Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Bye Bye Blemisch Drying Lotion

Bye Bye Blemisch Drying Lotion4

Ik heb weer eens iets gekocht waarvan ik eigenlijk niet zo goed wist wat het was. Ik liep mijn wekelijkse rondje door de Kruidvat en kwam daar dit product op een kopstelling tegen met een mooie aanbieding. Bye Bye Blemisch Drying Lotion. Ik met mijn vette huid ben gevoelig voor dit soort producten en dacht eigenlijk in eerste instantie dat dit goed zou zijn voor mijn vette huid. Daarom verdween het product in mijn winkelmandje. Alleen echt voor een vette huid is het niet, het is bedoeld om de uitbraak van puistjes tegen te gaan of op te lossen

Bye Bye Blemisch Drying Lotion

Bye Bye Blemisch Drying Lotion

Goed, ik zat dus goed fout dat het een product was voor mijn vette huid. De Bye Bye Drying Lotion is een uitdrogende lotion die verrijkt is met salicylzuur en zink oxide om de uitbraak van vervelende onzuiverheden aan te pakken of om zelfs tegen te gaan als het nog onderhuids is. Het product belooft het volgende:

  • Snelwerkende formule
  • Vermindert onzuiverheden
  • Geschikt voor de gevoelige huid
Bye Bye Blemisch Drying Lotion5

Is het een Mario Badescu Acne Drying Lotion dupe?

Wanneer ik het product uit de verpakking haal moet ik meteen aan de Mario Badescu Acne Drying Lotion denken. Het ziet er namelijk precies hetzelfde uit en belooft ook hetzelfde. Alleen dit product is meer dan de helft goedkoper en ook nog eens gemakkelijk bij de Kruidvat te verkrijgen.

De werkzame stoffen in beide producten zijn hetzelfde en de producten ruiken ook nog eens exact hetzelfde. Zometeen bij de ingrediënten zal ik je de ingrediënten van beide producten laten zien. En ik kan je vertellen, het is zeker een dupe en de werking is ook precies hetzelfde!

Bye Bye Blemisch Drying Lotion2

Hoe gebruik je de Bye Bye Blemisch Drying Lotion

Laat het sediment zinken tot de bodem zodat je duidelijk het verschil ziet tussen het roze soort van poeder en de transparante vloeistof. Met andere woorden, schud het product dus niet voor gebruik! Dip een schoon wattenstaafje in het bezinksel op de bodem van de fles en breng dit aan op de afzonderlijke puistjes tot deze uitgedroogd zijn. Het kan een beetje prikken door de alcohol en daarna droogt het soort van klei je puistje uit.

Zelf breng ik het altijd aan voor het slapen gaan, dan kan het de hele nacht zijn werk doen. Wanneer ik dan de volgende ochtend wakker word verwijder ik het overgebleven product en vrijwel altijd is het hele puistje uitgedroogd! Werkt echt top!

Bye Bye Blemisch Drying Lotion3

Ingrediënten van de Bye Bye Blemisch Drying Lotion

In de variant van de Bye Bye Blemisch Drying Lotion vind je de volgende ingrediënten: Isopropyl Alcohol, Water(Aqua), Zinc Oxide, Salicylic Acid, Camphor, Magnesium Aluminum Silicate, Iron Oxides (C177491), Sulfur.

In de variant van Mario Badescu Acne Drying Lotion deze ingrediënten: Isopropyl Alcohol, Aqua (Water, Eau), Calamine, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Sulfur, Camphor, Talc, Glycerin, Salicylic Acid.

Zoals je kan zien zijn de ingrediënten ongeveer identiek aan elkaar, alleen in een wat andere volgorde. Grappig om te zien is dat de werkzame ingrediënten bij Bye Bye Blemisch hoger in het lijstje staan dan de duurdere Mario Badescu variant.

Bye Bye Blemisch Drying Lotion6
Bye Bye Blemisch Drying Lotion7

Rondom mijn menstruatie heb ik altijd best wel last van puistjes, ze komen zo ineens opzetten rondom mijn kaaklijn en haarlijn, niet heel charmant. Op dit soort momenten gebruik ik dus altijd dit product, eerst altijd die van Mario Badescu (ik doe echt al jaren met dat potje) en nu dus met die van Bye Bye Blemisch. Het werkt exact hetzelfde, je laat het product zakken naar de boven, stopt er een wattenstaafje in zodat je het roze product kan oppakken en stipt het aan op de puistjes.

Bye Bye Blemisch Drying Lotion8

Bye Bye Blemisch Drying Lotion, mijn ervaring

Ik breng het product altijd aan voor het slapen en laat het even goed indrogen (duurt een paar minuten) zodat het niet overal aan blijft zitten. Wanneer ik het aanbreng prikt het een beetje door de alcohol, maar als dat vervolgen is heb ik nergens meer last van. Wel heeft het product een vrij sterke geur, niet vies, maar ook niet lekker. Dit ruik ik wel steeds wanneer ik het product op heb. Soms ruik ik het de volgende dag ook op mijn kussen, dus dit kun je eventueel oplossen door een handdoek op je kussen te leggen.

Maar werkt het? Ja, zeker! Het droogt mijn puistjes uit en de volgende dag is het alleen een droog stukje in plaats van een enorme bult met een gele kop erop. Qua gebruik, geur en product is het hetzelfde als Mario Badescu en daar was ik al jaren tevreden over en nu ook over dit product!

Bye Bye Blemisch Drying Lotion1

Mocht je opzoek zijn naar een product die je puistjes doet laten verdwijnen? Dan is dit zeker een heel interessant en doeltreffend product voor jou. Je kunt de producten van Bye Bye Blemisch bij de Kruidvat en Douglas kopen voor € 8,99 per stuk. Het leuke is ook dat de Drying Lotion er in verschillende variant zijn. Zo is er ook eentje met tea tree, Vitamine C en vulkanische as!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Goede review! Ik heb zelf niet veel succes gehad met de drying lotion van Mario Badescu, misschien dat ik deze een keer probeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *