Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Tot mijn grote verbazing zag ik van de week de Essence Blossom Dreams trend edition in de winkel liggen terwijl ik daar helemaal niets van had gehoord. Volgens de Nederlandse pers informatie had er een hele andere collectie in de winkels moeten liggen en zou deze collectie helemaal niet naar Nederland komen. Maar dat maakt voor de rest niet uit, want de Blossom Dreams is een hele leuke collectie waar een prachtige Rainbow Highlighter tussen zit en een vrolijk oogschaduw palet. Kijken jullie mee naar de reviews van beide producten?

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

De collectie ligt nog maar net in de winkels en de Blossem Dreams is een vrolijke en schattige collectie. De collectie is vrij compleet en heeft veel leuke en vrij unieke items, wil je de hele collectie checken kijk dan even op de site van Essence. Toen ik de collectie zag staan was ik meteen erg benieuwd naar het oogschaduw palette en natuurlijk de regenboog highlighter. Ik nam beide producten met me mee naar de kassa en rekende af.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Zien de producten er aan de binnenkant niet prachtig uit? Het oogschaduw palette heeft een mooie bloesem opdruk en de highlighter heeft een pastelkleurige regenboog, super tof! Wat betreft vormgeving scoort Essence met deze collectie zeker. Want mede daardoor werd ik gelokt om de producten te kopen.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Essence Blossom Dreams Eyeshadow Palette – € 3,59

Dit lieve en leuke palet met de naam Spring is in the air! heeft vijf verschillende kleuren oogschaduw en zit verpakt in en heel leuk en vrolijk transparant doosje. Het heeft een typische Essence verpakking en ziet er wat speels uit. Ik vind het er leuk uitzien en het trekt zeker meteen je aandacht. Ik vind de prijs trouwens ook erg leuk, het palet kost nog geen vier euro!

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Het oogschaduw palet heeft dus vijf verschillende kleuren waar je een hele mooie subtiele roze/bruine look mee kunt maken. Wel vind ik het jammer dat de drie lichte kleuren vrij veel op elkaar lijken, dat zie je tegenwoordig vaak bij de Essence en Catrice producten. Op het oog tijdens het blenden zie je daarna amper nog wat van het minimale kleurverschil terug en dat vind ik jammer. Wel is het palet compleet met applicator en natuurlijk de mooie bloesem opdruk.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

De swatches van de oogschaduw kleuren zien er prima uit. Vaak zijn ze wat poederig, maar dat is bij dit palet niet het geval. Maar zoals ik net al aangaf lijken de kleuren toch wel vrij veel op elkaar en ben ik bang dat de kleuren zometeen tegen elkaar wegvallen.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter – € 3,39

De regenboog highlighters zijn helemaal hot, tenminste deze winter wel. De trend is alweer een beetje overgewaaid maar toch komen nu veel drogisterij merken met deze leuke highlighters. In het vaste assortiment heeft Essence er ook eentje met vrij heftige kleuren, deze is wat subtieler getint.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

De highlighter bestaat uit vijf verschillende kleuren die allemaal samen met elkaar gebruikt kunnen worden. De highlighter is niet echt heel erg groot dus de kleuren zijn vrij compact in de verpakking gedrukt zodat het niet echt mogelijk is de kleuren apart van elkaar te gebruiken.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Links zie je zo een swatch vanuit de verpakking en daarnaast zie je de highlighter uitgewerkt. Jammer genoeg kan je de glans niet helemaal goed zien, maar het ziet er in het echt goed en helemaal niet poederig, wat vaak het geval is bij goedkopere highlighters.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Mijn wang met alleen bronzer.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Mijn wang met de bronzer en de Essence regenboog highlighter. Zoals je ziet geeft de highlighter een prachtige glans en heeft hij een vrij lichte en koele kleur.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Helaas is waar ik al bang was met de oogschaduws waar, de kleuren lijken teveel op elkaar waardoor je niet echt diepte kunt creëren. Het lijkt vrijwel op één kleur en dat vind ik jammer. De kleuren brengen wel makkelijk aan en blenden prima, maar omdat de kleuren niet heel veel van elkaar verschillen vind ik het resultaat wat teleurstellend.

Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter & Eyeshadow

Ik vond het een leuke verrassing deze collectie in de winkel aan te treffen. Het oogschaduw palette zou ik wat mij betreft lekker laten liggen en de regenboog highlighter zou ik meenemen als je nog niet genoeg highlighters hebt liggen. De Essence Blossom Dreams is vanaf nu te koop bij de Kruidvat, gaan jullie nog wat scoren?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply
  Natasja - Handsomenails
  6 april 2017 at 07:34

  Heb de topcoat op waterbasis gekocht! Make-up laat ik tegenwoordig liggen.. dat valt zo vaak tegen, zonde van me geld. Spaar ik liever door voor een luxer produkt.

 • Reply
  Sandra
  6 april 2017 at 07:38

  De highlighter is zeker mooi, maar die oogschaduws vallen me toch wel echt een beetje tegen. jammer!

 • Reply
  Romy
  6 april 2017 at 08:04

  Wat een mooie lijn, alleen al qua vormgeving inderdaad! Die highlighter vind ik er prachtig uitzien en wil ik misschien wel kopen. Jammer dat de oogschaduw wat tegenviel!

 • Reply
  Susan
  6 april 2017 at 08:35

  Vind de highlighter mooi!

 • Reply
  rachel
  6 april 2017 at 09:39

  heb genoeg highlighters maar deze gaat ook gewoon mee hoor :D de oogschaduw laat ik lekker liggen :)

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  6 april 2017 at 10:13

  Op zich mooi, maar voor mij geen echte musthave..

 • Reply
  Varenka
  6 april 2017 at 10:14

  De lichte blush van Blossom dreams is meer een perzik kleurige highlighter….heel mooi
  Ik had wel al veel gelezen over deze lijn op blogs maar was vergeten dat deze lijn nu in de winkels zou liggen. Leuk deze review want ik kan alleen pers berichten vinden en vrij weinig review’s.

 • Reply
  Jessie
  6 april 2017 at 11:18

  hoi, jammer dat deze collectie toch weer wat
  teleurstellend is, fijne donderdag ! :)

 • Reply
  LvanR
  6 april 2017 at 11:30

  Ik was altijd best wel fan van de oogschaduw doosjes van Essence, maar de laatste tijd vind ik dat de kleuren wat dof lijken en ook te veel op elkaar inderdaad. Jammer dat deze dat ook weer heeft.. Die rainbow highlighter vind ik net té koel, terwijl ik ook wel koel ben. Wel goed zichtbaar!

 • Reply
  Laura J
  6 april 2017 at 11:30

  Fijne review!
  Ik zag dit oogschaduwpalet gister bij Kruidvat liggen en vond de kleurtjes ook wat te weinig verschillen en heb ‘m dus niet meegenomen.

 • Reply
  jamy
  6 april 2017 at 11:41

  Oeh die highlighter is wel gaaf

 • Reply
  Sylvahna
  6 april 2017 at 20:25

  Ohhhh mooi zeg! Ik ga morgen meteen even kijken naar deze mooie lente kleurtjes!

 • Reply
  Jolanda
  6 april 2017 at 20:50

  Hmmm morgen eens neuzen… al heb ik eigenlijk genoeg. Mooie foto’s ook, maar ik vond Chantal wel afleiden, net of het artikel over haar blad ging ipv Essence.

  • Reply
   daphnekramer1
   19 april 2017 at 21:01

   Ik had ook net het idee alsof het deels haar collectie was

 • Reply
  nicolished
  8 april 2017 at 12:23

  Wauw ik ben nog best onder de indruk van de glans die de highlighter gaf! Ik vind de oogschaduws niet zo enorm indrukwekkend. Echt jammer want ze zien er zo leuk uit!

 • Reply
  Femke's Life
  8 april 2017 at 16:21

  Deze producten spraken mij niet zo aan, maar ze zien er wel heel goed uit. Ben onder de indruk!

 • Reply
  chucky1012
  8 april 2017 at 22:07

  Prachtg en had dit in mijn handen gehad maar toch laten liggen…..

 • Laat een reactie achter