Review: Clarisonic Mia 2

 photo Clearasonic4_zpsd6e1a7e6.png

De Clarisonic heeft de laatste tijd zeker mijn hartje gestolen. Trouw ligt hij op de plank in de badkamer waar ik hem elke keer vanaf pak wanneer ik onder de douche stap. Het is echt een vast product geworden in mijn ochtend routine. Als mijn conditioner in mijn haren trekt maak ik mijn gezicht even snel schoon met de Clarisonic, met als eindresultaat een heerlijk schoon gezicht!

De Clarisonic is geen nieuw product, maar wel op de Nederlandse en Belgische markt. In landen zoals Amerika is het al een razend populair product en gaat het bijna als warme broodjes over de toonbank heen. Een tijdje geleden lanceerde Philips ook de Visa Pure, een vergelijkbaar product. Maar stiekem moet ik wel toegeven dat ik deze een stukje fijner vind. Laat ik jullie snel wat meer over dit geweldige apparaat vertellen!

 photo Clearasonic3_zpsa00734f0.png

Wat maakt Clarisonic uniek?

De Clarisonic is een elektische gezichtsbortel, dat wisten jullie allemaal wel. Maar wat is er zo bijzonder aan dat het een zo populair product is in andere landen. Clarisonic heeft een speciaal borsteltje, dat niet ronddraait maar 300 oscillerende bewegingen maakt per seconde, met andere woorden, hij pulseert gewoon erg vaak. De borstel gaat dus 300 keer heen en weer gaande bewegingen dat je met het oog zelf eigenlijk niet kan zien. Deze bewegingen word de huid ontzettend goed gereinigd en verzorgd, zonder dat het de elasticiteit van de huid aantast.

De borstel heeft twee standen, normaal en hard. Zelf ben ik fan van de harde stand, omdat ik naar mijn idee daar meer baat aan heb. De 300 keer heen en weer bewegingen blijven hetzelfde, alleen de afstand is een stuk groter, daarom moet hij dus ook sneller gaan. Het lampje geeft aan of je de normale of harde stand gebruikt, ook na het behandelen geeft het lampje een knipper signaal aan. Is dit snel dan moet hij nodig opgeladen worden en anders kan je nog wel eventjes wachten. Onder het gebruik heeft de Clarisonic drie tiepjes, om de 20 seconden, dan is het tijd om van gezichtsdeel te verwisselen. Een opgeladen Clarisonic gaat trouwens 28 minuten mee en dat is voldoende voor een hele maand gebruik als je hem één keer op een dag gebruikt.

 photo Clearasonic2_zps07269a85.png

Maar de borstel is natuurlijk ook nog eens heel belangrijk in het proces. De haartjes zijn zorgvuldig uitgekozen en hebben perfect afgeronde toppen zodat het de huid niet kan gaan irriteren of zelfs beschadigen. Het is dus een huid vriendelijke borstel. Je hebt de keuze uit vier verschillende borstelkoppen. Je kan kiezen uit deze verschillende soorten borstels: extreem gevoelig, gevoelig, normaal en grove poriën. De borstel die je op de foto’s ziet is de normale borstel. Mocht je er andere bostels bij willen hebben kan je deze los kopen. Aangeraden word om na de 3 maand je borstelkop te vervangen, maar zelf vind ik altijd dat dat heel persoonlijk is, je ziet vanzelf wel of die aan vervanging toe is of niet.

 photo Clearasonic_zps7afc1a3b.png

Naast dat het je huid grondig schoonmaakt belooft het ook nog eens je huid te veranderen. Hij verwijderd namelijk 6 keer zoveel vuil dan dat je het zelf met zeep onder de douche zou doen. Het verfijnt de poriën en na twee weken is de teint een stuk egaler geworden, dit komt omdat de verzorgingsproducten niet sneller door de huid kunnen opgenomen worden.

 photo Clearasonic5_zps6ac07b3e.png

Handig om te weten is dat de Clarisonic helemaal waterdicht is en er ook absoluut geen water in kan komen. Je kan hem daarom makkelijk onder de kraan afspoelen of lekker meenemen onder de douche of in bad.

Zoals je hierboven kan zien zijn de borsteltjes er makkelijk af te halen en schoon te maken, want er blijft natuurlijk wel wat achter deze borstel hangen.

 photo Clearasonic6_zps38d98b58.png

Handig is aan de borsteltjes dat je ze heel gemakkelijk helemaal uit elkaar kan halen om ze bijvoorbeeld eventjes goed schoon te maken.

 photo Clearasonic7_zpsdf3171a4.png

Of alleen het binnenste borsteltje op de Clarisonic te klikken zodat je makkelijker de zones rondom je neus kan schoonmaken. Let wel op dat je die onder de douche doet, want de beschermrand tegen het opspattend water van de Clarisonic zit er niet meer omheen dus het water vliegt overal heen. Zelf kan ik prima bij de zones rondom mijn neus, maar kan je voorstellen dat sommigen dit fijner vinden. Daarna kan je de andere ring er weer heel makkelijk bij zetten.

 photo Clearasonic8_zps6855f31f.png

Opladen gaat ook heel erg makkelijk, alleen hij is wel erg lang bezig al vind ik zelf. Hij heeft bijna een dag tijd nodig om vol te raken. De adapter klik je er trouwens heel makkelijk op door middel van een magneetje, stekker in het stopcontact en laden maar!

Mijn bevindingen met de Clarisonic zijn één en al enthousiast. Als ik ’s ochtends wakker word heb ik een hele smerige huid en kan er zo een laag dode huidcellen en andere smerigheid afhalen. Normaal reinigde ik mijn huid altijd handigmatig met een vergelijkbare borstel, maar toch kreeg ik het er niet zo gemakkelijk mee af. Nu ben ik een minuutje bezig met de Clarisonic en mijn favoriete cleanser en mijn huid voelt kraakschoon aan. Sinds ik de Clarisonic gebruik heb ik ook aanzienlijk minder last van irritante puistjes of andere onzuiverheden, het maakt gewoon echt goed schoon. Ik snap de hype rondom dit product zeker en ik kan ook echt niet meer zonder mijn Clarisonic. Gelukkig hoeft dat ook niet want je kan hem heel gemakkelijk meenemen zoals je ziet op de onderstaande foto!

 photo Clearasonic9_zps57981271.png

Ik kan iedereen de Clarisonic aanraden, maar helaas is hij niet goedkoop. De Clarisonic Mia 2 kost maar liefst € 149,- en eventuele extra borsteljes of cleansers € 25,-. Of ik het er zelf voor over heb, in eerste instantie niet, maar als je het product gebruikt hebt snap je waarom en zou ik hem zeker aanschaffen. Het is gewoon een verademing voor mijn gezicht en het voelt een stuk fijner en schoner aan. De Clarisonic producten zijn bij de ICI Paris XL te koop in Nederland en België.

Dit vind je misschien ook leuk

30 reacties

 • Reply
  Frauke
  14 augustus 2013 at 07:33

  Ik was eerst een beetje sceptisch hierover maar ben nu toch erg nieuwsgierig na de hele hype en alle positieve reviews … Zou dit … voor mijn huid? haha. Wil ’t wel eens proberen maar holy mother of earth 150 euro voor een gezichtsproduct gaat mijn boekje wel een beetje te buiten :p Roep maar wanneer er een superkorting is, hahaha. Fijne review! :D

 • Reply
  Dionne (@Diolifestyle)
  14 augustus 2013 at 07:55

  Deze lijkt mij zo fijn!
  Ik ben er erg benieuwd naar..

 • Reply
  Nem
  14 augustus 2013 at 08:24

  Lijkt mij ook fijn! Je zegt trouwens “er mag absoluut geen water in komen” maar volgens mij moet dat zijn dat er juist wel water in mag komen?

  • Reply
   Vivianh
   17 december 2013 at 22:28

   Ze bedoelt dat er absoluut geen water in kan komen, oftewel hij is waterdicht.

 • Reply
  iscreambeauty
  14 augustus 2013 at 08:25

  Fijne review. Ik vind het wel veel geld, maar ik hoor er zoveel positieve verhalen over!

 • Reply
  daisybeautyglow
  14 augustus 2013 at 08:56

  Ik hoor de laatste tijd echt steeds meer bloggers hierover. Maar wat ik me dan afvraag… waarom is dit beter dan het kleine handborsteltje voor je gezicht van The Body Shop?

  • Reply
   MySimplySpecial
   14 augustus 2013 at 09:11

   Ik heb zelf een tijdje terug de VisaPure gekocht terwijl ik altijd het handborsteltje van TBS gebruikte. Ik merk echt verschil! Mijn huid is zachter, gladder, zuiverder en als ik plekjes hebben verdwijnen ze sneller. Het apparaat roteert zelf heel snel en dat kan je met zo’n handborsteltje niet helemaal nabootsen. Zelfs mijn vriend gebruikt de VisaPure nu elke dag ;-)

 • Reply
  Ashleey
  14 augustus 2013 at 09:16

  Het lijkt me echt zo fijn om het te gebruiken, alleen de prijs…

 • Reply
  Milou
  14 augustus 2013 at 09:54

  Ook hoor er ook zoveel positiefs over. Ben altijd benieuwd of het op mijn huid dan ook wonderen verricht, haha. Maarja, die 150 euro houdt me een beetje tegen.

 • Reply
  Sharon
  14 augustus 2013 at 09:54

  Ha, wat grappig, heb hier gistermiddag naar zitten googlen! Want ik vind die 150euro toch wel veel geld, en als het nou de enige in zijn soort was… Maar ik heb 3 alternatieven gevonden! De Sirius Sonic Skincare System, de Boots No7 Cleansing Brush en de Olay (of Olaz) Pro-X. Google er maar even naar, ze zijn natuurlijk allemaal anders, maar ikzelf vind het prima alternatieven. En voor een fractie van de prijs van de Clarisonic..!

 • Reply
  Miranda
  14 augustus 2013 at 09:57

  Oh dit klinkt zo goed , ik ben ook zo benieuwd.Alleen ja.. de prijs:(

 • Reply
  Martina
  14 augustus 2013 at 10:07

  Ik ben super benieuwd naar dit product!

 • Reply
  Charile
  14 augustus 2013 at 10:59

  Klinkt goed! Zo jammer van die prijs!

 • Reply
  femketje
  14 augustus 2013 at 11:05

  deze lijkt me zooo fijn! :D

 • Reply
  Vera
  14 augustus 2013 at 11:12

  Ook ik ben super benieuwd, maar de prijs zorgt ervoor dat ik deze pagina dadelijk heel snel weg ga klikken. Voordat ik op ideeën kom…

 • Reply
  saffirainkiriwang
  14 augustus 2013 at 11:32

  Het klinkt goed jammer van de hoge prijs! Ik heb er nu eentje gekocht op ebay!

  X Saffira

 • Reply
  annassophiabeautyblog
  14 augustus 2013 at 12:19

  Ik ben er ook zo benieuwd naar. Maar die prijs…

 • Reply
  Heartshapedrosepetals
  14 augustus 2013 at 13:11

  Klinkt goed, maar blijft nog wat te duur.

 • Reply
  MiriamH
  14 augustus 2013 at 13:18

  Ik hoop niet dat je het mij kwalijk neemt, maar ik wil graag iets kwijt over jouw artikelen. Ik heb begrepen dat je last hebt van dyslexie, en dat maakt het schrijven van een blog denk ik niet makkelijker. Maar er zitten in dit artikel ( en de laatste tijd in meer artikelen) wel heel erg veel foutjes meis. Grammaticaal, typefouten en verkeerd gebruik van uitdrukkingen.
  Ik vind dit persoonlijk erg storend tijdens het lezen. Een typefoutje kan gebeuren, maar dit is wel erg veel.
  Is het een idee om (als dit al niet gebeurd) je artikelen door iemand anders te laten lezen voordat ze online gaan? Het is vaak zo dat als je zelf aan een stuk tekst gewerkt hebt, je de foutjes gewoon niet meer ziet, terwijl een ander er met een frisse blik naar kijkt.
  Ik heb niet de intentie je aan te vallen met mijn commentaar, maar als je een professionele uitstraling aan je blog wilt geven, begint dit met correct taalgebruik.

  • Reply
   Doortje Nicolai
   24 augustus 2013 at 18:36

   “als dit al niet gebeurd” met een D? Is hier in de tegenwoordige tijd gebruikt, dus stam+t : gebeurt moet hier met een T worden geschreven.. Wel zelf ook blijven opletten op je spelling!
   Doortje Nicolai

   • Reply
    Sophia
    8 november 2013 at 11:17

    Goed zo Doortje! Die zit!

  • Reply
   Katrien
   17 november 2013 at 12:22

   Jeetje zeg lekker belangrijk!!!!

 • Reply
  Tirza
  14 augustus 2013 at 13:20

  Tsja ik vind het wel een klein beetje duur. Maar ik zou er wel een willen hebben..

 • Reply
  Simone
  14 augustus 2013 at 13:25

  Klinkt goed. Ik ben echt benieuwd naar de Clarisonic. Ik hoor er zoveel positieve verhalen over. De prijs is wel iets om over na te denken..

 • Reply
  curlycurlmel
  14 augustus 2013 at 14:12

  Klinkt allemaal heel goed, hij lijkt me ook fijn! Dat wordt even sparen want ik wil hem wel graag!

 • Reply
  Tea
  14 augustus 2013 at 14:54

  Iedereen spreekt er zo lovend over dat ik hem ook graag wil kopen, want het klinkt echt super!

 • Reply
  medutch
  14 augustus 2013 at 14:57

  Gewoon te prijzig., in het verleden wel soorten gezien die een fractie ervan waren en het prima deden dus daar maar eens naar kijken als ik besluit er eentje aan te schaffen.

 • Reply
  Sandra
  14 augustus 2013 at 15:07

  Jammer dat hij zo duur is. Het lijkt me een fijn ding!

 • Reply
  Linda
  15 augustus 2013 at 02:26

  Het lijkt me een geweldig apparaat, maar ik vind het echt teveel geld.

 • Reply
  Linda To
  15 augustus 2013 at 21:54

  Wat leuk, wist niet dat ze die ook in Belgie hadden…Ik heb de Neutrogena Wave, spijtig genoeg zijn de pads hier niet te koop dus lang kon ik het niet gebruiken.x groetjes van Belgie

 • Laat een reactie achter