Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Catrice Celtica

 photo Celtica5_zpsa89e89d0.png

De nieuwe collectie van Catrice ligt weer in de winkel! Catrice Celtica, een prachtige en subtiele collectie met echte mooie items in de collectie. Hou je van zachte kleuren dan zit je helemaal goed in deze sprookjesachtige collectie. Ik haalde een aantal dingen uit de collectie en reviewde deze voor jullie!

 photo Celtica3_zps7d25d9b3.png

Waar iedereen denk ik het meest enthousiast over was is de prachtige multicolour highlighter in de kleur Far And Beyond! Het bevat prachtige warme en koude tinten om de perfecte highlight kleur te maken. Wat me meteen opvalt is dat de highlighter niet heel veel shimmers bevat, daarom zou hij nog wel eens matte uit kunnen vallen.

 photo Celtica_zps504500f0.png

De verpakking zit er in ieder geval wel chique en mooi uit! Het product is alleen niet echt nieuw, ik kan me herinneren dat Catrice vaker zulke producten op de markt heeft gebracht alleen dan met net iets andere kleuren. Maar toch ben ik onder de indruk van deze prachtige kleuren!

 photo Celtica1_zps2f46c1b5.png

Zoals ik al had verwacht is de highlighter zo goed als matte, dat vind ik best jammer maar aan de andere kant is het echt een aanvulling in mijn make-up stash want een matte highlighter had ik nog niet. Dit zou perfect zijn om mee te shapen! Eens een keer wat anders dus! Voor de rest is de kleur erg koel, daar moet je van houden.

 photo Celtica2_zps07efaed7.png

In de collectie zitten ook vier prachtige kleuren oogschaduw, ik kocht perongeluk twee keer dezelfde dus mis er eentje. Maar ik denk dat de kwaliteit allemaal redelijk hetzelfde zal zijn. De kleuren zijn lief en voor iedereen goed te gebruiken. Het zijn baked oogschaduws dus daarom zouden ze meer pigment bevatten dan een normale oogschaduw. Van structuur zijn ze heerlijk zacht maar met een kwast moet je wel oppassen dat er niet te veel fall out vanaf komt, goed aftikken dus!

 photo Celtica6_zps49d59e65.png

Van de swatches ben ik onder de indruk, zien er goed uit niet? Wel vind ik ze er een beetje poederig uitzien, maar op het oog valt dit gelukkig mee. Jammer dat de paarse matte tint niet echt meekomt met de andere pigmentatie van de oogschaduws. Links zie je LOVEnder, Celtic By Nature en Paralilac.

 photo Celtica4_zpsb2e0b7d9.png

Hier had ik me het meest op verheugd, de prachtige lipsticks in echt geweldige kleuren. Ze hebben een prachtige en chique verpakking met zware ijzeren doppen. Ze doen echt luxe aan en van de kleuren word ik echt heel erg vrolijk! Zullen ze niet geweldig staan op je lippen? Van links naar rechts: Celtic By Nature, Love Peach & Harmony en Pinkadoxa.

 photo Celtica8_zps377f0ea2.png

Maar helaas, alle lipsticks bevatten totaal geen pigment alleen een mooie glans. Wat een bummer! Maar aan de andere kant, het is wel een fijne lippenbalsem die mijn lippen lekker zacht houdt en ruikt prettig. Ze gaan dus wel met me mee als lippenbalsem maar als lipstick ben ik er wel echt in teleurgesteld. Je hoeft dus zeker niet alle kleuren mee te nemen of ze te kopen voor de kleur op je lippen.

 photo Celtica9_zps78a1c15e.png

Ik vind de collectie leuk, maar niet echt boeiend en spectaculair. Het is allemaal lief, weinig kleur en allemaal heel veilig. Ik denk dat veel mensen er enthousiast over zijn die graag een natuurlijke make-up dragen maar van mij had het allemaal wel een beetje meer mogen zijn. De lipsticks had ik geweldig gevonden met een mooie kleur en de oogschaduws vallen op de ogen een beetje in het niets door het blenden dus je moet elke keer weer voorzichtig een laagje aanbrengen voor zichtbaar resultaat. Ook de highlighter is matte waardoor je hem vrijwel niet terug ziet op de huid.

De Catrice Celtica collectie is vanaf nu te koop bij de Kruidvat. De highlighter kost € 5,59, de oogschaduws € 3,89 per stuk en de lipsticks € 3,99. Gaan jullie wat van deze collectie kopen?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

52 reacties

  1. Muhhh wat jammer dat die lipsticks geen kleur bevatten! Ik ben wel heel erg benieuwd naar de highlighter, ik weet welke je bedoelt, die in zwarte verpakking en met o.a. groen in het patroon!

  2. ik stond vandaag voor de collectie en vond er idd niet heel erg veel aan. nu ik weet dat de highlighter zonder shimmer is wil ik hem juist nog wel heel erg graag! het lijkt me leuk om hiermee te shape. wel twijfel ik toch nog een beetje door de enorm koele ondertoon.

  3. Jammer dat de paarse oogschaduw minder gepigmenteerd is dan de andere, een matte paarse oogschaduw was echt een aanvulling geweest op mijn stash… Naar de highlighter was ik ook erg benieuwd, maar ik hou toch meer van een beetje ‘glow’.

  4. Ik hou echt van de matte highlighter, vooral dus omdat die mat is.. Heb hem ook snel vandaag gekocht. Goed dat ik de lipsticks niet heb gekocht blijkbaar.. X

  5. Totaal geen spannende collectie wat mij betreft en de highlighter vind ik eerlijk gezegd ook wel iets overpriced voor Catrice. Jammer! Je hebt wel mooie foto’s gemaakt.

  6. Wauw, wat mooi!! Ik vind die highlighter erg leuk, jammer dat ie zo wegvalt op je huid… De lipsticks heten ‘sheer lipsticks’ geloof ik, dus helaas was het te verwachten dat ze bijna geen pigment bevatten…

  7. Ik kocht enkel één oogschaduw, vond de highlighter wel mooi maar vond die van Essence mooier. En de nagellakjes waren helaas al uitverkocht.

  8. Ik vind de middelste oogschaduw echt prachtig! En de highlighter had ik ook geswatcht maar vond het toch jammer dat hij mat was dus heb hem laten liggen. De verpakking is wel een pareltje!

  9. Goh, ben ik blij dat jij een review hebt gedaan.. Ik had de highlighter zo zonder swatchen mee genomen… Wilde deze al hebben bij de bekendmaking van deze collectie. Maar valt dus zwaar tegen. Ik laat deze collectie voorbij gaan. Dankje!

  10. Ben je toevallig bekend met de baked eyeshadows van catrice? Ik ben erg benieuwd of daarvan ‘gold the line’ echt zo erg op ‘celtica by nature’ lijkt als ik denk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *