Search
Close this search box.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Sinds een tijdje is het merk Bioré in Nederland te koop en dat moest een heel bekend merk in onder andere Amerika zijn. Ik leefde blijkbaar weer eens onder een steen en kende het merk niet eens. Volgens het persbericht moest dit het merk voor een gave huid zijn en de vette en onzuivere huid wel eens goed ging aanpakken. Eerlijk gezegd ben ik die beloftes een beetje beu, het werkt vrijwel toch nooit. Tot ik me weer eens in mijn bed lag te vervelend en Amerikaanse YouTube video’s aan het kijken was. Ik moest de producten van Bioré ook hebben!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

En dat is heel gemakkelijk, want Bioré is sinds een paar maand gewoon te koop bij de Nederlandse drogisterij (Kruidvat en Etos) voor een prima prijs. Maar misschien wel even leuk wat meer over het merk te vertellen. Bioré biedt de diepste manier om je poriën schoon te maken. De helden in het Bioré assortiment zijn de Diep Reinigende Porie strips. Daarnaast zijn de producten van Bioré onderverdeelt in twee hoofdingrediënten: Baking Soda voor de droge en gecombineerde huid en Houtskool voor de normale en vette huid. Natuurlijk testte ik de producten uit voor de vette huid!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Bioré Diep Reiningende Poriestrips met houtskool – € 6,99

Deze strips verhelpen de meest hardnekkige problemen van de poriën zoals mee-eters veroorzaakt door een vette huid. Door de magneetwerking van houtskool worden onzuiverheden verwijderd. De vette en glimmende huid belooft superschoon te worden en de poriën worden minder zichtbaar. Kijk, dat klinkt goed! Ik heb echt een hele vette t-zone met allemaal zwarte puntjes van mee-eters, niet echt charmant. Mijn favoriete middeltje om deze te verwijderen zijn dan ook mijn vingers, maar dat is helemaal niet zo goed en hygiënisch. Dus ik hoopte dat deze strips wonderen voor mijn neus gingen doen, volgens verschillende YouTubers wel!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Op de achterkant wordt duidelijk uitgelegd hoe je deze strips op de juiste manier gebruikt:

 1. Haal de strip uit de verpakking.
 2. Maak je gezicht nat, de strip plakt namelijk niet op een droge huid.
 3. Droog je handen goed af en plak de strip met de glanzende op de huid en druk goed aan.
 4. Laat de strip ongeveer 10 tot 15 minuten zitten tot hij hard is geworden.
 5. Verwijder de strip door hem voorzichtig van je huid af te trekken.
 6. De achtergebleven restjes kunnen weggehaald worden met water.

Ik gebruik de strips vrijwel altijd na het douchen omdat de poriën dan extra open staan, wel zo handig! Of het echt werkt weet ik niet, maar het is iets wat tussen mijn oren zit en mij geschikt lijkt.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

In de verpakking zitten 6 strips en die zitten per stuk verpakt in een strak zwart plastic zakje. Als ik dit zo zie denk ik meteen aan die enge Japanse maskers, maar dit lijkt me toch iets veiliger.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Als je de strip uit de verpakking haalt zie je een zwarte strip die speciaal gemaakt is voor de neus met de juiste vorm. Ik maak mijn neus goed nat met warm water en plak hem met de glanzende kant op mijn huid en laat hem vervolgens 15 minuten zitten tot die goed hard is geworden.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

En dan het spannende moment, het verwijderen van de strip! Ik had echt mega hoge verwachtingen maar uiteindelijk stelde de strip mij diep teleur, er was welgeteld één grote mee-eter meegekomen en de rest bleef lekker zitten. Vervolgens kneep ik nog even een paar keer met mijn vingers op mijn neus waarna er tig ‘witte slangetjes’ boven kwamen, de mee-eters zaten er dus wel degelijk, domper!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Bioré Diepe Porie Cleanser met Houtskool – € 8,99

Deze innovatieve zwarte cleanser met natuurlijke houtskool rekent af met porieverstoppend vuil en vet. Het verwijdert en neemt 2x meer vuil en onzuiverheden op dan een standaard cleanser. De gel zuivert poriën door het verwijderen en opnemen van vet en onzuiverheden voor een complete gezichtsreiniging, klinkt goed toch? Helemaal met mijn vette huid! De flacon ziet er strak uit en heeft een handige pomp verpakking waarmee je de cleanser makkelijk kan oppompen.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Het gebruik is super simpel, je kunt het iedere dag gebruiken om je gezicht mee te wassen, ik doe dat elke dag onder de douche. Alleen toen ik dat voor het eerste deed kreeg ik wel een verrassing, mijn gezicht stond in de fik! Want dat er houtskool in zat was duidelijk, maar dat er ook flink wat menthol in zat niet en ik had niet eerst de ingrediëntenlijst gelezen… Ik vind een fris gevoel wel prettig, maar dit vond ik net even iets té, wow!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Naast het hele verkoelende effect van de menthol is wel echt een prettig product. Het brengt makkelijk aan op de huid, schuimt echt heel licht en veranderd in een licht grijs schuim. Het maakt mijn gezicht goed schoon en voel daarna ook meteen dat het een stuk minder vet is zonder dat het trekt. In de loop van de dag merk ik ook echt dat mijn gezicht minder vet is, top!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Bioré Porieverkleinende Scrub met Houtskool – € 10,99

De porieverkleinende scrub, met zuiverende micro-kristallen, dringt diep door in de poriën en verwijdert vuil & vet die de poriën verstoppen. Hierdoor ziet de huid er gladder uit, zijn de poriën schoon en zichtbaar kleiner. Deze scrub bevat ook natuurlijke houtskool wat bijdraagt aan een zuiverende werking. Deze gel wordt geactiveerd door water. Na één keer gebruik is er al zichtbaar resultaat!

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

De scrub zit in een handige verpakking waarbij de scrub in één pomp omhoog word gedrukt en dat is meteen ruim genoeg voor het hele gezicht en de hals. De producten ruiken trouwens beiden heel erg lekker en fris dat is iets wat meteen opvalt. De scrub voelt vrij dik aan maar in combinatie met water komt dat helemaal goed. Ik gebruik de scrub zelf 1 tot 2 keer per week.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Dit is één pompje van de scrub en zoals je kan zien is dat ruim genoeg voor het gezicht. Eigenlijk is het wel jammer dat je niet minder uit de verpakking kunt halen, want zo is de scrub vrij snel leeg en hij is voor drogisterij begrippen best prijzig. De scrub veranderd met warm water in een aangename scrub die licht schuimt en mild is voor de huid. Na het afspoelen (wat vrij grondig moet gebeuren want het hecht vrij goed aan de huid) voelt mijn huid heerlijk zacht aan zonder te trekken. Ik merk dat mijn huid ook egaler is en langer ‘droog’ blijft.

Bioré Cleanser, Scrub en Poriestrips

Ik had hele hoge verwachtingen van het merk Bioré, maar omdat ik zulke hoge verwachtingen had kwam ik een beetje van een koude kermis thuis. Niet dat de producten slecht zijn, absoluut niet, maar ik had min of meer een wondermiddel verwacht. De strips vond ik wel echt teleurstellen maar de scrub en cleanser vind ik oprecht wel heel erg fijn! Het enige minpuntje vind ik de menthol in de cleanser, dat had van mij niet gehoeven. Bioré is te koop bij de Kruidvat, Etos en bol.com. Zijn jullie al bekend met dit merk en wat vinden jullie er van?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

19 reacties

 1. Leuk dat je het getest hebt, ik was zelf ook benieuwd maar vond het iets te prijzig! Als je op zoek bent naar een goedkopere scrub met houtskool, probeer dan die van Freeman met houtskool en suiker. Een grote tube (ook te gebruiken als masker) en kost maar €4! Misschien ken je het al maar dat is echt mijn favoriete scrub voor mijn vette huid. Liefs

 2. Ik ben geen fan van dit soort type producten en al helemaal niet de neus strips. Tenzij je geïnteresseerd bent in grotere poriën dan raad ik ze aan te gebruiken. Wanneer je dit niet bent, blijf er vooral liever vanaf.

 3. Jammer dat die neusstrip niet werkte! Op een andere blog las ik weer dat ie super goed zn ding deed. ’t Merk ken ik verder niet eigenlijk. Ik gebruik altijd neusstrips van de action, komt altijd wel wat uit.. Die zwarte substantie van die andere producten ziet er wel gek uit zeg!

 4. Bij mij werkte de strip juist heel goed, bijna alles kwam eruit. Ik gebruik daarnaast de cleanser met zuiveringssoda en die vind ik ook fijn. Het voelt lekker schoon, en mijn huid wordt ook niet meer heel vet later op de dag. Jammer dat de strip voor jou niet veel deed.

 5. Bij mij werkte de neusstrips juist mega goed in tegenstelling tot vele andere merken. De menthol lijkt mij wel heftig voor je gezicht, niet echt mild op deze manier. Ik was er zo benieuwd naar, maar nu weet ik dat ik deze beter kan skippen.

 6. Jammer dat de neusstrips bij jou niet werkte. Bij mij werken ze echt heel goed en vind ze de fijnste die ik ooit gebruikt heb.

 7. De mee-eters op je T-zone zijn waarschijnlijk geen mee-eters maar sebaceous filaments! Dit zijn gewoon grote poriën, op je T-zone zijn ze groter omdat ze daar meer talg produceren. Een scrub of neusstrip gebruiken helpt niet, ze komen na een dag gewoon weer terug (een scrub is sowieso slecht voor je huid, de micro-deeltjes beschadigen je huid verschrikkelijk, zeker als je een onzuivere huid hebt kan je dit beter niet gebruiken). Probeer eens een chemische exfoliant, ikzelf gebruik 5% lactic acid van The Ordinary. Ook werken kleimaskers erg goed!

 8. Super review!, Bij mij werken de strips ook niet.
  Ik heb sinds kort de facewash gebruikt, voelde heel fijn, alleen na 2 x gebruiken werd mijn gezicht een beetje rood en zaten er heel veel kleine witte puntjes ( puistjes) op mijn voorhoofd, heeft hier verder ook iemand last van?

 9. Ik heb het ook gebruikt en heb na 2 dagen nu ook een rode huid en allemaal kleine puistjes. Vooral op mijn kin. Mijn huid is heel gevoelig nu. Is dat een allergische reactie? Jammer van het spul aangezien het vrij prijzig is..

  1. Ik heb de scrub gebruikt en heb er een enorme allergische reactie van gekregen! Ik heb wel een beetje een gevoelige huid, maar zo erg als dit heb ik nog niet meegemaakt. Onder de puisten en rode bulten. Duurt inmiddels al 6 dagen en wil er echt niet mee de deur uit. Het begint nu eindelijk een beetje uit te drogen en vervellen. Als ik de reacties hierboven lees is dit niet bij iedereen zo, maar als je het wil gebruiken zou ik het eerst op een klein stukje huid proberen.

   Weet iemand welk ingredient dit zou kunnen veroorzaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *