezicht allemaal wel mee!

Mijn wang zonder het palette gebruikt te hebben.

Mijn wang na het product gebruikt te hebben. Je ziet heel subtiel de blush zitten en kunt subtiel het kleuroverloop van de drie kleuren zien. Wel vind ik het jammer dat de highlighter amper zichtbaar is en ook niet echt oplicht in het licht. Dat had van mij wel wat meer gemogen. De blush kleurt uiteindelijk heel subtiel roze en dat vind ik wel mooi.

Full-face zie je ook een kleine roze gloed die er mooi en natuurlijk uitziet, ik vind hem uiteindelijk toch wel heel erg mooi, maar had wel meer verwacht van de highlighter als ik dan toch nog een puntje van kritiek mag geven.

Ik vind het Essence Blushplay Sculpting Blush Palette leuk, maar niet bijzonder of geweldig. Het Essence Blushplay Sculpting Blush Palette kost € 3,99 wat ik een leuke en prima prijs vind voor het product. Het palette is vanaf nu te koop in het vernieuwde assortiment van Essence bij de Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  chucky1012
  16 maart 2017

  Mooie look!
  De kleuren van deze palette zijn me iets te subtiel.
  Erg jammer.

  Xoxo

 • Reageren
  Jamey Herben
  16 maart 2017

  Wat een schattig palletje wel. Jammer dat het niet zo heel erg veel kleur geeft..

 • Reageren
  Loes
  16 maart 2017

  Ik vind het wel een mooi subtiel effect! Zeker voor die prijs.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  16 maart 2017

  Ik snap wat je bedoelt.. wel leuk maar niet mega boeiend!

 • Reageren
  rachel
  16 maart 2017

  hij is mooi maar ik laat hem liggen :)

 • Reageren
  femketje
  16 maart 2017

  ik vind ‘m wel een mooi draagbaar effect geven, maar echt vernieuwend is ‘ie niet…

 • Reageren
  Wies | Nature of Happiness
  17 maart 2017

  Hele mooie kleur! Staat je ook goed :) Jammer van de highlighter inderdaad..

 • Reageren
  Britt
  18 maart 2017

  Ik vind het effect wel mooi, maar toch is het gehele product net niet bijzonder genoeg voor mij!

 • Geef een reactie