Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: CeraVe Schuimende Reinigingsgel

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid

Ik hoor ontzettend veel goede verhalen over het merk CeraVe, de cleansers schijnen dé reinigers te zijn voor het gezicht. Meerdere malen heb ik getwijfeld om de reinigingsgel vanuit het buitenland te bestellen, maar ik vond het vaak toch wel weer prijzig met de verzendkosten erbij. Laatst liep ik de Etos binnen en zag dat daar nu CeraVe verkopen. Blij verrast nam ik de CeraVe Schuimende Reinigingsgel mee naar huis.

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid6

Wat doet het merk CeraVe met de huid?

Alle producten van het merk CeraVe zijn verrijkt met ceramiden. De unieke combinatie van 3 essentiële ceramiden in de CeraVe producten (ceramide 1,3 en 6-II) helpt de aanwezige ceramiden in de huid aan te vullen, de droge huid te verzachten, waterverlies te beperken en de huidbarrière te herstellen.

Ceramiden zijn lipiden (vetten) die natuurlijk aanwezig zijn in de huid en die essentieel zijn voor het ondersteunen van de huidbarrière en de huid gehydrateerd houden. Zonder ceramiden wordt de huid droog, geïrriteerd of kan er jeuk ontstaan. Dat is natuurlijk wat je wilt.

CeraVe heeft uitsluitend producten die de huid verzorgen, denk daarbij aan crèmes en reinigende producten. De producten sluiten aan bij de behoeftes van een normale, gevoelige of vette huid.

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid3

Zoals jullie weten hebben ik een vette huid en kocht daarom de cleanser die geschikt is voor de normale tot vette huid. Ik had al veel goede verhalen over deze reiniger gehoord en was er dus heel erg benieuwd naar. De verpakking is vrij kort over deze reiniger, het is een reiniger dat geschikt is voor de normale tot vette huid. Het reinigt en verwijderd overtollig talg zonder de beschermende huidbarrière te verstoren. Dit door middel van drie essentiële ceramiden, niacinamide, hyaloronzuur en zonder parfum.

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid4

Hier zie je de ingrediënten van de CeraVe Schuimende Reinigingsgel. Ik vind het er goed uitzien en je ziet inderdaad de beloofde ingrediënten terug komen.

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid2

CeraVe Schuimende Reinigingsgel review

De verpakking van de CeraVe Schuimende Reinigingsgel vind ik ook heel erg handig, het zit namelijk in een pompflacon. Je hebt trouwens een kleine variant van 236 ml die ik heb, maar je hebt ook nog een grotere variant van 473 ml die in verhouding een stuk goedkoper is.

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid5

Je hebt maar een klein beetje van de reiniger nodig dat wanneer het in aanraking komt met water licht gaat schuimen. Het voelt heel prettig aan op de huid en het maakt het grondig schoon. Het haalt zonder problemen mijn mascara en waterproof eyeliner weg. Ook voel ik dat hij mijn huid van andere vuiligheid vrij maakt. Doordat ik een vette huid heb voelt hij altijd vettig aan en hoopt veel vuil zich op in de poriën, dat gevoel is na het wassen met deze reinigingsgel weg.

Wanneer ik na het wassen mijn gezicht afspoel en droog maak voelt mijn gezicht alles behalve droog aan en trekt helemaal niet. Het voelt gewoon heel soepel, glad en schoon aan. Ook gedurende de dag merk ik nog voordelen van de reinigingsgel, ik merk dat mijn huid minder snel vet wordt. Na langer gebruik merk ik dat vooral heel erg goed. Ik ben echt onder de indruk van deze reiniger.

CeraVe Foaming Cleanser voor de vette huid1

Zoals je misschien al wel doorhebt, ben ik heel erg enthousiast over de CeraVe Schuimende Reinigingsgel, zeker in combinatie met mijn vette huid. De CeraVe Schuimende Reinigingsgel is te koop voor € 10,95 bij onder andere de Etos en online. CeraVe heeft trouwens ook hele fijne producten voor andere huidtypes, het hele assortiment vind je hier.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *