Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Sinds een paar weken heb ik de Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuiger in huis en ik kreeg massaal de vraag of ik er ook een review over wilde schrijven. Het schijnt op dit moment de Rolls Royce onder de stofzuigers te zijn. Vanuit huis ben ik een Dyson gewend en ik weet dat dat echt geweldige stofzuigers zijn waar je geen ander merk mee kan vergelijken Vanaf nu heb ik dus ook een Dyson stofzuiger en niet zomaar eentje, een super handige snoerloze stofzuiger en ik vertel jullie kritisch wat ik er van vind!

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Misschien is het eerst even handig te vertellen wat deze bijzondere stofzuiger nou precies is. De Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuig je meerdere kamers in één keer en haalt het al het vuil en stof weg, waar je ook bij moet. De krachtige V10 motor zorgt voor een hoge zuigkracht dan die van de meeste andere stofzuigers niet hebben. In 3,5 uur is de accu opgeladen en stofzuig je in de laagste stand 60 minuten door. De combiborstel gebruik je op harde vloeren en laagpolig tapijt. Voor houten vloeren gebruik je de parketborstel. Met de gemotoriseerde miniborstel maak je een krachtige kruimelzuiger. Het vuil belandt in het stofreservoir met een inhoud van 0,75 liter, die makkelijk te legen is. Klinkt goed, maar na het zien van de reclame op de tv was ik eigenlijk al om.

Je krijgt de Dyson V10 Absolute in een grote doos geleverd met heel wat accessoires zoals een:

 • Parketborstel
 • Combiborstel
 • Gemotoriseerde miniborstel
 • Zachte afstofborstel
 • Kierenzuigmond
 • Reliëfborstel
 • Wandoplader
 • Handleiding

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Goed laten we beginnen! De stofzuiger doet het al meteen wanneer je hem uit de doos haalt en ik sta verstelt van de kracht wat uit zo een apparaat komt. Let trouwens wel op dat de Dyson op de turbostand staat als je hem uit de verpakking haalt. Hiermee kan je maar 7 tot 10 minuten zuigen dus dat kan tegenvallen als je daar niet op bedacht bent.

Ik gebruik de laagste stand eigenlijk altijd om te zuigen en dat is echt krachtig genoeg voor het laminaat. Maar kleden en matten doe ik wel met een standje hoger. De max stand gebruik ik eigenlijk alleen als ik hem als handstofzuiger gebruik voor vieze hoekjes en dergelijke maar dat is vrijwel nooit. Dus wees niet bang dat de laagste stand niet krachtig genoeg is, die is al ontzettend goed.

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Aan de onderkant van de Dyson is een klein paneeltje waar je kan zien hoe vol de batterij nog zit en of je het filter moet verschonen. De batterij gaat zo lang mee dat ik drie keer mijn hele huis kan zuigen (boven en beneden) en hem af en toe als kruimeldief gebruik. Daarna laad ik hem weer op (je krijgt er een handige oplader met een snoertje bij) en binnen een aantal uur (3,5 volgens de handleiding) weer vol.

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Maar hoe bevalt de stofzuiger? Ten eerste, ik vind hem ontzettend gaaf en mooi. Het zuigen is echt geweldig, hij is ontzettend krachtig en hij zuigt gewoon echt heel goed (op de laagste stand), zelfs beter dan mijn redelijk nieuwe en goede normale stofzuiger. Het verbaast mij vooral hoe snel hij alles opzuigt en matten zijn in een keer schoon, zelfs met alle kattenharen! Daar moet ik met de gewone stofzuiger echt meerdere keren over doen en met de Dyson is het in een beweging weg.

Wel vind ik een nadeel dat de Dyson best zwaar is. Niet dat hij zwaar is, maar hij ligt wel echt zwaar in de hand en daar moet ik aan wennen en na een zuig sessie van het hele huis is mijn arm wel moe en lam. Hierdoor vind ik hem ook minder wendbaar. Omdat de steel van mijn normale stofzuiger zo licht is beweeg ik hem hard en fanatiek heen en weer en dat kan hierbij dus niet. Dit moet je een stuk rustiger en met beleid doen. Maar dat laatste is vast een kwestie van gewenning.

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Na het zuigen sta ik echt versteld hoeveel vuil de Dyson heeft opgezogen. Dit is van 2 dagen met de boven en onder verdieping. Het zijn vooral veel kattenharen van Mila maar ook heel veel stof en rondslingerend zand.

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Schoonmaken is super simpel, je haalt de ronde hendel over en daarna gaat het bakje open en leeg ik hem in de container. Blaas even na en hij is zo goed als schoon…

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Ik zeg zo goed als schoon omdat helaas nog wel veel haar en kleine stofjes in de randen blijven zitten. Die moet je daarna met de handen uithalen maar als je kleine handen zoals mij hebt lukt dat nog wel, maar heb je dikkere handen of mannenhanden dan past dat waarschijnlijk niet. Dat vind ik dus ook een nadeel.

Review: Dyson Cyclone V10 Absolute

Als kruimeldief gebruik ik de Dyson ook heel erg graag, ik vind het ideaal om de trap snel mee schoon te maken of de bank of andere kleine oppervlaktes. Vooral omdat hij zo lekker krachtig zuigt ben je zo klaar. Maar wederom is hij wel zwaar voor een ‘kruimeldief’.

Dyson Cyclone V10 Absolute Ervaring

Vind ik de Dyson Cyclone V10 Absolute de € 629,00 waard? Ja en nee. Het is echt ontzettend veel geld voor een stofzuiger en zou dat zelf er niet zo snel aan uitgeven. Maar vind ik de stofzuiger geweldig? Ja, dat zeker. Hij zuigt echt enorm goed en alles is zo snel en grondig schoon. Ook heb ik nog nooit zo vaak mijn bovenverdieping gezogen want vaak had ik geen zin om de stofzuiger naar boven te tillen of was het snoer weer te kort. De Dyson neem ik overal mee naar toe en maak alles meteen goed schoon.

Het zware in de hand went op een gegeven moment wel, ook dat je er minder lomp mee kan doen dan met een normale stofzuiger. Zelf had ik hem denk ik niet gekocht omdat ik het echt te veel geld vind. Maar heb je het geld er voor over heb je echt een parel van een stofzuiger die ik je zeker kan aanraden. De Dyson Cyclone V10 Absolute is onder andere te koop bij Coolblue.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Ohh dit lijkt me zo handig, omdat je dan niet met al die snoeren zit! Maar het is een hoop geld ja, en ik ben nog wel blij met m’n stofzuiger van nog geen €100 haha. Snap dat het met een kat wel echt ideaal is!

 2. ik hoor verschilldende meningen over deze Dyson, en heb zelf altijd een dyson gehad en vind het een super merk maar of ik deze zou aanschaffen.. hij is wel super handig lijkt mij maar na al die verschillende meningen weet ik het even niet meer

 3. ik vind de prijs echt super hoog voor een stofzuiger, de helft zou ik er zelf nog niet voor neerleggen…. maar het is wel een erg compleet ding met veel opties en opzetstukken! ik twijfel nog ^^

 4. Wat een prachtige stofzuiger!
  Echt een parel…
  IIk hou er niet van om met een normale stofzuiger te sjouwen naar de bovenste verdieping.
  Dus deze zou een uitkomst zijn….
  Goed geschreven artikel.

  Xoxo

 5. Een geweldig apparaat! Heb hem al 3 jaar en wil niet meer zonder! Ik stofzuig elke dag, soms ‘s avonds nog een snel tweede rondje want veel haar en troep van mijn hond. Met de kleine borstel gaat ook heel makkelijk even de bank mee, en voor de auto pak je’m ook supermakkelijk er even bij.
  Wel even wennen in het begin, de eerste keer had ik meteen een blaar op mijn hand, maar het went snel. Wel moet je af en toe de zuigmonden uit elkaar halen en goed schoonmaken. Ik ben trouwens 1.78 en hij is lang genoeg voor me. Een keer een kapotte zuigmond (parketborstel) gehad, en kreeg direct een nieuwe van Dyson.
  Na 3 jaar intensief gebruik werkt ie nog perfect, accu gaat nog steeds net zo lang mee als in het begin. Ik vind hem het geld waard.

 6. Dank je wel voor je review. Ik twijfel nog steeds heel erg vanwege de prijs maar ook vanwege het handstuk. Ik heb reuma en twijfel dus of deze niet te zwaar is voor me. Das echt moeilijk in te schatten als je er even mee staat in de winkel. Twijfel, twijfel, twijfel ….

 7. Ooh. Die stofzuiger staat al een tijdje op mijn wishlist. De prijs is natuurlijk een tegenhoudende factor, maar het lijkt me zo’n handig apparaat. Dat sukkelen met snoeren en rondrijden met zo’n ‘groot’ machine is mij er soms toch wat teveel aan nu, wetende dat dit ook verkrijgbaar is. Dillema!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *