Review: Catrice Victorian Poetry

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Ik Nederland moeten we nog tot december op deze collectie wachten maar in Duitsland vond ik hem al in volle glorie in de schappen. Ik nam dus alvast een aantal dingen met me mee om te reviewen voor de site, want jullie zijn altijd erg benieuwd naar de echte kwaliteit van de Catrice en Essence limited editions. Victorian Poetry moet de kerstcollectie van Catrice zijn en eerlijk is eerlijk, ik krijg er niet meteen een kerst vibe van.


Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Vanaf begin december tot aan begin januari vinden we deze Victorian Poetry collectie in de schappen van Catrice. Ben je nou nog benieuwd naar de hele collectie kun je die hier nog een keer zien met alle prijzen. De collectie is vrij kil met ijzige kleuren en warme kleuren lipstick en nagellak. De collectie is vrij divers en op het eerste gezicht zitten er hele mooie items tussen. De buitenkant is in ieder geval erg mooi. De verpakkingen hebben een mat witte buitenkant met een rosé gouden opdruk.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Maar het gaat natuurlijk allemaal om de binnenkant, ik kocht een lipstick, het oogschaduw palette en natuurlijk de highlighter parels. Op het eerste gezicht lijkt mij het oogschaduw palette wat saai en subtiel en naar de matte lipstick en highlighter ben ik heel erg benieuwd!

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

CATRICE VICTORIAN POETRY HIGHLIGHTING PEBBLES – € 4,59

Dit product doet me altijd een beetje denken aan de originele pareltjes van Guerlain, maar deze zijn natuurlijk vele malen goedkoper. De parels of pebbles hoe Catrice ze noemt hebben een zacht roze kleur en zien er erg bijzonder uit. Alleen het aanbrengen vind ik niet echt ideaal. Het is namelijk vrij lastig de gewenste hoeveelheid op de kwast te krijgen. Het is dus maar een kwestie van roeren met je kwast en even aftikken.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Van de pigmentatie had ik alleen wel wat meer verwacht, de highlighter of misschien meer blush is erg zacht van structuur en is meer poederig dan dat je glans ziet, erg jammer. Ook had ik nog voor en na foto’s van mijn wang, maar hij is zo subtiel dat je geen enkel verschil ziet. Ook is hij erg poederig zoals ik al zei dus je glans met het licht is ook ver te zoeken. Nee, de highlighter ziet er leuk uit maar ik zal hem laten liggen.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

CATRICE VICTORIAN POETRY EYE SHADOW PALETTE – € 6,99

Dan hebben we het oogschaduw palette dat op de persbeelden veel meer kleur leek te hebben. Ook moet ik echt even slikken bij de prijs, waar zijn de goedkope Catrice prijzen gebleven? Zeven euro voor een klein oogschaduw palette vind ik toch flink aan de prijs. De kleuren zijn vrij subtiel en hebben weinig diversiteit, waardoor een look waarschijnlijk heel erg hetzelfde wordt. Wel zijn de oogschaduws heel erg zacht en romig.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Maar toch doen de swatches me versteld staan, de pigmentatie is zeker dik in orde. De kleuren mogen dan best wel veel van elkaar weg hebben, maar het pigment en de kleur is zeker aanwezig! Ik ben hele erg benieuwd hoe de kleuren het op het oog gaan doen!

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

CATRICE VICTORIAN POETRY SATIN MATT LIP COLOUR – € 4,99

Ook deze lipstick vind ik behoorlijk aan de prijs, maar je krijgt er wel weer iets moois voor terug. Dit vind ik echt het mooiste product uit de hele collectie. Een prachtige berry rode matte lipstick kleur. Hij heeft een elegante lange en smalle huls met een strak afgesneden stift. Alleen hij is wel vrij hard in het begin dus je moet hem echt even de tijd geven samen te laten smelten met je lippen voor een goede intense kleur.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

En de kleur ziet er echt geweldig uit, ik vind hem echt heel erg mooi. Maar je kan hier wel zien dat hij niet meteen gelijkmatig dekt en dat zie je helaas ook terug op je lippen. Ik denk dat dat komt omdat hij vrij hard is en niet echt samensmelt met je lippen. Wel voelt hij lekker comfortabel aan en totaal niet trekkerig.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

En wat vind ik dan van de producten op het gezicht? Ik verklapte al dat je de highlighter totaal niet terug zag, maar ook het oogschaduw palette stelt me teleur. De swatches zagen er erg goed uit maar de kleuren vervagen meteen op het ooglid met blenden daardoor het er als één dezelfde kleur uitziet, terwijl ik hier 5 kleuren voor heb gebruikt. De lipstick vind ik wel heel erg mooi maar van dichtbij is hij wel een klein beetje vlekkerig.

Bobbi Brown Repair Nourishing Milk Extra

Ik vind de Catrice Victorian Poetry een leuke collectie op het eerste gezicht, maar de werking vind ik toch echt een stuk minder. Eerlijk gezegd zal ik alles laten liggen, het ziet er misschien wel leuk uit, maar voor hetzelfde geld of eigenlijk minder kun je betere producten kopen, wat jullie? De Catrice Victorian Poetry collectie ligt vanaf begin december in de winkels.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reply
  chucky1012
  30 november 2016 at 08:47

  Jammer dat vooral de lipstick erg tegenvwalt!
  Ik zal dit niet snel kopen als het in de winkels ligt.

  Xoxo

 • Reply
  diolifestyle
  30 november 2016 at 09:09

  Jammer, de verpakking is namelijk weer super schattig! Ik vind de lipstick ook niet zo mooi uitzien op je lippen

 • Reply
  femketje
  30 november 2016 at 09:26

  aahh men, ik ga ook deze limited edition weer skippen! ik weet niet wat het is de laatste tijd maar de extra collecties stellen me echt teleur >.<

 • Reply
  Sandra
  30 november 2016 at 09:27

  Hmm jammer. Ik had er eerlijk gezegd wel wat meer van verwacht, of in ieder geval gehoopt…

 • Reply
  Svenja
  30 november 2016 at 09:43

  Toen ik de producten zag werd ik meteen helemaal enthousiast! Dit zijn echt kleuren waarvan ik houd. Jammer dat de producten aangebracht op je gezicht zo tegenvallen. Super zonde want de collectie zag er echt veelbelovend uit!

 • Reply
  Varenka
  30 november 2016 at 09:43

  Wat een teleurstelling, ik keek er zo naar uit…vooral de “pareltes” leken me mooi. Dan toch maar die van de HEMA blijven gebruiken want die zijn super mooi.

 • Reply
  rachel
  30 november 2016 at 10:03

  jammer!! het ziet er idd heel cute uit maar ik zal er langs lopen in ieder geval

 • Reply
  Olga
  30 november 2016 at 10:14

  Niet echt mijn favo kleurtjes

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  30 november 2016 at 11:10

  Hmm.. het spreekt me inderdaad niet echt aan

 • Reply
  Beautyjuf
  30 november 2016 at 12:08

  Ik ben ook niet zo ondersteboven van deze collectie, jammer! Tsja, en de prijzen. Ik vind dat Catrice de afgelopen jaren de prijzen flink omhoog heeft gedaan. En, niet altijd terecht als je kijkt naar de kwaliteit.

 • Reply
  aboutsbstyle
  30 november 2016 at 12:45

  Nee helaas weet het mij helemaal niet te pakken, en dan lees ik ook niet erg positieve reacties erover. Helaas voor mij dit keer geen catrise. Liefs soraya

 • Reply
  Bianca
  30 november 2016 at 15:08

  De lipstick is prachtig, maar de andere producten skip ik…jammer van de kwaliteit x

 • Reply
  Nicole Sczasny
  30 november 2016 at 15:13

  Ah wat jammer! Ik vind de verpakkingen er erg mooi uit zien en ook de highlighter leek mij mooi maar helaas.

 • Reply
  nicolished
  30 november 2016 at 17:05

  Ik vind Catrice vaak toch tegenvallen dus dit keer was ik eigenlijk best verrast door de producten. Nog steeds niet iets wat ik zou kopen of echt geweldig vind, maar ik heb ooit slechter gezien bij Catrice.

 • Reply
  inspiredbylifee
  30 november 2016 at 17:41

  Ziet er leuk uit, maar je bent niet super enthousiast

 • Reply
  Mariska
  2 december 2016 at 20:11

  Hm, jammer dat het toch allemaal net niet goed is. Ben wel benieuwd naar de nagellak.

 • Reply
  Mariëlle
  5 december 2016 at 09:18

  De producten zien er prachtig uit, maar verder vind ik het eigenlijk niet spannend, jammer!

 • Reply
  fluffy
  9 december 2016 at 20:37

  Sorry hoor maar ik ben er niet mee eens. Ik heb ze vandaag gekocht en de blush is hartstikke fijn ik kan hem makkelijk aanbrengen. En de oogschaduw heeft super mooie kleuren met glans echt voor feestdagen.

  Je bent altijd negatief met budget producten…

  • Reply
   Aranka
   9 december 2016 at 21:41

   Sorry, maar daar ben ik het niet mee eens :). Ik schrijf heel vaak enthousiast over budget producten en ik vond mijn producten die ik had gekocht gewoon niet zo van goede kwaliteit. Kan zijn dat jij een andere batch hebt die wel goed van kwaliteit is, lucky you! Ik geef gewoon mijn eigen mening op mijn eigen blog :).

  Laat een reactie achter