Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Eliza Jones (Action) Retinol Face Cream

Last van de eerste lijntjes en wil je de huidveroudering tegen gaan? Dan is hét ingrediënt wat je tegenwoordig in je skincare moet hebben retinol. In het begin was het niet gemakkelijk aan skincare producten te komen die retinol bevatten, maar gelukkig kun je tegenwoordig genoeg, ook goedkope retinol producten vinden zoals deze Eliza Jones Retinol Face Cream die je voor een heel zacht prijsje bij de Action kunt kopen.

Wat is retinol nou eigenlijk?

Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over wat doet retinol eigenlijk voor je huid? Je kunt hier het hele artikel lezen, maar in een notendop is retinol eigenlijk een Vitamine A en dit is een super goed ingrediënt om huidveroudering tegen te gaan. Je kunt het preventief gebruiken om rimpels, fijne lijntjes en pigment vlekken tegen te gaan, maar het werkt ook probleemoplossend. Zo is het bijvoorbeeld ook aan te raden wanneer je acne hebt om dit te verminderen. Kortom, een heel effectief product voor verschillende doeleinden en huidtypes.

De goedkope Eliza Jones Retinol Wrinkle Repair Face Cream van de Action

Eliza Jones is een super goedkoop skincare merk dat bij de Action verkocht wordt. Leuk ook dit merk is dat ze de trends goed opvolgen! Zo kocht ik een tijd geleden ook al de Eliza Jones Super Boosters, wat serums zijn met de bekende ingrediënten zoals Vitamine C, Hyaluronzuur en Niacinamide. Naast de serums heeft Eliza Jones nu ook een drietal gezichtscrèmes met onder andere een retinol crème, maar ook met Vitamine C en hyaluronzuur. En het leuke is, de dagcrème met een potje van 50 ml kost maar € 2,39 wat echt ontzettend goed betaalbaar is. Daarnaast zien de producten er ook nog eens leuk uit, hebben er een luxe doosje omheen zitten!

Op het doosje vind je meer informatie over het product, helaas niet heel veel, maar wel iets. De gezichtscrème van Eliza Jones zorgt ervoor dat door de toegevoegde retinol, nutri-peptides, Hydromanil en avocado olie je een egale huid krijgt die er ook nog eens jong uitziet. Aangeraden wordt de crème ’s ochtends en ’s avonds aan te brengen.

Heel eerlijk gezegd vind ik dat wel een beetje vreemd, je moet namelijk oppassen met het ingrediënt retinol omdat dat best wel heftig kan zijn voor de huid. Wanneer je een echte goede retinol crème hebt moet je deze langzaamaan opbouwen en wanneer je dat gedaan hebt kun je de crème óf ’s ochtends óf ’s avonds gebruiken omdat hij anders echt te intens is. Stiekem ga ik er dan ook al met deze informatie en de prijs vanuit dat deze crème niet heel veel retinol bevat.

Eliza Jones Retinol Face Cream ingrediënten

Op de achterkant vind je een mooi overzichtje van de ingrediënten van de Eliza Jones Retinol Face Cream. Er zitten best goede ingrediënten in die vooral voedend zijn. Ik kan je dan ook alvast verklappen, deze crème is behoorlijk rijk en voedend. Maar als je goed zoekt, zie je het ingrediënt retinol vrij ver achteraan in het lijstje staan. Als je mijn review over de lovende Olaz Retinol24 dagcrème leest zie je dat daar de retinol vrij ver bovenaan in de lijst staat. Met andere woorden, de retinol in deze crème zal niet heel veel effect hebben.

Mijn ervaring met de Eliza Jones Retinol Face Cream

Ik vind de verpakking er van de Eliza Jones Retinol Face Cream erg leuk uitzien en staat leuk in de kast. Wanneer je het product voor de eerste keer gebruikt is hij netjes afgedekt met een laagje folie en is hij goed tot aan de rand gevuld met product. Er komt meteen een best heftige geur vanaf, maar ik vind de crème echt heel erg lekker ruiken, beetje fris. In andere reviews lees ik dat sommige mensen het iets te heftig vinden, maar ik heb daar zelf geen last van en op de huid ruik je hem niet meer.

De Eliza Jones Retinol Face Cream zelf is vrij dik, waardoor het zeker een geschikte crème is voor de droge tot normale huid. Zelf heb ik een vette huid en hiervoor is hij echt veel te vet en rijk. De crème smeert super makkelijk over de huid uit, trekt goed in en laat geen vettige laag achter. Wel merk ik dat de Eliza Jones Retinol Face Cream een soort van siliconen laagje achterlaat op de huid waardoor het heel zacht en glad aanvoelt.

Bij mijn andere retinol crèmes voel ik dat de huid iets gaat tintelen, maar dat voel ik bij deze crème niet. Ik denk dat dat toch echt te maken heeft met de hoeveelheid retinol die er in zit verwerkt.

Eliza Jones Retinol Face Cream review

Aller eerst vind ik het een heel groot pluspunt dat deze crème zo goed betaalbaar is, voor een pot van 50 ml betaal je maar € 2,39 en eigenlijk moet je er dan ook geen wonderen van verwachten. De crème ruikt lekker, smeert gemakkelijk uit en is gewone een hele fijne dagelijkse crème als je een droge of normale huid hebt. Als je een vette huid hebt is de crème te rijk en zou ik hem skippen.

Maar moet je deze crème kopen voor de werking van retinol? Nee, daar merk ik eigenlijk niets van en zit er eigenlijk te weinig van in. Ga dan voor een andere retinol crème. Of je de dagcrème met veel plezier dagelijks kan gebruiken voor basisgebruik? Ja zeker! Het is echt een hele fijne crème, alleen verwacht geen wonderen van de retinol.

De Eliza Jones Retinol Face Cream is te koop voor € 2,39 bij de Action.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *