Search
Close this search box.

Review: eerste ervaring met de Remington i-Light Pro

Review: eerste ervaring met de Remington i-Light Pro

Door Linda: Remington komt met goede berichten voor de zomer. Dankzij hun nieuwste innovatie, de i-Light, kan je thuis permanent vervelende haargroei verwijderen. Jeukende stoppeltjes en genânte rode plekjes (niet mijn woorden) zijn verleden tijd met de i-Light Pro. Dat klinkt mooi, maar werkt het ook? Ik was heel blij toen ik de i-Light Pro mocht testen voor Aranka. Omdat ik al een Philips Lumea heb, was ik ook erg benieuwd naar het verschil tussen de twee.

Review: eerste ervaring met de Remington i-Light Pro

Remington i-Light Pro: met opzetstuk voor je gezicht

De Remington i-Light komt in drie varianten: de IPL6250 Essential, de IPL6500 Pro (daar gaat deze review over) en de IPL6750 Prestige. De Pro is geschikt voor mannen (onder de nek, dus niet voor het gezicht – ook niet met opzetstuk) en vrouwen plus voor kleine huidoppervlakten, zoals de oksels en bikinilijn. Daarnaast heeft de Pro een opzetstuk voor het gezicht (niet voor donshaartjes): dat was de reden dat ik hem graag wilde proberen. Het opzetstuk heeft een flitsvenster met een oppervlak van 2cm2. Die voor de rest van het lichaam is 3 cm2.

Review: eerste ervaring met de Remington i-Light Pro

Hoe werkt de Remington i-Light Pro?

De i-Light Pro werkt via IPL: Intense Pulse Light. De groeicyclus van je lichaamshaar wordt doorbroken door de flitsen van het apparaat. Na drie keer gebruik, met tussenpozen van twee weken, zou je gemiddeld 94,3% minder haar moeten hebben op de behandelde gebieden. Opmerkelijk: op de Engelse website staat 66%. In mijn ervaring blijft dit alleen zo als je de huid blijft behandelen om de zoveel weken. Dat vermeldt de Philips Lumea bijvoorbeeld ook. Remington praat hier helemaal niet over, zodat het lijkt alsof het apparaat na drie keer nutteloos is geworden. Dat is niet zo, ik zag op de site dat je dit resultaat ongeveer 6 maanden behoud.

Review: eerste ervaring met de Remington i-Light Pro

Om te checken of je huidkleur geschikt is voor het apparaat, moet je hem na het inschakelen tegen een klein venster aanhouden. Alleen de lichtere en mediterrane huidskleuren zijn namelijk geschikt voor dit apparaat. Dit venster bepaalt of je huid geschikt is en of je kan gaan flitsen. Als de huid wordt goedgekeurd, kan je de intensiteit instellen tussen de 1 en 5. Zelfs op de hoogste intensiteit voel je alleen een tikje, alsof er een elastiekje tegen je huid springt. De ‘pijn’ is prima te verdragen.

Review: eerste ervaring met de Remington i-Light Pro

Remington i-Light Pro review

Eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld. Ik was super blij dat ik de i-Light Pro mocht reviewen, maar ik vind hem niet zo fijn. Het basisstation is groot en lomp, de huidscanner is heel onhandig voor bepaalde lichaamsdelen. Het apparaat zelf ligt wel fijn in de hand, maar het flitsvenster is met 3 cm2 echt heel klein. Per been was ik 15 minuten bezig, per oksel zeker 2 tot 3 minuten en de bikinilijn duurde ook een hele tijd. Je kan de opzetstukken niet heel makkelijk wisselen, maar ik kwam erachter dat als je je nagels aan de onderkant onder het randje drukt, het wel redelijk lukt. Wel even goed laten afkoelen natuurlijk.

De grootste teleurstelling kwam na een aantal dagen: toen kreeg ik alweer stoppeltjes. Nou heb ik goede ervaringen met de Philips Lumea, waar haartjes in het begin pas na 1,5 week terug kwamen, dus dat viel echt tegen. Na twee weken flitste ik opnieuw en gebeurde precies hetzelfde. Tot slot: het venster om je huid te keuren. Met je arm kan dit heel eenvoudig: die houd je gewoon tegen het basisstation aan. Met je been kan je het station optillen en tegen de huid houden. Maar hoe moet je dit doen bij je oksel, of nog gekker: bij je bikinilijn? Een beetje onhandig, dus ik hield gewoon mijn hand ervoor. Al met al ben ik niet zo tevreden. Het flitsen duurt bijzonder lang en de haartjes zijn zo weer terug. Mijn haar- en huidskleur is geschikt, dus ik had verwacht dat het haar langer weg zou blijven. Jammer!

De Remington i-Light Pro is er in verschillende varianten te koop. De prijzen variëren van rond de 200 tot 300 euro voor de betere versie. De Remington i-Lights zijn te koop in verschillende elektronica winkels en online.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Jammer dat de haartjes zo snel weer terug kwamen, beetje teleurstellend! Ben je zolang bezig met flitsen en dan na een paar dagen is het haar alweer terug. Ik hou het gewoon bij scheren.
    Liefs, Iris

  2. Voor die prijs begin ik er niet aan. Super jammer, want als het had gewerkt was het natuurlijk wel een investering gemist, maar op den duur minder geld dan alle scheermesjes of wat dan ook bij elkaar. Nope, dit gaat hem niet worden helaas. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *