Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Dyson Airwrap Styler Complete

Dyson Airwrap Styler Complete

Ik denk dat dit de duurste aankoop is geweest ooit is geweest van mij, naast mijn computer, telefoon en dergelijke. Met kerst had je hem al voorbij zien komen op mijn wishlist en sinds dien heb ik hem niet meer uit mijn hoofd gekregen, de Dyson Airwrap. Een haaraccessoire van maar liefst 500 euro. Krankzinnig, gestoord, veel te duur maar ook zeker fenomenaal. Hier komt mijn lovende review van de Dyson Airwrap die elke cent meer dan waard is.

Om het maar meteen even uit de wereld te helpen, ik heb de Dyson Airwrap Styler Complete niet gekregen, ik heb hem zelf gekocht. Ik heb ook geen korting of iets dergelijks gekregen, gewoon die € 499,- afgetikt. Ik liep zoals gewoonlijk weer eens de Hudson’s Bay binnen en wilde hem toch eens testen. De mevrouw van Dyson demonstreerde het apparaat en vertelde er meer over. Ik was verkocht, maar droop toch af, 500 euro is echt veel te veel geld.

Maar aangezien ik vaste klant ben bij de Hudson’s Bay verlekkerde ik me weer aan de tang en probeerde hem nogmaals uit. Al de maanden ging die niet uit mijn hoofd en na het proberen al helemaal niet meer. Ik zuchtte en zei, doe hem dan maar. Pech of geluk voor mij, maar de Dyson Airwrap Styler Complete is zo populair dat er leverproblemen op zitten en zelfs wachtlijsten voor zijn (krankzinnig hè voor een ding van 500 euro). Met lege handen verliet ik dus weer de winkel. Wel werd me verteld dat er elke week een of twee binnen kwamen.

Je snapt het wel, als je iets eenmaal echt wil hebben krijg je het niet meer uit je hoofd. Aangezien ik kind aan huis ben bij de Hudson’s Bay vroeg ik een week later weer of ze hem op voorraad hadden en ik had geluk, ze hadden er net eentje binnen gekregen. Vanaf dat moment kan ik me trotse eigenaar noemen van de Dyson Airwrap!

Dyson Airwrap Styler Complete

Je hebt verschillende Dyson Airwrap versies maar al snel is gebleken dat iedereen eigenlijk voor de Dyson Airwrap Styler Complete gaat (met alle accessoires) waardoor de keuze is gemaakt de minder complete versies niet meer te verkopen. Je koopt de Dyson Airwrap Styler Complete dus met alle opzetstukken en je krijgt hem geleverd in een ontzettend mooie en luxe (nep)leren doos. Je betaald er flink voor, maar dan heb je ook wel echt iets.

Dyson Airwrap Styler Complete

Als je de doos open maakt zit er een matje in. Ik dacht eerst dat het een beschermplaatje was voor de tang en accessoires maar het is dus een hitte beschermend matje. Mocht je dus iets hebben dat kan smelten of geen warme dingen kan verdragen kun je dit matje als beschermend ondergrondje gebruiken, ideaal!

Dyson Airwrap Styler Complete

Daarna vind je nog een kleine gebruiksaanwijzing van de Dyson Airwrap. Ik zou voor jullie een video kunnen maken maar er zijn al zóveel video’s te vinden op YouTube dat me dat een beetje overdreven leek. Mocht je willen zien hoe de Dyson Airwrap werkt kan ik je zeker deze video aanraden.

In dit artikel wil ik je graag meer vertellen wat mijn ervaringen zijn, hoe het nou precies werkt en handige trucjes delen.

Dyson Airwrap Styler Complete

En hier zie je de echte inhoud van de koffer. Je krijgt natuurlijk de basis met daarop de knoppen en dergelijke. Het zit een snoer van van 2,6 meter aan wat ik persoonlijk heel erg fijn vind. Het apparaat zelf is redelijk licht en ligt prettig in de hand. Voor de rest zitten in de Dyson Airwrap Styler Complete de volgende accessoires:

 • Pre-styling föhn
 • Opzetstukken van 30 mm
 • Opzetstukken van 40 mm
 • Zachte gladmakende borstel
 • Harde gladmakende borstel
 • Ronde volumeborstel
 • Filter borstel
Dyson Airwrap Styler Complete

Op het apparaat zelf zitten een aantal knoppen. De grote aan- en uitknop in het midden. Schuif je deze naar boven door hem vast te blijven houden blaast die koude lucht. Dit heb je nodig tijdens het haar krullen om ze meteen te laten afkoelen.

Links zitten drie standen voor de kracht van het blazen. Met elk opzetstuk heb je een andere intensiteit nodig of wat jij zelf prettig vind.

Recht zit een knop voor de temperatuur. Ook voor de temperatuur zijn er drie verschillende standen. Koude lucht, gemiddeld warm en 150 graden op de hoogste stand.

Dit is meteen het grote voordeel aan dit product, het verhit maar maximaal tot 150 graden en dat is veel minder heet dan andere krul- en stijltangen. Zelf vind ik dit echt ideaal want je verbrand je vingers of andere plekken. Je kunt na het gebruiken de opzetstukken ook meteen aanraken. Ja ze zijn warm, maar niet heet. Deze kluns kan zich dus niet meer branden, wat wel vaak gebeurde met een stijltang of krultang. Ook omdat de Dyson Airwrap zelf niet heet wordt kun hem gewoon overal neerleggen zonder bang te zijn iets te beschadigen.

Als je hem niet gebruikt staat hij ook niet aan dus dat is ook een groot voordeel. Tussen het krullen door doe ik hem gewoon tussen mijn benen, pak een volgende pluk en ga weer verder. Dat hoef je met een gewone krultang niet te proberen zonder je te verbranden.

Dyson Airwrap Styler Complete

De opzetstukken zijn heel makkelijk te vervangen door een klik mechanisme. Je klikt hem erop en hij vergrendeld. Wil je hem vervangen schuif je deze knop naar beneden en je kunt hem er zo vanaf pakken.

Review: Dyson Airwrap Styler Complete
Review: Dyson Airwrap Styler Complete

En zo ziet de Dyson Airwrap er dan uit met een opzetstuk erop. Het is zo een vrij lang apparaat maar niet lomp of onhandig, nee ik vind het juist heel prettig dat je genoeg ruimte hebt om te werken met je handen en hem vast te kunnen pakken waar je maar wil.

Dyson Airwrap Styler Complete

Pre-styling föhn

De pre-styling föhn zorgt dat nat haar vochtig blijft, klaar om te stylen. Wat veel mensen niet weten is dat de Dyson Airwrap gebruikt moet worden is 80% droog haar, het moet dus nog wel iets droog blijven. De pre-styling föhn zorgt ervoor dat het haar droogt maar niet helemaal (wel als je lang genoeg doorgaat natuurlijk). Ik vind het zelf een fantastische föhn met ontzettend veel kracht en gebruik dit opzetstuk iedere dag om mijn haar te drogen.

Dyson Airwrap Styler Complete

Opzetstukken van 30 en 40 mm

Dit zijn natuurlijk de opzetstukken waar de Dyson Airwap bekend om staat. Dyson heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om je haar te krullen door middel van hete lucht, ook wel het Coanda-effect genoemd. Het Coanda-effect trekt het haar aan en wikkelt het vervolgens voor je om de rol. Geen klemmen, handschoenen of onhandige wikkelmechanismen nodig, gewoon even het plukje bij de Airwrap houden en de rest gaat vanzelf.

Je hebt dus opzetstukken voor krullen en voor slag. Ik gebruik het liefst de 40 mm voor loshangende krullen. Wil je echt meer krul hebben, dan ga je voor de 30 mm. Van elke zitten er twee in omdat je er eentje hebt voor de linker en rechterkant. Kijk je in de spiegel naar jezelf en hou je de Dyson Airwrap voor je, dan is de borstel voor de kant die naar je haar wijst.

Voor het krullen is ook nog een trucje. Zorg er dus voor dat je haar nog licht vochtig is en spray er iets in voor meer structuur, ik gebruik een zeezout spray. Je zet de Dyson Airwrap op de hoogste en warmste stand en krult je haar 5 seconden met warme lucht en daarna 3 seconden met koude lucht door de aanknop naar boven te schuiven. Daarna heb je een prachtige krul! Spray daarna nog even wat haarlak in je haar en bij mij blijft het echt de hele dag zitten, iets wat andere krultangen niet doen.

Met mijn hele haar ben ik trouwens 20 minuten bezig inclusief droog föhnen, best netjes toch?

Dyson Airwrap Styler Complete

Zachte gladmakende borstel

Deze is voor glad haar, alsof het is geföhnd. Met fijne, ronde borstelharen die zacht aanvoelen op het hoofd.

Als ik geen zin heb om mijn haar te krullen gebruik ik deze borstel altijd. Ik föhn mijn haar eerst bijna droog en daarna maak ik het af met deze borstel. Ik begin onderaan door mijn haar naar boven te kammen voor meer volume en daarna draai ik hem naar binnen. Dat doe ik overal. Het resultaat is prachtig glad haar met een bolling aan de onderkant en volume! Ik denk dat ik hier inclusief föhnen 5 minuten mee bezig ben. Dit omdat de Dyson zo ontzettend hard blaast dat je haar zo droog en in vorm zit.

Wil je trouwens net even wat meer vorm aan de voorkant van je haar hebben? Krul dan de voorste plukken met de 40 mm opzetstukken en krul ze als een soort kuif bovenop je hoofd. Zo krijg je gekrulde lokken en veel volume, tipje van Flip (of eigenlijk van de Dyson medewerkster).

Dyson Airwrap Styler Complete

Harde gladmakende borstel

Deze borstel gemaakt voor het controleren en gladmaken van weerbarstig haar dat gevoelig is voor pluis.

Persoonlijk gebruik ik liever de zachte borstel omdat ik daar wat meer vorm mee in mijn haar krijg. Maar wil je minder pluis en gewoon stijl haar? Dan is deze borstel iets voor jou! Voor de borstels geldt trouwens wel dat die het fijnst werken op de minst krachtige stand.

Dyson Airwrap Styler Complete

Ronde volumeborstel

Hij leidt lucht langs het haar om deze meer volume te geven, waarbij de borstelharen spanning creëren om het haar in model te brengen terwijl het droogt.

Ik gebruik deze borstel eigenlijk vrij weinig, maar zou het wel meer willen. Hiermee krijg je veel meer volume en bolling in je haar dan de gladmakende borstel. Maar je moet er wel meer moeite voor doen. Je moet hem echt door je haar heen trekken en het lucht komt overal vandaan, maar misschien had ik hem dan wat zachter moeten zetten. Je maakt er wel prachtig veel volume mee en je kunt het puntje vasthouden, die wordt niet heet!

Dyson Airwrap Styler Complete

De Dyson staat natuurlijk bekend om haar blaas en zuigkracht en dat is met dit product niet anders. De kracht wat in dit apparaat zit is ongekend en niet te vergelijken met een andere föhn of iets dergelijks. Natuurlijk moet de lucht wel ergens vandaan komen en dat is de onderkant. Waar de lucht aangezogen wordt zit een filter die magnetisch sluit. Maar zoals je ziet gaat daar best wat stof in zitten.

Review: Dyson Airwrap Styler Complete
Review: Dyson Airwrap Styler Complete

Bijgeleverd zit een speciaal borsteltje waarmee je het stof kan verwijderen, ik doe dat elke week. Mocht de Dyson niet meer genoeg lucht aanzuigen, dan krijg je daarvan ook een melding, dan moet je hem dus schoonmaken. Je kunt het filter er ook helemaal afhalen en hem dan gewoon even met de hand leeg vegen of blazen.

Review: Dyson Airwrap Styler Complete
Mijn haar met het 40 mm opzetstuk
Review: Dyson Airwrap Styler Complete
Mijn haar met de zachte gladmakende borstel
Dyson Airwrap Styler Complete

Jullie weten het misschien al wel, ik ben helemaal lyrisch over dit apparaat en het is echt elke cent waard. Sinds ik hem heb gebruik ik hem letterlijk iedere dag en dat zegt heel wat, want ik liet mijn haar altijd aan de lucht drogen en deed er nooit wat mee omdat ik het teveel gedoe vond.

Met de Dyson Airwrap kan ik alles en kun jij ook alles, zelfs al ben je de grootste haarkluns net zoals ik. Ik föhn mijn haar zo goed als droog en maak het daarna af met mijn gewenste opzetstuk. Voordeel vind ik dat hij niet warmer dan 150 graden wordt en gewoon héél snel werkt.

Dit apparaat is echt next level en als je hem eenmaal geprobeerd hebt wil je niets anders meer. Ja, het is een hele uitgave, maar het is de investering meer dan waard. Ik ben er zó blij mee en heb nog geen seconde spijt gehad.

Wil je de Dyson Airwrap Styler Complete zelf uitproberen? Dat kan bij de Hudson’s Bay en de Bijenkorf, waar ze ook exclusief verkocht worden. Maar let wel op, ze zijn vaak niet op voorraad of zelfs hele wachtlijsten voor. Je kunt ook de site van Dyson in de gaten worden waar ze ook online verkocht worden. Wat vinden jullie van de Dyson Airwrap Styler Complete en zou je hem aanschaffen of niet?

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

 1. Jeetje wat is jou kapsel pracht na het gebruik van deze tool.
  Helaas…… het zal mijn portemonnee heel veel pijn doen…..

  Xoxo

 2. Ik heb hem ook, althans de iets minder uitgebreide versie. Het is zo een duur ding, niet te geloven. Maar zoals jij in deze mooie uitgebreide review ook al schrijft, is het echt een top ding! Mijn haar zit altijd goed en heeft nog nooit zo mooi gezeten!

 3. Ik wil ‘m zo graag en dit maakt het er niet beter op, haha! Maar toch te duur.. Misschien een keer met een financiele meevaller. Wel slim om ‘m eerst even te testen!

 4. ik zou het hem aanschaffen ja! en dan niet voor mijn korte kop maar voor de haren van de meiden :D en we hebben er al mee in onze handen gestaan! en ja prijzig maar dyson is een goed merk dus dan heb je ook wat ;)

 5. Ik denk dat het een geweldig apparaat is als je van jezelf vrij steil haar hebt en/of hooguit een lichte slag. Ik heb dik krullend haar en ik vrees dat ik die niet glad krijg met deze borstels. ;) Wel leuk voor je dat je er zo blij mee bent!

 6. Ik heb hem ook gekocht! Top ding, geen spijt van.
  Enkel nog wel een pijnpuntje als je denkt aan de schade op je bankrekening.
  Tip voor mensen die hem via marktplaats willen kopen: kijk uit, er zijn oplichters actief. Bieden het aan, je krijgt een voorbeeld van een bon en willen hem verzenden.. niet aan beginnen.

 7. Ik denk er ook over na om deze aan te schaffen. Alleen die prijs hè?
  Bevalt de airwrap nog steeds, nu je deze al wat langer in huis hebt?

 8. ik heb dik droog haar en tegen de tijd dat ik klaar was met drogen waren alle krullen verdwenen. De airwave vangt het haar niet goed op, dus het wordt gewoon overal geblazen. Het is geldverspilling

 9. Ik heb hem zelf ook aangeschaft! Mijn schoonzus heeft hiermee mijn haar een keer gedaan (ik was een beetje sceptisch tegenover en omdat het zo duur is) maar jawel, ik heb een WEEK lang met die krullen rond gelopen, niet normaal.. ik wou mijn haar gewoon niet wassen 😂 Geen enkele borstel, krultang of stijltang doet wat de dyson doet, plus het is niet schadelijk voor je haar, ongelofelijk snel en gemakkelijk in gebruik! Ik ken zelf 2 personen die de airwrap hebben en allebei vol lof over de fohn, en jawel ik ook !!

 10. Late reactie op dit artikel. Ik wil m graag aanschaffen maar ik vraag me af wat ik er nu bij krijg. Ook de föhn? Kan ik die gewoon apart gebruiken? En dan ronde opzet krultang en borstels?

 11. Ik ben ook benieuwd hoe je het nu nog vindt!!! Ik heb een jaar lang gewikt en gewogen en gespaard en wil de dyson graag aanschaffen. Maar ik weet hoe eerlijk jij kan zijn, dus ben benieuwd naar je reactie hoe je er nu tegen aan kijkt!!

 12. Hi Aranka, ik heb de airwrap gisteren voor het de 1e keer gebruikt. Zowel bij mijn dochter als bij mij zakte de krullen heel anel uit. Ik heb het wel op droog haar gedaan. Vandaag nog maar eens proberen op handdoek droog haar.

 13. Ik heb de airwrap sinds vorig week, alleen bij mij blijft het voor geen meter zitten :-( na een kwartier alles weer uitgezakt, ik heb vrij veel en dik haar, heb al veel geprobeerd ,kleine plukjes, droogshampoo , mouse, weinig haarlak.
  Wie heeft de goude tip voor mij, want als het bij mij zou blijven zitten vind ik het een super makkelijk apparaat

  1. De gouden tip is niks in je haar doen. Alles wat je erin doet verzwaart je haar en krullen gaan weg. Gewoon lichtvochtig maken, geen product indoen. De krullen erin doen, heetste stand, daarna even koude stand en de krullen blijven erin 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *