Review: Biodermal Sensitive Balance

Biodermal Sensitive Balance

Wist je dat 1 op de 5 mensen last heeft van een gevoelige huid? Dat zijn dus behoorlijk wat mensen! Voor de mensen met een gevoelige huid heeft Biodermal een nieuwe huidverzorgingslijn, Sensitive Balance. Aangezien ik geen gevoelige huid heb test een vriendinnetje met een gevoelige huid deze producten uit voor een review!

Wat veel mensen niet weten is dat een gevoelige huid geen huidtype is, maar een huidconditie. Deze conditie komt voor bij meerdere huidtypes als de huid niet in balans is. Een huid die in balans is, is een gezonde huid. En die balans begint met een gezond en evenwichtig microbioom: ons onzichtbare ecosysteem van bacteriën dat de huid helpt om het in een gezonde staat te houden. Oftewel je huidflora, deze is voor iedereen uniek. Het helpt je huid gezond te houden door het te beschermen. Als je microbioom uit balans is, raakt je huidbarrière verstoort. Je microbioom kan minder goed functioneren en dus je huid minder goed beschermen. Dit kan een gevoelige huid veroorzaken.

Om de huid weer in balans te brengen heeft Biodermal dus de Sensitive Balance lijn op de markt gebracht. Deze huidverzorgingslijn is verrijkt met prebiotica. Maar dat zei mij eerst ook niet zoveel.

Prebiotica zijn voedingsstoffen voor goede bacteriën die helpen bij het creëren van een gezonde omgeving voor het microbioom van de huid. Het bevat vezels die het microbioom nodig heeft om te groeien en om in balans te blijven. Zo ondersteunt en versterkt prebiotica een gezond microbioom. Voor een versterkte huidbarrière en een langdurig gekalmeerde huid.

Biodermal Sensitive Balance

De lijn bestaat uit vier verschillende producten, die allemaal prebiotica, panthenol, hyaluronzuur en vitamine E bevatten. Zo kan Sensitive Balance de huidbarrière versterken, langdurig kalmeren en intensief hydrateren. En dat zonder parfum, kleurstof en alcohol.

Ik vind de lijn er erg mooi uitzien, luxe maar toch ook klinisch. De producten zijn gemakkelijk in gebruik en bevatten een geruime hoeveelheid zodat je er een hele tijd mee kunt doen.

Biodermal Sensitive Balance
Automatische concepten

Biodermal Sensitive Balance Crème – € 29,99

De Biodermal Sensitive Balance Crème is een milde, voedende en kalmerende gezichtscrème. De rijke textuur is speciaal ontwikkeld voor de droge tot zeer droge gevoelige huid en voedt intensief. De belangrijkste ingrediënten – hyaluronzuur, prebiotica en panthenol – voeden en versterken de huidbarrière van de gevoelige huid. Naast overdag ook ’s nachts te gebruiken als aanvulling op de Sensitive Balance Fluïde.

Ik heb de crème en fluïde kunnen testen en merkte dat deze inderdaad voller is dan de fluïde. Zelf heb ik geen hele droge huid dus vind deze voor overdag wat te rijk, maar ’s avonds is hij prettig te gebruiken. Of met droge dagen zoals afgelopen dagen is hij ook erg fijn en vochtinbrengend.

Mijn gevoelige huid reageert heel goed op deze producten, ze trekken snel ik en irriteren niet. Fijn is dat er geen parfum en alcohol in zit. Na het gebruik is mijn huid zacht en niet rood, erg fijn.

Biodermal Sensitive Balance
Automatische concepten

Biodermal Sensitive Balance Fluïde – € 27,99

De Biodermal Sensitive Balance is een lichte gezichtscrème die geschikt is voor de normale tot gecombineerde gevoelige huid. Met behulp van ingrediënten zoals hyaluronzuur, prebiotica, panthenol en vitamine E helpt de fluïde roodheid te verminderen en de huidbarrière te versterken. Zonder de poriën te verstoppen. Het resultaat is een diep gehydrateerde huid die na verloop van tijd minder gevoelig aanvoelt.

Dit product is eigenlijk vergelijkbaar met de crème, alleen dan wat lichter. Persoonlijk vind ik dat wat fijner, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Het product trekt snel in en laat een soepele huid achter.

Ook hier reageert mijn gevoelige huid goed op. Ik krijg geen rode uitslag, jeuk of een prikkend gevoel.

Biodermal Sensitive Balance
Automatische concepten

Biodermal Sensitive Balance Oog Gel-Crème – € 29,99

Dit is een milde oogcrème speciaal ontwikkeld voor de tere, gevoelige huid rond de ogen. De crème vormt een goede basis onder je make-up. De ingrediënten prebiotica en hyaluronzuur kalmeren en hydrateren de huid rond de ogen.

Toegegeven, ik heb nog nooit eerder een oogcrème gebruikt, ik zag er nooit de meerwaarde van in of vond dat iets voor oudere mensen met rimpels. Maar ik moet toegeven dat deze oogcrème super fijn is. Het voelt super zacht aan en maakt mij meteen een stuk frisser.

Mijn huid rondom de ogen is altijd erg gevoelig en deze oogcrème irriteert absoluut niet. Hij is lekker zacht en trekt snel in, erg prettig.

Biodermal Sensitive Balance
Automatische concepten

Van links naar rechts zie je hier de crème, fluïde en de oogcrème. Alle producten zijn geurloos en hebben een witte kleur. Zoals je kan zien zie je goed het verschil tussen structuur.

De crème is een stuk dikker dan de fluïde, maar ik wil hem niet meteen heel dik en vol noemen, het is wel echt een crème. De oogcrème is echt een gel die vrij dun is en snel intrekt.

Biodermal Sensitive Balance
Automatische concepten

Biodermal Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel – € 24,99

De micellaire gel is een milde gezichtsreiniger voor gezicht, ogen en lippen. Met behulp van, onder andere, micellen verwijdert de gel make-up en vuil op een milde manier zonder de huid uit te drogen. Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel kan met water worden afgewassen of worden afgenomen met een wattenschijfje.

Qua make-up remover gebruik ik vaak een goedkope huismerk reiniger voor een paar euro en zorg ik dat er geen parfum in zit, dat werkt voor mij vaak prima. Dit is meteen wel een hele dure make-up remover al zeg ik het zelf, dat zou ik er niet zo snel voor over hebben. Ook vind ik de structuur minder prettig werken, dit is echt een gel en ik vind een water fijner.

Maar naast dat het product vrij prijzig is, werkt het wel goed! Je brengt de gel aan op een wattenschijfje en veegt het daarna over je make-up. Binnen no time is de make-up verdwenen zonder mijn huid of ogen te irriteren. Wel heb je meer nodig van dit product, omdat het minder vloeibaar is. Echt zuinig is dit product dus niet.

Biodermal Sensitive Balance

Ik vind de producten van Biodermal Sensitive Balance heel erg fijn. Ze trekken snel in, plakken niet en het meest belangrijke, ze irriteren mijn gevoelige huid niet en maken het niet roder.

De producten zijn voor drogisterij begrippen best aan de prijs, maar ik vind dat je daar wel kwalitatief goede producten voor terug krijgt. De Biodermal Sensitive Balance huidverzorgingslijn is te exclusief te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit artikel bevat gekregen producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  rachel
  31 maart 2020 at 10:27

  ik zweer bij biodermal dus deze lijn zou ook heel fijn zijn :D

 • Reply
  Lien
  31 maart 2020 at 13:09

  Zien er hele fijne producten uit 😊

 • Laat een reactie achter