Search
Close this search box.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Nieuwe foundations kunnen altijd mijn aandacht trekken, gewoon omdat ik díe perfecte nog niet gevonden heb. Elke keer is er wel een klein puntje van verbetering te vinden. Ik heb gelukkig al heel wat foundations die ik fijn vind, maar er kan er altijd eentje bij die nog beter is. Bijvoorbeeld deze nieuwe van Clinique. Deze foundation belooft wel iets heel bijzonders. Clinique noemt het zelf de glans die extra make-up overbodig maakt.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Ik vind Clinique altijd een erg leuk en bijzonder merk, vooral omdat het zich ook echt bezig houdt met de conditie van de huid en dat het niet mag irriteren. Clinique is wel een wat hoger segment, maar ik vind het het vaak wel waard. De verpakking ziet er in ieder geval al erg mooi uit en heeft de herkenbare Clinique uitstraling.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

De nieuwe foundation van Clinique is een transparante tot medium dekkende foundation die de huid direct en langdurig een mooie glans geeft, zodat je huid straalt en niet glimt. Lichtreflecterende, parelmoerpigmenten helpen onzuiverheden en vlekjes te verdoezelen en geven de huid een gezonde glans. Exfoliërende en verhelderende ingrediënten werken op de lange termijn aan een egale huid zonder verkleuringen en met een mooie structuur, zelfs als je geen make-up draagt! De lichtgewicht en verzorgende formule is gemakkelijk te blenden en in laagjes op te bouwen. Clinique geeft aan dat deze foundation geschikt is voor de vette en gecombineerde huid. En laat ik nou net een vette huid hebben, ik ben benieuwd!

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Zoals we gewend zijn van Clinique komt het merk met best wat kleuren op de markt. Zelf heb ik de kleur 10 Alabaster die ik voor mijn vakantie had aangevraagd omdat deze de beste match had, maar na mijn vakantie is hij helaas iets te licht geworden, maar gelukkig valt dat niet heel erg op bij de foto’s. Er zijn totaal 30 (!) verschillende kleuren dus er zit altijd wel een goede kleur voor je bij.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

De foundation zit in een standaard Clinique verpakking alleen deze is wat beter dan de andere Even Better foundation om ze een beetje uit elkaar te kunnen halen. De foundation bevat 30 ml wat normaal is voor een foundation. Je kunt de dop er heel gemakkelijk afhalen en de foundation is vrij dun waardoor je hem gemakkelijk uit de verpakking krijgt.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

En zo ziet de verpakking er uit zonder dop. Het flesje heeft een klein tuutje waar de foundation makkelijk uit komt. Je knijpt even voorzichtig in de verpakking en er komt genoeg uit. Je hebt trouwens helemaal niet veel product nodig dus je kunt zuinig aan doen. De foundation heeft trouwens een paar mooie punten die ze beloven:

 • Verbetert de glans en de structuur van de huid onmiddellijk en op de lange duur
 • Verbetert de teint, vermindert vlekjes en verkleuringen
 • Niet uitdrogend, niet streperig, niet pancake-achtig en niet poriën-verstoppend
 • Langhoudend
 • Vocht- en transpiratiebestendig
 • Waterresistant
 • Olie-vrij

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

De Zuid-Afrikaanse zon heeft mijn huid een stukje bruiner gemaakt dus de foundation past niet helemaal bij de kleur van mijn hand maar je kunt de textuur hier wel goed zien. Het is een vrij dunne foundation die een medium dekking geeft. Laten we hem gaan testen!

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Mijn gezicht zonder enige make-up.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Mijn gezicht met de Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup foundation. Zoals je ziet is hij nu net iets te licht helaas maar hij dekt wel heel mooi natuurlijk. De kleine oneffenheden haalt hij weg maar de herkenbare punten zoals moedervlekjes en korstjes laat hij subtiel doorschemeren, dat vind ik eigenlijk wel heel erg mooi. Mijn gezicht ziet er beduidend gezonder uit, erg mooi. Ook heeft hij gezicht echt een glow gekregen, of ik dat echt mooi vind weet ik niet. Want ik heb van mijzelf een vette huid en irriteer me altijd enorm aan een glanzende huid.

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

En dit is de foundation met de rest van de make-up. Volgens Clinique hoef je geen andere make-up meer te dragen maar dat vind ik veel te leuk om het niet te doen. Het eerste wat mij helaas opvalt is dat de foundation heel erg plakkerig aanvoelt op mijn gezicht en dat vind ik wel echt een groot minpunt, het voelt namelijk echt vies aan. Gelukkig is dat simpel op te lossen door je hele gezicht goed af te poederen met een losse poeder, maar als je dat niet doet voelt het echt niet prettig aan.

De foundation blijft voor de rest verrassend goed zitten, ook in combinatie met mijn vette huid, maar misschien komt dat ook omdat ik deze foundation goed heb afgepoederd en dat doe ik normaal niet zo vaak. De foundation heeft een glow in zich zitten dus ik glim al wel vrij snel met deze foundation, maar niet extreem, dat is fijn. Ik ben eigenlijk best te spreken over deze foundation!

Clinique Even Better Glow Light Reflecting Makeup Foundation

Desondanks dat ik erg over deze foundation te spreken ben na het afpoederen vind ik het nog wel steeds een groot nadeel dat hij zo viezig aanvoelt op het gezicht. Heb je daar geen problemen mee of vind je afpoederen geen enkel probleem? Dan kan deze foundation zeker iets voor jou zijn! De foundation is in 30 tinten te koop voor € 36,50 bij onder andere de Douglas, ICI Paris XL en Bijenkorf.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

 1. Wat jammer dat hij bij het aanbrengen wat plakkerig is. Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen. Ik ben zelf nog opzoek naar een nieuwe foundation, deze ziet er wel erg mooi uit op de huid, ga deze zeker in gedachte houden!

 2. Hm, ik ben wel benieuwd naar die ‘exfoliërende’ bestanddelen. Klinkt wel heel vernieuwend voor een foundation! Jammer dat hij plakkerig aanvoelt, ik moet zeggen dat ik het resultaat er eigenlijk wel goed uit vind zien!

 3. Jammer dat het voor jouw huidtype geen match is, maar kan me voorstellen dat hij voor de wat droge huid perfect zal zijn. Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar, zeker door de natuurlijke dekking!

 4. Denk dat ie voor mijn droge huid goed zal zijn! :) Ik vind een foundation daardoor niet snel plakkerig aanvoelen. Dekking is mooi.

 5. Ik vind de foundation heel erg mooi op je huid, heel fris. Wel jammer dat hij niet zo fijn aanvoelt! Dat is inderdaad een groot nadeel.

 6. Ik vind hem prachtig als eind resultaat. Ik ben wel benieuwd hoe lang hij goed blijft zitten, heb je dat ook getest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *